ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:404/896)

Kruche babeczki z cytrynowym pâtissière i truskawkami / Shortbread muffins with lemon pâtissière and strawberries 141

skórka otarta z 1 cytryny 80 g. cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 40 g. skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka masła Truskawki 300 g. truskawek 2 łyżki cukru 1/4 szkl. wody 1 płaska łyżeczka żelatyny Z podanych składników zagnieć ciasto. Metalowe foremki do babeczek posmaruj cienką warstwą masła lub oleju. Ciasto rozwałkuj, podsypując w razie konieczności mąką, na grubość około(...)Wykrawaj kółka a następnie wylepiaj nimi wnętrze foremek. Na dnie zrób w cieście nakłucie widelcem. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Piecz spody babeczek przez 20 minut, do zrumienienia. Po wystudzeniu wyjmij z foremek. Mleko zagotuj ze skórką cytrynową, odstaw. Żółtka miksuj z cukrem i cukrem waniliowym około 3 minut, dodaj sok z cytryny i skrobię. Zmiksuj. Do żółtek wlewaj

Delicious Place
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 200

Skończyły się truskawki, ale zaczyna się sezon na przepyszne borówki amerykańskie. Są idealne do deserów, jako przekąska, czy dodatek do płatków śniadaniowych. Postanowiłam je wykorzystać do tarty, której spód zrobiłam z ciasteczek Oreo. Musze przyznać, że wyszła bardzo słodka, w sam raz do kawy. 5 godzin 12 kawałków składniki: 2 opakowania ciastek Oreo (około 500 g) 500 dag mascarpone(...)borówek amerykańskich galaretka agrestowa wykonanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze, dodać roztopione masło, ugnieść. Przełożyć do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia (jeżeli ciężko Wam wykładać spód ciasta na ślizgającym się papierze, możecie posmarować blaszkę masłem i dopiero wtedy wyłożyć papierem, który przyklei się do formy). Bardzo dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki

Ania i Marcin gotują
Kasztanowe pierogi leniwe z truskawkami 246

otręby, wyrobić gładkie ciasto. Formować ruloniki i kroić około centymetrowe kopytka. Gotować w osolonej wodzie około 5 minut lub odrobinę więcej, aby ciasto nie było ani surowe, ani rozgotowane. Podawać z sosem truskawkowym (zblendowane świeże truskawki, które można dosłodzić stewią lub ksylitolem) i świeżymi owocami

FitKot
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 162

Subtelna i kobieca rozpływająca się w ustach - niebiańska delicja! Pavlova Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone

Kuchnia w opałach
Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem 90

Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem   Biszkopt z wiśniami, galaretką i budyniem czekoladowym  to proste i tanie ciasto na zimno , idealne do przygotowania ze składników, który mamy pod ręką. Zawsze się udaje, będzie dobrym przepisem dla początkujących. Biszkopt z wiśniami, budyniem i galaretką składa się z cienkiego blatu biszkoptowego, ekspresowego kremu budyniowego i owoców. Krem budyniowy jest(...)wylewamy galaretkę z owocami. Do ciasta można użyć wiśni świeżych, mrożonych lub ze słoika. Sprawdzą się też inne owoce, na przykład maliny, brzoskwinie czy truskawki. Biszkopt z wiśniami i galaretką to nieskomplikowane, nie za słodkie ciasto, która uda się nawet na ostatnią chwilę. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie wiele innych przepisów na pyszne ciasta z wiśniami :) Polecam też pyszne ciasto Ofelia

Lekcje w kuchni
bezglutenowe ciasto drożdżowe z truskawkami... 204

gram, drożdże suche Schar 10 gram, jajka 3 sztuki, cukier 100 gram, sól - szczypta, aromat cytrynowy 1 łyżeczka, mleko 150 ml, masło 75 gram, truskawki świeże 40 dag, cukier puder - ile potrzeba ciasto bezglutenowe różni się w konsystencji od klasycznego pszennego, jeśli jest z jajkami staje się znacznie lżejsze niż w wersji bez jajek - użyłam mąki do testowania razem

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkoptowa pianka z makiem 91

wystarczy upiec 2 ciasta, ubić śmietankę i połączyć z galaretką i można się cieszyć pysznym i rewelacyjnie wyglądającym deser. Dzięki kolorowej piance śmietankowej ciasto wzbudza także sympatię najmłodszych, przynajmniej u nas tak było. Kiedyś myślałam, że ciasto to ciasto i dziecko zje każde, jednak moja córka szybko wyprowadziła mnie z błędu i udowodniła, że najpierw ciasto musi jej się podobać(...)pieczenia. Można to zrobić na najniższych obrotach miksera, lub przy pomocy łyżki. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy około 30-35 minut w 160 stopniach C. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 2 placki.  Ciasto makowe:  8 białek, 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 łyżki maku sypkiego 1 łyżeczka

Cynamonowe szczęście
Racuchy jogurtowe z truskawkami 161

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam mokre składniki, dodaję mokre, mieszam rózgą kuchenną do połączenia. Kilka truskawek myję, siekam w plasterki. Rozgrzewam olej na patelni. Nakładam ciasto jedną łyżką formując placuszka. Smażę na średnim ogniu. Gdy brzegi racuszka ładnie się zrumienią (smażę ok. 2 minut) wtykam po dwa plasterki truskawki i przekręcam delikatnie

Zasmakuj Kuchni
Przepis #39 Lekki biszkopt kokosowy z truskawkami i kokosową bitą śmietaną 184

biszkopcie. Truskawki przekrawamy na połówki i układamy na śmietanie. Na koniec przygotowujemy polewę. W rondelku roztapiamy olej kokosowy oraz czekoladę. Tak przygotowaną polewą polewamy ciasto. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Bita śmietana i truskawki oraz czekolada to idealne połączenie. Bitą śmietanę z mleczka kokosowego można śmiało zastąpić jogurtem greckim wymieszanym ze słodzikiem - bez ubijania. Nawet będąc na diecie można

Health-Fit-Life
Kompot z rabarbaru i truskawek 146

truskawek. Do garnka dodać owoce, zalać wodą, dodać cukier. Zagotować. Gotować, aż owoce zmiękną. Przecedzić kompot przez sitko do dzbanka.   Zobacz też: Ekspresowe ciasto z rabarbarem na oleju Artykuł Kompot z rabarbaru i truskawek pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #19 Najlepsze ucierane z malinami i kruszonką 348

malinami, ponieważ mam je jeszcze pod ręką, ale wy możecie skorzystać z jakichkolwiek innych owoców. Mogą to być jabłka czy gruszki, pojawiające się już truskawki czy nawet wiśnie z kompotu (ale odsączone). Samo ciasto wychodzi idealne i nie ma na nim nawet śladu zakalca, jest puszyste i jednocześnie nie jest suche. Serdecznie polecam!!! Ciasto ucierane z malinami – najlepsze!!! Składniki

Relaxtime
Buraczano-truskawkowe ptysie z kruszonką i twarożkiem 229

różowe ptysie na słodko :) Buraczano-truskawkowe ptysie ze słodką kruszonką w takim samym smaku, idealnie skomponowały się z naturalnym twarożkiem i świeżymi truskawkami. Uwierzycie na słowo, jak powiem, że warto się skusić? :) 14 sztuk ciasto: 200 g mąki tortowej 100 g masła 250 ml soku z buraka (kupiłam gotowy w buteleczce 230 ml, resztę dopełniłam wodą) 5 jajek szczypta soli(...)liofilzowanego buraka dodatkowo: 250 g naturalnego, kremowego twarożku świeże truskawki Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło ucieramy z cukrem, dodajmy mąkę i puder truskawkowy i buraczany. Gotową masę rozkładamy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Masło z sokiem i szczyptą soli doprowadzamy

Mienta blog
Maślankowiec 194

Maślankowiec / Ciasto maślankowe Proste, szybkie i naprawdę bardzo smaczne wilgotne ciasto na bazie maślanki. Tu akurat przykład z truskawkami ale mogą być także inne niebyt mokre owoce. Składniki: 250 ml maślanki 125 ml oleju 3 jajka 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy (ja dałam ten "prawdziwy") 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mokre składniki wymieszać widelcem(...)wierz ułożyć truskawki lub inne owoce w nie dużych odstępach, większe poprzekrawać na połowę. Piec ok. 50 min. w 170°C // do suchego patyczka, nie wcześniej bo będzie zakalec :) Na wierzchu powinna być jeszcze kruszonka, to akurat wersja bez, bo masełka zabrakło ;) Kruszonka: 10 dkg masła 10 dkg cukru 20 dkg mąki Zagnieść paluszkami i posypać na ciasto

Pelusiowa Kuchnia
Tarta owocowa z bezą 223

Odrobina lata zimą (dzięki owocom) lub zimy latem (nie wiem czemu, ale właśnie zimą, a raczej ze śniegiem kojarzy mi beza). Deser słodki i to bardzo

Wypieki i Rumieńce
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 112

moment gdy w domu pachnie ciastem zawsze wprowadza mnie w błogostan, zwłaszcza gdy jest to ciasto drożdżowe, które przywołuje uśmiech i najpiękniejsze wspomnienia z domu rodzinnego, bo różne drożdżówki piekła zarówno moja babcia jak i moja mama. Teraz piekę je i ja, ostatnio moje ulubione drożdżowe to właśnie to, które dzięki wcześniejszemu ubiciu jajek jest niezwykle puszyste i długo pozostaje(...)układamy połówki śliwek. Składniki kruszonki łączymy ze sobą, to najlepiej zrobić ręcznie. Gotową kruszonką posypujemy ciasto i wstawiamy je do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy ok 30 minut na złoty kolor * do tego ciasta nadają się każde owoce - jabłka, śliwki, truskawki czy morele

Cynamonowe szczęście