zachowuje świeżośćSkładniki:3 jajka1 szkl cukru cukier waniliowy1 szkl mleka3 szkl mąki1 łyżeczka sody2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki kakaorodzynkikawałeczki czekolady1/2 szkl olejubrzoskwinieJajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mleko, mąkę i pozostałe składniki, na końcu olej. Na wierzchu położyć cząstki brzoskwini. Ciasto wylać do keksówki 38 x 10 cm mierzone na spodziie.Piec
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniałyżeczki margaryna -1 kost mąka -3 szkl NADZIENIE powidła śliwkowe -1 słoik budyń karmelowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -2 łyżki śliwki -10 szt cukier puder PRZYGOTOWANIE: Margarynę posiekać z mąką,dodać proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowy i żółtka,zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na brytfannę,drugą włożyć do zamrażarki. Blachę wysmarować
Kuchnia Danusiszklanka suchego maku Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem, ciągle miksując dodajemy jajka. Miksujemy.Pomały wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, następnie mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Dolewamy mleko, wsypujemy mak, mieszamy łyżką,do dokładnego wymieszania składników. Formę smarujemy masę, oprószamy bułką tartą, wykładamy ciasto, pieczemy do suchego patyczka ok 40 minut
Z Majeczką w kuchnistrony Przekąski na imprezę . Robiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Parówka smakuje jak parówka ale ciasto super, mięciutkie i lekko puchate. Polecam wypróbować. Składniki: 0.5 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 0.5 szklanki mleka 0.5 łyżeczki soli (ja dałam troszkę więcej) 0.5 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 1/4 łyżeczki cukru olej
Mam apetyt na ...zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 125 g mąki pszennej 35 g kakao 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 175 ml mleka 75 ml oleju 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do przestudzenia(...)misce przesiać mąkę, kakao, kawę, proszek do pieczenia i sodę, dodać cukier, odłożyć. W drugim naczyniu wymieszać jajka z mlekiem, olejem i rozpuszczoną czekoladą. Do mokrych składników przełożyć suche, dokładnie połączyć, najlepiej drewnianą łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić je ciastem. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa chałwowa
Domowa cukiernia EwySkładniki: ciasto: 2,5 kubka mąki tortowej 1 kubek cukru 2 jajka 0,5 kostki masła 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 4 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kubka mleka 3,2% masa cynamonowa: 3/4 kostki masła 1 łyżka cynamonu 1 kubek brązowego cukru lukier: 2 łyżki mleka 0,5 kubka cukru(...)piekarnik ustawiamy na 200"C masło wrzucamy do rondelka,rozpuszczamy, studzimy, w międzyczasie mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą, wbijamy jajka, dolewamy ekstrakt z wanilii i mleko dolewamy masło przygotowujemy masę cynamonową- energicznie mieszając składniki formę smarujemy masłem, wylewamy ciasto masę cynamonową wykładamy na wierzch ciasta, robimy esy floresy pieczemy 20-25 minut w czasie kiedy ciasto
Luźna KuchniaCiasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa 0,75 ml mleka 2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia
Klaudynkowa kuchniaCiasto: http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/04/polkruche-ciasto.html Masa 0,75 ml mleka 2 budynie wianiliowe lub smietankowe 125 g masla w kostce Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia
Klaudynkowa kuchniawłasnie ciasto pokazywałam Wam niedawno na facebook'owym fanpage'u. Upiekłam je dla mojej serdecznej koleżanki Emilii z okazji urodzin. Ciasto jest proste i nie wymaga czasu czy specjalnych umiejętności. Może ktoś powiedzieć, że nie za bardzo nadaje się na prezent, ale uwierzcie mi, że smak i zapach zasługują na bycie prezentem urodzinowym :) no i zawsze jest to coś, co można(...)proszku do pieczenia,2/3 szklanki oleju,2/3 szklanki mleka,5 łyżek dobrego gorzkiego kakao.Jajka ubić lekko z cukrem, dodać mleko i olej - połączyć dokładnie, można użyć miksera. Mąkę przesiać wraz z proszkiem, soda i kakao. Dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta
Codzienna kuchnia niecodziennaserowej. Polecam bardzo:) Składniki ( blaszka 25x36): Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiej margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego w kostkach lub z wiaderka* 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3,2% budyń śmietankowy bez cukru(...)rant. Ciasto lekko podpiec przez ok. 10 min. ( w przepisie nie jest to podane, ale ja zawsze tak robię, żeby nie wyszedł zakalec.) W tym czasie twaróg zmielić dwukrotnie (wiaderkowego nie trzeba). Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser i ciągle miksując wsypać proszek budyniowy, wlać olej i mleko. Białka ubić na sztywno i lekko wymieszać
Maślane ciasteczkopieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodajemy cukier puder, żółtka, śmietanę oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. (Opcjonalnie można ciasto podpiec). składniki na masę orzechową: 350 g orzechów, zmielonych 170 g cukru kryształu 2 białka 120 ml mleka 1 łyżka masła 1 łyżeczka proszku(...)mlekiem, dodajemy cukier, żółtka oraz proszek do pieczenia. Stawiamy na mały ogień i chwilkę gotujemy. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do wystudzonej masy i mieszamy do połączenia. składniki na masę makową: 250 g maku 120 g cukru 1 łyżka miodu 1 łyża masła 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniabiszkopt - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 2 łyżki wody - 1/2 szklanka mąki pszennej - 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa chałwowa - 1 szklanka mleka - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 4 żółtka - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g masła - 250 g chałwy waniliowej masa czekoladowa - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 łyżka kakao - 100 g gorzkiej(...)cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz stopniowo mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 25 cm x 35 cm, pieczemy w 180 C przez około 50 minut. Masa chałwowa: Mleko zagotowujemy z cukrem, zdejmujemy z ognia dodajemy żółtka cały czas mieszając oraz mąkę. Masę ponownie nastawiamy
Zainspirowana w kuchniduet idealny. Lubię rolady za to, że są podzielne i szybkie do zrobienia. Składniki: na ciasto: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę: 1 puszka mandarynek w syropie 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki pomarańczowe 2 banany do dekoracji: bita śmietana listki melisy kilka cząstek mandarynek(...)żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, przestać ubijać i dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mak. Delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Rozsmarować je równo. Piec w 180*C około 25 minut (nie przesuszyć, bo rolada się połamie). Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, natychmiast nakryć wilgotną ściereczką i zwijać razem z nią
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki i miksujemy ciasto. Można zrobić to zwykłym mikserem za pomocą specjalnych widełek. Ciasto wykładamy łyżką zamaczaną w wodzie na blachę wyłożoną pergaminem. Masa serowa: serek naturalny z wiaderka ( u mnie z Biedronki ) 1 kg. drobny cukier 6 łyżek wiórki kokosowe 7 łyżek mleko w proszku 7 łyżek żółtka z 3 jaj jajko 1 szt. kasza manna 2 łyżki
Kuchnia Paulettesforma 21 cm x 27 cm): Ciasto: 1 szklanka (150 g) mąki 0,5 kostki (100 g) masła 2 jajka 0,5 szklanki (125 ml) mleka 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 tabliczki (50 g) czekolady gorzkiej 0,5 tabliczki (50 g) czekolady mlecznej 2 łyżki (20 g) kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 0,5 tabliczki(...)ogniu rozpuścić masło, czekoladę gorzką i mleczną, kakao i mleko. Odstawić aby przestygło. 2) Jajka z cukrem utrzeć na jasną, puszystą masę. 3) Miksując na wolnych obrotach, do masy z jajek i cukru powoli dolewać masę czekoladowo-kakaową, a następnie partiami dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 4) Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie posypać
Fitsweet.me