ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:183/767)

Amerykany ciastka z dzieciństwa 119

cukrem utrzeć na gładko,  a następnie cały czas ucierając dodawać pojedynczo jajka, a na koniec wódkę.  Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodawać stopniowo na przemian z mlekiem i cały czas ucierać. Gotowe ciasto jest bardzo elastyczne, nie klei się do rąk. Dużą łyżką nabierać ciasto i formować kulki. Układać na blaszce wyłożonej papierem. Każdą kulkę

O kuchni z uczuciem
Ciasto z rabarbarem 94

kogo: dla fanów orzeźwiających ciast dla lubiących ciasta ucierane dla rabarbaromaniaków Składniki: 700g rabarbaru 430g mąki 5 jajek dużych lub 6 małych  180g masła 1 i 1/3 szklanki cukru kryształu pół szklanki mleka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru pudru cukier puder (do dekoracji) Wykonanie: Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki. Cukier puder i cukier kryształ(...)masę. Do masy maślanej dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawać do masy jajecznej na zmianę mąkę i mleko, aż do wyczerpania składników, cały czas miksując.  Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać ją delikatnie w ciastoCiasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać rabarbarem.  Piec

Mania Wypiekania
Pancakes z malinami 161

necie i skorzystałam z tego przepisu na pancakes ( klik ). Składniki: 1 jajko 50 g mąki pełnoziarnistej (dałam około 100 g bo ciasto wyszło trochę zbyt lejące się) 90 ml mleka łyżka cukru trzcinowego (dałam zwykły) szczypta proszku do pieczenia szczypta sody szczypta soli 1/2 szklanki malin Żółtko oddzielamy od białka. Białko ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Do osobnej miski

My simple kitchen
Bułki do hamburgerów 108

cukrem i drożdżami i odstawić na chwilkę w ciepłe miejsce. W tym czasie piekarnik nastawić na 220 stopni. Do drożdży dodać jajko, mleko w proszku, mąkę i sól i dokładnie wyrobić ( ja użyłam do tego kMix'a). Ciasto podzielić na 6 w miarę równych porcji i uformować z każdej placuszek. Z wierzchu posmarować rozkłóconych jajkiem i obsypać sezamem.  Piec

Wielki apetyt
Słodkie babeczki 157

odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką. Na koniec dodajemy mleko i jeszcze raz mieszamy. Ciasto dzielimy na pół, do jednej połówki dodajemy kawę i kakao. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami, najpierw wkładamy po łyżce jasnego ciasta

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Mleczne ciasteczka 142

powoli dodawać do masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybkie dodanie jajek spowoduje zważenie się masy!). Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, mleko w proszku, ekstrakt i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać białą czekoladę i wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w średnich odstępach, ponieważ ciastka trochę urosną i rozleją się

CookYourself
KOTLETY SZARPANE Z KURCZAKIEM I MARCHEWKĄ 1134

kostkę, podgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kosteczkę, dodajemy podgotowaną marchew i drobno posiekaną cebulę. Wsypujemy mąkę z odrobiną proszku do pieczenia, wbijamy jajko, wlewamy mleko i dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy ( jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy więcej mleka ). Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i papryką. Smażymy średniej wielkości kotleciki na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące

Ostra na Słodko
Tarta z włoską kapustą i łososiową metką 101

zalać bulionem. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku i majeranku, dusić z 10 - 15 min. Metkę pokroić w skośne plastry. Twaróg wymieszać z mlekiem i oliwą, wsypać łyżeczkę soli. Zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia i prażoną cebulką. Ciasto rozwałkować w wylepić nim formę o średnicy 26 cm. Posypać łyżką bułki tartej. Poukładać plastry metki i kapustę.  Zalać składniki śmietaną

Gaździnka warzy
Karnawałowe róże i inne kwiatki z piekarnika 159

opakowanie cukru wanilinowego 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany dodatkowo: powidło lub krem czekoladowy (użyłam polewy czekoladowej z dodatkiem mleka w proszku) cukier puder Margarynę i mąkę posiekać nożem. Dodać pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto.  Cienko rozwałkować i wykrawać foremką ciastka. Połowę upiec na złoty kolor, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, drugą połowę piec

