oczywiście mazurki . Dziś pieczemy mazurek kokosowo-malinowy na kruchym cieście. Mazurki to bardzo proste ciasta i mało wymagające, a jednocześnie bardzo smaczne. Kruche ciasto przygotowałam z dodatkiem mąki krupczatki, co sprawiło, że spód mazurka jest delikatny i bardzo kruchy. Krem jest banalnie prosty, bo przygotowany na bazie serka mascarpone i bitej śmietany z wiórkami kokosowymi. Żeby całość nie była mdła(...)ciasta można wyciąć maleńkie listeczki lub uformować wałeczek, który należy przykleić na białko do spodu ciasta tworząc brzeg. Środek ciasta nakłóć widelcem, wstawić do piekarnika i piec na złoty kolor przez około 15 minut. Po upieczeniu wyjąć ciasto na kratkę i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Kiedy ciasto stygnie można przygotować krem. Śmietanę ubić na sztywno. Do miski włożyć serek mascarpone
SprawdzonaKuchnia.plUwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram(...)ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy do lodówki na 1,5 godziny. Formę do tarty natłuszczamy, wylepiamy rozwałkowanym ciastem, nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy serek mascarpone, jogurt, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, wszystko razem miksujemy. Na końcu dodajemy wiórki czekoladowe, delikatnie mieszamy. Masę wykładamy
Bajeczna KuchniaRewelacyjne bezglutenowe ciasto z jabłkami i serkiem mascarpone. Cudownie puszyste, lekko wilgotne, pachnące jabłkami i skórką z cytryny. Bardzo proste i szybkie do wykonania i smakuje jak najlepsze glutenowe ciasto! Jest naprawdę przepyszne. Jedno z najlepszych, bezglutenowych ciast jakie jadłam. Koniecznie spróbujcie! Inspirację znalazłam na blogu Dulcisss in forno - przerobiłam przepis na bezglutenowy :-) SKŁADNIKI: 250 g mieszanki mąk bezglutenowych(...)Miksuj na najwyższych obrotach przez kilka minut do uzyskania puszystej masy. Następnie zmniejsz obroty na najmniejsze i dodawaj po łyżce serek mascarpone oraz startą skórkę cytryny. Odstaw mikser. Mąki wymieszaj z proszkiem i powoli dodawaj do ciasta - wymieszaj drewnianą łyżka do połączenia składników. Dodaj starte jabłko i wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Tortownice o średnicy 24 cm wyłóż
Kuchnia bezglutenowaposypania ciastamasa kawowa 250g serka mascarpone100g jogurtu greckiego50g cukru2 jajka20g mąki ziemniaczanej3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 2 łyżki gorącej przegotowanej wodywiórki czekoladowe40g czekolady mlecznej40g czekolady deserowej Wykonanie:CIASTO KRUCHE - kawę rozpuszczalną, jeśli jest w granulkach, rozdrobnić na piasek- mąkę, kakao, cukier puder przesiać, dodać kawę, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, szybko zagnieść gładkie ciasto- ciasto zafoliować, schłodzić w lodówce(...)wysmarować masłem- ciasto rozwałkować na kawałku papieru do pieczenia na cienki placek większy niż dno formy- papier z ciastem przełożyć do formy ciastem do spodu, delikatnie zdjąć papier, ciastem wyłożyć dno i brzegi formy, tak, by były one nieco wyższe niż brzeg blachy- nadmiar ciasta można obciąć lub zawinąć do środka i wyłożyć podwójnie brzegi tarty- ciasto nakłuć gęsto widelcem
Smakołyki Berenikidole ciasto kruche, potem galaretka z malinami, śmietana z serkiem mascarpone i na wierzchu beza. Ciasto podobne do ciasta Zemsta teściowej , z tym, że tutaj mamy więcej galaretki i owoców. Wydaje się trudne, ale możecie spokojnie robić, bo to tylko pozory i na pewno Wam wyjdzie. Ja robiłam ciasto na dużą blaszkę, więc jeśli wolicie mniej to musicie zmniejszyć składniki(...)dosłownie 10 minut wcześniej z zamrażalnika), które szybko ostudziły galaretkę i szybciej się zastygła. Tężejącą galaretkę z malinami wykładamy na ciasto kruche. Wkładamy do lodówki, żeby galaretka stężała. Krem śmietanowy: 650 ml śmietany kremówki 36 % 350 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1. Wszystkie składniki ubijamy, do momentu, aż powstanie gęsty krem. Trzeba uważać, żeby nie ubijać za długo
