Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem
Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem
Przepis na : deser
Wiśnie zapiekane pod waniliową warstwą ciasta, zwieńczone chrupiącymi płatkami migdałów i oprószone cukrem pudrem, czyli oryginalnie Clafoutis- deser pochodzenia francuskiego. Ciasto biszkoptowe na kremówce- puszyste, miękkie i wilgotne- które z powodzeniem można upiec do tortu- a co do owoców, to można wykorzystać każde inne lub swoje ulubione, mogą być i świeże, mrożone, jak również te z puszki. Prosty i nieskomplikowany deser, a podany z kieliszkiem wina zamieni zwykłą kolację w słodką i wyborną ucztę- ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca
Autor
Kraina Miodem Płynąca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
desery, deser, ciasto, ciastka kremówki, wiśnia, ciasta z kremami, walentynki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, francuskie, kolacja, tort, torty, ciasto z masa, ciasta z masa, prosty deser, deser z owocami, deser na walentynki, ciasto z białek , proste ciasto
Inne przepisy z Kraina Miodem Płynąca
Dodaj komentarz