ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:655/829)

GOFRY Z DŻEMEM 94

Idealnie chrupiące gofry, któż ich nie lubi?  Ja od razu zjadam kilka naraz. Najlepszym dodatkiem jest dżem truskawkowy. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki     SKŁADNIKI 1 ¼ szkl. mąki pszennej, ½ szkl. wody gazowanej, 2 jajka, ¼ szkl. mleka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 łyżki rozpuszczonego masła, dżem truskawkowy Łowicz WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek(...)żółtka z cukrem, dodajemy wodę, mleko oraz wystudzone masło, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy. Gofrownicę smarujemy olejem, nalewamy ciasto, pieczemy ok. 4-5 minut w zależności od gofrownicy. Najlepiej nie otwierać gofrownicy podczas pieczenia. Studzimy na kratce, dzięki temu pozostaną chrupiące. Podajemy z dżemem

słodki bratek
Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo) 193

Idealne na śniadanie, jak i kolację lub lżejszy obiad. Każdą porcję przełożyłam domowym dżemem truskawkowym. Oczywiście możecie użyć dżemu w ulubionym smaku. W sezonie placuszki możecie przełożyć też plasterkami truskawek.  Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 porcje) 1 szklanka mąki ryżowej (u mnie Pro-BIO ) 1/2 szklanki mąki z sorgo (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki ciemnego kakao 2 łyżeczki(...)inny ulubiony propozycja podania: cukier puder, plasterki banana i suszony berberys Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy obie mąki, kakao i cukier. Następnie powoli wlewamy mleko wszystko dokładnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Na patelni rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron (jedna łyżka stołowa, to jeden placuszek). Uwaga placuszki smażymy krótko

Słodkie okruszki
Birthday cake today 155

szarlotka też była po czasie. Jednak faktem jest, że była lekka, pyszna lekko słodka lekko kwaskawa i w żadnym bądź razie nie była sucha... Cala zatopiona w krwisto czerwonym truskawkowym sorbecie... Mniam... Więc jak to jest? można lekko i bezglutenowo? bezjajecznie? a jednak bajecznie? :) Mam nadzieję, że pokochacie je tak samo jak ja :D Składniki: 150 g mąki Shar bezglutenowej(...)jabłka 1/2 słoika powideł figowych jeśli nie ma śliwkowych lub marmolady różanej 2 łyżki orzechów włoskich (posiekanych bardzo drobno) cukier waniliowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Zanim rozpoczniemy przygotowanie ciasta, warto przygotować sobie wszystkie elementy. Wybieramy formę do pieczenia. Ja lubię okrągłą (o. 30 cm śr) bo łatwiej równo się dzielić porcjami. Smarujemy formę oliwą. Obieramy jabłka i kroimy

Lajtkraft food intolerance
TARTA Z OWOCAMI LATA 156

nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.  Po tym czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze przez około  12-15 minut aż nabrało pięknego złotego koloru. Gdy ciasto stygło zrobiłam krem. Ubiłam śmietankę z cukrem pudrem.  Wsypałam śmietan-fix i serek waniliowy.  Ubiłam i wyszedł pyszny krem. Przełożyłam go delikatnie na upieczony i wystudzony spód(...)tartę ze szpinakiem ,   tartę z masą migdałową i śliwkami ,  tartę z jabłkami , tartę z warzywnym nadzieniem . tartę francuską z jagodami i serkiem mascarpone tartę z truskawkami z gruszkami gorgonzolą szpinakiem i orzechami

potrawyregionalne
Ciasto pierogowe.Pierogi z mięsem 141

troszkę więcej czasu w kuchni żeby później zajadać się ze smakiem.  W sezonie letnim grzechem byłoby nie wykorzystać obfitości owoców. Ja lepię z jagodami, wiśniami, truskawkami i czym się jeszcze da. Natomiast jeżeli zostanie nam np. z rosołu mięsko to warto również taki farsz przyrządzić. Ja wykorzystuję go również do krokietów lub do pyzów. ok 40dkg(...)ewentualnie warzywa z wywaru Mięso i zrumienioną cebulkę zmielić w maszynce (ewentualnie z warzywami). Dodać wywar (taką ilość aby farsz był zwarty, ale nie suchy), doprawić. Ciasto na ok. 40sztuk pierogów: 45 dkg mąki pszennej 3/4szkl. ciepłej wody szczypta soli 3 żółtka 1 jajko łyżka masła Mąkę wysypać na stolnicę, dodać szczyptę soli,  zrobić dołek

Maślane ciasteczko
Serowe knedle ze śliwkami 139

roku mamie, ale bez kilku innych smakołyków nie mogłam się obejść. Do nich należą te knedle. Przygotowałam je według tego samego przepisu co prezentowane kiedyś knedle z truskawkami ( klik ). Wyszły również wyśmienite :) Składniki na 10 knedli: 250 g twarogu 300 g ziemniaków 1 szklanka mąki 1 jajko szczypta soli 10 śliwek cukier, cynamon, masło, wiórki kokosowe Ziemniaki obrać i ugotować(...)pestkę. W dużej misce rozdrobnić twaróg (posłużyłam się tłuczkiem do ziemniaków). Dodać jajko, szczyptę soli, mąkę oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko dokładnie ze sobą połączyć aby powstało elastyczne i miękkie ciasto. W razie potrzeby dosypać trochę mąki. Ciasto uformować na kształt wałka i za pomocą noża podzielić na 10 części. Każdą z nich formować w dłoni na kształt grubszego placuszka

My simple kitchen
Masło orzechowe Primavika 177

krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami, a także owsiankami czy muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.  W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne(...)wersji wytrawnej zrobiłam m.in Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym. Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem 4 kromki pieczywa 1 jajko 4 łyżki mleka masło orzechowe dżem truskawkowy lub malinowy olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem, dwie kromki chleba posmarować dżemem i dwie masłem orzechowym. Złożyć kanapki (dżem i masło idą do środka), kanapki zmoczyć

Kto ugości moich gości?
Najlepsze pączki na tłusty czwartek 241

cukru wanilinowego 2 jajka 4 łyżki spirytusu 2 litry oleju np. rzepakowego lub smalcu, 1 kg mąki pszennej tortowej 8 żółtek 8 łyżek stołowe masła , roztopionego i ostudzonego marmolada truskawkowa lub różana cukier puder Podgrzać mleko, wlać do  miski, dodać pokruszone drożdże, łyżkę mąki i łyżkę cukru. Wymieszać i odstawić na około 15 minut do czasu aż drożdże porządnie(...)pozostałymi 2 łyżkami cukru na białą i puszystą pianę . Do miski z mąką wlać wyrośnięte drożdże i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać ubite jajka i wymieszać. Następnie dokładnie wyrobić ciasto. Gdyby ciasto bardzo trudno się wyrabiało, było za gęste, można dodać 2 - 3 łyżki ciepłego mleka. Na koniec wyrabiania ciasto ma odstawać od ręki. Do wyrobionego ciasta dodać roztopione i ostudzone

MarciochaKucharzy
Bożonarodzeniowe pierniczki 207

Święta coraz bliżej, więc pora upiec domowe i zdrowe pierniczki bożonarodzeniowe. Przepis wzięłam z głowy, ale wyszły naprawdę bardzo smaczne! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej

Truskawkowa Fiesta
Ciasta 147

Babka adwokatowa Babka białkowa Babka cytrusowa Babka drożdżowa Babka korzenna   Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka z gwiazdką Babka z kawałkami czekolady 3 bit na herbatnikach

Aga w kuchni
" Truskawkowy łaciatek " sernik 160

 Prosty i szybki sernik bez pieczenia. Składniki spód herbatniki 180 g zimna woda 50 ml kawa rozpuszczalna 1 łyżka sernik serek śmietankowy cream cheese naturalny

Smaczne moje
Sernik truskawkowy bez pieczenia 71

już niedługo. Wiem bowiem, że jest tu część osób która nie posiada w domu piekarnika lub osób które uwielbiają takie ciasta trzymane w lodówce, mające galaretkowatą konsystencję. To będzie przepis, który naprawdę polubicie! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem(...)Sernik malinowy SERNIK TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA Przygotowanie: 2 h + min 3 h w lodówce Składniki spód: – 150 g czekoladowych ciasteczek – 50 g rozpuszczonego masła Składniki sernik: – 450 g mrożonych truskawek – 700 g serka waniliowego homogenizowanego – 200 g śmietany 36% – 200 g cukru pudru – 8 listków żelatyny lub żelatyna sproszkowana, odpowiednia dla 800-900 ml płynu

nietylkopasta.pl
Różane babeczki z konfiturą malinową, bezą i watą cukrową 52

jadalnej) 180 g mąki orkiszowej jasnej (lub pszennej jasnej) łyżeczka sody 200 g kefiru pół szklanki oleju jajko Kolorowe bezy białko 50 g drobnego cukru szczypta soli łyżeczka liofilizowanej truskawki lub buraka (opcjonalnie kilka kropel czerwonego barwnika spożywczego) łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 10 łyżeczek konfitury z malin 2 łyżeczki róży w cukrze lub konfitury różanej świeże maliny odrobina waty(...)momentu, aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca. Do rękawa cukierniczego wyciskamy pasek czerwonego barwnika lub za pomocą wykałaczki smarujemy liofilizowanym burakiem (lub truskawką) wymieszanym z sokiem z cytryny. Delikatnie przekładamy do niego pianę z białek. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy bezy dowolnej wielkości. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut

Mienta blog
5 pomysłów na letnie śniadania z sezonowymi owocami 101

szpinakowe naleśniki, 5-minutowa nocna owsianka malinowa, jagodowe smoothie bowl oraz sycąca owsianka pieczona z jabłkiem i rabarbarem – z tymi przepisami Wasze poranki nie będą nudne! Choć bardzo lubię truskawki, to zawsze najbardziej czekam na owoce lipcowe – maliny, borówki amerykańskie i brzoskwinie. Przemycam je wtedy do wielu posiłków, a najchętniej do potraw śniadaniowych. Dzisiejszy wpis to gratka dla łasuchów, ponieważ(...)bowl), jak i wymagające nieco więcej pracy, za to bardziej sycące i efektowne receptury na szpinakowe naleśniki, puszyste placki na maślance oraz pieczoną owsiankę, którą można jeść jak letnie ciasto. Placuszki, naleśniki, koktajle, owsianki – te wszystkie śniadaniowe pyszności nie powstałyby bez dodatku mleka, jogurtu, kefiru, czy napojów roślinnych, które możecie dostać w kartonach do płynnej żywności. Wspólnie z Fundacją ProKarton

Chilli Czosnek i Oliwa
Najlepsze chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami 114

wypiek\u00f3w","1\/3 szklanki oleju","1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia","szczypta soli","DO DEKORACJI","200 ml s\u0142odkiej \u015bmietanki 30 %","3 \u0142y\u017cki cukru pudru","\u015bwie\u017ce truskawki, poziomki,maliny, arbuz"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","text":"Najlepiej by wszystkie sk\u0142adniki by\u0142y w temperaturze pokojowej, wyci\u0105gni\u0119te z lod\u00f3wki 3 godziny wcze\u015bniej.Bia\u0142ka ubijamy(...)nich pian\u0119 z bia\u0142ek i wymiesza\u0107 szpatu\u0142k\u0105, dzi\u0119ki temu masa b\u0119dzie napowietrzona a gofry puszyste i chrupi\u0105ce."},{"@type":"HowToStep","text":"Ciasto sma\u017cy\u0107 w rozgrzanej gofrownicy przez 3 minuty. Po usma\u017ceniu wystudzi\u0107 - najlepiej na stoj\u0105co by powierzchnia parowania by\u0142a du\u017ca. Je\u015bli u\u0142o\u017cymy gofry

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania