ciasto z musem truskawkowym - 1028 przepisów (strona:32/69)

Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym 94

przed wstawieniem drożdżówek do pieca, dzięki temu ciasto nie rozmięknie. Kruszonka jest również kokosowa , smak zyskuje dzięki dodatkowi wiórków kokosowych. Lukier również jest kokosowy, cukier puder mieszamy z gęstym mleczkiem kokosowym , to wystarczy, żeby smak był bardzo wyrazisty. Lukier można przygotować również z likieru kokosowego Malibu to oczywiście wersja dla dorosłych ! 🍓 Truskawkowe wariacje Drożdżówki to jeden z wielu przepisów(...)miętowe Tarta z musem truskawkowym 📖 Przepis Print Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczne puszyste drożdżówki z truskawkami z dodatkiem kokosowych aromatów Course Bułki Cuisine Polska Keyword drożdżówki, truskawki, wiórki kokosowe Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto drożdżowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Malinowa chmurka 180

białek -230g cukru -płatki migdałowe Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę. Następnie dodajemy porcjami cukier i miksujemy 5 minut. Ubite białka wykładamy na przygotowane wcześniej ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.  Bita śmietana: - 1 l śmietany 36%  -2 śmietan fix  -2 łyżki cukru pudru -1 cukier(...)malinowy: -2 galaretki truskawkowe/ malinowe -700g mrożonych malin 2 galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę do zamrażalnika, aż lekko stężeje. Mus malinowy wykładamy na pierwszą warstwę bitej śmietany i następnie nakładamy kolejną warstwę bitej śmietany. Całość przykrywamy drugim upieczonym i ostudzonym spodem. Ciasto najlepiej smakuje

Receptura smaku
Pierogi z truskawkami 152

Sezon truskawkowy w pełni. Chcąc go wykorzystać staram się codziennie zrobić jakieś danie z truskawkami. Dzisiaj będą to pierożki Składniki: 800 g truskawek Na ciasto: 2,5 szklanki mąki jajko ciepła woda Dodatkowo: śmietana i cukier Sposób wykonania: Z mąki,jajka i wody zagniotłam ciasto, rozwałkowałam, szklaneczką wykroiłam kółeczka. Truskawki umyłam, obrałam z szypułek i pokroiłam na mniejsze kawałki(...)niewielką ilość truskawek, skleiłam. Pierogi ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Resztę truskawek (które mi zostały z nadzienia ) zmiksowałam z dodatkiem cukru. Pierogi podawałam na ciepło z dodatkiem śmietany i musu truskawkowego

Darcia w kuchni
Pełnoziarniste gofry z musem truskawkowym 155

odstawiamy na pół godziny żeby ciasto napęczniało. Gofrownicę mocno rozgrzewamy, wylewamy chochlą porcję ciasta, łyżką równomiernie rozsmarowujemy, pieczemy przez 4-5 minut, upieczone układamy na metalowej kratce. Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy, przekładamy do kubka miksującego i miksujemy na gładką masę. Gofry przed podaniem polewamy musem truskawkowym. Olej kokosowy można kupić w tym sklepie- klik

Bajeczna Kuchnia
Gofry Lekkie i Chrupiące 211

musimy delikatnie wmieszać w mieszaninę mąki, mleka, oleju, proszku i żółtek. Gotowe ciasto wylewamy partiami na gofrownicę i pieczemy kilka minut na rumiany kolor. Gotowe gofry studzimy na kratce. Z czym podajemy? Z czym tylko chcecie! Ja podałam z ubitą kremówką, bananem i moim  musem truskawkowym . Pycha! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Kokosowy sernik gotowany z truskawkami 402

szybkim cieście, które nie wymaga pieczenia, bo przygotowane na herbatnikach. KOKOSOWY SERNIK: 500 g twarogu zmielonego (najlepiej z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 budyń kokosowy lub śmietankowy 1/2 szklanki wiórków kokosowych ok 160 g herbatników maślanych WARSTWA TRUSKAWKOWA: 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody(...)Natychmiast ułożyć warstwę herbatników, lekko wciskając w masę. Galaretki truskawkowe rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży się rozpuścić, ale nie wolno jej gotować. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch

https:KKuchniaMniam
TRUSKAWKOWE POLE 360

Mama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową

Ostra na Słodko
Jogurtowiec z truskawkami 244

był prosty - jogurt grecki i truskawki, co z tego wyszło możecie zobaczyć na zdjęciach. Co do smaku to zdecydowanie lekkie ciasto, niezbyt słodkie, mocno truskawkowe, posmakuje małym i dużym łasuchom.  Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 1 galaretka truskawkowa 500 g truskawek  5 łyżeczek żelatyny  opcjonalnie 2-3 łyżki cukru 1 opakowanie ciastek francuskich Brześć Galaretkę rozpuszczamy(...)niej mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki. Gdy mus zgęstnieje mieszamy jogurt z żelatyną i wylewamy na mus, w jogurt można wetknąć kilka truskawek, będą ładnie wyglądały przy krojeniu. Na warstwie jogurtowej układamy ciastka francuskie i odstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki ustawiamy foremkę do góry dnem np na deseczce, ciasto powinno ładnie wyjść

Cynamonowe szczęście
Rolada bezowo-truskawkowa 227

obłoczek musem truskawkowo - śmietanowym. Taki właśnie smakołyk prezentuje dzisiaj i naprawdę zachęcam każdego do wypróbowania tego przepisu. Nie pogardzą nim nawet najbardziej wymagający miłośnicy wypieków :) Najpierw przygotowujemy naszą bazę ciasta - czyli bezę. Białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywną pianę. Cukier wymieszać z mąką ziemniaczaną. Do lekko ubitych białek dodać stopniowo cukier wymieszany z mąką. Białka ubijać do momentu(...)następnie rozsmarować na nim ubite białka (zostawić 1 cm odstępu od brzegów papieru) (fot.1) . Piec w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 20-25 minut. Teraz czas na mus truskawkowy. Truskawki i cukier puder wrzucić do miski. W osobnej miseczce rozpuścić żelatynę w wodzie. Truskawki i cukier puder zmiksować na mus, dodać do nich kilka kropli soku z cytryny. Napęczniałą

Świat Ciasta
Truskawkowa pianka 95

W lodówce ciągle mieliśmy zamrożone truskawki, a przecież do nowego sezonu z każdym dniem coraz bliżej. Najwyższy więc czas na przygotowanie apetycznego deseru z tymi słodkimi

niecodziennikpary
serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym 222

truskawkami i musem truskawkowym: Polecam też: Knedle z mirabelkami i migdałami Świąteczne Knedle ziemniaczane ze śliwkami i bakaliami Składniki na 10 dużych knedli: truskawki 2 serki Almette Fruit po 150 g Morela z Wanilią 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej + trochę do podsypania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli do gotowania knedli mus: truskawki, cukier puder, ocet balsamiczny(...)słodziłam) i zlepiamy ciasto, formując kulkę. Knedle wkładamy do gotującej się wody i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia. Odcedzone knedle serwujemy polane musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem pudrem i odrobiną octu balsamicznego, można jednak knedle polać masłem z bułką tartą lub gęstą, słodką śmietaną. Smacznego.   The post serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Truskawkowa stracciatella 163

już ostatnie ciasto z wykorzystaniem świeżych truskawek (chyba). Deser jest jednym z moich ulubionych i robię go już od kilku lat w sezonie truskawkowym. Oczywiście można wykorzystać mrożone truskawki i smakuje tak samo bajecznie. Polecam wypróbować. Mus truskawkowy: 750 g truskawek* galaretka truskawkowa sok z połowy cytryny 1/2 lub 3/4 szklanki cukru (wszystko zależy czy truskawki są kwaśne

Anielskie wypieki
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 141

sobota, późne śniadanie, promienie wiosennego słońca, przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego

Trufelkowo
Zielona babka piaskowa z lukrem 169

zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem(...)Sernik pomarańczowy Zielona babka piaskowa z lukrem Proporcje na formę  z kominem o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto 3 jajka 3/4 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego 125 ml oleju rzepakowego  150 g świeżego szpinaku 220 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki soku z limonki Lukier

Kulinarne przygody Gatity