owoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta. Podpiec(...)dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto owoce. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%). Piec w temperaturze 160ºC (termoobieg) przez około 30 - 40 minut. Wyjąć, przestudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :):):):) Zapraszamy do zakup
cucinareowoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta. Podpiec(...)dobrze się rozpuścił. Strużką wlewać olej, miksując do połączenia. Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto owoce. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta (40%). Piec w temperaturze 160ºC (termoobieg) przez około 30 - 40 minut. Wyjąć, przestudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :):):):) Zapraszamy do zakup
cucinareCiasto styropian ze śliwkami Delikatne, piankowe ciasto, które smakiem i wyglądem przypomina sernik z owocami na kruchym cieście. Jednak wykonane jest bez sera, a do przygotowania masy używa się gęstej kwaśnej śmietanki. Bardzo proste oraz szybkie do zrobienia i zachwycające w smaku. Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli
Blog z Apetytemnocy spędzonej w lodówce- miodowniki to do siebie mają, pozwólcie mu więc poleżeć w lodówce przez noc, a rano uświadczycie do herbaty rozpływające się w ustach ciasto z nutą owoców i aromatycznym kawowym, kremowym smaku. Składniki na ciasto miodowe: 650 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 300 g cukru 300 g margaryny 3 łyżki miodu 2 jaja
Domowe ciastaCiasto żurawinowe z lukrem- miękki wieniec z kwaskowymi owocami to... Artykuł CIASTO ŻURAWINOWE Z LUKREM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEZanim na dobre rozpocznie się sezon truskawkowy koniecznie upieczcie ciacho ambasador. Takie ciasta wilgotne, z kremem i nafaszerowane bakaliami i owocami wprost uwielbiam. Ciasto nie jest za słodkie, a pracy przy nim jest niewiele. Jeżeli upieczecie wieczorem biszkopt i ugotujecie budyń to na drugi dzień roboty zostanie odrobina. Wypatrzone na blogu Marty upiekę jeszcze nie raz CIASTO AMBASADOR /blaszka
Pieguskowa Kuchniasię w ustach. Ciasto z marcepanem jest pyszne zwłaszcza dla kogoś kto lubi marcepan! Z powodzeniem można wykorzystać resztki marcepanu, które się trochę zeschły. Jest to proste ciasto udekorowane leśnymi owocami, bitą śmietaną i obficie oprószone cukrem pudrem. Ciasto z marcepanem Składniki: na formę o średnicy 24 cm 225 g cukru 3 jajka 130 g masła, rozpuszczonego 1 łyżka
codojedzeniabył w 100% z pestek dyni. Olej jest ciemnozielony, a po wlaniu do ciasta zmienia kolor na brunatny. Kolor ciasta zawdzięczamy właśnie porządnemu olejowi z pestek dyni. Owoce w tym cieście opadną na dół, więc na koniec odwracamy ciasto
Gotowanie i blogowanieciasto ze śliwkami... Sezon na śliwki trwa w najlepsze, ten na figi powoli się kończy. W międzyczasie zobaczyłam u Komarki przepis na bajecznie proste i niesamowicie kuszące ciasto z letnimi owocami. Przerobiłam go więc po swojemu, dodałam nieco cynamonu, żeby nabrało bardziej jesiennego charakteru, a na wierzchu ułożyłam fioletowe dary jesieni. Pachniało tak, że nie mogłam się doczekać, żeby(...)Okazuje się, że połączenie cytryny z cynamonem jest zaskakująco trafione - mimo, że pozornie do siebie nie pasują, uzupełniają się w nieopisywalny sposób. Do tego soczyste owoce, i uwierzcie - nie można się od tego ciasta oderwać. Po prostu musicie tego spróbować! Cytrynowo-cynamonowe ciasto ze śliwkami i figami Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) 200 g mąki pszennej
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukrem trzcinowym. Do masy dodaję jajka,mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko łączę. Truskawki myję i kroję na plastry. Ciasto wylewam na tortownicę lub formę na tartę. Owoce układam na cieście lekko ugniatając. Składniki kruszonki łącze ze sobą i kruszę. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni, góra-dół na 45 min do tzw. suchego patyczka
Gotowanie Patkiciepłe letnie dni lubię jeść ciasta na zimno albo desery z użyciem sezonowych owoców. Ostatnio udało mi się wymyślić ciacho o cudownym smaku. Spód stanowi warstwa podłużnych biszkoptów, później warstwa masy składającej się z serka mascarpone, śmietany kremówki, białej czekolady i mleczka kokosowego, w jej środku pyszne czerwone czereśnie, wierzch znowu podłużne biszkopty. Ciacho wbrew pozorom(...)jest słodkie, także można sobie pozwolić na większy kawałek :). Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego. Już wiem, że muszę je ponownie zrobić, tym razem może z innymi owocami. Polecam serdecznie! CIASTO NA ZIMNO Z MASCARPONE, MLECZKIEM KOKOSOWYMI CZEREŚNIAMI. Składniki: 200 g śmietany kremówki 500 g mascarpone 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml( 3 łyżki cukru pudru 150 g białej
Zakątek rozkoszy kulinarnychakurat w sam raz na święta. Wykorzystałam świetny przepis Jadłonomii, a od siebie dodałam 2 garście płatków migdałowych (posypujemy nimi ciasto przed pieczeniem) i pestki granatu z połowy owocu (po upieczeniu ciasta). Przepis podstawowy S kładniki na małą blachę (20 cm x 20 cm): 3 łyżki wody 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 1/3 szklanki mąki 1/4 łyżeczki sody
Qlinarnie i Qlinarniedzieciaki poszły spać wzięłam się do pichcenia. Znalazłam fajny przepis, zastąpiłam w nim część mąki pszennej, mąką pełnoziarnistą i zabrałam się za pieczenie. Efekt? Cudowny! Mokre, wilgotne ciasto z pysznymi owocami. Jeśli poszukujecie naprawdę prostego przepisu na szybkie ciasto ze śliwkami to przepis dla Was. Poza tym ma on jeszcze jeden ogromny plus. Wszystkie składniki miesza się widelcem
Kolizje SmakówCiasto :) cóż kiedy pierwszy raz je zobaczyłam, skojarzyło mi się z ciastem drożdżowym z owocami. Muszę powiedzież , że coś z niego ma :). Różni się czasem - wykonanie mojego ciasta zajmuje ok 15 min I to jest duży plus. Jest puszyste I delikatne, rozpływające się w ustach. Jedyny minus - to że znika szybciej niż się je piecze :)Zaczynamy :) Składniki(...)self raising* mąki100 gr masła100 gr drobnego cukrupuszka owoców- ja użylam truskawek1 jajko75 ml mleka*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie:Mąke, masło, cukier łączymy ugniatając. Dodajemy truskawki.Ubijamy mleko I jajko. Ubite mleko z jajkiem wlewamy do ciasta. Mieszamy składniki do połączenia. Wylewamy na blaszkę.Teraz szykujemy
Smaki Edyty