ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:418/1704)

Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami 119

przepyszne babeczki ze znanego ciasta szpinakowego, bez dodatku sztucznych barwników. Jeśli jeszcze nie próbowaliście ciasta z dodatkiem szpinaku, uwierzcie mi na słowo, jest rewelacyjne, a szpinak jest zupełnie niewyczuwalny, więc nawet jak za nim nie przepadacie babeczki z pewnością Wam zasmakują. Polecam! Z podanych składników wyszło mi 15 sztuk babeczek.     Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku (najlepiej szpinak Baby(...)pokruszonym ciastem, lekko dociskamy *** *** Dodatkowo możemy babeczki ozdobić kawałkami malin. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami pochodzi

Blog z Apetytem
Ptysiowy okrąg z owocami 162

Lato się jeszcze nie skończyło, nadal można cieszyć się smakiem owoców np malin, jeżyn czy borówek. Dlatego polecam przygotować proste, szybkie ciasto czyli dużego ptysia z nadzieniem ze śmietany i owoców. Ptysiowy okrąg zaskoczy gości, umili spotkanie z rodziną czy zaspokoi słodki głód. Owoce można wybrać dowolne, takie jakie akurat są w danym sezonie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pyszny Arbuzowiec 145

Arbuz jeden z moich ulubionych owoców - w tym cieście smakuje rewelacyjnie :) WYMIARY BLASZKI : 39cmx24cm BISZKOPT CIEMNY: 6 jajek 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Lekko wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem

Dziś Ja gotuje
Babka keksowa na majonezie - lekka i puszysta 175

najniższych obrotach).  3. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Na wierzch wysypać umyte i osuszone owoce (uwaga: nie należy ich wciskać w ciasto - ja tak zrobiłam i w efekcie owoce podczas pieczenia opadły na dno). Piec do suchego patyczka ok 40 min w 180*C. Zimne oprószyć cukrem pudrem. Inspiracja: Wanilia i Kardamon

Kto ugości moich gości?
Alfabet cukiernika - czyli składniki, których nigdy nie może zabraknąć w Twojej kuchni 127

waniliowy i migdałowy F - fasola - w moim przypadku służy niestety tylko do obciążania tart czy tartaletek. Może kiedyś uda mi się kupić w końcu te kulki ceramiczne :) i francuskie ciasto (gotowe w lodówce na czarną godzinę) G - galaretki w kolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy(...)się go zakupić, na pewno wymyślisz co z niego stworzyć O - owoce (zarówno świeże, jak i mrożone), bo nigdy nie wiesz kiedy przyjdzie Ci ochota na ciasto ucierane z owocami, czy owoce pod kruszonką; olej P - proszek do pieczenia; płatki kukurydziane i owsiane R - rodzynki S - soda (przyjaciółka proszku do pieczenia); serek mascarpone lub ricotta (ostatnio gości

Mania Wypiekania
Crumble owocowe 181

mąką i rozgniatamy ręką do momentu aż będzie się kruszyć. Wlewamy mleko i syrop klonowy, dodajemy żółtko i mieszamy dokładnie szpatułką, ciasto będzie miało kleistą konsystencję. Przekładamy na wierzch partiami pomagając sobie łyżką. Nie układamy ciasta szczelnie na owocach aby para miała gdzie uchodzić. Wierzch posypujemy cukrem. Naczynia przekładamy na blachę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni(...)pieczemy ok. 40 minut do ścięcia ciasta. Po upieczeniu odstawiamy na 15 minut i podajemy same lub z lodami. Życzę smacznego

Kulinarne życie
UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM 211

było puszyste ale i zarazem było lekko wilgotne, wykorzystuje do ciasta zamiast masła olej rzepakowy, sprawdza się zdecydowanie lepiej w ciastach ucieranych. Przepis na to ucierane ciasto możecie zrobić z dowolnymi owocami, np. truskawkami czy jabłkami. Ja postawiłam na połączenie rabarbaru i porzeczek czerwonych, które miałam jeszcze zamrożone.  PRZEPIS NA CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM  składniki(...)składnikami, dodaj zmiksowaną masę z olejem i mleko. Wymieszaj dokładnie. Dodaj ubite na sztywno białka i wprowadź delikatnie do masy. Wylej do formy, ułóż na wierzch owoce, nie przesadzaj z ich ilością, ciasto musi mieć jak urosnąć! Pieczemy 1 godzinę i 10 minut. Temp. 170 -180 stopni C. Grzanie dół pierwsze 45 minut, potem + termoobieg. Pieczemy do suchego patyczka

SMYKWKUCHNI
Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili 139

znika prawie natychmiast po podaniu. Całkiem niezły wynik jak na „dietetyczny” deser Wegańskie ciasto fasolowe 2017-08-14 12:16:28 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj ciasto 240 g czerwonej fasoli - gotowana lub konserwowa (1 puszka) 2 łyżki kakao bez cukru 60 g płatków owsianych (1/2 szklanki) szczypta soli 6 łyżek syropu klonowego lub miodu w wersji(...)mąkę. Następnie zblenduj je z pozostałymi składnikami na ciasto, do uzyskania gładkiej masy. Piecz 20 minut w 180 stopniach C Wyjmij z piekarnika i odstaw do lekkiego przestudzenia. W tym czasie przygotuj polewę rozpuszczając czekoladę z olejem na małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Posmaruj ciasto czekoladą, pokrój, udekoruj owocami. Wskazówki Do pieczenia użyłam silikonowej foremki 21x21 cm, ciasto

Powiedz dietom nie
Proste ciasto na maślance z owocami 154

Jedno z najłatwiejszych ciast jakie może przygotować każdy. Składniki po prostu mieszamy, dodajemy ulubione owoce i pieczemy. Czy to nie brzmi banalnie prosto? To kto się skusi i upiecze taki placek? Składniki : * 3 szklanki mąki pszennej  * szklanka cukru  * 2 łyżeczki proszku do pieczenia  * 200g jogurtu naturalnego  * 200g maślanki * 2 jajka(...)szklanki oleju  * ulubione owoce  * opcjonalnie zmielone migdały i cukier trzcinowy  Przygotowanie : Suche składniki wymieszać. Mokre składniki wymieszać i połączyć razem z suchymi. Ciasto przelać do tortownicy. Ulubione owoce - u mnie jabłko i kiwi - pokroić w plastry i powtykać w ciasto. Całość posypałam zmielonymi migdałami i cukrem trzcinowym.  Piec około 50 minut w 180 stopniach

Magiczne Życie Marty
Keks serowy 169

cukru 500 g mąki 15 g proszku do pieczenia 150 g masła opakowanie cukru waniliowego 3 jajka 350 g serka śmietankowego (z wiaderka) 100 g kandyzowanych owoców 100 g masła (do posmarowania ciasta) 150 g cukru pudru Przygotowanie(...)Morele kroimy na cztery części i moczymy w likierze. Orzechy siekamy. Z mąki ,proszku do pieczenia ,tłuszczu ,cukru ,cukru waniliowego ,jajek i serka śmietankowego zagniatamy ciasto. Dodajemy morele ,orzechy ,kandyzowane owoce oraz pokrojoną masę marcepanową ,ponownie zagniatamy ,dokładnie mieszając składniki. Formę na keks wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej ciasto. Pieczemy przez 70 min w piekarniku rozgrzanym

R'n'G Kitchen
Warkocz drożdżowy z jagodami i malinami 154

rozgniatam, ciasto jest mięciutkie) na prostokąt o szerokości ok. 15 cm i długości ok. 25-30 cm. Na każdy prostokąt wykładam 1/3 nadzienia owocowego, ciasto zwijam od dłuższej strony i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystkie trzy rolki układam równolegle obok siebie i zaplatam warkocz. Możecie ponacinać ciasto tak, jak na zdjęciu, ale nie ma potrzeby. Owoce(...)wyjdą częściowo na zewnątrz. Ciasto przykrywam i pozostawiam do wyrośnięcia na 20 minut. Warkocz piekę około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, aż zrobi się rumiany. Kiedy ostygnie oblewam go lukrem przygotowanym z 4 łyżek cukru pudru i 3 łyżek wody. Ciasto w trakcie pieczenia trochę pęka i ze względu na owoce traci swój idealny kształt warkocza

Słodki sentyment
Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia 202

Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia  Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia to świetny pomysł na szybki deser w sezonie na truskawki. Takie ekspresowe, bezproblemowe ciasto z budyniem i truskawkami na herbatnikach udaje się za każdym razem, jest idealne dla początkujących w kuchni. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet składa(...)galaretce. Jeśli wolicie, możecie przygotować to ciasto na jasnym biszkopcie albo na blacie domowego kruchego ciasta. Jeśli chcecie, by ciasto było trochę wyższe i bogatsze, na galaretkę możecie wyłożyć dodatkowo śmietankę ubitą z mascarpone albo warstwę śmietanki ubitej z żelatyną. W zależności od sezonu możecie to ciasto przygotować z dowolnymi owocami - gdy skończy się sezon na truskawki warto spróbować

Lekcje w kuchni
Kruchy placek z jabłkami, gruszkami i czekoladą 252

ciasta rozwałkuj na drugim  arkuszu papieru do pieczenia, dopasowując do formy. Blaszkę posmaruj nieco margaryną lub masłem i wyłóż papierem z ciastem. Dopracuj brzegi ciasta. Wstaw do zamrażalnika. Włącz piekarnik na 180stC. Owoce umyj i obierz ze skórki. Usuń gniazda nasienne. Pokrój w małą kostkę. Skrop odrobiną soku z cytryny. Ubij białka na sztywno, stopniowo dodawaj połowę cukru(...)cukrem. Miksuj do połączenia się składników. Wlej przestudzone roztopione masło/margarynę i wymieszaj ręcznie delikatnie trzepaczką. Pianka zmniejszy swą objętość. Wyciągnij blaszkę z ciastem z zamrażalnika. Posmaruj cienko powidłami i posyp ok 1/4 owoców. Na to porozrzucaj kawałeczki czekolady gorzkiej. Wlej piankę i rozprowadź równomiernie. Na niej rozłóż resztę owoców i posyp rodzynkami. Delikatnie powciskaj

Anioszek w kuchni
Ekspresowe i proste ciasto z truskawkami. Puszysta jak biszkopt eksplozja smaku 198

dzisiejsze śniadanko spożyliśmy naleśniczki z truskawkami i słodką śmietaną. Mmmm. Ale nie o tym miało być. Zaproponuję teraz przepis na pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z truskawkami. Puszysta niczym w biszkopcie konsystencja ciasta w połączeniu ze słodyczą i aromatem truskawek. Sprawdźcie sami: Składniki (na średniej wielkości blachę): 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki(...)pieczenia. Ze schłodzonych białek (z dodatkiem szczypty soli i łyżką mąki ziemniaczanej) ubijamy sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i mieszamy (bądź miksujemy na najniższych obrotach) na jednolitą masę. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy równomiernie owoce - lekko je wciskamy. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175-180 stopni. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia

Kuchnia po mojemu