ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:20/344)

Torcik na zimno z galaretką, mascarpone i borówką amerykańską 142

mojemu młodemu, który jest fanem galaretek i takich właśnie torcików, lekkich z galaretką i owocami. Obiecałam, zrobiłam i już go nie ma ;)). A torcik, to spód - ciasto czekoladowe, potem śmietana z serkiem mascarpone i galaretką, do tego powrzucane borówki, a góra galaretki i owoce. prosty, szybki, kaloryczny he he, ale smaczny :)). Do torcika wypiliśmy wino Monte Santi  Blackberry, które(...)rozpuszczamy we wrzątku w 250 ml. Mieszamy, odstawiamy do ostudzenia, ma ona lekko zacząć tężeć. Śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia się składników, następnie wlewamy galaretkę, miksujemy, żeby połączyła się z masą, dodajemy borówki, mieszamy i przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki. Dodatkowo: 2 galaretki owoce leśne borówka amerykańska Galaretki zalewamy około 500 ml wrzątku, mieszamy, odstawiamy, żeby

kruche babeczki
Rafaello na krakersach 122

Ciasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z 7 składników, dedykowany wielbicielom kokosu oraz pralinek kokosowych. Deser rafaello to pyszne słodko-słone połączenie, które uzależnia. Słodka masa budyniowa z kokosem przełamana jest warstwami słonych krakersów. Sprawdzony kilkakrotnie przeze mnie przepis, który

Kuchnia MagdaLeny
FRANCUSKI DESER - MILLEFEUILLE 99

serka mascarpone odrobina soku z cytryny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru pudru cukier (jak użyłam brązowego) posiekane orzechy barwniki: czerwony i niebieski) Ciasto francuskie pokroić na prostokąty o wielkości 12 cm na 6 cm. Ciasto przełożyć w blasze do piekarnika przykryć papierem do pieczenia i przykryć blachą aby ciasto nie urosło. Ciasto piec ok 12 min w temp(...)czasie ciasto oprószamy cukrem i pieczemy do uzyskania złotego koloru. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny i cukier waniliowy i ubijamy do połączenia się smaków. Masę dzielimy na 3 części. 2 części barwimy.  Na wystudzone ciasto szprycą wykładamy krem śmietankowo-waniliowy. Na krem układamy kolejną warstwę ciasta, potem krem i znów ciasto. Wierzch ciasta

Kuchnia w oparach
TARTA Z TRUSKAWKAMI 137

250g śmietany kremówki 30% opakowanie serka waniliowego/ serka mascarpone opakowanie cukru wanilinowego aromat waniliowy płatki migdałowe/ opcjonalnie do posypania Do miski wsypałam mąkę i dodałam pokrojone w kostkę miękkie masło. Rozcierałam i połączyłam składniki. Wbiłam jajko i wsypałam sól. Wyrabiałam ciasto aż było gładkie i podzieliłam na dwie części. Do mojej tarty wystarczyła jedna część. Obie zawinęłam w przeźroczystą folię(...)temperaturze 190 stopni. Następnie zdjęłam papier i jeszcze kolejne 10 minut. Gdy ciasto stygło, zajęłam się kremem.  Śmietanę kremówkę schłodziłam i zmiksowałam. Wsypałam cukier wanilinowy i wkropiłam aromat waniliowy. Miksując dodawałam po łyżeczce serka waniliowego. Idealny jest serek mascarpone. Wszystko wymieszałam i odstawiłam do lodówki na około 30 minut. Jeśli wolicie słodszy krem,możecie dodać jeszcze

potrawyregionalne
Czekoladowo-Orzechowe Babeczki Ferrero Rocher 136

brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli.  Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki pszennej1/2 łyżeczki soliok. 100 g Nutelliok. 30 g orzechów laskowych (całych)Krem(...)śmietany kremówki 30% (schłodzonej)125 g serka mascarponegorzka czekolada (100g) 150 g Nutellipralinki Ferrero Rocher lub kolejne ok. 50 g orzechów laskowych  Babeczki Ferrero Rocher - Sposób przygotowania:Ciasto:Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy.Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z ostudzoną i rozpuszczoną czekoladą. Następnie dodajemy mąkę oraz sól i wszystko dokładnie

Słodka Strona
Porzeczanki drożdżowe z mascarpone . 204

mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich przetworzyłam na pyszny dżem , a z pozostałej garstki powstałe te oto drożdżowe bułeczki. Ciasto z dodatkiem tłustego serka mascarpone jest miękkie i bardzo puszyste. Składniki : 3,5 szklanki mąki  0,5 szklanki cukru + 1 łyżka 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 op cukru waniliowego(...)serka mascarpone (pół małego opakowania) 3 jajka ok 50 dkg czarnych porzeczek 8 łyżek cukru Wykonanie : Mleko lekko podgrzać , dodac do niego pokruszone drożdże , łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawic do wyrośnięcia . Do miski wsypać pozostałą mąkę , wlać zaczyn drożdżowy i wymieszać. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym , wlać do mąki , dołożyć serek i wyrabiać haczykami miksera

Malinowa Kawiarenka
Tarta z wiśniami 181

mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówkina ok. 20 minut (można nieco je spłaszczyć). Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy, żeby puściły sok. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy między(...)spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę, wyrównujemy szpatułką. Ozdabiamy roztopioną

Ciastkozercy
Tarta z wiśniami 186

żeby puściły sok. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy między dwoma kawałkami papieru do pieczenia (dzięki temu nie będzie trzeba dodatkowo podsypywać go mąką). Rozwałkowanym na grubość ok. 5 mm ciastem wykładamy blaszkę na tartę lub tortownicę. Do zrobienia równego brzegu wykorzystałam radełko. Zgniatamy papier do pieczenia w kulkę (dzięki temu będzie łatwiej go dopasować), wkładamy na ciasto i wysypujemy surowym ryżem (można(...)spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę, wyrównujemy szpatułką. Ozdabiamy roztopioną

Ciastkozercy
Uroki lata 159

proszkiem do pieczenia. Dokladnie mieszamy.Ciasto przekladamy na natluszczona blache i podpiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CW tym czasie robimy mase serowa. Miksujemy serek mascarpone ze smietana, cukrem, zoltkiem i maka.Podpieczone ciasto wyciagamy z piekarnika i posypujemy mielonymi orzechami laskowymi oraz smarujemy masa serowa. Na koncu ukladamy osuszone maliny.Placek ponownie wkladamy do piekarnika na okolo 40 minut.Po wystudzeniu

Przysmaki Karolki
Biszkopt z truskawkami i kremem z mascarpone 164

Wystarczy upiec lekki biszkopt, przełożyć truskawkami z galaretką i połączyć z delikatnym kremem z serka mascarpone, a powstanie bardzo przyjemne niezbyt słodkie ciasto. Taki biszkopt dobrze smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym, a do tego jego przygotowanie nie jest aż tak bardzo pracochłonne. Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam mrożone truskawki, ale w sezonie zdecydowanie polecam zastąpić je świeżymi. Biszkopt(...)ubić z cukrem pudrem na sztywno, uważać, aby nie przebić (mogą powstać grudki masła). Pod koniec ubijania dodawać po łyżce serek mascarpone i ziarenka wanilii lub ekstrakt. Miksować tylko do czasu połączenia się składników. Krem równomiernie rozsmarować na wierzchu ciasta i posypać wiórkami z czekolady. Wiórki z czekolady strugam skrobaczką do warzyw. Ciasto przed podaniem schłodzić przez co najmniej

Kuchcik gotuje
Przepis #107 Kokosowe babeczki z nadzieniem (bezglutenowe) 114

Witajcie, dzisiaj chciałabym Wam zaproponować babeczki bezglutenowe z pysznym nadzieniem z serka mascarpone - oczywiście możecie użyć innego wedle uznania. Ciasto powstało na bazie mąki kokosowej oraz masła. Babeczki są bardzo kruche, dlatego trzeba się z nimi delikatnie obchodzić:) ale wystarczy je po upieczeniu wystudzić a następnie włożyć do lodówki by zrobiły się twardsze a jednocześnie nie straciły swojej delikatności(...)łyżeczki sody oczyszczonej - 180 - 200  ml jogurtu naturalnego (małe opakowanie) - 2- 3 łyżki cukru lub innego słodzika Nadzienie - 250 g serka mascarpone - 3 łyżki dowolnego słodzika  - owoce, orzechy lub inne dodatki  Wykonanie Ciasto   Na stolnicę wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną, którą siekamy z masłem (najlepiej by było w temperaturze pokojowej). Następnie dodajemy jajka, słodzik oraz jogurt

Health-Fit-Life
Ciasto śnieżny puch 318

już w planie kolejny wypiek z użyciem tego, lub bardzo podobnego ciasta. Ale nie zdradzam szczegółów, a tym razem… ciasto śnieżny puch.   Składniki na formę 24 x 28cm: - 500 g serka mascarpone - 2 galaretki cytrynowe - 300 ml śmietanki 30% (mocno schłodzonej) - 3 łyżki cukru pudru - 500 ml wrzątku Dodatkowo: - 18 szt. herbatników Posypka: - 75 g masła - 9 łyżek(...)porcjami cukier puder, następnie serki mascarpone. Po dodaniu serków zwalniamy obroty robota do minimum. Miksując wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale nadal płynną galaretkę. Lekko stężałą masę przekładamy do formy, na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki. Szykujemy posypkę. W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe – mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, posypujemy zimną

mojewypiekiinietylko
Babka tiramisu 146

szklanki mleka łyżka kakao 1/4 szklanki likieru kawowego 1/4 szklanki kawy espresso - zaparzonej Składniki na lukier: 50g miękkiego masła 1,75 szkalnki cukru pudru 100g serka mascarpone 1/4 szklanki likieru lub syropu amaretto Wykonanie ciasta: Formę na babkę lub formę z kominkiem o średnicy 26cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę(...)Ciasto po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 15 minut, a następnie wystudzić je na kratce.  Wykonanie lukru: Masło utrzeć z serkiem mascarpone, dodać cukier puder i amaretto - zmiksować na gładką masę. Wystudzone ciasto pokryć lukrem. Przepis znalazłam na blogu i lekko go zmieniłam www.feeriasmakow.blox.pl

Mania Wypiekania
Torcik Wuzetka 136

gorsze dni, przygotujcie sobie takie ciasto, a życie nabierze barw :) Wymiary tortownicy: średnica 24 cm Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 35-40 minut Składniki: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ciemnego kakao łyżka wody Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone   Ponadto: wiśnie kandyzowane płatki(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 35-40 minut. Krem Zimną śmietanę ubijamy i w trakcie dokładamy serek mascarpone. Torcik Wuzetka Wystudzone, przekrojone ciasto, polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto

Różne smaki w kuchni