Praktyczna pl
Ciasteczka digestive 133

mleka ewentualnie mleczna lub gorzka czekolada Wykonanie: Płatki owsiane zmielić blenderem ale niezupełnie na mąkę. Połączyć z mąką pełnoziarnistą i pszenną, solą, proszkiem do pieczenia, masłem, cukrem i mlekiem. Zagnieść lub zmiksować końcówką z hakiem na jednolite ciasto. Wałkować je na grubość około 4 - 6 mm. Wycinać szklanką lub foremką ciastka o średnicy około 5 cm. Dziurkować widelcem. Wyłożyć

Pyry na Gaz
Chleb razowy na Tang Zhongu 198

ostudzonego masłaodrobina roztrzepanego jajka z mlekiem do glazurowania Przygotowanie chleba: W misce wymieszaj wszystkie składniki suche: mąki, cukier, sól, mleko w proszku i pokruszone drożdże. Wymieszaj je dokładnie.Dodaj mleko i Tang Zong, dokładnie wymieszaj. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Dodaj masło i dalej wyrabiaj. Ciasto będzie gotowe, gdy będzie można je rozciągnąć

Grahamka, weka i kajzerka
Biało-brązowy chleb na Tang Zhongu 218

miseczce wymieszaj kakao z cukrem, zalej gorąca wodą i dobrze rozetrzyj.W dużej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże, cukier, sól, mleko w proszku. Dodaj następnie Tang Zong i mleko o temperaturze pokojowej, wymieszaj i wyrabiaj do uzyskania ciasta o jednolitej strukturze.Podziel ciasto na dwie równe części o wadze 1/4 i 3/4 całości. Do mniejszej części dodaj pastę czekoladową oraz

Grahamka, weka i kajzerka
Chleb razowy pesto na starterze Tang Zhong 214

zielone) odrobina roztrzepanego jajka z mlekiem do glazurowania Przygotowanie chleba: W misce wymieszaj wszystkie składniki suche: mąki, cukier, sól, mleko w proszku i pokruszone drożdże. Wymieszaj je dokładnie.Dodaj mleko i Tang Zong, dokładnie wymieszaj. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj, aż będzie gładkie i elastyczne. Dodaj masło i dalej wyrabiaj. Ciasto będzie gotowe, gdy będzie można je rozciągnąć

Grahamka, weka i kajzerka
Babeczki kakaowe 122

budyniowym .Połączenie smaków kawy i czekolady to duet który trafi w gusta dorosłych i nie tylko  .  składniki na ciasto: 2 filiżanki mąki około 216 g 1 łyżeczka proszku szczypta sody 1 niepełna filiżanka kawy rozpuszczonej w ciepłym mleku 1 łyżka kakao 2 kopiaste łyżki masła 1/2 filiżanki cukru 2 jajka 1 cukier waniliowy Do miski wsypać wszystkie składniki(...)cukrami. Do miski wlać mleko z zaparzoną kawę,wymieszać z utartymi jajkami , partiami dosypywać suche składniki i mieszać mikserem na niskich obrotach. Do malutkich papilotek nakładać po łyżce ciast . Piec w temp. 180 st. do suchego patyczka . Ugotować czekoladowy budyń i udekorować babeczki . SMACZNEGO

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTKA ŚLIMACZKI 182

dawno temu, ale nie pamiętałam proporcji i skorzystałam z podpowiedzi z bloga TUTAJSkładniki:120g margaryny210g mąki60g cukru (lub cukru pudru)1 żółtkołyżeczka proszku do pieczeniałyżka mlekałyżka kakaoWykonanie:Z mąki, margaryny, cukru, żółtka i mleka wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie w miarę równe części, gdy ciasto nie będzie jeszcze mocno twarde. Do jednej z nich dodajemy kakao i obydwie części

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania