ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:647/896)

Naleśniki z mąki kukurydzianej z sosem owocowym 128

29.03.2018 Delikatne naleśniki z sosem owocowym. Naleśniki zaraz po upieczeniu gorące składać na 4 części i polać gorącym sosem. Można do środka przed złożeniem włożyć maliny

gotuj ze mną
Deser truskawkowy na zimno 124

  Słonko jednak do nas zawitało, może tylko na chwilę, więc trzeba to wykorzystać i w ten upalny dzień zjeść deserek na zimno. Delikatny, nie za

Simply Food
ROLADA WAFLOWA 5535

Wygląda może skomplikowanie ale jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, dużo smaczniejsza od kupowanych wafli, polecam Składniki: 1 opakowanie wafli 1 galaretka-u mnie truskawkowa

Z Majeczką w kuchni
SERNIK NA ZIMNO 294

Najprostszy przepis na pyszny serniczek. Jesli potrzeba chwili żeby zrobić cos pysznego polecam ten przepis! Składniki: 1kg sera waniliowego w wiadereczku 2 galaretki owocowe( u mnie

Z Majeczką w kuchni
Ciasta bez pieczenia - galeria 2618

Sernik bez pieczenia Sernik z malinami Tęczowy torcik Sernik z czarną porzeczką Warstwowy torcik Sernik brzoskwiniowy Łaciaty torcik z kaszy manny Rafaello Serowa chatka Jogurtowiec z

Ala piecze i gotuje
Ciasto jogurtowe 218

składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 mały jogurt naturalny (150 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Monia miesza i gotuje
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 217

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik baskijski 95

sernik jest niedoskonały w wyglądzie, ale tak doskonały w smaku! Bardzo kremowy środek, ciemna karmelowa w smaku skórka sernika i bardzo rustykalny wygląd to najlepiej opisujące to ciasto określenia. Przypomina mi nieco w smaku taki najbardziej tradycyjny polski sernik, bo ten też czasem opada, jak nieco zbyt długo się go ubija. Ale ten sernik jest lżejszy, bardziej kremowy, idealny! @import(...)ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem sernik z brzoskwiniami blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik piernikowy Sernik dyniowy Sernik z porzeczkami Sernik malinowy Sernik na zimno z truskawkami SERNIK

nietylkopasta.pl
ŚMIETANOWIEC/GALARETKOWIEC W MISIE TUPPERWARE. 209

zakaz pieczenia ciast, więc i zjeść ich nie ma jak. A słodkie być musi! Tak, więc deser musiał być na zimno. Postawiłyśmy na mocno śmietanowego śmietanowca zwanego również galaretowcem. Nasze dzieło sztuki dojrzewało sobie w lodówce, szczelnie zamknięte przed zapachami w misie Tupperware. SKŁADNIKI: - śmietana 30%, 2 kubki, - galaretka, 6 różnych kolorów, u nas: pomarańcz, cytryna, agrest, truskawka, brzoskwinia, szafir(...)śmietanowca i inne desery, które zawsze robimy w misce (i dotąd bawiłyśmy się w oklejanie folią spożywczą przed wstawieniem do lodówki) dwa, że chciałyśmy móc robić w takim 'naczyniu' ciasto, aby sobie pod przykryciem rosło, no i trzy - sałatki, rzecz jasna. Znalazła się ona - misa Tupperware 4,3l o (chyba) fioletowym kolorze, bo tu wciąż nie możemy dojść do konsensusu

Wypisz Wymaluj
MISSISSIPPI MUD PIE 187

jest bardzo płynny. Po upieczeniu i schłodzeniu zgęstnieje, tak, że można go będzie kroić nożem. Śmietankę usztywniłam żelatyną, ale nie jest to konieczne, pod warunkiem, że nie zamierzacie przechowywać ciasta w lodówce dłużej niż dzień. SKŁADNIKI SPÓD 220 g /1i1/2 szklanki mąki  4 łyżki cukru pudru 4 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła 1 jajko KREM CZEKOLADOWY(...)WIERZCH 500 ml śmietanki 30% / schładzanej minimum 12 godzin 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki zimnej wody DO PODANIA: wiórki z czekolady, świeże owoce, np. maliny, truskawki  WYKONANIE  4 jajka i 200 g masła wyjmujemy z lodówki i zostawiamy w temperaturze pokojowej do ocieplenia.   1 jajko i 150 g masła  chłodzimy

cool and minty
Bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami. 201

tego kubek kawy i jakoś tak lepiej człowiekowi na sercu. Ja bułeczki smarowałam serkiem truskawkowym, posypałam mrożonymi wiśniami, czarnymi i czerwonymi porzeczkami, ale dodatki mogą być różne np. jagódki, truskawki lub maliny. Wszystko to posypane słodką kołderką z kruszonki i cukru pudru... Pycha!!! Składniki na bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami ROZCZYN: 50 g drożdży (0,5 kosteczki(...)odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż rozczyn podwoi objętość (około 5-10 minut). W tym czasie podgrzewamy mleko, pamiętając, że ma być ono ciepłe, a nie gorące, gdyż ciasto drożdżowe lubi ciepełko. Jeśli jajko jest zimne, bo nie wyjęliśmy go wcześniej z lodówki, to wbijamy je wprost do ciepłego mleka. Następnie rozpuszczamy margarynę, by miała czas przestygnąć

Rozpustne gotowanie
Tort krówka z łaciatym biszkoptem oraz kremem waniliowym i truskawkowym (bez glutenu, cukru białego) 211

puder Karmel kokosowy -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -4-5 łyżek cukru kokosowego lub trzcinowy muscovado -2 łyżki syropu daktylowego (lub cukru kokosowego/trzcinowego) Truskawkowy pyszczek -100g truskawek mrożonych -2 łyżki mleka kokosowego lub 1 śmietany kokosowej -łyżka soku z cytryny -2 płaskie łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. wody Dodatkowo -100g czekolady gorzkiej + 1,5g węgla aptecznego spożywczego -woda(...)rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Składniki sypkie  wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno obu tortownic  (boki formy nie powinny być niczym smarowane ani przykrywane). Wlać ciasta na przemiennie łyżkami aby stworzyć łaty i piec

Candy Pandas
Tort truskawkowy 257

łyżeczki żelatyny Ok. 0,5 kg truskawek mrożonych ( w sezonie używamy świeżych) Do nasączenia tortu: 1 szklanka truskawek mrożonych 0,5 szklanki wody 3 łyżki cukru Ponadto: 250g świeżych truskawek do ozdoby 100g płatków migdałów (Biszkopt przygotowujemy dokładnie tak samo jak w torcie brzoskwiniowym , czy kokosowym ) Przygotowanie biszkoptu: Białka z 6 jajek oddzielamy od żółtek. Następnie ubijamy je na sztywną(...)pieczenia. Wylewamy powstałą masę i wstawiamy do nagrzanego na 170 stopni piekarnika na około 40-50 minut do uzyskania efektu ”suchego patyczka” (jeśli nie mamy tak długiego patyczka gotowość ciasta możemy sprawdzić nitką makaronu spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika i upuszczamy na ziemie z wysokości około 50 cm. Następnie odstawiamy do piekarnika z uchylonymi drzwiami do ostygnięcia. Całkowicie wystudzone

Kolizje Smaków
Szwedzkie bułeczki cynamonowe Kanelbullar 73

blogu już w różnych wersjach: z truskawkami, z dodatkiem śliwek i soczyste borówkowe, jednak ani razu nie podzieliłam się z Wami podstawowym przepisem na szwedzkie Kanelbullar. Te przepyszne ślimaczki cynamonowe mają nawet swoje oficjalne święto, które w Szwecji i Finlandii jest obchodzone 4 października już od dwudziestu czterech lat! Delikatne ciasto drożdżowe z kardamonowym aromatem przeplatane cynamonowo-maślaną wstęgą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Drożdżówka z mlekiem skondensowanym 135

Czas zajmuje wyrastanie ciasta, a potem jego pieczenia, ale ten czas oczekiwania wykorzystać można na zrobienie czegoś innego. Najprostsza drożdżówka , to taka, która bazuje tylko i wyłącznie na cieście drożdżowym i nie ma w sobie dodatków. Jeśli jednak mamy ochotę na odrobinę owoców lub czekolady, to ich kawałki dodać można do ciasta drożdżowego lub wypełnić nimi ciasto drożdżowe, formując całość(...)nakładką hak. Wyrobione ciasto drożdżowe przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat kuchenny , podzielić na dwie części, które uformować w dwa długie wałki. Wałki z ciasta spleść ze sobą i ułożyć w prostokątnej formie do pieczenia. Małe jajko roztrzepać widelcem i kiedy płynne posmarować nim ciasto w formie. Ciasto drożdżowe przykryć ściereczką i odstawić

MeCooks
Kawiarnia Spotkanie na warszawskiej Woli 241

znajdziemy wybór pysznych (już teraz to wiemy) ciast. My większego problemy z wyborem nie mieliśmy, uwielbiamy bezę więc to na nią się zdecydowaliśmy :) A do tego była pyszna mokka i cappuccino . Kawa była idealna – świetna równowaga między kawą i mlekiem, a do tego podana z piękna pianką :) Beza była podana z truskawkami- nie była za słodka – świetna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Focaccia z pomidorami i oliwkami 159

prostu drożdżówka, w której zamiast borówek, truskawek czy malin, znajdziemy pomidory i oliwki. Oczywiście oliwki, jak i pomidory można zastąpić innymi składnikami. Świetnie sprawdzą się kapary, suszone pomidory, a nawet papryka i kukurydza. Ja jednak jestem wierny klasyce i prostocie, którą znam. Co jest najważniejsze? Oczywiście dobrze wyrośnięte i miękkie ciasto. Nie może nam wyjść ciężka buła, bo to absolutnie

Blendman
Babeczki choinki. 129

papilotami lub dokładnie smarujemy masłem aby ciasto nie przywarło. Do jednego otworu wkładamy tylko 1 łyżkę masy. Muffiny mają być niższe nisz standardowe. Pieczemy około 20 min. w 180C.   Masa cukrowa; 15 dag masła 30 dag cukru pudru kilka kropel soku z cytryny odrobina barwnika zielonego w proszku   Dodatkowo; kilkanaście truskawek - każda takiej samej wielkości kolorowe koraliki jadalne

Radość kipiąca uśmiechem.
Kluski na parze / pampuchy / parowańce z parowaru 379

Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1h. 2. Ciasto dzielimy na 12-15 części. Formujemy bułeczki. Ponownie pozostawiamy do napuszenia, tym razem na około 30 minut.  3. Pampuchy układamy na wszystkich poziomach parowaru w sporych odstępach od siebie. Parujemy przez około 10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z jogurtem i truskawkami

Szefowa kuchni
Ballerina bez pieczenia 146

cudowną niespodzianką w środku. To "ciasto" to wytwór chwili. Czasami tak jest, że mamy zupełnie inny plan i kiedy półprodukty są juz gotowe wpadamy na jakiś szalony pomysł i go realizujemy. Macie tak? Bo ja mam i wtedy powstają tego typu rzeczy. Potrzebujemy: Kilka sztuk okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 350 ml wrzątku 1 galaretka agrestowa (w zasadzie

MamaOskarka
Bezglutenowe wegańskie "brownie" 269

opcjonalnie dżem - u mnie truskawkowy 100%, bez cukru Wykonanie: 1. Pestki dyni i kaszę zmiel na mąkę - osobno, następnie zmieszaj razem 2. Dodaj proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, len i kakao. 3. Dodaj miód i mleko, wymieszaj 4. Cały czas mieszając dodawaj wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto ma być gęste, ale wilgotne) 5. Dodaj daktyle pokrojone w małą

pyszne zdrowości
Otrębowe placuszki z truskawkami 156

gotowych placków Sposób przygotowania: Otręby, siemię lniane, truskawki pokrojone w drobną kostkę i mleko ustawiamy na gazie i na małym ogniu podgrzewamy aż będzie gęste (użyłam teflonowej patelni), musi być gęste a nie płynne kiedy masa wystygnie dodajemy jajko, dokładnie mieszamy teflonową patelnię przecieramy olejem ryżowym i smażymy placki (około łyżka ciasta na jeden placek) na małym ogniu, aż będą

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Waniliowe babeczki z owocami | bezglutenowe | dietetyczne 244

mąki ryżowej 180 g owoców (truskawki, jeżyny, maliny - mogą być mrożone) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 1 łyżeczka aromatu waniliowego Delecta 1 łyżka stewii Przygotowanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać mąkę oraz proszek i zmiksować. Wlać aromat oraz wsypać stewię. Wrzucić owoce i wymieszać. Ciasto przekładamy do foremek (najlepiej sylikonowych, od papierowych bardzo słabo odchodzą

Czarnawisienka
Smak Lata - relacja z warsztatów 178

żurawinowego oraz równie doskonałych konfitur, jak np. truskawek w czekoladzie czy rabarbarowo-truskawkowej. Większość produktów trafiła jako podarunki do czerwonych toreb Eterno i ku wielkiej radości powędrowała z uczestnikami do domu. O obfite prezenty zadbała także firma Dr.Oetker , która po raz pierwszy towarzyszyła naszym warsztatom.  Dzięki niezawodnym kuchennym "pomocnikom" nasze ciasta, chleby i brioszki wyrastały i piekły się dosłownie

KUCHARNIA
Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem 250

truskawkowym. Polecam wypróbować ten przepis, ponieważ ciasto jest przepyszne i wyjątkowe w swojej prostocie. Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem -  Składniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 3/4 łyżki mąki tortowej 110 g mąki ziemniaczanej (ponad pół szklanki)  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Mus truskawkowy: 250 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny

Słodka Strona
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 203

żelu czerwonego (do wykończenia) Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy cukier puder dalej ubijając. Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką

Emcia Pichci