lata! Krajanka jagodowa Składniki: Spód do ciasta 18 cm x 25 cm 4 jajka 80 g mąki 1 łyżka kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia 25 g czekolady 100 g cukru pudra Przełożenie 350 ml śmietanki do ubijania 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 250 g sera mascarpone Jagodowa galaretka 500 g jagód, u mnie mrożone 80 g cukru(...)minut. Dodaj odciśniętą żelatynę i zamieszaj. Odstaw galaretkę do ostudzenia. Ubij śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią. Posmaruj pierwszy placek połową kremu i przykryj drugim plackiem, lekko dociskając. Resztę kremu rozsmaruj na wierzchu i wstaw do lodówki. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylej na słodzone ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Po godzinie można ciasto pokroić na porcje. The post
codojedzeniadomowy karmel Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 1 mocno dojrzały banan Suche składniki mieszamy razem w misce. Banany rozgniatamy widelcem lub miksujemy w blenderze. Dodajemy do suchej masy razem z jajkiem, olejem, mlekiem i masłem orzechowym i dokładnie mieszamy. Nakłdamy ciasto do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami. Muffinki pieczemy około 25 – 30 min w temperaturze(...)środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Czas kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie karmelu . Upieczone babeczki odstawiamy do przestudzenia na kratkę lub jeśli nie mamy kratkę, ustawiamy na talerzu do góry nogami. W misie miksera ubijamy na sztywną masę śmietanę kremówkę, mascarpone i zmiksowanego banana (nie można pognieść go widelcem, musi być gładko rozmiksowany
CiastkozercySmaczne, ciekawe ciasto z marchewką, przełożone kremem cytrynowym. Ciasto ładnie pachnie cynamonem i jest wilgotne. Apetyczny, pomarańczowy wygląd zawdzięcza polewie marchewkowej zrobionej na budyniu waniliowym
Mała Cukierenkałyżki serka mascarpone,Sok i skórka otarta z 1 cytryny,3 łyżki masła.1-2 owoce parsymonyPrzygotowanie:Przygotować kruchy spód. Schłodzone i pokrojone w kostkę masło posiekać nożem z przesianą mąką, żółtkiem, cukrem i skórką cytryny. Delikatnie i krótko zagnieść. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 40 minut.Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do tortownicy(...)małym ogniu śmietanę, cukier, jaja i Limoncello, ciągle ubijając robotem na małych obrotach. Jak tylko masa zacznie gęstnieć dodać sok z cytryny, gotować 1 minutę.Dodać masło, serek mascarpone i skórkę z cytryny, dokładnie wymieszać, wylać na upieczony spód. Owoce kaki umyć pokroić w plastry, wyłożyć na masę cytrynową.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut
SzczyptaSmaQCiasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto bez pieczenia. Jest bardzo kremowe, troszkę chrupiące od orzeszków i batoników, delikatnie waniliowe, karmelowe. W przygotowaniu jest proste i szybkie. Mieszamy tylko ze sobą składniki. Będzie idealne na rodzinne spotkanie. Wygląda apetycznie i na jednym kawałku trudno poprzestać. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)Śmietankę ubić z cukrem pudrem, fixem i cukrem z prawdziwą wanilią. Dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 5. Odłożyć około 1/3 kremu i do większej ilości kremu dodać pokrojone batoniki, wymieszać szpatułką. 6. Krem z batonikami wyłożyć na ciasto w blaszce, wyrównać. 7. Do odłożonego kremu dodać posiekane orzeszki, wymieszać łyżką i wyłożyć
Mała Cukierenkawięc siadajcie. A lato niech jeszcze trwa! Maślane ciasto z kremem i owocami Potrzebujesz: 250g masła 1 szklanka cukru 3 jajka 2,5 szklanki mąkió 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki mleka 2 gałązki tymianku (opcjonalnie) skórka otarta z 1/2 cytryny (opcjonalnie) Krem 350g kremowego serka twarogowego (np: President) 150g Mascarpone skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka soku(...)wierzch ciasta pozostałym kremem i obłóż owocami, listkami mięty i tymianku i kwiatami ogórecznika. Smacznego! Butter cake with cream and fruit Ingredients: 250g butter 1 cup of sugar 3 eggs 2.5 cups of flour 1 teaspoon of baking powder 2/3 cup milk 2 sprigs thyme (optional) zest of 1/2 lemon (optional) Cream: 350g cream cheese 150g Mascarpone zest
Kuchnia w Słońcu Skąpanapyszne, wilgotne, z niespodzianką w środku. Porcja na 6 dużych babeczek. Polecam! :) Składniki: Ciasto: 225g mrożonego szpinaku 125g cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki startej mlecznej czekolady Dodatkowo: coś do dekoracji wierzchu, może
Czerwona Porzeczkałyżki mąki pszennej Masa • 250 g sera mascarpone • 1 biała czekolada • puszka moreli w syropie • 1 dżem morelowy niskosłodzony Wykonanie: Rolada • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. • Dodawać po jednym żółtku lekko ubijając. • Na koniec dodać mąkę i przemieszać łyżką do połączenia. • Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem(...)nadzieniem. Zapobiegnie to sklejeniu się świeżego ciasta. • Po wystudzeniu delikatnie rozwinąć roladę i posmarować dżemem morelowym, po czym zwinąć z powrotem. • Roladę zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na kilka godzin lub na noc. Masa • Białą czekoladę rozpuścić na parze. • Serek mascarpone wymieszać mikserem, o czym dodać rozpuszczoną czekoladę
To co kochamcukru Krem limonkowy: 1/2 litra śmietany kremówki 2 limonki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Poncz: 3/4 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1/2 limonki Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub kiwi 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki 50 g wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: CIASTO: Białka jaj ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodając pod koniec
Wanilia i Kardamonżyczliwość marki Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . Składniki: 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru 3 łyżeczki kakao Masa: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki nutelli 2 łyżeczki nalewki czekoladowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy(...)mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy różaną marmoladę, syrop różany i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka
Podróż w kulinariałyżki kakao 160 g cukru 150 ml napoju gazowanego typu Pepsi 100 ml oleju 2 jajka Krem z ciasteczkami Oreo: 600 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 opakowania cukru waniliowego 5 płaskich łyżek cukru pudru 150 g ciasteczek Oreo (pokruszonych na drobne okruszki) Do dekoracji: 12 szt. ciasteczek Mini Oreo Zaczynamy od przygotowania babeczek. Wszystkie składniki powinny(...)Foremkę do muffinów wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta, do 3/4 wysokości papilotki (fot.1) . Piec w temperaturze 175ºC (bez termoobiegu) przez około 25 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem - czy na pewno babeczki dobrze się dopiekły. Wyjąć i odstawić do wystudzenia. Teraz czas na krem. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietanę, mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder umieścić w misie
Świat Ciastaopakowanie śmietan fix 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru 4 duże łyżki dżemu z czernic Masa jabłkowa: 4 jabłka sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki wody 1 galaretka o smaku kiwi lub agrestowa Dodatkowo: 1 opakowanie delicji o smaku np malinowym 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Przed przygotowaniem ciasta rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w 700ml gorącej(...)oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Dobrze wymieszaną masą wylepiamy spód naszej formy (wyłożonej folią spożywczą). 2. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone, a na samym końcu łączymy z dżemem z czernic. Wykładamy masę na schłodzony spód. 3. Jabłka obieramy ze skórek i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Skrapiamy sokiem z cytryny
Kuchnia w czekoladzielubię, ale bardziej ze względu na fakt, iż zazwyczaj wszelkiego rodzaju wyroby cukiernicze, od ciast i tortów zaczynając na lodach i deserach kończąc, kupuję w sprawdzonej cukierni. Bywają jednak dni, gdy mam ochotę przygotować coś słodkiego sama. Jeśli akurat mam w domu mascarpone lub ricottę i jakieś świeże owoce to tworzę z nimi szybkie desery dla siebie i męża. Właśnie
Pełna Lodówkalubię, ale bardziej ze względu na fakt, iż zazwyczaj wszelkiego rodzaju wyroby cukiernicze, od ciast i tortów zaczynając na lodach i deserach kończąc, kupuję w sprawdzonej cukierni. Bywają jednak dni, gdy mam ochotę przygotować coś słodkiego sama. Jeśli akurat mam w domu mascarpone lub ricottę i jakieś świeże owoce to tworzę z nimi szybkie desery dla siebie i męża. Właśnie
Pełna Lodówka