ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:417/1704)

D – jak drożdżowe ciasto 86

się piekło, bo staje się miękkie i przesiąka zapachem blachy Mieszamy ciasto drewnianą łyżką, nie metalową i nie mikserem, lub wyrabiamy ręcznie, aż zacznie odstawać od ręki Ciasto drożdżowe z owocami Składniki 500 g mąki 100 g masła rozpuszczonego 2 jajka + 2 żółtka 100 g cukru 3 dkg drożdży świeżych 300 ml ciepłego mleka cukier waniliowy szczypta soli owoce(...)potrzymać ją przed pieczeniem na blacie kuchennym) Dodać jajka, rozczyn oraz masło, zarobić ciasto mieszając ręcznie drewnianą łyżką nie mikserem. Przykryć odstawić na min 1 h do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem, u mnie 25/25. Ułożyć na wierzchu owoce, odstawić niech odpocznie i znów podrośnie, około 15 minut. Przed pieczeniem wierzch

gotuj ze mną
piernik z wkładką owocową 152

Wkładka owocowa: Jabłka pokroić w kostkę, orzechy posiekać. Jajka ubić z cukrem, mąkę wymieszać z cynamonem i proszkiem, dodać do masy jajecznej. Wrzucić owoce i orzechy, wymieszać. Przełożyć do blaszki w której piekło się ciasto piernikowe. Piec w 180*C około 40 minut.  Budynie i cukier wymieszać(...)szklanką mleka i ugotować na pozostałym mleku. Do gorącego dodać masło i miksować aż całkowicie wchłonie się w budyń. Połowę gorącej masy wyłożyć na jeden blat ciasta piernikowego, przykryć wkładką z owocami, wyłożyć resztę masy i ostatni blat ciasta. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ucierane ciasto z rabarbarem 136

tartą formy o średnicy 24 cm, posypać przygotowanym, odsączonym rabarbarem Piec w 180*C przez około 45-50 min, po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. przepis stąd Ciasto można piec z różnymi owocami

Proste Potrawy
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 109

100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek, białka schować do lodówki, żółtka dodać do mąki. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Zamrożone owoce wyłożyć na sito, przelać wrzątkiem, odczekać 10 minut, wyłożyć na ręcznik papierowy by lekko osuszyć. Schłodzone białka ubić na gęstą pianę, powoli dodając(...)mniejszej) posmarować masłem. Ciasto rozprowadzić równomiernie na dnie i po bokach formy. Wyłożyć nadzienie bezowe na ciasto. Wypiekać około 25-30 minut. Przez pierwsze 15 minut wypiekać w 180 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Ciasto należy całkowicie wystudzić przed krojeniem. Smacznego Artykuł Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Jogurtowe ciasto z jabłkami 156

razem jogurtowe z moimi ulubionymi polskimi jabłkami. Szybkie, idealne do popołudniowej kawy, proste, świetnie wyglądające – zapraszam do wypróbowania:) Takie ciasta sprawdzają się zawsze, będąc jednocześnie świetną bazą do tworzenia nowych smaków i połączeń z innymi owocami lub bakaliami. Dla mnie hit! Smacznego do kawy i dobrego towarzystwa życzę! SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej, przesianej łyżeczka sody(...)sodę. Mieszam, by nie było grudek. Jabłka obieram, kroję na cztery, następnie w półplasterki. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia i zamykam obręcz wypuszczając papier na zewnątrz. Boki smaruję olejem. Ciasto wlewam, na wierzch układam jabłka. Piekę na środkowej półce piekarnika grzaniem góra plus dół bez termoobiegu i przez ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka. W piekarnikach na gaz pieczenie