kruche babeczkiKruche czekoladowe ciasto i krem kawowy na bazie masy krówkowej i serka mascarpone z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Muszę przyznać, że jestem zachwycona tym mazurkiem. Jeden z najlepszych jakie jadłam! Mazurek kawowy w kształcie pisanki zapewne ozdobi wielkanocny stół, a miłośnikom kawy na stałe wpisze się w świąteczne menu. Bardzo polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 180 g masła(...)Studzimy. Nadzienie: Do rondelka przekładamy masę krówkową i wsypujemy kawę rozpuszczalną. Podgrzewamy na najmniejszym ogniu, cały czas mieszając, aż składniki się połączą. Studzimy. Następnie dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy. Przekładamy na upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą
Oryginalny smakserka mascarpone 100 g masy krówkowej Do dekoracji: 150 g białej czekolady pomarańczowy barwnik spożywczy ( w żelu lub proszku ) kolorowe posypki Wykonanie: Okrawki ciast dokładnie pokruszyć. Do okruszków dodać serek mascarpone i masę krówkową - połączyć składniki. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki układać na tacy. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. W międzyczasie rozpuścić
kolorowotorcikowoserku mascarpone, który zalegał mi w lodówce ( uważam, że nic się nie może zmarnować ). Do ciasta dosypałam pokruszone cukierki i wyszły mi ( nie chwaląc się ) bardzo, bardzo pyszne i delikatne w smaku placuszki. Dodam, że cukierki są mocno wyczuwalne w smaku. Z powodzeniem można je usmażyć na drugie słodkie śniadanie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 12,5 dag serka mascarpone 3 łyżki(...)typu lentylki olej do smażenia Wykonanie: 1. Do miski wbijamy jajka, wsypujemy oba cukru i miksujemy na puszystą masę, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Następnie wlewamy mleko, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. 2. Cukierki wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta kruszymy je, następnie wsypujemy do ciasta i dokładnie mieszamy
Izabelawkuchnicząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki, oblane gorzką czekoladą i posypane skórką pomarańczową. Ciasto jest bardzo aromatyczne i pięknie pachnące pomarańczą. To zasługa konfitury pomarańczowej, która oprócz aromatu, nadaje wyjątkowy smak oraz sprawia, że ciasto jest wilgotne. Nie jest ono przesłodzone, dlatego można rozkoszować się nim z czystą przyjemnością! Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ubitą śmietanę łączymy z serkiem mascarpone. Polewa: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa pół. Na dolnym blacie rozsmarowujemy masę i umieszczamy w niej cząstki pomarańczy. Przykrywamy drugim blatem. Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą
Kuchnia MagdaLenyciasto dłużej zachowało formę, połączyłam ją z serkiem mascarpone. Co więcej, zamiast kakao, do posypania wierzchu użyłam gorzkiej czekolady, która fajnie przełamała w masie krówkowej słodki smak karmelu. Jeśli dodajemy kakao to, należy nim ciasto posypać tuż przed podaniem, inaczej wierzch stanie się nieco wilgotny i ciasto straci wygląd. Ciasto jest przyjemnie kremowe i jeśli nie przesadzimy z warstwą karmelu(...)banany, które wcześniej skropić sokiem z limonki, aby nie były ciemne. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodając stopniowo serek mascarpone. Masę ze śmietany i serka wyłożyć na banany. Wierzch ciasta posypać wiórkami czekolady lub tuż przed podaniem oprószyć naturalnym kakao. Przed podaniem schłodzić przez godzinę. Zobacz również: ciasto snikers bez pieczenia
