ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:393/829)

BISZKOPT Z MALINAMI – 3 SKŁADNIKI! 376

targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować! Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie, ale do ciast i koktajli nadają się idealnie! Do popołudniowej kawki na zachciankę przygotowałam najszybsze i chyba najłatwiejsze ciacho na świecie – biszkopt z malinami. Potrzebne tylko 4 składniki, 2 minuty mieszania i pół godziny

Ostra na Słodko
TORT BRIGADEIRO Z LODAMI (Torta de brigadeiro e sorvete) 234

łyżeczki proszku do pieczenia  SKŁADNIKI NA PRALINY:  1 puszka słodzonego mleka skondensowanego  50 g masła  4 łyżeczki ciemnego kakao  1 opakowanie mrożonych truskawek czekoladowa posypka  DODATKOWO:  1 litr lodów kawowych (lub innych ulubionych)  WYKONANIE: SPÓD CZEKOLADOWY: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Dno tortownicy o wymiarach 21-22 cm wyłóż papierem(...)ubij na sztywno. Dalej miksując, dodaj po jednym żółtku i cukier, utrzyj masę na gładko.  Dolej mleko na przemian wsypując mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Przelej ciasto do tortownicy i piecz je przez 30 minut .  PRALINY: Podgrzej w garnuszku mleko skondensowane z masłem oraz kakao i gotuj około 10-15 minut , aż masa mocno zgęstnieje

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z truskawkami 136

Składniki: - 250 g mąki pszennej - 2 żółtka - 1/2 szklanki cukru pudru - 100 g masła - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 galaretki truskawkowe - 500 g truskawek Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem. Następnie dodajemy żółtka oraz obie mąki. Ciasto zagniatamy a następnie schładzamy minimum godzinę w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy wcześniej wysmarowaną masłem formę na tartę. Pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Lodowe ciasteczkowe trifle z mango i truskawkami 159

rozpłaszczyć  cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec piekarniku w nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Po tym czasie ciasto owsiane wystudzić i połamać na mniejsze części. 2. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w grubszą kostkę, a mango obrać ze skóry i również pokroić w kostkę. 3. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort śmietanowy z truskawkami 115

Kochani, chciałam podzielić się z Wami przepisem na tort, który upiekłam dla mojej rodziny na dzień mamy. Delikatny biszkopt, przełożony nie za słodką   masą z dodatkiem pysznych, aromatycznych truskawek. Biszkopt składniki:   5 jajek     0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Przygotowanie: Białka(...)przełożyć masę i piec biszkopt w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa

W garach u Gosi
Tort śmietanowy z truskawkami 165

Kochani, chciałam podzielić się z Wami przepisem na tort, który upiekłam dla mojej rodziny na dzień mamy. Delikatny biszkopt, przełożony nie za słodką   masą z dodatkiem pysznych, aromatycznych truskawek. Biszkopt składniki:   5 jajek     0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Przygotowanie: Białka(...)przełożyć masę i piec biszkopt w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 25minut. Najlepiej jednak ciasto sprawdzać patyczkiem ponieważ piekarniki różnie pieką. Kroić/przekrawać na blaty po całkowitym wystudzeniu najlepiej jednak robić, to na drugi dzień. Dodatkowo: domowa konfitura truskawkowa oraz owoce u mnie truskawki Do nasączenia: sok z jednej cytryny z cukrem i letnią wodą około ¾ szklanki.   Masa

W garach u Gosi
Limonkowa ricotta z pikantną salsą truskawkową. 161

250g sera Ricotta -> 150g jogurtu greckiego -> 2 jajka -> Sok z limonki -> Skórka z połowy limonki -> 1-2 łyżki miodu Salsa: -> 300 g świeżych truskawek -> Sok z połowy limonki -> Szczypta chilli -> Garść świeżej mięty -> 1 łyżeczka miodu Wykonanie:   Ricotte przekładamy na durszlak i pozostawiamy na około 30 minut(...)konsystencji. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 180C [ aż wierzch się zarumieni]. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto i odstawiamy, aby wystygło. Teraz należy przygotować salsę. Truskawki obieramy z ogonków. Dokładnie myjemy. Kroimy na drobną kostkę. Siekamy liście mięty. Wyciskamy sok z limonki, dodajemy miód oraz chilli. Dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Tarta malinowa 105

sezonie na truskawki i jagody nadszedł czas na maliny. Wpis z przepisami na te słodkie owoce zaczynamy od zeszłorocznej tarty malinowej , która niestety z braku czasu nie zagościła na naszym blogu. W te wakacje z pewnością zrobimy ją ponownie, bo przepis jest świetny i wychodzi smaczna, kolorowa tarta z malinami . Składniki na tartę malinową Ciasto: 200 g mąki

niecodziennikpary
Murzynek 75

najbardziej klasyczne ciasto cytrynowe, pyszne w smaku, z naturalnym aromatem cytryny. Takie ciasta domowe kochają wszyscy i coraz częściej do nich wracają, nie ma to bowiem lepszej słodyczy niż domowe ciasto do kawy czy herbaty. Zapraszam zatem na ten przepis  A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik(...)jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy MURZYNEK Przygotowanie: 1 h 10 minut Składniki: 250 g masła 360 g cukru 3 łyżki kakao 225 g mąki pszennej + odrobina

nietylkopasta.pl
Pyszny sernik z bezą 103

którzy lubią nieco mniej słodkie ciasta. Jasne, jest tu słodka beza, ale zrównoważyłam ją mniej słodkim sernikiem, a całość wyszła niesamowicie. To będzie zdecydowanie mój ulubiony sernik z bezą! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik

nietylkopasta.pl
Naleśniki z serem i truskawkami polane musem truskawkowym 149

łyżki śmietany 300 g truskawek cukier Rozmieszać jajko z cukrem, dodać mleko i wodę, następnie mąkę kukurydzianą i pszennej tyle by ciasto nie było zbyt gęste. Usmażyć naleśniki. Ser utrzeć z cukrem i śmietaną, Połowę truskawek pokroić na plasterki i dodać do sera. Resztę zmiksować z cukrem na mus. Nakładać po kopiastej łyżce nadzienia na każdy naleśnik, rozsmarować i zrolować

Gotowanie jest łatwe
CIASTO Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ I CYTRYNOWĄ PIANKĄ – bez pieczenia! 112

orzeźwiającą, cytrynową pianką. Do tego cieniutka warstwa galaretki.   Ciasto łatwe, szybkie, no i oczywiście pyszne! Jedno z pyszniejszych truskawkowych ciast bez pieczenia na tym blogu! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche herbatniki – 20 szt MASA TRUSKAWKOWA: * świeże truskawki – 800 g * galaretka truskawkowa – 2 szt * cukier puder – 2-3 łyżki ( do smaku ). PIANKA CYTRYNOWA: * śmietana(...)masie położyć plasterki truskawek. CYTRYNOWA PIANKA: Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, odstawiamy do tężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Wlewamy zimną ( płynną, ale już tężejącą ) galaretkę i dokładnie miksujemy. Wylewamy na masę truskawkową, odstawiamy do chłodzenia ( całkowitego tężenia ). DODATKOWO: galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, odstawiamy do tężenia, zalewamy schłodzone ciasto. Chłodzimy ponownie. Smacznego

Ostra na Słodko
pieczony sernik z budyniem malinowym i truskawkami... 183

utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię