ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:419/1704)

Rustykalna tarta gruszkowo-brzoskwiniowa 130

równie dobrego jak i prostego ciasta jak tarta rustykalna. Najprostsze składniki i sposób przygotowania, do tego odrobina cukru, brak jajek i Twoje ulubione owoce. Brzmi super, prawda? I właśnie tak smakuje! Choć jestem zwolenniczką jajecznych ciast, to trzyma poziom. W dzisiejszym wykonaniu - gruszki i brzoskwinie. Co sądzicie? Zapraszam na rustykalną tartę z gruszkami i brzoskwiniami."Składniki:kostka masła6 łyżeczek(...)masło - całość zalewamy wodą i szybko ugniatamy - możemy to zrobić za pomocą malaksera lyb ręcznego miksera.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie, a następnie przekładamy je do formy od tarty albo tortownicy.Na środek ciasta wykładamy umyte, obrane i pokrojone na cienkie plasterki owoce - gruszki i brzoskwinie. Boki ciasta zawijamy tak, aby pozostawić otwarty środek. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem

Słodkie Przyjemności
Kruche ciasto z serem, truskawkami i rabarbarem 198

Zapraszam Was dziś na świetne kruche ciasto z serem i owocami. Zrobiłam go według przepisu Aniki. Jest bardzo szybkie do przygotowania. Wszystkim bardzo posmakowało. Można nazwać je sezonowym, bo każde owoce będą tu pasować :)Składniki:Ciasto kruche:350 g mąki pszennej3 żółtka1/2 kostki masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru pudru2 łyżki kwaśnej śmietanyszczypta soli1/2 opakowania cukru waniliowegoSer

Kuchnia domowa Ani
Kakaowe ze śliwkami 177

Często robię to ciasto, bo moim domownikom, bardzo smakuje.Można takie ciasto przygotować z różnymi owocamiKakaowe ze śliwkami  SKŁADNIKI:CIASTOżółtka jaj -5 sztkakao - 3 łyżkimąka

Kuchnia Danusi
Normandzki chleb jabłkowy 167

wyrabiamy mikserem przez 3 minuty. Następnie wyrabiamy kolejne 3 minuty, aby rozwinąć siatkę glutenu. Dodajemy pokrojone jabłka i wyrabiamy ciasto do momentu kiedy owoce będę równomiernie rozmieszczone w cieście.Ciasto wkładamy do miski, przykrywamy i zostawiamy na 2 godziny do fermentowania. Po 60 minutach fermentowania należy ciasto złożyć na trzy, tak jak oficjalne pismo.Po upływie

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z budyniową pianką i truskawkami 236

złoty kolor,wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę , utrwalić cukrem. Cały czas ubijać i wsypywać porcjami budynie a potem strużką wlewać olej. Pianę wyłożyć na podpieczone ciasto. Na pianie ułożyć owoce. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200C i piec ok 40 minut aż wierzch ładnie się zarumieni

Monia miesza i gotuje
Ciasto za grosik z masą z budyniu i galaretki 89

Ciasto za grosik z masą z budyniu i galaretki  Dziś zapraszam na łatwe Ciasto za grosik , czyli tanie ciasto z masą z budyniu i galaretki - idealne jeśli nie macie w domu dużych zapasów. Wszystkie składniki ciasta są tanie i łatwo dostępne, a samo przygotowanie na pewno nie sprawi Wam problemów. Ciasto za grosik przygotowujemy na jasnym biszkopcie - najłatwiejszym(...)migdałowymi albo udekorować owocami. Możecie tez poprzestać na samej polewie. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne ciasta warstwowe:) Polecam również moje pyszne ciasto Dwa Budynie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto za grosik z masą z budyniu i galaretki, składniki: na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy

Lekcje w kuchni
Ciasto z porzeczkami. 119

Zapraszam na bardzo dobre ciasto z porzeczkami. Przepis zapewne Was zaskoczy. Ciasto składa się z warstwy kruchej i biszkoptowej, na to idą owoce i wszystko pieczone jest równocześnie. Bez obaw, ciasto piekę już od dawna i zawsze się udaje. Jest przepyszne, a co najciekawsze za każdym razem smakuje inaczej. Znacie to? Przepis na ciasto z porzeczkami. Kruche ciasto

dolcevitainmykitchen
Ciasto i muffinki orkiszowo-migdałowe, z jogurtem i serkiem ricotta, z malinami i owocami czarnego bzu. Zdrowe, pyszne, szybkie. 123

komunikacyjnych, ponieważ czarny beż łatwo chłonie zanieczyszczenia. Zbierajcie to dobro, bo jest go bardzo dużo i jest darmowym skarbem, to najważniejsze.     Ciasto i muffinki orkiszowo - migdałowe, z jogurtem i serkiem ricotta, z malinami i owocami czarnego bzu.   Składniki:  2 jajka 80 g brązowego cukru 2 łyżki waniliowego cukru domowego 120 g naturalnego jogurtu(...)miski ze składnikami suchymi i szybko i niedokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Nie mieszamy dokładnie, bo wyjdzie zakalec. Muffinkowe foremki wypełniamy do połowy, a resztę ciasta przelewamy do nasmarowanej tortownicy. owoce układamy na babeczkach i na ciście, lekko je wciskamy w ciasto. Muffinki pieczemy ok. 20 min, do zezłocenia. Ciasto pieczemy ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika

Naturalna Kuchnia
Tarte Tatin z jabłkami i truskawkami / Apple and strawberry Tarte Tatin 170

pokrojone na ćwiartki 1 szklanka truskawek, bez szypułek sok z 1/2 cytryny 1 i 1/3 szklanki cukru + dodatkowe 2 łyżki 6 łyżek masła + dodatkowe 2 łyżki 1 opakowanie ciasta francuskiego Przygotowanie: W większej misce wymieszaj ćwiartki jabłka z sokiem z cytryny i 1/3 szklanki cukru i odstaw na 20 minut. W oddzielnej misce wymieszaj truskawki z 2 łyżkami cukru(...)minut aż karmel zgęstnieje, polewając nim owoce od czasu do czasu. Na posypanej mąką powierzchni, rozłóż ciasto francuskie i wytnij z niego koło o 1 cm szersze niż średnica patelni. Umieść ciasto na jabłkach a brzegi powciskaj między owoce a brzegi patelni, natnij ciasto w kilku miejscach. Włóż patelnię do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40 minut

karmelowy
Torcik z malinami 136

Zainspirowana ciastem, które robiłam ostatnio z teściową (znajdziecie je tutaj ) stwierdziłam, że można byłoby przygotować coś takiego z malinami, w końcu mam ich pod dostatkiem Ale, że nie miałam zbyt wiele czasu to postanowiłam pójść trochę na łatwiznę. Mianowicie owoce wymieszać z rozpuszczoną galaretką malinową, a krem budyniowy w wersji „z torebki” ale wymieszanej z masłem(...)dodajemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. I mieszamy delikatnie łopatką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Po ostygnięciu kroimy ciasto w poprzek na dwie części. Jedną wkładamy z powrotem do foremki. Masa malinowa: – około 400 g malin (można dać mniej) – 1,5 galaretki malinowej (ostatecznie okazało się

Relaxtime
Ciasto musowe z mango i białą czekoladą 88

czekolady dopełnia całości. Wszystkie smaki idealnie współgrają. Wierzch możemy udekorować dowolnymi owocami – ja użyłam mrożonych malin, mango, miechunki i płatków chabru. Smak mango możemy uzyskać w trojaki sposób: używając świeżego owocu mango, mrożonego mango w kostce lub gotowej pulpy mango w puszce – z każdego ciasta wyjdzie pyszne. Jeśli nie lubimy mango, użyjmy puree z malin lub jeżyn(...)metalowej lub szklanej misce ustawionej na garnku w którym gotuje się mała ilość wody) wraz z masłem lub kremówką. Polewamy schłodzony mus i dekorujemy dowolnymi owocami przy brzegach.   Post Ciasto musowe z mango i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik z rabarbarem 264

ciasto to taki mój sernikowy hit. Nie zawiera ani grama twarogu a zapewniam,że smakuje wybornie i w niczym nie odbiega od tradycyjnego sernika. Rolę twarogu pełni jogurt grecki i serek waniliowy. Piekłam go już kilkakrotnie,za każdym razem z innymi owocami. Był już z borówkami klik ,nektarynkami i malinami klik ,bananem i gruszką klik .  Teraz postanowiłam wypróbować(...)masy jogurtowej, delikatnie połączyć. Gotową masę przełożyć na przygotowany spód z biszkoptów, wyrównać.  Rabarbar dokładnie umyć,nie obierać,pokroić na kawałki i ułożyć na masie serowej.  Ciasto wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika . Piec 60 - 70 minut. Po upieczeniu wystudzić i polukrować. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu

Kolorowa kuchnia Elki
Szybkie ciasto olejowe z owocami... 132

Szybkie ciasto olejowe z owocami... Jak przychodzi ochota na słodkie to możemy raz dwa zrobić ciacho. Ciacho ze składników, które zawsze mamy w domu. Jest wilgotne i przepyszne. Polecam. Składniki : 1 i 3/4 szklanki mąki 4 jajka szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru owoce Miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy po trochu olej(...)Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (proponuję tortownicę), na wierzch układamy dowolne owoce np. jabłka, brzoskwinie, truskawki. Pieczemy ok. 40 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po wystudzeniu możemy oprószyć cukrem pudrem

Pelusiowa Kuchnia
Jagodzianki od serca 144

miski wsypujemy mąkę, resztę cukru, cukier wanilinowy, kardamon. Dodajemy wyrośnięte drożdże, jajka, żółtka i masło. Wyrabiamy mikserem gładkie ciasto. Po wyrośnięciu lepimy bułeczki wkładając po trzy łyżeczki owoców do środka. Ciasto jest bardzo klejące, żeby ułatwić sobie lepienie można posypać dłonie mąką. Jagodzianki odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia, po czym smarujemy śmietanką i pieczemy ok. 15-20 minut

Wrzosowa Polana