Kuchcik gotujewersji bez pieczenia - wystarczy tradycyjny, pieczony biszkopt zamienić na kupne biszkopty. Dzięki mascarpone masa serowa jest bardzo kremowa w smaku i delikatna, a dodatek truskawek w masie przełamuje słodycz serka. Masa mascarpone świetnie komponuje się z delikatnym biszkoptem, a całość dopełnia słodka galaretka truskawkowa. Takie ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale również super się prezentuje i cieszy oko... Składniki
Kuchnia MagdaLenyŚwięta się zbliżają, więc czas na słodkie wypieki. Ja serdecznie zapraszam do spróbowania mojej tarty z serkiem mascarpone i migdałami.To połączenie kruchego ciasta, serka kremowego i chrupiących migdałów. Nie jest za słodka, ani sucha, naprawdę smakuje znakomicie. Wiem, że taka tarta smakuje najlepiej następnego dnia, ale u mnie nie było to możliwe, została od razu zjedzona. Smakowała zarówno dorosły(...)zapraszam do spróbowania.Składniki na tartę o średnicy 25 cm:ciasto: 200 g maki pszennej, 2- 3 łyżki cukru pudru,100 g zimnego masła,1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią,1 jajko,masa: 500 g serka mascarpone,45 ml syropu z agawy,3 małe jajka, 1 łyżka maki ziemniaczanej,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.30
Moniki Smakołykisprawdzi się to ciasto na spodzie biszkoptowym z kremem na bazie serka mascarpone z malinami. Na wierzch świeże, sezonowe owoce zalane galaretką i pycha ciasto do kawki gotowe ;) Ciasto na zimno z kremem malinowym składniki: 1,5 opakowania okrągłych biszkoptów 1,5 szklanki malin 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g miękkiego masła 3 nektarynki garść jeżyn(...)rozmoczony, wykładamy dno tortownicy. Masło ucieramy z serkiem mascarpone, dodajemy przesiany przez sito cukier puder i schłodzone maliny. Wykładamy całość na wierzch. Następnie kroimy nektarynki w paski, z brzegu układamy naokoło jeżyny, następnie nektarynki a w sam środek maliny i jeżyny. Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć zalewamy ciasto
Delusional TrinePtysie pieczone z kruchym ciastem na wierzchu, które równomiernie przykrywa wierzch tworząc chrupiącą i słodką kruszonkę. Wypełnione kremem na bazie serka mascarpone o intensywnym smaku pomarańczy. CIASTO NA PTYSIE: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY(...)serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 1 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szklanki wody Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać zagniatając jak kruche ciasto. Rozwałkować jak najcieniej i wyciąć kółeczka o średnicy około 4 cm. Krążki schłodzić w lodówce. Masło z mlekiem, solą podgrzewać w garnku i zagotować. Jednym ruchem wsypać mąkę
https:KKuchniaMniamBanalnie proste w przygotowaniu, wystarczy kilka chwil, aby delektować się nieziemskim deserem. Sekretem tego deseru jest połączenie lekko kwaskowatego serka mascarpone ze słodyczą truskawek.Składniki na ciasto naleśnikowe : 150 dag mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 1 jajko cukier waniliowy 1 łyżka kakao oliwa do smażenia Składniki na nadzienie : 10 dag serka mascarpone 0,5 szklanki(...)łyżka miodu 10 dag świeżych truskawek Przygotowanie : Składniki na ciasto naleśnikowe mieszam wszystkie razem do uzyskania jednolitej konsystencji, i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Serek mascarpone mieszam z łyżką miodu, kremówkę ubijam mikserem na sztywną pianę i przekładam do misy z serkiem. Truskawki kroję w kawałeczki i dodaję również do serka. Całość mieszam i daję
Mechanik w kuchni