ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:639/896)

Piankowiec 172

Hej! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który przekazała mi moja mama. Jest to bardzo szybkie i proste ciasto do wykonania.   Potrzebne składniki: na

AleTorcik
Piankowiec 172

Hej! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który przekazała mi moja mama. Jest to bardzo szybkie i proste ciasto do wykonania.   Potrzebne składniki: na

AleTorcik
Szybki i smaczny sernik na zimno 148

Cześć! Upały nastały to pora na coś na ochłodę. W sezonie truskawkowym dość często na stole w moim domu gości sernik na zimno z truskawkami. Bardzo

Pieprzyć z Fantazją
Truskawkowy Eton Mess 188

Eton Mess to deser, który bardzo często gości na moim stole. Do jego wykonania można użyć różnych owoców: jagód, borówek, malin, lecz właśnie z truskawkami smakuje

Moja kraina smaków
Szybki deser 164

Zapraszam na pyszny i niesamowicie prosty w przygotowaniu deser. Każdy według własnego gustu może dobierać smaki budyniu i kisielu, oraz dodawać ulubione owoce. U mnie budyń

kuchnia doski
Kasza manna z musem truskawkowym 188

Polecam przepyszny deser  z kaszki manny i pachnącym musem truskawkowym Składniki - 1 litr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 laskę wanilii - 3 czubate szklanki truskawek

W królestwie smaków Beaty
Sernik truskawkowy z nutką czekolady. 186

Składniki: ( tortownica o śr.26cm) Spód: 254g ciastek pełnoziarnistych, 125g masła niesolonego, 2 łyżki cukru. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 500g truskawek, 2 galaretki

W kuchni u Moniki
Chleb graham na zakwasie 216

Dzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba, więc prezentuję prosty i smaczny - chleb. Piekę go od bardzo dawna, smakuje on całej rodzinie, a znika w mgnieniu oka, kiedy

Truskawkowa Fiesta
Dyniowe cynamonki z jabłkami 92

Mięciutkie, pachnące i w kolorze jesieni - to są dyniowe cynamonki z jabłkami. Ciasto ma piękny żółty kolor dzięki dodatkowi pure z dyni. Bardzo fajna sezonowa wersja zwykłych cynamonek. Nas tak zachwyciły smakiem, że połowa nie doczekała sesji zdjęciowej. Wiadomo, najlepsze są gdy jeszcze ciepłe;)  Polecam przepisy na inne drożdżowe wypieki: Zakręcone drożdżówki z czekoladą i orzechami Plecionki z powidłami(...)Drożdżowe roladki z kremem orzechowym Domowe lubelskie cebularze  Strucla z orzechami Jagodzianki z migdałową kruszonką Jagodzianki z kruszonką  Bułeczki z jabłkami i kruszonką   Drożdżówki z truskawkami i migdałową kruszonką Dyniowe cynamonki z jabłkami Składniki (na 12 sztuk): 400g mąki + 50g do podsypywania 20g drożdży 1/3 szklanki cukru 2 jajka 200ml mleka100g pure z dyni* 50g masła

Obiad gotowy
Galaretkowiec z jogurtem i śmietanką 121

galaretkowiec z różnokolorowymi galaretkami pokrojonymi w równą kostkę. Cząstki kolorowych galaretek zawieszone w warstwie śmietankowo – jogurtowej. Letni deser prezentujący się istnie bajecznie, nie jest ciężki jak inne pieczone ciasta z masą, dlatego świetnie sprawdza się schłodzony w upalne dni. Polecam użyć galaretki wiśniowej, truskawkowej i agrestowej – smacznie się komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretkowiec z jogurtowo – śmietankowy(...)galaretki) 400 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30 % 400 g zimnego gęstego jogurtu typy greckiego 40 g cukru pudru 4 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej PONADTO 1 opakowanie biszkoptów świeże owoce: truskawki, maliny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuść w miseczkach z 300 ml świeżo zagotowanej gorącej wody. Przestudź i przelej do prostokątnych, plastikowych pojemniczków do przechowywania żywności. Wstaw

ProstePesto.pl
Francuska tarta cytrynowa, czyli tarte au citron 102

popularności tego ciasta przypadł na drugą połowę XX w. za sprawą braci Roux – Michela i Alberta. Otworzyli oni w 1967 r. w Londynie słynną restaurację Gavroche, w której serwowali własne wersje klasyków kuchni francuskiej, w tym właśnie tarte au citron . OBSERWUJ MNIE NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU Tarta cytrynowa – składniki Tarta cytrynowa składa się z spodu z ciasta kruchego(...)jeszcze kilka rad, dzięki którym Twoja francuska tarta cytrynowa wyjdzie idealnie za każdym razem. Kruche ciasto zagniataj jak najkrócej, by uniknąć wytworzenia połączeń glutenowych, przez które ciasto straci swoją kruchość. Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być wyjęte prosto z lodówki. Dobrze schłódź ciasto przed pieczeniem. Nie opuszczaj fazy pieczenia “blind bake”, czyli podpiekania spodu z obciążeniem. Dzięki

Na-talerzu.pl
Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) 170

mielonego twarogu łyżka miodu 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki mąki kokosowej 3 jajka   puszka schłodzonego mleczka kokosowego łyżka cukru pudru trzcinowego owoce (u mnie zmiksowane truskawki oraz jagody i maliny) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Twaróg miksujemy z miodem, mąką i jajkami. Dodajemy roztopiona czekoladę i dokładnie łączymy składniki. Masę przelewamy do formy(...)wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :)   Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Biszkoptowe omleciki z kremem i truskawkami 144

odklej je od papieru do pieczenia, możesz przewrócić je do góry nogami i delikatnie odrywać papier do pieczenia od ciasta. Każde ciasto złóż formując łódeczkę i ułóż je blisko siebie w głębszym naczyniu lub kartonowym pudełku. Nie układaj biszkopcików zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewnątrz łódek na śmietankowe nadzienie. ŚMIETANKOWY KREM Białą czekoladę połam na kostki, rozpuść ją w kąpieli(...)u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek na \u015bmietankowe nadzienie.","text":"Ka\u017cde ciasto z\u0142\u00f3\u017c formuj\u0105c \u0142\u00f3deczk\u0119 i u\u0142\u00f3\u017c je blisko siebie w g\u0142\u0119bszym naczyniu lub kartonowym pude\u0142ku. Nie uk\u0142adaj biszkopcik\u00f3w zbyt ciasto, zostaw nieco miejsca wewn\u0105trz \u0142\u00f3dek

ProstePesto.pl
Twarogowe kluski leniwe z burakiem 115

widelcem a później dłońmi aż masa się połączy. Jeśli jest zbyt kleista, dosyp mąki, postaraj się jednak nie przesadzić z jej ilością. Oprósz lekko blat kuchenny i uformuj z ciasta długi wałek. Pokrój nożem na mniejsze bryłki. Kluseczki przed ugotowaniem będą miękkie i nieco klejące. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć, wrzucaj do niej po kilka klusek. Gotuj(...)wypłynięcia na powierzchnię, po czym wyłów łyżką cedzakową. Na ciepłe kluski leniwe połóż odrobinę masła i pozwól mu się roztopić. Kluseczki zaserwuj w towarzystwie innych pyszności, np. słodkich polskich truskawek i makaronu świderki z ciecierzycy. Dzięki temu niemowlę dotknie i spróbuje różnych faktur i będzie miało wybór. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instagram @prostepesto Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto Facebook ProstePesto

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania