ciasto ze śliwką - 6273 przepisów (strona:19/419)

Szybkie ciasto z mrożonymi śliwkami 275

Szybkie ciasto ze śliwkami to kolejny wiekowy przepis, ale tym razem pochodzi z przepisowego zeszytu mojej mamy. Potrzebujemy zaledwie kilku minut, aby je przygotować. Dodatek owoców powoduje, że nawet zimą mamy wrażenie że sezon na śliwki oraz truskawki jest w pełni. Wystarczy 1 kg mrożonych owoców i odrobine szczerych chęci i mamy coś pysznego! Ciasto jest wilgotne, owoce, lekko kwaskowe(...)wysypujemy kruszonkę. 4 Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez koło 50 min (ciasto należy sprawdzić patyczkiem czy jest upioczone i w razie potrzeby piec jeszcze przez kilka minut) Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Szybkie ciasto z mrożonymi śliwkami pochodzi z serwisu uDolores.pl

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ciasto ucierane ze śliwkami 105

jest i tym razem, nie tracąc czasu, mimo upałów postanowiłam z Mamą upiec ciasto – w przerwie między kiszeniem ogórków i gotowaniem dżemów. Oczywiście wybór padł na ciasto ze śliwkami, śliwkami węgierkami z pobliskiego targu. PYCHA!! Jest domowo, miło i smacznie, bo zapach świeżo upieczonego domowego ciasta zawsze napawa radością i rodzinną atmosferą. Parzcie kawy, zapraszam na ucierane ciasto(...)śliwkami! Pyszne, maślane ciasto ucierane znika jeszcze ciepłe, bo kto by czekał aż przestygnie! SMACZNEGO! Udanych wypieków;)   Składniki: 200 g miękkiego masła 200 g cukru pudru 3 jajka opakowanie cukru waniliowego 230 g mąki tortowej 150 g mąki ziemniaczanej opakowanie proszku do pieczenia 10 śliwek węgierek do posypania cukier puder W oryginalnym przepisie 650 g śliwek na blaszkę

Zasmakuj Kuchni
Ciasto ucierane ze śliwkami 95

Ciasto ucierane ze śliwkami Wilgotne, delikatne i mięciutkie ciasto, które świetnie komponuje się ze słodką kruszonką i lekko kwaskowatymi śliwkami. Proste i szybkie w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne. Polecam!     Składniki: 250g masła 350g mąki pszennej 60g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 170g cukru 16g cukru waniliowego 120ml mleka 50ml oleju Kruszonka(...)śliwki *** *** Całość posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 50-60 minut – do suchego patyczka *** *** Kroimy po wystudzeniu *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Ciasto ucierane ze śliwkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ekspresowe ciasto ze śliwkami-pulchne i mięciutki+FILM 110

ok400g pokrojonych śliwek (250g do ciasta i 150g na górę ciasta) Jajka ucieramy z cukrem i  na jasną puszystą masę, dodajemy cukier waniliowy-miksujemy. Dodajemy  olej-miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny-miksujemy.  Na koniec do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksujemy. Następnie dodajemy do ciasta pokrojone  250g śliwek. Wszystko mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto(...)dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy resztę czyli 150g pokrojonych śliwek. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy około 45min.  Studzimy i oprószamy cukrem pudrem I gotowe :)  Polecam, bardzo dobre, łatwe ciasto :)  Zapraszam tradycyjnie na film

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto budyniowe ze śliwkami 705

wykonanie: Składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej. ( Prócz masła, które jest na kruszonkę. Przygotowujemy kruszonkę. Do miski wsypujemy mąkę pszenna. Na mąkę wysypujemy cukier. Mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę masło. Składniki łączymy dłońmi, tak aby powstały grudki. Kruszonkę można odłożyć do lodówki. Kruszonka na cieście z owocami smakuje cudownie. Przygotowujemy ciasto. Ze śliwek usuwamy pestki(...)Wylewamy ciasto i równamy. Na wierzchu posypujemy kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 – 55 minut. ( do tzw. suchego patyczka) Po upieczeniu studzić ciasto przez około 10 minut przy otwartym piekarniku. Po tym czasie postawić na blat w kuchni , aby całkowicie ostygło. Można też ciasto polać lukrem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto budyniowe ze śliwkami pochodzi

Olcia gotuje!
Babeczki piaskowe ze śliwkami 107

Babeczki piaskowe ze śliwkami Ciasta ze śliwkami to kwintesencja jesieni Dziś zapraszam na maślane, piaskowe babeczki z soczystymi węgierkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Coś pysznego…!     Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 120g miękkiego masła 4 łyżki oleju 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego(...)piana zrobi się lśniąca *** *** Pianę dodajemy do ciasta i mieszamy całość delikatnie łyżką do momentu połączenia się składników *** *** Foremki na babeczki wykładamy ciastem do ok. 3/4 wysokości (z podanych składników wyszło mi 12 babeczek) *** *** Śliwki dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Na wierzchu babeczek układamy pokrojone owoce, skórką do dołu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C (piekłam

Blog z Apetytem
Drożdżowe… może ze śliwkami? 94

mnie sezon na śliwki nawet w wypiekach. Zaczynam od najprostszego ciasta ze śliwkami. Dla mnie jest to drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. Puszyste ciasto do niedzielnej kawy. Lubicie drożdżowe wypieki? Ja bardzo! Pachnie w całym domu, a ciasto znika w niesamowitym pędzie za nim jeszcze dobrze nie ostygnie. Drożdżowe jest najlepsze, kiedy jest świeżo upieczone. Oczywiście resztki drożdżowego już nieco(...)cukier do misy miksera, wlej rozczyn i zacznij zarabiać ciasto. Kiedy drożdże się połączą z mąką, dodaj sól. Zarabiaj ciasto ręcznie lub przy pomocy miksera z hakiem. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Nastaw piekarnik na 200ºC. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Posyp cynamonem. Śliwki przekrój na pół i rozłóż równomiernie na placku. Następnie zwiń

codojedzenia
Tarta ze śliwkami 93

wiele sposobów. Tym razem nasz wybór padł na tartę śliwkową , gdyż śliwki o tej porze wyjątkowo smaczne. Dla bardziej intensywnego smaku upieczoną tartę posmarowaliśmy dżemem śliwkowym, a świeże węgierki posypaliśmy brązowym cukrem oraz cynamonem. Pyszna jesienna kompozycja była już gotowa. Składniki na tartę ze śliwkami Ciasto: 200 g mąki 100 g masła 100 g drobnego cukru 1 żółtko(...)łyżki dżemu śliwkowego 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Do przesianej mąki dodać sól, cukier, żółtko, wodę i posiekane zimne masło. Szybko zagnieść ciasto, włożyć je do woreczka i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę na tartę, ponakłuwać widelcem. Przykryć kawałkiem papieru do pieczenia, wysypać

niecodziennikpary
Szybkie ciasto ze śliwkami 91

zrobić szybkie ciasto ze śliwkami? Przeczytaj ten prosty przepis. Czas przygotowania : 15 minut/ czas pieczenia 50minut Wymiary blachy: 35×25 cm Ilość porcji:  4- 6 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 900g śliwek 300g cukru 550g mąki tortowej 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 350g schłodzonego masła 2 jajka szczypta soli cukier(...)Następnie układamy śliwki skórką do dołu. 4. Drugą połowę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190°C i pieczemy przez 50 minut. 5. Po wystygnięciu ciasto posypujemy cukrem pudrem. Gotowe.. Smacznego;) Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie ciasta. Artykuł Szybkie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu

karolgotuje
Ciasto śliwkowe – Prosta tarta ze śliwkami i kruszonką 81

tarce z dużymi oczkami, patrz FILM. Dodać jajko i ciasto wyrobić w mikserze lub zagnieść rękoma. 3. Ciasto rozwałkować na okrąg troszkę większy od średnicy naszej blaszki, podsypując mąką blat i wałek. Ciastem wyłożyć przygotowaną formę do tarty, lekko docisnąć i nadmiar ciasta odciąć, zachować, patrz FILM . Blaszkę z ciastem wstawić do lodówki na około 60 minut. Kruszonka: 4. Wszystkie(...)lodówki. Nadzienie: 5. Schłodzone ciasto posmarować konfiturą morelową i posypać kaszą manną, patrz FILM . Na wierzchu poukładać śliwki skórką do dołu, tak trochę pod skosem, patrz FILM . 6. Wymieszać razem cukier z cynamonem i posypać śliwki. 7. Do kruszonki dodać ciasto, które nam zostało ze spodu, tak skubać je palcami, patrz FILM i wymieszać. 8. Kruszonkę wyłożyć na wierzch tarty

Mała Cukierenka
Ciasto ze śliwkami z migdałową kruszonką 126

Ciasto ze śliwkami, z kruszynką migdałową i cukrem różanym. Róża niesamowicie wydobywa smak śliwek. Ciasto z mąki chlebowej orkiszowej. Zaczęłam wyrabiać ciasto i jakoś dziwnie było  karmelowe . Na opakowaniu przeczytałam, że to chlebowa mąka orkiszowa. Jemy więc chlebowe orkiszowe ciasto ze śliwkami. Jest bardzo smaczne i rustykalne. I zdrowe. Ciasto 500 gram mąki orkiszowej 50 gram szklanki ksylitolu(...)odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie przełożyć na stolnicę i rozwałkować na wielkość blachy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Włożyć ciasto. Na wierzch ułożyć śliwki i posypać kruszoną. Odstawić na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Kruszonkę przygotowałam wkładając migdały do malaksera, pulsacyjnie zmiksowałam, następnie dodałam mąki, cukier różany i zimne masło i też

AZgotuj!
Rustykalna tarta ze śliwkami 150

wymieszać z jajkiem, cukrem waniliowym, solą i proszkiem do pieczenia. Margarynę pokroić na drobno. Dodać do mąki. Szybko zarobić gładkie ciasto. Włożyć ciasto do zamrażarki. W czasie chłodzenia ciasta przygotować śliwki: podzielić na połówki i usunąć pestki. Do śliwek dodać kardamon i cynamon. Wymieszać. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z zamrażarki i rozwałkować(...)grubości, formując koło (nie trzeba się zanadto starać). Nawinąć ciasto na wałek i przenieść na blachę, rozwijając je z wałka. Na środek ciasta wyłożyć śliwki. Rozłożyć je w miarę równomiernie. Brzegi ciasto zagiąć do środka tak, aby śliwki się nie zsuwały i tak, by śliwki znalazły się pod ciastem na krawędzi (ciasto się wtedy nie zapadnie na brzegach). Piec

Weekendy w domu i ogrodzie
Cynamonowa tarta ze śliwkami 151

trzeba było je zagospodarować. Nie przepadam za bardzo za biszkoptem ze śliwkami, więc postanowiłem zrobić z nimi uwielbianą przeze mnie tartę. Efekt bardzo ciekawy - słodkie ciasto i słodki farsz świetnie kontrastował z lekko kwaśnymi śliwkami. Polecam wypróbować - naprawdę banalne w przygotowaniu. Do przygotowania tarty użyłem: 250 gram mąki pszennej tortowej (typ 450), 150 gram masła, 3 opakowania (po 16 gram(...)rozpuszczenia się cukru). Na ciasto ułożyłem 14 pokrojonych na połówki śliwek węgierek skórką do dołu, a następnie całość zalałem masą śmietanowo - jajeczną, tak, aby masa znajdowała się również wewnątrz śliwek. Ciasto włożyłem do piekarnika, którego temperaturę obniżyłem do 140 stopni (podgrzewanie góra i dół). Piekłem 30 minut, po tym czasie zwiększyłem temperaturę do 160 stopni i włączyłem termoobieg. Po wyjęciu

Wyprawy kulinarne
Aromatyczne ciasto ze śliwkami i maślanką 176

oknem już jesiennie chłodno i deszczowo, więc idealnym dodatkiem do popołudniowej herbaty będzie przepyszne, aromatyczne ciasto ze śliwkami. Puszyste, wilgotne od owoców, pachnące cynamonem i imbirem. Dodatek maślanki sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste. W przygotowaniu szybkie i uważam, że proste. Bardzo polecam… Aromatyczne ciasto ze śliwkami i maślanką Składniki – powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła 3/4 szklanki(...)maślanką, po każdym dodaniu bardzo krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach. 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu poukładać śliwki i ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC przez około 55-60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia (ciasto jest dosyć płaskie

Mała Cukierenka
Aromatyczne ciasto ze śliwkami i maślanką 194

oknem już jesiennie chłodno i deszczowo, więc idealnym dodatkiem do popołudniowej herbaty będzie przepyszne, aromatyczne ciasto ze śliwkami. Puszyste, wilgotne od owoców, pachnące cynamonem i imbirem. Dodatek maślanki sprawia, że ciasto jest bardziej puszyste. W przygotowaniu szybkie i uważam, że proste. Bardzo polecam…     Aromatyczne ciasto ze śliwkami i maślanką Składniki – powinny być w temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła(...)każdym dodaniu bardzo krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach.     5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu poukładać śliwki i ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC przez około 55-60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia (ciasto jest dosyć płaskie

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania