blat ciasta i nasączamy go. Ja – nie mając pod ręką nalewki wiśniowej- dolałam do syropu z wiśni i odrobiny gruszkowego trochę rumu. Blat smarujemy 1/3 masy czekoladowej i układamy gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy i układamy wiśnie. Następnie układamy ostatni blat i smarujemy resztą kremu. Ozdabiamy np. truskawkami i startą
UgotujmyTo.plłyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl Na spód formy krakersy solone- 2 opak ( 350 g) Dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak serduszka czekoladowe do dekoracji- Od firmy SŁODKI ŚWIAT Sposób przygotowania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Kawę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić. Ser przecisnąć(...)spożywczą. Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami. Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką. Udekorować ciasto czekoladowymi serduszkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia Danusiłyżki * cukier wanilinowy – 1 łyżka * jajko – 1 szt * masło – 50 g * mleko 3/2% – 250 ml * sól – 1 szczypta * spirytus – 2 łyżki DODATKOWO: * marmolada truskawkowa * tłuszcz do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! Wszystkie składniki muszą zostać wcześniej wyciągnięte z lodówki i posiadać temperaturę pokojową. Do miseczki wlewamy ciepłe( ale nie gorące! ) mleko, dodajemy pokruszone drożdże(...)puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz spirytus, ponownie dokładnie zagniatamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok.1-1,5 godz. Ciasto które podwoiło swoją objętość wyciągamy na stolnicę
Ostra na Słodkoprzygotowywanie ciasta, jak ciasto będzie gotowe gofrownica już też będzie odpowiednio nagrzana. Na nagrzaną gofrownicę nalać odrobinę oleju, rozsmarować pędzelkiem bądź papierem kuchennym i ściągnąć jego nadmiar. Nalać porcje ciasta, zamknąć gofrownice. Gofry pieką się przez kilka minut, najlepiej za pierwszym razem sprawdzić po 3, 4, 5 minutach czy gofr jest gotowy, jest gotowy, gdy lekko odchodzi od gofrownicy(...)talerzu spowoduje, że może od zrobić się wilgotny od spodu, Chrupiące gofry podawać z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionymi owocami świeżymi. Ja uwielbiam gofry z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem
To Musisz WiedziećProsty deser trochę inaczej. Wszystko za sprawą mleka (napoju) sojowego. Waniliowego! Pysznie i zdrowo Co nam trzeba? 500ml mleka (napoju) waniliowego sojowego (kupuję z Biedronce) dowolny
LatosiowydomZapraszam Was na letni, lekki, owocowy deser. Robi się go bardzo szybko i jest wyjątkowo prosty i smaczny. Świetny sposób na przemycenie owoców dla małych niejadków
To co lubię - gotuję i polecamCześć! Cały smak tkwi chyba w prostocie. Naprawdę nie trzeba mocno się napracować, żeby zrobić coś smacznego. Wykończenie tego sernika, to już jest sprawa własnej fantazji
Pieprzyć z FantazjąMiałam dziś ogromną ochotę na słodkie i pożywne śniadanie :) Nie jest to dietetyczne rozwiązanie, prawdę mówiąc ale za to jakie pyszne ! MNiam ! Składniki: 10 dag
Tradycyjna KuchniaPuchar lodowy z owocami, sezamkami i startą czekoladą to pełen pyszności, doskonały pomysł na słodki deser. Błyskawiczny i prosty w przygotowaniu, idealny przysmak dla najmłodszych, na
Smakowite Daniawiele! Poprzedni sernik z białą czekoladą cieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo podobny. ;) Tym razem wykorzystałem maliny, które powoli wypierają ze straganów truskawki. Poza tym, połączenie malin i białej czekolady jest wprost obłędne. W tym przepisie w samej masie serowej trochę zmieniłem proporcję, aby sernik był lżejszy i delikatniejszy, dzięki temu ma bardziej(...)koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną
Food Squarezobaczyłam na krzaczkach zielone poziomki. Dedukuję więc, że w Polsce już albo za momencik, będzie je można dostać. Dlatego już dziś, póki rabarbar nie został jeszcze całkowicie zdominowany przez truskawki, proponuję Wam bajeczne połączenie tych dwojga. Zainspirowałam się przepisem z gazety Moje gotowanie , wydanie specjalne, 5/2014. Jest to jednak raczej dość luźna inspiracja; w oryginale nie było ani poziomek(...)owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg o średnicy nieco większej niż średnica formy; wyłożyć ciastem formę, formując brzeg. Przykryć ciasto papierem do pieczenia, wysypać kulki do pieczenia. Piec w 200 st. C. przez 12 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec kolejne 10 minut w 200 st. C. Lekko przestudzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik w słoiku z zatopionymi malinami i pysznym herbatnikiem oblanym czekoladą. Pięknie wygląda i pysznie smakuje sam, jak również z bitą śmietaną, adwokatem i chrupiącymi, czekoladowymi
Moja Delicjalekkie ciasto na biszkopcie z pianką z bitej śmietany i galaretki z owocami sezonowymi. Bardzo łatwe i szybkie. W sam raz dla niespodziewanych gości.W tym okresie jak najbardziej można użyć owoców mrożonych. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm. Składniki: biszkopt z 3 jajek 300 ml śmietanki kremówki 36 % 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki winogronowe owoce- truskawki,maliny,borówki
Przepisy mojej mamykokosowy – do smażenia Wszystkie składniki poza miodem i olejem kokosowym dobrze wymieszaj , najlepiej blenderem albo malakserem. Roztop na patelni olej kokosowy i wylej trochę ciasta tak, żeby cienka warstwa przykryła patelnię. To ciasto będzie dość gęste, więc możesz sobie pomóc łyżką, żeby rozprowadzić je na całej patelni. Smaż na małym ogniu , bo inaczej zaczną się przypalać. Po mniej więcej(...)minutach obróć i po chwili wyłóż na talerz. Taki naleśnik jest trochę gorzkawy, więc najlepiej podlać go miodem , wtedy będzie najsmaczniejszy. W sezonie można także ubrać świeżymi truskawkami albo innymi słodkimi owocami. Zobacz też : mąki w kuchni paleo . Opublikowany wcześniej przepis na najprostsze naleśniki wymaga trochę wprawy w przewracaniu, czekoladowe naleśniki powinny być trochę łatwiejsze w przygotowaniu . Zdjęcie powyżej właśnie
PaleoSMAKciasto nie będzie miało wymaganej konsystencji gęstej śmietany Smaż na maśle klarowanym – placki są o wiele smaczniejsze, jeśli smażymy je na maśle klarowanym SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na pyszne dania na początek dnia znajdziesz w zakładce ŚNIADANIE Z czym podawać placki? Moje ulubione dodatki do placków to oczywiście świeże owoce – borówki, maliny, jeżyny, jagody czy truskawki. Świetnie
Na-talerzu.pl