ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:619/829)

EKLERKI Z TRUSKAWKAMI 100

pszennej  łyżeczka cukru  szczypta soli  2 jajka SKŁADNIKI NA KREM:  200 ml śmietanki min. 30% 1 serek mascarpone 2 łyżki cukru pudru  ŚmietanFix   truskawki A jak to zrobić:   EKLERKI: Mąkę wymieszać z cukrem i solą. Do garnka wlać wodę i wrzucić masło.Podgrzewać aż masło się rozpuści a woda lekko zagotuje. Zdjąć(...)całkowitego połączenia składników, następnie dodajemy drugie jajko. Miksujemy kilka minut do otrzymania znów lśniącej i gładkiej masy odchodzącej od brzegów garnka. Otrzymaną masę przekładamy do rękawa cukierniczego(można też ciasto wyłożyć na blachę łyżką). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyciskamy ciasto w formie prostokąta, zostawiając 2 cm. odstępy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopni (piekarniki z termoobiegiem190 stopni

Kuchnia w opałach
Crumble z rabarbarem i truskawskami 96

Prosty deser z sezonowych owoców. Bardzo awaryjny kiedy mamy niespodziewanych gości i chcemy podać coś słodkiego czego przygotowanie zajmie nam kilka minut. Tym razem wybór owoców

Emskie Smaki
Koktajl owocowy LIPCOWY 197

Kwintesencja lipca w orzeźwiającym miksie: porzeczek, agrestu, truskawek i malin. Wszystkie sezonowe owoce w jednej szklance, ogrom witaminy C i bioflawonoidów!. Jeśli zmęczyliście się upałem to

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl śniadaniowy ENERGIA z orkiszem 212

Jeśli jesteście porannymi niejadkami, bądź tak późno wstajecie do pracy że nie zostaje Wam wiele czasu na śniadanie to czas pomyśleć o porannych koktajlach. W letniej

Kuchnia PROzdrowotna
Letni koktajl z NEKTARYNKĄ 168

Ciąg dalszy orzeźwienia, tym razem charakterystyczny smak letnich nektarynek połączy się ze słodkimi truskawkami i odświeżającą miętą. Nektarynki to spora ilość beta-karotenu, witaminy C oraz

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl TRUSKAWKA - BAZYLIA 220

Hej!, jak zapewne widzicie mamy taką porę że gdzie nie popatrzymy tam sprzedają... TRUSKAWKI, dlatego im więcej pomysłów na ich skonsumowanie tym lepiej :) . Dziś połączenie smaków

Kuchnia PROzdrowotna
Owsianko-serniczek z malinami 53

serniczek z malinami to pyszna propozycja zarówno dla małych, jak i dużych łasuchów. Ciasto jest bez dodatku cukru i słodzików, delikatnie słodkie tylko dzięki dodanemu bananowi. Ma niski ładunek glikemiczny, a to oznacza, że sprawdzi się w diecie u osób z insulinoopornością . Aby przygotować to ciasto wystarczy mieć blender i kilka minut wolnego czasu. Później już tylko wkładamy(...)wierzch ciasta maliny lub inne sezonowe owoce. Ciasto wstaw do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika, funkcja góra-dół, na 35 minut. Idealny do kawy! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: około 118kcal Białko: 9,2g Węglowodany: 12,4g Tłuszcz: 3,8g Błonnik pokarmowy: 1,5g Ładunek glikemiczny: 4,9 Spróbuj także: – serniczek z kaszy jaglanej z truskawkami, – pieczona owsianka

Natka Pietruszki
Zinfandel rose – lekkie wino ze słonecznej Kalifornii 175

muscat. W delikatnym trunku królują truskawki, uzupełnione nutkami innych owoców. Całość dopełnia lekko wyczuwalny kręgosłup kwasowości. Aromaty owocowe są niewyszukane, ale lekko słodkie i rześkie, dlatego przypadają do gustu szerokiemu gronu odbiorców. W Kalifornii Zinfandel rose (podobnie, jak czerwone czy wzmacniane Zinfandele) uchodzi za trunek narodowy podawany często jako aperitif. Można je serwować do ciast, deserów, sałatek. Wino różowe dobrze

Drinkologia
Kruche ciasteczka orkiszowe z okienkiem 211

kwaśnym kremem owocowym z truskawek, posypane cukrem pudrem... Idealne na jesienne posiedzenia z herbatką, Boże Narodzenie czy Walentynki (w końcu serduszka, co nie?). Do przełożenia możecie użyć w sumie wielu rzeczy. Masła orzechowego, dżemu, czekośliwki, nutelli (ciii...) czy tak jak ja kremu owocowego, który jest kwaśny i świetnie przełamał słodycz ciasteczek.  Standardowo, jeżeli ciasto nie chce się lepić - dodajemy

Czarnawisienka
ODRYWANE BUŁECZKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM MOJEJ MAMY 120

zagniatamy. CAŁOŚĆ: Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy małe bułeczki, spłaszczamy w dłoniach. Nakładamy porcję konfitury, dokładnie zlewamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180C na złoto ( ok.15minut ).     Ps. jeśli nie mamy dżemu możemy zrobić taką domową konfiturę na szybko! DOMOWA KONFITURA „NA SZYBKO” SKŁADNIKI: * truskawki – 250 g * żelatyna

Ostra na Słodko
Tarta biszkoptowa z truskawkami 125

Efektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:). Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru  300 ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg truskawek  borówki i mięta do dekoracji

Szefowa kuchni
Racuchy z owocami 111

gruszek, bananów, posiekanych truskawek czy jagód szczypta soli olej do smażenia do podania cukier puder Przygotowanie: Mleko lub kefir mieszam z rozgniecionymi drożdżami, dodaję trochę mąki, odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut. W międzyczasie łączę resztę składników – oprócz owoców – mikserem lub łyżką, w zależności jak chłonna jest mąka to dodaję do ciasta trochę więcej mąki lub mleka

Zasmakuj Kuchni
Bananowiec z truskawkami 141

ułożyć pokrojone w plasterki truskawki. Na to wylać wystudzoną i lekko gęstniejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.   Smacznego :) * Niezależnie od tego jaką posiadacie tortownicę, jej spód najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią spożywczą, bez problemu wówczas uwolnicie gotowy deser z jej obręczy. O tym sposobie przygotowania tortownicy do ciast na zimno pisałam

Opowieści z piekarnika
Puszyste placuszki podane z truskawkami i jogurtem naturalnym 104

szklanki mleka + dodatkowo: garść truskawek mały jogurt naturalny do dekoracji: listki mięty i nasionka chia olej kokosowy – lub odrobina innego oleju roślinnego do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki na placuszki miksuj przez chwilkę (lub wymieszaj dokładnie do połączenia się składników). Odstaw na 10 – 15 minut. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego. Dodawaj po łyżce ciasta i smaż do momentu

Moja pasja smaku

Proponowane wyszukiwania