ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:627/896)

Muffinki truskawkowe... 168

muffinki z 12 papilotkami. W sporej misce wymieszaj makę z cukrem i truskawkami (mieszajac ewentualnie wcześniej makę z proszkiem do pieczenia i sola). W osobnej miseczce, lub dzbanku roztrzep widelcem jajko, jogurt, olej i mleko. Wlej mokre składniki do suchych i szybko zamieszaj na mniej-więcej gładkie ciasto.  Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz około 20-25 minut - powinny być

Lejdi of the house
Lekki serniczek na zimno z truskawkami i borówkami 196

nawet mi się piekarnika nie chce włączać. Lubię za to robić ciasta na zimno, takie bez pieczenia, na spodzie z biszkoptów. Tym razem serniczek z serka homogenizowanego i jogurtu greckiego. Dwu kolorowy, jedna warstwa to galaretka winogronowa z borówkami i jogurtem właśnie, a druga to serek homogenizowany, truskawki i galaretka truskawkowa.  Serniczek lekki i smaczny. Polecam i miłego dnia

kruche babeczki
NALEŚNIKI W PUCHARKU 228

truskawkowego. Posypujemy startą czekoladą oraz nakładamy malinę. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło. Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Słodki Zakątek
Mega czekoladowy tort bezglutenowy 191

krążki odstawiamy do przestudzenia. Na odpowiednio dużym talerzu układamy jedno ciasto – polecam przewrócić je do góry dnem, bo spód biszkopta jest równiutki i ładniej wygląda Smarujemy połową polewy czekoladowej i układamy na niej banany pokrojone w plasterki. Można oczywiście użyć dowolnych owoców – bardzo dobrze sprawdzają się truskawki albo pomarańcze pokrojone na plasterki. Na owocach układamy drugi “biszkopt

Lamarida.pl
Tęczowy tort urodzinowy 220

temperaturze 170 stopni około 45 minut (sprawdzajcie patyczkiem). Upieczone ciasto po wyjęciu z piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy, lub cztery  części. Będziecie potrzebowali także  2 galaretki malinowe, lub truskawkowe 300 g malin lub truskawek (mogą być mrożone) 800 ml śmietany kremówki  300 g mascarpone

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 160

Dlatego próbę mimo wszystko uważamy za udaną a przed nami jeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli

Candy Pandas
Torcik straciatella z malinami 205

użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa róża" Dorota - Domowe lody

Kuchenne zapiski Edyty
DOMOWE ROGALIKI Z NADZIENIEM 183

świeżych  📌 woda 📌 180 g owoca (malina, jagoda, truskawka itp) 📌 słodzik Przygotowanie: 1. Mąkę przesiać, rozpuścić drożdże w 3 łyżeczkach wody(instant), białko oddzielić od żółtka, roztopić masło i ostudzić. 2. Wszystkie te składniki oprócz białka wymieszać a następnie dodawać stopniowo wody do wyrobienia ciasta. Przykryć i odstawić na 30 min do wyrośnięcia. 3. Stolnice lekko posypać mąką, rozgnieść ciasto

Zdrowie i pysznie na talerzu
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 575

Składniki: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 1 kg sera z wiaderka 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1/2 kg świeżych truskawek Sposób wykonania

Prosto i Smacznie z Anetą
Czekoladowo-wiśniowa fantazja na waniliowych gofrach 257

wiśniami Bracia Koral 450 ml garść liofilizowanych owoców – maliny, truskawki, jeżyny sos czekoladowy kandyzowane wiśnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy szczyptę soli, cukier i mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitego dość gęstego ciasta (konsystencja ciasta powinna być gęstsza od tradycyjnego ciasta naleśnikowego). Gofrownicę smarujemy olejem (przy

Słodkie okruszki
Tradycyjne pierogi z jagodami 187

reguły wygrywały. Najlepsze pierogi w naszym domu przygotowywał tata. Nasz tata lepił pierogi z różnymi farszami, a przygotowywał je bardzo często, ale 2-3 razy w sezonie letnim, zagniatał ciasto na pierogi i nadziewał je własnoręcznie zebranymi w lesie czarnymi, słodkimi jagodami. To danie to prostota i niezapomniany smak, który na zawsze będzie kojarzył mi się z beztroskim dzieciństwem. Potem(...)jagodowy soczek, który barwi na fioletowo śmietankę. Najczęściej lepię wytrawne pierogi, ale czasami przygotowuję pierogi na słodko jak te dzisiejsze albo. pierogi z jagodami i twarogiem lub pierogi z truskawkami . Jak przygotować tradycyjne pierogi z jagodami? Składniki na ok. 15 sztuk: 1 szklanka mąki pszennej ok. 1/3-1/2 szklanki wrzącej wody szczypta soli 1 łyżeczka soli + 1 łyżka oleju do gotowania

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort z kremem malinowym ze świeżymi malinami i borówkami 215

Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach tort. Nie za słodki, a do tego kwaskowy, idealne połączenie. A w sezonie najlepszy z malinami, borówkami, truskawkami, jagodami lub

Wołowina od rekina
Tarta kakaowa z musem truskawkowo-rabarbarowym czyli poWeekendowe Łakocie odc.122 200

żółtka 1 łyżka śmietany Z powyższych składników zagniatamy zwarte ciasto. Ciastem wylepiamy wysmarowana masłem foremkę do tarty o średnicy ok 2 cm. Pieczemy spód ok 15 minut w piecu nagrzanym do 180 st.C. Studzimy. mus: 400 g rabarabru 150 g cukru 50 ml wody 360 g truskawek 100 ml wody 18 g żelatyny 100 ml śmietany kremówki Rabarbar myjemy, obieramy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 261

okazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze(...)ustawiłam piekarnik na ten czas i... poszłam spać. Nazajutrz, kiedy tylko wstałam, mama zaczęła chwalić mój wypiek. :D Beza wyglądała wspaniale! Pozostało mi tylko zrobić krem i udekorować tort truskawkami. Wyszło naprawdę pysznie. ;) I co najważniejsze - mama była przeszczęśliwa z prezentu! :) Składniki: przepis na bezę z niezawodnej  Kwestii Smaku (cukier biały zastąpiłam trzcinowym, a ocet sokiem z cytryny

Kuchnia Ellie
Tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami 234

powodu braku czasu do ciasta użyłam gotowych spodów bezowych zakupionych w cukierni. Wykonanie do 30 minut. Składniki: 2 spody bezowe o średnicy 24 cm 400 ml śmietany kremowej 30 % 250 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 700 gram świeżych truskawek 2 śmietan fixy Sposób wykonania: Truskawki umyłam, osuszyłam pokroiłam na mniejsze kawałki. Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania

Darcia w kuchni

Proponowane wyszukiwania