ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:628/896)

Tort z galaretką i owocami 299

bitą śmietaną. Ja wykorzystałam brzoskwinie i borówki, ale możemy również dodać truskawki, winogrona lub inne owoce. Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze

Salonik smaków
Sernik z polewą rabarbarową i truskawkowymi czipsami 221

Niedawno ususzone czipsy truskawkowe [ klik ] i jeszcze świeży i pyszny rabarbar, co z tego powstało? Pyszne ciasto i jest to mój ukochany sernik. Popróbujcie koniecznie, połączenie

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z twarogiem i jagodami 206

inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego .  Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 0,5 kg twarogu 300 g jagód 4 łyżki zwykłego cukru do podania: jogurt naturalny/śmietana Najpierw przygotować ciasto na pierogi - do miski wsypać mąkę i sól. Wymieszać i zalać

Ugotować
Warsztaty Słodko, ale zdrowo z Lidlem 252

byliśmy przy stanowisku Pawła i obserwowaliśmy jak robi Tartę szpinakowo - truskawkową.  Po pokazie Mistrza przyszła kolej na nas i przygotowanie tarty w grupach :) Czasami trzeba było użyć, kilku rodzajów łopatek kuchennych naraz ;)  Po skończeniu pierwszej pozycji, poszliśmy kolejny raz do stanowiska Pawła obserwować jak robi kruche ciasto z morelami i orzechami nerkowca. Następnie oczywiście zrobiliśmy je w grupach

Parowar Faceta
Gofry na zakwasie pszenno żytnim 137

pomocy silikonowego pędzelka posmarowałam powierzchnie grzewcze odrobiną oleju. Nalewałam małe chochelki ciasta i piekłam gofry, aż stały się rumiane i chrupiące – gofrownica 850W mocy, poziom 5 z sześciu możliwych. Upieczone zdejmowałam drewnianą łopatką i ustawiałam pionowo opierając o metalową podstawkę z mikrofalówki. Podałam z bitą śmietaną, dżemem truskawkowym i cukrem pudrem – do wyboru. *Zakwas pszenno-żytni otrzymałam w ten sposób

Kuchenne zapiski Edyty
Ptasie mleczko z brzoskwiniami 16118

 Gotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne. Ptasie mleczko z brzoskwiniami Składniki: mleko skondensowane niesłodzone - 250 ml śmietana kremówka - 250 ml galaretka truskawkowa - 1

Kuchnia Danusi
Ambasador 228

żałuję. Polecam tym wszystkim, którzy nie przepadają za zbyt słodkim ciastem Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Biszkopt biały: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru Masa: 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 czerwone galaretki owoce - u mnie truskawki, ale mogą być brzoskwinie lub ananasy Wykonanie: Upiec ciemny biszkopt w dużej

Ciasteczkowy Potwór
Walentynki już jutro – 14 lutego. 213

Menu walentynkowe: Na dobry początek   – Truskawki maczane w gorącej kawowej czekoladzie z dodatkiem kardamonu  i obowiązkowo francuski szampan, Jako przystawka      -  Sałatka z avokado i granatu, Zupa     -  Krem z pomidorów z czerwoną fasolą i świeżą bazylią, Danie gorące   – Filet z dorsza w cieście piwnym z langustynką,( scampi) Na koniec

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto z pianką poziomkową. 248

Biszkopt -tortownica 26cm Składniki: 3jajka 3 łyżki cukru 3łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wina białego Pianka . 500g jogurtu poziomkowego (truskawkowego) 2 galaretki

Kulinarny karnet Christophera
Fałszywy "Sernik na Zimno", czyli deser grysikowy! 271

Nie macie pojęcia ile osób nabrało się na ten Fałszywy "Sernik"! Każdy kto próbował myślał, że zjada sernik na zimno z truskawkami, nawet mój podejrzliwy syn

Blondynka Gotuje
Chrupiące gofry na oleju rzepakowym 381

mnie bita śmietana ( ok 700 ml śmietanki 30%) oraz owoce-truskawki i winogrona Do miski wlać mleko, wodę i olej. Dodać cukier,sól i jajka, dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły i nie było grudek. Ciasto ma gęsta konsystencję ale powinno powoli spływać z łyżki. Rozgrzać gofrownicę i piec

Monia miesza i gotuje
Sprawdzony przepis na bułki drożdżowe!! 246

oprócz szybkich brioszek, drożdżowe nie za bardzo mi wychodziły. Tymczasem spodobało mi się tak bardzo, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni zrobiłam już 4 wersje: dwie z malinami, z truskawkami i borówkami. Dlatego właśnie ręczę za ten przepis rękami i nogami Co prawda drożdżowe to nie jest wypiek szybki bo jednak trochę trzeba pomiędzy poszczególnymi etapami czekać(...)Dokładnie wychodzi 10 bardzo dużych bułek, ale można oczywiście zrobić je odrobinę mniejsze. Polecam serdecznie Bułki drożdżowe z owocami, serkiem i kruszonką Składniki na 10 bardzo dużych bułek: Ciasto drożdżowe: – 500 g mąki pszennej – 250 ml mleka – 40 g drożdży świeżych – 1 jajko – 125 g cukru – 70 ml oleju rzepakowego Nadzienie serowe

Relaxtime
Torcik z czarnymi malinami 162

czarnymi malinami i serkiem mascarpone Składniki na biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę truskawkową: - 200 g śmietany 30% - 250 g serka mascarpone - 70 g cukru pudru - kilka czarnych malin Składniki na wierzch: - czarne maliny Najpierw robimy biszkopt – białka oddzielamy od żółtek i wrzucamy(...)ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy żółtka i dalej chwilkę miksujemy. Na końcu dodajemy proszek, obie mąki i mieszamy łyżką do momentu połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 30 minut. Tym razem do tortownicy włożyliśmy obręcz do wycinania i w związku

Kuchenne Wariacje
Pierniczki alpejskie z nadzieniem 387

ciasto nieco grubiej (na około 5 mm) i foremką wytnijcie pierniczki. W wersji bez nadzienia, też z pewnością będą pyszne. Składniki: 500 g mąki pszennej 4 żółtka 2 białka 1/2 szklanki cukru 1,5 łyżki kakao 100 ml gęstej śmietany 18% 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika 120 g masła 200 g miodu dżem truskawkowy(...)czas ubijając. Dodajemy żółtka i miksujemy. Ubitą masę jajeczną wlewamy do mąki i delikatnie mieszamy. Dodajemy miód i dalej mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę z sodą i mieszamy. Powstałe ciasto będzie dość rzadkie. Przykrywamy je folią spożywczą i odstawiamy do lodówki, w ciągu 24 godzin zgęstnieje. W dniu pieczenia: Ciasto wyjmujemy z lodówki. Odrywamy część ciasta i wałkujemy na lekko

Smakowity Blog Kulinarny
ROGALIKI KRUCHO- DROŻDŻOWE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 845

Rogaliki krucho- drożdżowe są pyszne, po prostu rozpływają się w ustach. Miękkie, ciasto samo w sobie nie jest za słodkie (słodkości nadaje im nadzienie). Łatwo się je przygotowuje. Idealne do kawki lub na podwieczorek. W moim domu rogaliki znikają błyskawicznie i już wiem, że zawsze muszę robić je z podwójnej porcji ;) Z przepisu korzystam już wiele lat i zawsze wychodzą(...)samo smaczne. Do nadzienia użyłam  powidła śliwkowe Jamar . Robiłam już te rogaliki z czekoladą, marmoladą, świeżymi truskawkami i jagodami. Polecam :) Składniki na około 26 rogalików: * 3 szklanki mąki pszennej * 125 g masła * 1 łyżka cukru  * 1/4 szklanka mleka * 1 jajko * 1 łyżeczka suszonych drożdży * szczypta soli * powidła śliwkowe do nadzienia * odrobina mleka do posmarowania rogalików * cukier puder

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania