ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:16/344)

Faworki z mascarpone 175

pysznych łakoci     Składniki: Ciasto: 300g mąki pszennej szczypta soli 250g serka mascarpone 4 żółtka 1 łyżka spirytusu Dodatkowo: Olej lub smalec do smażenia cukier puder do posypania       *** Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy mascarpone, żółtka i sól. Całość mieszamy, dodajemy spirytus i zagniatamy ciasto *** *** Wałkiem „zbijamy” ciasto – czyli uderzamy w celu napowietrzenia, dzięki

Blog z Apetytem
Piernik mocno orzechowy 152

Piernik to moje ulubione ciasto. Uwielbiam zapach przypraw, gdy się piecze i lubię smarować go serkiem jak chleb, kiedy po kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej(...)Pieczemy w 180 stopniach przez 50 min (góra i dół bez termoobiegu) w keksówce posmarowanej masłem. Pamiętaj, że piernik urośnie, więc wlewamy ciasto tylko do 3/4 wysokości formy. Kiedy piernik ostygnie smarujemy środek polewą zrobioną z serka mascarpone wymieszanego z cytryną i posypujemy kamyczkami do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Ciasto Ferrero Rocher 2592

smakuje obłędnie! Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 kawałków (tortownica 23 cm) Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej (3/4 szklanki) 80 g orzechów laskowych 7 jajek 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru (160 g) Masa: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30 % – 36 % 2 łyżki cukru pudru 2 usztywniacze(...)piany przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao 7. Dodać orzechy 8. Delikatnie wymieszać 9. Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upiec ciasto 11. Ubić śmietankę kremówkę 12. Zmiksować serek mascarpone z nutellą 13. Dodać do masy ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać 14. Odłożyć część masy do dekoracji 15. Do reszty masy dodać ciastka oraz orzechy

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z suszonymi borówkami amerykańskimi 137

blendera wrzucamy pokruszone herbatniki i miksujemy na pył. Następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy roztopione masło. Gotowe ciasto przekładamy na tortownicę, ubijamy, robimy małe boki i wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część

Kuchenne Wariacje
CIASTO AMARETTO Z MAKIEM I KAJMAKIEM + film 249

biszkoptowo - makowe z delikatną nutką migdałową, pysznym kajmakowym kremem i wiórkami czekolady. SKŁADNIKI: Ciasto: - mąka pszenna (3 łyżki) - cukier (200 g.) - jajka (4 szt.) - mak mielony (170 g.) - cukier waniliowy (8g.) - proszek do pieczenia (1 łyżeczka) - kakao (2 łyżki) Krem: - masa kajmakowa (200 g.) - serek mascarpone (250 g.) - śmietanka kremówka 30% (100 ml.) Poncz: - woda (50 ml.) + likier amaretto(...)foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół w 170°C - 40 min. do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na dwa blaty. - Serek mascarpone, śmietankę i kajmak przekładamy do misy miksera i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. - 1 blat ciasta przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i nasączamy go połową

RITA food channel
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 377

serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam olej. Stopniowo wsypuję mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Do ciasta dodaję posiekane orzechy oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Delikatnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto przekładam(...)około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy i przekrawam na dwa blaty. Schłodzoną śmietaną ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder oraz serek mascarpone. Miksuję. Masą przekładam upieczone ciasto. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i dokładnie mieszam. Polewę przekładam na rękawa cukierniczego z cienką końcówką. Na wierzchu ciasta robię kratkę z polewy. Dodatkowo ciasto

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tartaletki czekoladowe z kremem cytrynowym i owocami 273

Czekoladowe babeczki z  cytrynowym kremem z serka mascarpone- pyszny i prosty deserSKŁADNIKI   Ciasto:300g mąki200g masła100g cukru2 żółtka2 łyżki kwaśnej śmietany4 łyżki naturalnego kakaosólKrem:250g serka mascarpone150g śmietany kremówki1/2 opakowania galaretki cytrynowej1 łyżka soku z cytrynyDo przystrojenia - ulubione owoce  PRZYGOTOWANIE Ciasto:Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli.Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę i kakao.Zagniatamy ciasto

Moje Kuchenne Rewelacje
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 207

warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję ciasta wyjąć 15 minut przed planowanym podaniem, aby trochę się ociepliła.  Jeśli zrezygnujecie z warstwy serka, przez kilka kolejnych dni po upieczeniu, śmiało możecie trzymać(...)Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 4048

mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy 2 łyżki kakao, do drugiej 1 kisiel lub barwnik różowy, do trzeciej szkl. maku. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy najpierw ciasto z makiem, następnie równomiernie rozprowadzamy ciasto różowe i na koniec wylewamy ciasto kakaowe. Na wierzchu układamy w rzędach schłodzone kulki serowe, lekko je wciskając. Ciasto pieczemy(...)około 45-50 minut. Masa: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, wykładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy

Podróż w kulinaria
Tarta malinowa z mascarpone 198

szklanki mąki  1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 2 jajka Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru. opcjonalnie serek Danio waniliowy Maliny lub inne owoce ok, 1/2 kg. WYKONANIE Z podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty  i wkładamy  na chwilę do lodówki. Formę do tarty smarujemy(...)masłem i oprószamy mąką. Schłodzonym  ciastem wykładamy formę. nakłuwamy  widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy  ok. 30 min. Ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy razem z cukrem, dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto. Układamy maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić. SMACZNEGO  Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Bułeczki francuskie z migdałami 205

kwestia kilkunastu minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia, który w zasadzie też jest krótki). Bułeczki francuskie z migdałami. Składniki na 16 bułeczek : - 2 opakowania ciasta francuskiego (2 po 375g) - 500g – 2 opakowania serka mascarpone - 320g mielonych migdałów - 3 żółtka - 2 łyżki cukru pudru (można zastąpić stevią w proszku lub ksylitolem*) - esencja migdałowa Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta(...)jajko do smarowania bułeczek - lukier (cukier puder lub zamiennik do oprószenia) Przygotowujemy nadzienie. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy mielone migdały, cukier puder (zamiennie stevia* lub ksylitol*), esencję migdałową oraz żółtka. Składniki mieszamy dokładnie łyżką. Rozwiajmy arkusze ciasta francuskiego. Jedno białko lekko ubijamy i smarujemy jeden z arkuszy ciasta (ciasto pozostawiamy na papierze, w który było zawinięte). Na to ciasto

mojewypiekiinietylko
Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki 182

wysypać cukrem. Przygotowane ciasto wyłożyć do formy i wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka). Ciasto powinno nieco wyrosnąć i popękać. Od razu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na kratkę (ale w formie). Ciasto w trakcie studzenia opadnie – właśnie tak powinno być! Dzięki temu konsystencja gotowego ciasta będzie bardzo aksamitna(...)wilgotna. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, miksujemy delikatnie z serkiem mascarpone. Wykładamy na środek ostudzonego ciasta. Mały trik – ciasto jest najlepsze następnego dnia :)   Post Upadłe ciasto czekoladowe bez mąki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Leśne wieżyczki 206

kolorową posypką. Nie miałam zbyt wiele czasu, więc do przłożenia użyłam chyba najprostszego z kremów: ubitą śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone i voilà. Deser ten można śmiało przygotować na pięc minut przed przyjściem gości, trzeba tylko mieć upieczone wcześniej krążki ciasta. Polecam bardzo. Pomysł z tej strony. Tym wpisem dołączam do durszkalowych akcji: Jagodowo nam, Owoce lasu, Szybkie ciasta.Le(...)śmietany 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 300 gr owoców leśnych  Płaty ciasta francuskiego obficie posypujemy cukrem, a jego nadmiar lekko wgniatamy w ciasto. Następnie z każdego z płatów przy pomocy foremki  wykrawamy krążki. Z tego względu, że krążki ciasta po upieczeniu powinny posiadać charakterystyczne “listki” najlepiej jak ciasto ma grubość

Mia Cucina Sofieta
Tiramisuuuuuuuuuu 512

Śnieg za oknem i  brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki

Humanistka w kuchni