Zasmakuj Kuchni
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną i owocami 149

ciasto od razu wyjmujemy z piekarnika, zdecydowanym ruchem nad ścierką kuchenną odwracamy blachę – ciasto wyląduje na niej papierem do góry – ostrożnie odlepiamy papier i od razu gorące ciasto rolujemy wzdłuż dłuższego boku – razem ze ścierką – i zostawiamy je tak do całkowitego ostygnięcia. UTRWALANIE BITEJ ŚMIETANY Jeśli ciasto już ostudzone można zabrać się do jego nadziewania. To chyba jedyne ciasto(...)już nie przebić i od razu nadziewamy nią ciasto. ROLADA Delikatnie i ostrożnie rozwijamy ostudzone ciasto ze ścierki – moja roladę przekroiłam na dwie części bo tak długa nie zmieściłaby mi się do lodówki. Odwracamy ciasto górą do dołu, podnosimy zawinięty fałd ciasta, równomiernie upychamy łyżką bitą śmietanę, wciskamy w nią owoce i zakładamy zawiniętym kawałkiem ciasta.   Ciasto odwracamy

Karo in the Kitchen
Letnia rolada z owocami 164

równo kremem, / mnie to tak idealnie nie wyszło:) /, dowolne owoce, maliny, czarna porzeczka, układamy blisko brzegu ciasta i delikatnie zwijamy ciasto ponownie, pomagając sobie folią. Może się zdarzyć, że ciasto odrobinę popęka, ale kiedy zwiniemy ciasto razem z kremem i owocami i w miarę dokładnie owiniemy w folię, będzie Ok! Ewentualne pęknięcia zasklepią się. Zwinięte ciasto wkładamy

Leśny Zakątek
Ciasto leśne z borówkami i jeżynami 103

Pyszne ciasto na upalne dni. Trzeba korzystać z sezonowych owoców ile się da, zanim przyjdzie jesień, a później zima ;-) SKŁADNIKI 150 g masła 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 4 jajka 80 ml oleju rzepakowego 250 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówki amerykańskiej 450 g jeżyn cukier puder WYKONANIE Wszystkie(...)mokrej masy wlać najpierw olej rzepakowy, po czym stopniowo wsypać mąkę miksując całość na jednolitą masę. Gotowe ciasto przelać do formy, wyrównać górę, rozsypać na wierzchu owoce lekko je wciskając w ciasto i piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut. Upieczone ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem

Passions hobbies life
CIASTO SYPANE Z BRZOSKWINIAMI 102

Maślane, chrupiące z zewnątrz, delikatne w smaku, z wyczuwalnymi kawałkami owoców, tak mogę opisać to ekspresowe i banalne w przygotowaniu ciasto. Pyszne! Nie kończy się na jednym kawałku! Jedno z prostszych ciast, więc jeśli Wam się nie chce, czasu nie macie, za pieczeniem nie przepadacie a cenicie domowe wypieki to sięgnijcie po ten przepis, nie zawiedziecie się! Głównymi składnikami(...)mąka, cukier i kasza manna w równych proporcjach, bez jajek, oleju, jogurtu czy mleka. Do tego ulubione posiekane owoce, np. jabłka, gruszki, brzoskwinie, śliwki, nektarynki, truskawki, owoce z puszki jak np. mango, brzoskwinie, ananasy i pyszny deser gotowy! Ciasto sypane z brzoskwiniami SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżka cukru

Zasmakuj Kuchni
Sernik z wiśniami na czekoladowym spodzie 178

wiśnie – dają troszkę „kwasku” i sprawiają, że sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych owoców, jak choćby np.: jagód, brzoskwiń, czereśni albo śliwek. Składniki: Ciasto czekoladowe: 300 g mąki pszennej 350 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 duże jajko (w temperaturze pokojowej) 1 czubata łyżka kakao(...)połączenia). Okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wylepiamy równomiernie spód częścią (ok. 3/4) ciasta czekoladowego. Masę serową wykładamy na ciasto. Na wierzchu rozkładamy wiśnie. Na owoce ścieramy na tarce resztę czekoladowego ciasta. Sernik pieczemy ok. 60-70 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Smacznego

