ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:287/767)

Najlepsze brownie z wiśniami 106

masła 220 g cukru pudru 6 jaj 220 g maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g gorzkiego kakao 4 łyżki mleka szczypta soli 200 g gorzkiej czekolady 500 g wiśni (najlepiej świeże, mogą też być z kompotu, uważajcie z mrożonymi mogę zbytnio rozwodnić ciasto) cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Masło roztapiamy i lekko schładzamy 2. Piekarnik nagrzewamy(...)słoika odsączamy, zachowujemy ok 2 łyżki kompotu 4. Do miski miksera wlewamy roztopione masło, zachowany kompot jeśli używamy wiśni ze słoika, jaja i cukier puder, wszystko miksujemy 5. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao przesiewamy przez sito do masy jajecznej, krótko mieszamy, dodajemy wydrylowane wiśnie ( wraz z powstałym po ich drylowaniu sokiem) lub odcedzone wiśnie ze słoika, dodajemy posiekaną

Słodki Kompromis
Bułeczki na Tang Zhong, nadziewane kurczakiem w curry 178

woda całkiem nie odparuje.Składniki na ciasto (na 11 bułeczek): 75 g Tang Zhong na mące pszennej chlebowej 195 g mąki pszennej chlebowej90 g mąki tortowej20 g drożdży świeżych (lub 6 g drożdży instant)6 soli30 g cukru pudru12 g pełnego mleka w proszku1 jajko 62 g wodyodrobina jajka wymieszanego z mlekiem do glazurowania bułekzielone części liści pora(...)strukturze. Po wymieszaniu wyłóż ciasto na stolnicę lub blat oprószony mąką i wyrabiaj około 20 minut. Dodaj do ciasta roztopione wcześniej i ostudzone do temperatury pokojowej masło i wyrabiaj aż do całkowitego wchłonięcia tłuszczu i uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Uformuj z ciasta kulę i włóż do lekko natłuszczonej miski. Przykryj folią spożywczą lub włóż do torby foliowej i odstaw

Grahamka, weka i kajzerka
Placek włoski. 448

wymieszać i odstawić na 1h. Jajka roztrzepać z odrobiną soli wlać do jabłek. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, sodą, wsypać do jabłek i dobrze wymieszać. Blaszkę 32x20cm (mierzona od spodu) wyłożyć papierem do pieczenia  i wyłożyć na nią  ciasto. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 35 min. Polewa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (zagotować(...)garnku wodę, na nim postawić miskę. Do miski wrzucić czekoladę i czekać aż się rozpuści) dodać mleko,masło. Wszystkie składniki połączyć i polać ciasto. Udekorować orzechami. Źródło przepisu: http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com

O kuchni z uczuciem
Quiche Lorraine 122

pietruszki 250 g kwaśnej śmietany 5 jaj 1/2 szklanki mleka 60 g tartego sera (waszego ulubionego) Sól, (uwaga boczek jest słony) pieprz, dodałam trochę gałki muszkatołowej. 1 łyżeczka płatków chili ( może być chili w proszku,  ilość zależy od waszych upodobań smakowych) Z mąki, masła, sera, sezamu i wody zagnieść ciasto (jak na kruche czyli nie gnieciemy za długo, można(...)boków. Boczek pokroić ( użyłam wędzonego bekonu w plastrach) podsmażyć na patelni chwilkę.  Posiekać por w talarki ( nie za grube) podsmażyć.  W osobnym naczyniu wymieszać jajka ze śmietaną, mlekiem i siekaną pietruszką. Dodać przyprawy (uwaga na sól- bekon/boczek jest słony).  Farsz wyłożyć równo na podpieczony spód. Zalać sosem jajecznym, posypać serem i piec w temperaturze około 25 minut

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik gotowany w miodowym cieście 187

łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa czekoladowa: ½ kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. W razie konieczności podsypywać mąką

My simple kitchen
Ekpresowe ciasto z mikrofali 194

pszennej 1,5 łyżki kakao 1,5- 2 łyżek cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1 jajko ulubione dodatki (suszone owoce, kawałki czekolady, bakalie) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wymieszać łyżką i przelać do kubka (ja wykonałam całość w jednym). Ciasto piec ok. 3 minut w mikrofalówce. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Ciasto cytrynowe z makiem i wiśniami 238

Pyszne, ucierane ciasto o intensywnie cytrynowym smaku, z dodatkiem ziarenek maku i wiśni. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, bez użycia miksera ;) Miękkie, delikatne, długo zachowuje świeżość. Nam smakowało bardzo :) Polecam! Składniki: 325 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g maku 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki(...)oleju sok i skórka z 1 cytryny 200 wiśni Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać mak, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Do suchych składników wlać mleko i olej, dodać roztrzepane jajko, skórkę oraz sok z cytryny. Całość dokładnie połączyć. Wiśnie wydrylować, mrożone wcześniej rozmrozić. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto piec w temperaturze 180 stopni przez około

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki z ptasim mleczkiem 166

jego cel wędrówki na powierzchnię ciasta okazał się pozytywny :) Mimo to w smaku są ok, chociaż na kolana nie powalają tak jak myślałam aczkolwiek są dobre. I polecam zrobić z podwójnej porcji, bo z tego przepisu wychodzi ich ok. 8 sztuk Składniki:1 szkl. mąki1/4 szkl. cukru1/2 szkl. mleka2 łyżeczki kakao1/2 łyżeczki proszku(...)pieczeniaszczypta soli1 jajko1/4 szkl olejuptasie mleczkoPrzygotowanie:W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.W drugiej mieszamy cukier, jajko, olej i mleko. Należy wymieszać to tak, aby cukier nam się rozpuścił.Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Papilotki napełnić ciastem do 1/3 wysokości, położyć pół ptasiego mleczka i przykryć kolejną porcją ciasta

charlotte gotuje
Ciasto cytrynowe z makiem 177

oprószyć cukrem pudrem. Polecam! Ciasto cytrynowe z makiem Składniki na keksówkę 23cm:  2 szklanki mąki pszennej 200g drobnego cukru do wypieków 3 jajka 150g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 cytryny lub kilka kropel olejku cytrynowego 1/3 szklanki mleka 3 łyżki suchego maku(...)miksując po każdym dodaniu do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do masy dodajemy na przemian po 1 łyżce mąki i 1 łyżce mleka miksując po każdym dodaniu do połączenia składników.  Na końcu dodajemy mak i miksujemy.  Formę smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy. Ciasto pieczemy w 170 stopniach około 45-50 minut

Smak mojej kuchni
BARDZO CZEKOLADOWE CIASTO Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 123

fanów czekolady :) Najlepsze ciasto czekoladowe, jakie kiedykolwiek jadłam. Trudno mu się oprzeć i poprzestać na jednym kawałku :) A najlepsze jeszcze ciepłe ;) Składniki na okrągłą blachę 24 cm: * 150 g mlecznej czekolady * 150 g masła * 1 szklanka mleka * 1 i 1/2 szklanki cukru * 3 szklanki mąki pszennej * 4 jajka * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: * 100 g mlecznej czekolady(...)masło i czekolada się rozpuszczą. Zdjąć z płyty grzewczej, wlać mleko i wymieszać. Wystudzić. Jajka (w całości) utrzeć z cukrem, do momentu aż nie będą wyczuwalne grudki cukru. dodać wystudzoną masę czekoladową, wymieszać. Wsypać przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać mikserem. Ciasto wylać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym

Zrób to smacznie
Swiateczne ciasto bakaliowe czyli Slodki Czwartek odc.121 177

małymi zmianami. Świąteczne ciasto bakaliowe 200 g masła w temperaturze pokojowej 100 g daktyli 50 g suszonych śliwek 300 g rodzynek, suszonej żurawiny, moreli i kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 jabłko 1 mandarynka 100 ml piwa stout 200 g cukru trzcinowego 4 jajka 200 ml mleka 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki ciemnego kakao(...)Miksujemy na puszysta masę. Dodajemy po jednym jajku i następnie wlewamy mleko. Miksujemy na gładka masę a następnie dodajemy namoczone bakalie z zalewą. Miksujemy a następnie dodajemy przesiana mąkę, proszek, kakao i przyprawy. Mieszamy. Masę przekładamy do foremki. Pieczemy ok 2 godzin. Patyczek powinien być suchy jeśli ciasto jest upieczone. Studzimy ciasto 30 minut w formie a potem na kratce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto orkiszowe z rabarbarem bez cukru 173

truskawek <3 A jakie jest Wasze ulubione ciasto sezonowe? Składniki na małą blaszkę ok 21x23 cm: 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 0,5 szklanki ksylitolu lub więcej + kilka łyżek do posypania rabarbaru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 łyżki mleka 2 jajka M/L skórka otarta z 0,5 cytryny(...)końcówki i pokroić na małe kawałki. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać skórkę z połowy cytryny. Do ostudzonego masła z ksylitolem dodać mleko i jajka, zmiksować przez chwilę. Stopniowo dodawać przesiane suche składniki. Miksować krótko tylko do połączenia składników. Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić ciasto. Na wierzchu poukładać pokrojony rabarbar i posypać ksylitolem. Piec

Ze smakiem i z pasją
Murzynek 123

Proste czekoladowe ciasto,  które nie może się nie udać.  Murzynek jest smaczny, wilgotny  i długo utrzymuje świeżość.    Składniki: 1 kostka margaryny 3-4 łyżki kakao 8 łyżek wody lub mleka 3-4 jajka 1,5 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia posiekane orzechy wiórki kokosowe Margarynę, cukier, wodę(...)mleko, kakao  wkładamy do garnka  i od momentu zagotowania gotujemy 2 minuty.  Masę zdejmujemy z ognia, studzimy  i odlewamy 3/4 szklanki masy.  Do pozostałej (chłodnej) masy dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.  Białka ubijamy na sztywną pianę  i dodajemy do ciasta.  Dodajemy również posiekane orzechy  i wiórki kokosowe.  Wlewamy

Pyszności Słodkości
Ucierane muffinkowe ciasto z wiśniami i czerwoną porzeczką! 128

samo szybko ;-))) Sprawdźcie listę składników i pieczemy Muffinkowe ciasto z porzeczką i wiśnią! SKŁADNIKI: - 200 ml Polskiego Oleju rzepakowego - 2 żółtka - 3 białka - 250 g mąki uniwersalnej Szymanowskiej- Polskie Młyny - 100 ml mleka  3,2% tłuszczu - 1 łyżka jogurtu naturalnego bądź maślanki - 160 g cukru pudru - 2,5 łyżeczki proszki do pieczenia - 1/2 łyżeczki soli kuchennej - 150 g czerwonej(...)wydrylowanych wiśni WYKONANIE: - mąkę połącz z proszkiem do pieczenia - olej, żółtka, mleko, jogurt wymieszaj z cukrem pudrem trzepaczką - białka ubij na sztywno mikserem na najwyższych obrotach Wymieszaną masę z olejem połącz ze suchymi składnikami -mąką. Wymieszaj dokładnie trzepaczką, dodaj ubite na sztywno białka i delikatnie rozprowadź. Dodaj owoce. Ciasto przelej do średniej formy do pieczenia, ja używam naczyń z porcelany

SMYKWKUCHNI
Serowe wiatraczki ze śliwkami 127

dużej misce lub garnku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Wsypać suche składniki do masy z ricottą. Wyrobić gładkie ciasto. Gdyby ciasto było nadal zbyt suche i nie dało się wyrobić, dodać śmietanę. Rozbić jajko. Do jednej miseczki dodać białko, do drugiej żółtko. Roztrzepać białko. Żółtko roztrzepać z mlekiem. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania