ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:185/767)

Tort z ukrytym piętrem i żywymi kwiatami 349

Najpierw zrobiłam ciasto na trzy blaty a po upieczeniu, kolejne ciasto na kolejne trzy blaty.  Przepis 3 blaty.  3 duże jajka  150 ml mleka 130 ml oleju rzepakowego 1 szklanka cukru do wypieków 150 g mąki uniwersalnej 60 g kakao 1/2 łyżeczki sody  1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i kakao przesiać i odstawić.  W drugiej misce roztrzepać jajka z mlekiem, olejem i cukrem. Połączyć masę jajeczną z przesianą mąką z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) przełożyć ciasto do każdej formy ( w sumie 3 ) w równej ilości, i piec w temperaturze 170 stopni około

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto ze śliwkami i kisielem 292

wykorzystaniem pysznych śliweczek, ze słodką bezą z kisielem wiśniowym. Mniaaam! Ciasto ze śliwkami i kisielem  Składniki: Ciasto: 1/2 kostki zimnej margaryny, łyżka smalcu, 2 łyżki masła, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 3 łyżki cukru, 5 żółtek, 4 łyżki mleka, ok. 400 g mąki, beza: 5 białek, niepełna szklanka cukru, kisiel wiśniowy, dodatkowo: śliwki

paapilotkaa
Ciasteczka czekoladowe owsiane chrupiaco miękkie 185

pieczenia (najlepiej bez fosforanów), 100 g cukru, 60 ml oleju rzepakowego, 150 ml mleka sojowego Przygotowanie: Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy płatki owsiane i kakao, mieszamy całość. Dolewamy syrop roślinny, olej a następnie mleko. Mieszamy ciasto łyżką. Odstawiamy ciasto na 5 minut, żeby płatki trochę napęczniały i wchłonęły płyn. Ciasto jest dość klejące. Nagrzewamy piekarnik

Państwo Wojtczuk gotują
Delicja 191

mleka; 1 szklanka cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 budyń śmietankowy ( 80g); odrobina spirytusu (opcjonalnie); 250 g masła; Proszek budyniowy rozrobić w 1 szklance mleka, resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony budyń i wszystko razem zagotować przez około 2-3 minuty. Ugotowany budyń wystudzić do temperatury tzw. pokojowej. Masło (też(...)puszki, winogrono, pomarańcza, itp.); rodzynki lub inne bakalie (jeżeli lubimy); Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Owoce obrać (jeżeli tego potrzebują), drobno pokroić. Przełożenie ciasta: Kakaowy biszkopt można lekko naponczować ulubionym ponczem, następnie wyłożyć masę budyniową (trochę masy zostawić na wierzch ciasta), na krem budyniowy wyłożyć podziurawiony biszkopt, lekko docisnąć go do kremu. W otwory

In my kitchen
Daktylowiec z orzechami 163

całej kuchni.  SKŁADNIKI: Ciasto: 250g suszonych daktyli bez pestek MAKAR, 300ml wody, 70g masła, 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 3 jajka, 200g cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 150g grubo posiekanych orzechów włoskich MAKAR, 350g mąki, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki przyprawy korzennej, szczypta soli. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 łyżka mleka kolorowe perełki do dekoracji(...)orzechami, proszkiem do pieczenia, solą i przyprawą korzenną. Delikatnie mieszam ciasto łyżką, aby wszystkie składniki się połączyły.  3. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 10cmx35cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około godziny w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Przestudzone ciasto wyjmuję z formy. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort rajska wyspa 194

tylko w dzień jak dziś - Walentynki. Korzystałam z przepisu Iziony ze strony przepysznie.pl jednak dokonałam kilka zmian.Składniki:Ciasto:6 jajek1 szklanka mąki tortowej5 łyżek kakao1/2 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem:25 dag masła1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy3 łyżki cukru pudru1 opakowanie serka mascarpone/ricotta Dodatkowo:puszka ananasa w kostkach1/2 puszki brzoskwiń1 banan1 słoik dżemu brzoskwiniowego1/2 szklanki(...)proszkiem do pieczenia i z kakao, połączyłam z jajkami, gotowe ciasto wylałam do tortownicy (moja ma 23 cm średnicy - wyszły dwa blaty im mniejsza tortownica więcej blatów ciasta). Piekłam w temp 180 st około 40min, sprawdzałam patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Upieczone, zimne ciasto podzielić na krążki i nasączyć kawą.W czasie pieczenia przygotowałam masę. Na mleku ugotowałam budyń

NA MOIM TALERZU
czekoladowo-aroniowe ciasto w formie mieszane z kremem budyniowym i gruszkami... 173

szklanki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki KREM: budyń śmietankowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 3 łyżki, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 2 sztuki DODATKI: gruszki 6 sztuk/ w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba do tego ciasta najlepiej sprawdza się forma silikonowa, nie trzeba jej natłuszczać i obsypywać i ciasto się nie przykleja i łatwo można je z formy wyjąć(...)proszek i sodę, cukier i łyżką w formie wymieszać dżem aroniowy (użyłam swój, jest w moich przepisach) lub kupny, pół szklanki dżemu wymieszać z wodą do suchych składników wlać wodę z dżemem, olej rzepakowy, ocet jabłkowy i łyżką wszystko wymieszać piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, do suchego patyczka przestudzone ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto owsiane z borówkami, malinami i jagodami 156

przygotowujecie, jak przyjeżdżają? ;) To ciasto jest bez cukru (oprócz odrobiny cukru pudru, którym zostało posypane). Jest z mąką, którą z powodzeniem można zastąpić bardzo drobno startymi orzechami. Zawiera również masło, na którego nijak nie potrafię znaleźć (jeszcze ;)) zamiennika.   Składniki (na formę do tarty o średnicy 26 cm): 150 g płatków owsianych 400 ml mleka 100 g miękkiego masła(...)Masło ubić mikserem na białą masę. Dodać miód, ekstrakt waniliowy i jajko i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Dodać proszek do pieczenia, mąkę i nasączone płatki owsiane oraz te 2-3 wcześniej odlane łyżki mleka. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na posmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
A jednak smażyłam... 184

sklepu po olej. I faktycznie - dwie godziny po zabraniu się za zagniatanie ciasta miałam całą pokaźną górkę domowej robot pączków.Zmieniłam w przepisie parę drobiazgów - nadzienie z Nutelli wydawało mi się dobrym pomysłem, i zdecydowanie miałam rację. Pączusie są słodziutkie i pyszne! A posypka z mleka w proszku faktycznie zachwycająca - nadaje zwykłemu cukrowi specyficznego smaczku, który z pewnością wszystkim przypadnie(...)mlekiem w proszkuSkładniki:(na 20-25 sztuk)300 g mąki pszennej20 g świeżych drożdży40 g cukru65 ml letniego mleka60 ml letniej wody1 jajko50 g masła1/4 łyżeczki solinadzienie:100 g Nutelli35 ml śmietany kremówki (38%)posypka:100 g cukru pudru35 g mleka w proszkudodatkowo:1 l olejuMąkę przesiać do dużej miski. Zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże. Wsypać łyżeczkę cukru, zalać połową mleka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybkie ciasto z jabłkami 93

zasadzie wszystko można dodać do ciasta. My postanowiliśmy, zgodnie z naszymi upodobaniami zapodać jabłka z cynamonem. Sorki ale szybko poszło po upieczeniu. Przed fotą zjedliśmy pół...a minęło kilkadziesiąt minut od upieczenia. Składniki 2 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 250 ml oleju 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka średniej wielkości 1 łyżka cynamonu(...)Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej i mleko. Składniki dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Oprószamy cynamonem i mieszamy z ciastem. Keksówkę (małą) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i zapiekamy 50 min w 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) 68689

racuszki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne.  Polecam wypróbować mój przepis- warto :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3 łyżki cukru -1 duże jabłko Żółtka oddzielamy od białek(...)mogel. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Na zmianę wlewamy mleko, trochę mąki, mleko, trochę mąki. Gdy masa jest gładka, dodajemy do całości starte na dużych oczkach jabłko. WAŻNE: jeśli jabłko jest bardzo soczyste, należy je trochę odcisnąć z soku.  Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Na rozgrzany olej dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
amoniaczek z bitą śmietaną i jabłkami 497

składniki na ciasto: 500 g mąki 80 g masła 200 g cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka amoniaku 4 łyżki mleka dodatkowo: 5 jabłek 1/2 łyżeczki cynamonu wykonanie: Masło roztapiamy. Amoniak rozpuszczamy w letnim mleku. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, dodajemy masło oraz rozpuszczony amoniak i wszystko razem miksujemy. Naczynie przykrywamy i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Muffiny dyniowe 126

200g) - ½ szklanki wiórków kokosowych (ok. 50g) Sposób przygotowania 1.  Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy puree z dyni. 3. Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy. 4.  Foremki silikonowe napełniamy ciastem do ¾ wysokości foremki. 5. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut. Muffiny są bogate

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Placek cappuccino z kokosem 445

cukru waniliowego masa cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 250 g margaryny 4 łyżki kawy cappuccino beza kokosowa: 5 białek szklanka cukru 200 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia polewa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić(...)miksera zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać

na moim stole...
Ciastka z maszynki 3247

łyżki maku1 łyżka kakaoPrzygotowanie :Mieszam ze sobą mąkę, cukier zwykły i waniliowy oraz proszek do pieczenia. Z wymieszanych składników robię formę krateru do którego wlewam roztopioną margarynę ( margarynę roztapiam powoli i na bardzo małym ogniu ). Z całości zagniatam ciasto. W trakcie zagniatania dolewam po trochu mleka do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę dzielę na 3 części, jedną zostawiam naturalną

Mechanik w kuchni