ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:395/896)

Tartaletki z truskawkami i galaretką 188

łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag truskawek, 1 opakowanie galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Wkładam na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam szklanką krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pudding z zakalcem 95

takiej osoby, a przynajmniej mam taką nadzieję. Ostatnio przytrafił się i mnie, a moje muffinki z truskawkami były jednak nie zjadliwe. Trochę w tym winy mojej, bo za bardzo chyba kombinowałam z przepisem i wyszło jak wyszło. Jakoże truskawki były z przydomowego ogródka to tym bardziej żal mi było je wyrzucać, wiec troche poszukałam i pomyślałam i padło na pudding(...)zakalcem , który podany na ciepło z bitą śmietaną okazał się strzałem w dziesiątkę! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Deser z zakalcem składniki Pudding z zakalcem ciasto zakalcowe – w moim przypadku było to około 12 muffinek z truskawkami 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietany 35% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Co zrobić z zakalcem? Pudding z zakalcem Jako

Do Garów!
Śmietanowiec z czereśniami 138

pianka. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego, kakakowego ciasta przygotowanego na maśle. Śmietankowa masa, która przypomina sernik przygotowana jest na bazie ubitej piany z białek oraz dużej ilości gęstej śmietany 18%. Całość dopełniają kwaśne połówki czereśni, dzięki temu ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku. Ciasto świetnie też smakuje z innymi owocami, np. malinami, truskawkami, wiśniami, porzeczkami

Kuchnia MagdaLeny
Śmietanowiec z czereśniami 138

pianka. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego, kakakowego ciasta przygotowanego na maśle. Śmietankowa masa, która przypomina sernik przygotowana jest na bazie ubitej piany z białek oraz dużej ilości gęstej śmietany 18%. Całość dopełniają kwaśne połówki czereśni, dzięki temu ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku. Ciasto świetnie też smakuje z innymi owocami, np. malinami, truskawkami, wiśniami, porzeczkami

Kuchnia MagdaLeny
Koktajl, co przynosi słońce. KOKTAJL TRUSKAWKA-ANANAS. 223

W końcu, nareszcie!Wyszło słońce.Wczorajszy dzień dał chyba większości nam w kość. I przedwczorajszy.W ogóle cały początek tegorocznych wakacji cały czas zaskakuje nieprzewidywalnąpogodą. Zachmurzone, toporne

W kuchni Karmel-itki
Kokosowe crumble z truskawkami 141

Crumble to nic innego jak soczyste, świeże owoce lub jagody zapieczone pod kuszącą warstwą maślanej kruszonki. Wymyśliły go gospodynie domowe w czasach mocnego deficytu produktów, bo

Kuchnia Łukasza
Łatwy torcik z pianką i truskawkami bez pieczenia 249

Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Studzę. Truskawki kroję na mniejsze kawałki. Dno tortownicy wykładam biszkoptami. 2. Schłodzone mleko miksuję z tężejącą galaretką. Dodaję truskawki. Mieszam. Masę wylewam na tortownicę wyłożoną biszkoptami. 3. Ciasto wstawiam na godzinę do lodówki. Przed podaniem dekoruję owocami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżowe kwiatuszki z budyniem i owocami 193

łyżka cukru waniliowego ⅓ szklanki cukru kryształu 80g stopionego masła Ok ½ kg mąki tortowej Szczypta soli Dodatkowo: 8 łyżek dowolnego budyniu ( u mnie rabarbarowy ) 8 truskawek Kilka łyżek jagód leśnych 1 małe jajko Przygotowanie ciasta w Tefal Companion: Odmierzoną ilość mleka wlewamy do misy, podgrzewamy 2 minuty na 30⁰C. Następnie zakładamy nóż do wyrabiania, dodajemy pokruszone drożdże, cukry, jajko, sól(...)zależności od własnych upodobań. Studzimy. Przygotowanie drożdżówek: Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 części. Ponownie wyrabiamy w dłoniach i nadajemy kształt kuli. Następnie spłaszczamy szklanką na środku, a boki kroimy na 12 ramion. Bierzemy po dwa i sprawnym ruchem skręcamy je pod spód, tworząc płatki kwiatu. Na środek dajemy odrobinę budyniu, truskawkę i jagody. Smarujemy jajkiem boki i wstawiamy do piekarnika

Kuchnia w czekoladzie
Bambino-deser z lodami w tle 175

jajka 3 szklanki mleka 1 łyżka oliwy olej do smażenia Nadzienie: 20 dag białej czekolady 150 g płatków migdałowych 1/2 litra ulubionych lodów owoce:truskawki,kiwi,winogrona sos czekoladowy do deserów Sposób przygotowania Ciasto:  Jajka ubić mikserem na puszystą pianę z cukrem,dodać zeskrobany miąższ z wanilii wlać mleko wsypać mąki dodać szczyptę soli i zmiksować gładkie lejące ciasto

Wanilia i Kardamon
Świąteczne ciasteczka z dżemem. 99

popołudniowej herbaty. Te ciasteczka są kruche, wypełnione pysznym domowym dżemem o smaku truskawek. Jeden kęs i jesteś oczarowany prostym i delikatnym smakiem tych uroczych słodkich smakołyków . Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój smak. Idealnie komponują się w sałatkach, koktajlach, smoothie czy w deserach. Truskawki posiadają właściwości lecznicze i upiększające. Wspomagają odchudzanie, posiadają właściwości moczopędne, dzięki czemu oczyszczają(...)stawami. Zawarte w truskawkach minerały i witaminy bardzo korzystnie wpływają na włosy, a maseczka z truskawek nawilży skórę. Witaminy występujące w truskawkach to: A, B1, B2, B3, B6, C,E, kwas foliowy, błonnik. Związki mineralne występujące w truskawce to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, magnez, fosfor, mangan. Składniki jakie są potrzebne: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 1 jajko

Zdrowy Styl Joanny
664. Tost trochę inaczej.. w panierce! 217

Pieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych (lion) z truskawkami i jagodami ( potem jeszcze jogurtem z mascarpone) (inspiracja) Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam

More food, love and dreams
Lekka babka biszkoptowa z owocami 212

minut). Następnie dodajemy przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia oba rodzaje mąki. Delikatnie mieszamy. Wlewamy gorące  rozpuszczone  masło, całość mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (24 cm).  Dekorujemy truskawkami.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy  ok. 45 min do suchego patyczka

Mia Cucina Sofieta
Spóźniona walentynka 205

grama czekolady, bo smakuje bardzo browniowato . Pycha! Przygotowałam prosty, waniliowy krem z kremówki i serka kremowego, a całość dodatkowo przełożyłam lekko kwaskowym dżemem truskawkowym, którego słoiczek znalazłam w szufladzie pełnej smakowitości i niespodzianek . Wyszło oszałamiająco! Ciężkie ciasto, delikatny krem, przełamane owocowym dżemem. Poezja, mówię Wam. C. był zachwycony, wciągnął ciacho na dwa razy, przy mojej małej pomocy. Najlepsze jednak(...)dżemu truskawkowego 1 łyżka kakao Masło, cukier puder i kakao rozpuścić w garnuszku, przestudzić. Wbić jajko, ubić trzepaczką na jednolitą masę. Wsypać mąkę, wymieszać. Masę przełożyć do nasmarowanych masłem form. Piec w 180 st. C. 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić.  Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać serek, dokładnie wymieszać. Ciasto wyjąć z foremek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto tres leches z owocami (Pastel de Tres Leches con Fruta) 226

godziny do lodówki. Wierzch 250 g śmietany 30% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru pudru (można zrezygnować) dowolne owoce sezonowe (truskawki, morele, maliny, jagody, borówki) Śmietanę ubić. Pod koniec dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Rozsmarować na schłodzonym cieście. Obłożyć owocami. Smacznego! * Piekłam ciasto w cienkiej formie ceramicznej, metalowe nagrzewają się szybciej, więc czas pieczenia może być krótszy. moja inspiracja

Pełny talerz