MyCookBook.pl
Ciasto z cynamonem i jabłkami 180

Przyznaję, że to ciasto jest z serii tych które lubię najbardziej. Proste; łatwe do zrobienia, oszczędne w składniki no i pyszne. Szczególnie zaraz po upieczeniu :) Składniki:  1 szklanka oleju  2 szklanki mąki pszennej  1/2 szklanki cukru trzcinowego ( u mnie biały)  1 i 1/2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka sodki  2 całe jajka  1/2 szklanki(...)ucieramy dodajemy olej - ucieramy  Powstałym płynem zalewamy owoce i odstawiamy je na 10 minut. Po tym czasie dodajemy do nich przesianą mąkę z sodką, cynamonem oraz osączone rodzynki. Wszystko dokładnie i powoli mieszamy, aż powstanie gęsta masa Przelewamy ją do tortownicy- wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Ciasto pieczemy w 180°C przez 45 minut. Podajemy

Proste Potrawy
Śniadanie z sezonowymi owocami – super prosta tarta z patelni 398

dodać dowolne sezonowe owoce: truskawki, maliny, borówki. Obniżona zawartość cukru W oryginalnym przepisie ilość cukru to 1/4 szklanki. My dajemy mniej. W zależności od tego jak słodkie są owoce dodajemy 2-3 łyżki miodu. Przed pieczeniem upewnijcie się, że patelnia nadaje się by wstawić ją do piekarnia (ma metalową rączkę lub inną odorną na wysokie temperatury). Tartę, podobnie(...)Wsyp wszystkie składniki do miksera i wymieszaj na gładkie ciasto. Krok 2 Wysmaruj patelnię masłem. Krok 3 Umyj owoce, większe przekrój na połowy. Wylej ciasto na patelnię, wyłóż ma wierzch owoce. Krok 4 Wstaw patelnię do piekarnika. Piecz 30-35 minut w 175 stopniach. Smacznego! Spróbuj inny prosty przepis na pyszne śniadanie: Dutch baby Artykuł Śniadanie z sezonowymi

Niedzielny kucharz
Ciasto bez pieczenia. Torcik piankowy z brzoskwiniami i winną galaretką 630

Zimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka , piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, że będzie smakował każdemu. Użyłam brzoskwiń płaskoowocowych zwanych paraguayo bo takie akurat miałam. Mają ciekawy kształt - są spłaszczone, jakby przydeptane, a na środku mają wyraźne wgłębienie. Z powodu kształtu czasami

Smaczna Pyza
Ciasto "Kruszonka" Z Dżemem I Owocami 122

łyżeczki proszku do pieczenia około 1-2 łyżki kwaśnej śmietany np. 18 % Dodatki: słoik dżemu dowolnego (lub zbiór niedojedzonych dżemów;) dwie nie pełne garście owoców mrożonych  cukier puder do oprószenia gotowego ciasta 1. Składniki na kruche ciasto połączyć tak aby utworzyła się kruszonka, następnie schłodzić ją w lodówce przez(...)godzinę. 2. Blaszkę do pieczenia wyścielać papierem, wyłożyć połowę kruszonki, lekko ugnieść ją palcami.   Następnie wykładamy dżem/dżemy, a na końcu dajemy mrożone owoce. 3. Na wierzch wykładamy resztę kruszonki. Ciasto pieczemy w 180 stop przez około 1 godzinę. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem, a następnie zajadamy. Smacznego !!! Źródło inspiracji książka "Moje Wypieki

Gotowanie...to proste !
Szarlotka (jabłecznik) 178

myśli o szarlotce, myśli najczęściej o pysznym półkruchym lub kruchym cieście z dodatkiem owoców – szczególnie jabłek. Jabłek z dodatkiem cynamonu i pysznej (jak dla mnie obowiązkowo!) kruszonki na wierzchu. Wspaniałe ciasto, które często pojawiało się w moim rodzinnym domu witając gości na różnych domowych imprezach. To ciasto jest nie tylko przepyszne, tradycyjne ale także proste w przygotowaniu(...)dostawą do domu, dziś jabłecznik. Domowy, ciepły, pachnący jabłkami, od serca. Nadzieniem owocowym mogą być także inne owoce, jak: gruszki, morele, brzoskwinie, z dodatkiem rodzynek. Do jabłek w polskiej szarlotce dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon i goździki. Ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem. Pyszności! Szarlotka z zeszytu mojej Mamy Szarlotkę upiekłam w blaszcze o średnicy 23 cm, może

Zasmakuj Kuchni