ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:189/767)

Ciasto bananowe 157

dodatkiem marmolady jako pożywne drugie śniadanie. Ciasto bananowe pyszne, błyskawiczne do wykonania Składniki 200 g mąki (u mnie orkiszowa razowa) 1/3 szklanki brązowego cukru nierafinowanego lub ksylitolu ¾ szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki dobrego oleju 1/3 szklanki dość grubo posiekanych orzechów włoskich 4 dojrzałe banany ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie(...)brązowego cukru z prawdziwą wanilią lub łyżeczka ekstratu waniliowego. Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Mieszamy. Banany, mleko i olej blendujemy, dodajemy wymieszane suche składniki i szybko mieszamy. Na końcu dorzucamy orzechy. Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Moja Mama Gotuje
Aromatyczne pierniczki pod złocistym lukrem 134

120g masła jajko 3 łyżeczki domowej przyprawy do piernika  Do dekoracji: lukier (szklanka cukru pudru, 3 łyżki mleka, kwasek cytrynowy) żółtko posypki WYKONANIE: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenna. Dodać miód, cukier, masło i jajko. Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować i wyciąć pożądane kształty. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około

Pyry na Gaz
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 132

proste i lekkie w smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka moreli

Walijskie Pichcenie
Czekoladowe ciasto bananowe (chlebek bananowy) 112

mogłam pozwolić, żeby się zmarnowały, więc postanowiłam wykorzystać je do ciasta. Już wiele razy spotykałam się w internecie z ciastem nazywanym chlebkiem bananowym, ale jeszcze nigdy takiego nie robiłam i nie jadłam. Bardzo mnie jednak takie ciasto kusiło od dłuższego czasu. Postanowiłam więc teraz skorzystać z okazji i zrobić ciasto w tym stylu. Nie zrobiłam jednak tradycyjnego jasnego chlebka(...)tortową przesiałam do oddzielnej miski i wymieszałam z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Następnie tak przygotowaną mieszankę składników sypkich wmieszałam do masy jajeczno - bananowej. Na koniec do ciasta dodałam posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto przełożyłam do formy keksówki o wymiarach ok. 12x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekłam do suchego patyczka w temp. 180 stopni bez termoobiegu

Waniliowe Improwizacje
Kruche ciasto z budyniem i truskawkami 163

Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 20 dag masła 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Masa budyniowa: 1 litr mleka 2 budynie waniliowe (bez cukru) około 5 łyżek cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej świerze truskawki cukier puder Sposób(...)wykonania: Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Zimne masło kroimy w kostkę i wrzucamy do mąki. Wszystko siekamy do momentu aż kawałki masła będą bardzo małe. Następnie dodajemy żółtka i śmietanę. Wyrabiamy szybko ciasto na jednolitą masę. Ciasto wkładamy do lodówki na około 15 minut. Po tym czasie oddzielamy 3/4 ciasta i wykładamy nim spód blachy. Pozostałą

Qchnia po prostu
ciasto na oleju migdałowo-truskawkowe... 147

migdałowe 2 łyżki, truskawki świeże 3/4 kg miałam małe jajka "M" i użyłam 5 sztuk, mleko, olej cukier rózgą roztrzepać z 4 minuty wsypać mąkę z proszkiem, płatki migdałowe i tylko chwilę je wymieszać tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i dać ciasto na dno blaszki na cieście rozłożyć truskawki - jak są duże to połówki ciasto piec

W Mojej Kuchni Lubię
Przekładaniec z masą grysikową 175

również puszysty biszkopt świetnie się komponują. Dobrze wygląda i smakuje doskonale, dobry pomysł na proste, eleganckie ciasto! Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść orzechów włoskich, rozdrobnionych Masa: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 9 łyżek kaszy manny 2 łyżki kakao 1 kostka masła lub margaryny cukier(...)proszkiem do pieczenia i kakaem, dosypywać do masy jajecznej najlepiej przesiewając sitkiem. ale już mieszać delikatnie łopatką! tak by mąka z kakaem się delikatnie połączyła z masą jajeczną. Ciasto wylać na prostokątną blaszkę, wyścieloną papierem do pieczenia (dno wyłącznie) i piec w piekarniku od 30-40 minut. Kaszę mannę i kakao, w miseczce wymieszać ze szklanką mleka, pozostałe mleko

kgwjanczewo
Ciasto krokodyle oczy 161

szklanki maki -łyżeczka proszku do pieczenia KREM -200g masła  -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -1 łyżka mąki pszennej -cukier  waniliowy -3/4 szklanki cukru -3,5 szkl mleka POLEWA: -tabliczka czekolady deserowej -2 łyżki masła -pół łyżki kakao -3 łyżki mleka DODATKI -powidła śliwkowe -orzeszki ziemne lub włoskie Z podanych składników zagniatamy ciasto, białka odkładamy(...)minut w temperaturze 170 stopni. KREM 3 szklanki mleka dajemy do garnka, w połowie rozpuszczamy składniki. Gotujemy budyń i studzimy, Następnie masło ucieramy na gładki krem i powoli dodajemy do niego budyń. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto. Z podanych składników pieczemy biszkopt. Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtko, mąkę, oraz proszek do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Prosty deser z budyniem i musem jabłkowym (bez cukru) 306

ziarna zbóż do dekoracji Mleko przelać do garnka, zostawiając około pół szklanki do wymieszania składników. Zagotować, a proszek budyniowy i ksylitol zmieszać z pozostawioną porcją zimnego mleka. Wlać do gorącego mleka i mieszać, aż zgęstnieje. Odstawić do przestudzenia. W tym czasie pokruszyć ciasto i przełożyć do pucharków lub wybranych naczyń (u mnie wyszło 6 porcji). Na warstwę ciasta wylać budyń

FitKot
Chrust po niemiecku 112

najlepsze na gorąco;) Składniki: (na ok.30 sztuk) - ja wałkowałam ciasto troszkę cieniej i wyszło mi ponad 40 Ciasto: 100g miękkiego masła 100g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli 3 łyżki mleka 3 jajka 500g maki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Do smażenia: ok. 1 litr oleju lub tłuszczu kokosowego - ja użyłam oleju Do obtoczenia : 2 łyżki

Maślane ciasteczko
Tarta z borówkami 124

ciasto 1 szkl maki pszennej 1 szkl maki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia pół szkl cukru nadzienie 200 g twarogu pół szkl mleka 2 białka 1 jajko pół szkl cukru cukier waniliowy ok 250 g borówek Mąkę mieszamy z resztą produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę

Gotowanie jest łatwe
Babka czekoladowa mojej babci 175

cukrem dodając na przemian oba składniki. Po ok 10 – 15 minutach porcjami dodajemy na przemian mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko oraz ekstrakt waniliowy – cały czas ucieramy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta a na samym końcu dodajemy kakao. Całość mieszamy i przenosimy do natłuszczonej formy do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku

Szybko Tanio Smacznie
Babeczki pełne uroku 126

trochę białka Na nadzienie:    1 opakowanie budyniu waniliowego    400 ml mleka    2-3 łyżki cukru brązowego    12 wisienek koktajlowych Mąkę, cukier, posiekaną margarynę, żółtka, śmietanę, sól i proszek do pieczenia mieszamy razem i zagniatamy do uzyskania jednorodnego ciasta. Zawijamy je w folię i chowamy do zamrażarki na około 30 minut. Budyń gotujemy

peggiwkuchni
Ciasto Malinowa dama 96

mleka 400 ml śmietany 30% 2 łyżki mąki pszennej 200 gram masła 5-6 łyżek cukru woda z sokiem lub syropem malinowym do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Przygotowanie masy budyniowej : 700 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy dokładnie budynie z mąką tak aby nie powstały grudki. Rozrobioną masę budyniową przelewamy do gotującego się mleka(...)białka ubijamy wraz ze szczypta soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, do ubitych białek dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy przy pomocy szpatułki i wylewamy ciasto do blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy

Blog kulinarny S9.PL
Biedronka 1565

mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200 g masła, 2 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 szklanka syropu z jagód 1 opakowanie galaretki fioletowej, 2 opakowania galaretki czerwonej, 50g wiórków koksowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto(...)Biszkopt jasny: Białka ubijam na sztywno. Cały czas ubijając dodaję żółtka, cukier, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń. Masę

Tradycyjna kuchnia Kasi