Składniki na masę czekoladową: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1 szklanka cukru 2 duże jajka 1/2 szklanka mąki ewentualnie płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa twarogowa : 250 g twarogu na sernik 1/3 szklanki cukru 1 duże jajko budyń waniliowy lub śmietankowy Przygotowanie: Masło i pokruszona czekoladę oraz cukier przełóż do rondelka i stop to na małym ogniu Do tej płynnej masy dołóż przesianą mąkę (ewentualnie połączoną z proszkiem), energicznie wymieszaj i wbij jajka, ponownie wymieszaj Wysmaruj... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula