gruszki azjatyckie* cynamon cukier puder *jeśli nie macie gruszki azjatyckiej możecie użyć zwykłej lub opcjonalnie jabłek Przygotowanie: Do miski przekładamy mascarpone, dodajemy 1 łyżkę płynnego miodu, masło (siekamy je) i mąkę. Całość zagniatamy dokładnie ręką do powstania jednolitego elastycznego ciasta. W razie potrzeby podczas wyrabiania lekko posypujemy dłoń mąką. Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię (lub zostawiamy w misce
Słodkie okruszkiKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto 50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyprzepis – kliknijcie w jego tytuł. Otworzy się w nowej karcie. Zapisz Pączki pomarańczowo-rumowe z serka homogenizowanego – najszybsze Ciasto ptysiowe – ptysie, eklerki i churros Pączki wegańskie – na szybko Por fawor! Karnawałowe faworki – kruche i delikatne Faworki z mascarpone Zapisz Zapisz Zapisz
Karo in the KitchenLekkie ciasto przygotowane na biszkoptach, z waflowymi rurkami, które ciekawie się prezentują w przekroju oraz z delikatną masą na bazie mascarpone. Może i trzeba troszkę czasu, by je zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka
Kuchnia w czekoladziedelikatnie je zmodyfikowałam gdyż zamiast kawy inki użyłam kawy rozpuszczalnej, oraz każda z warstw oprószyłam kakaem aby bardziej się odznaczały. Ciasto wyszło pyszne, a w upalne dni smakuje jeszcze lepiej :) składniki na tortownice o średn 18 : 250 gr serka mascarpone 200 gr śmietanki 30% 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy inki lub kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru
Gotowanie...to proste !łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna kawa, kakao gorzkie WYKONANIE Ciasto: Mokre składniki mieszamy w 1 misce, do 2 miski przekładamy suche składniki. Następnie mokre składniki mieszamy z suchymi. Ciastem napełniamy
słodki bratekproszkiem do pieczenia przesiać. Orzechy drobno posiekać. Jajka ubić z solą, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać serek mascarpone i mleko. Zmiksować do gładkości. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Dodaj miód i orzechy. Miksuj kilka chwil. Jeśli ciasto będzie za gęste, dolej trochę mleka, a jak za rzadkie - dosyp mąki. Smaż na rumiano na niewielkiej ilości oleju
Anioszek w kuchniprzełożyć do formy na tartę oprószonej mielonym lnem lub kaszką orkiszową. Przed wożeniem ciasta do piekarnika ponakłuwać spód ciasta widelcem lub obciążyć fasolą. Piec 20- 25 minut w 180 stopniach. Wyjąć i dobrze wystudzić. Krem opakowanie serka mascarpone 2-3 łyżki koncentratu pomarańczowego Sunquick 3 łyżki cukru pudru trzcinowego pół opakowania śmietanki 36% Wyjmij serek z opakowania
AZgotuj!woli zmiksowac w mikserze. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do miski z masą serową. Wymieszać łużką, łopatką do ciast. Przelac do misy multicookera redmond . Ustawić program CAKE i czas 1 godzina. SKŁADNIKI NA LODY: 3 łyżki serka mascarpone 1 łyzka jogurtu naturalnego miąższ z 1 marakuji garśc mrozonych owoców lesnych PRZYGOTOWANIE: Składniki zmiksować i zamrozić
ClauditteMissCookingmascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kilka kropel ekstraktu z wanilii (opcjonalnie zamiast nadzienia z mascarpone można użyć: kajmak) dekoracja serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kilka kropel ekstraktu z wanilii świeże truskawki Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać resztę składników. Wyrabiać ciasto aż będzie gładkie i nie będzie się lepiło do rąk; w razie czego dodawać odrobinę mąki by ciasto miała jednolitą
KreatywnePinyboki wylepiamy cienką warstwą ciasta. Następnie należy nakłuć widelcem i piec ok. 30 min w temperaturze 200 st. C.masa350 g sera mascarpone200 ml śmietany kremówkiskórka starta z cytryny350 g jagód30 g ( 3 łyżki) cukru pudru Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ( wsypujemy stopniowo). Gdy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone, ubijamy na średnich obrotach aż składniki
pieprzny smaczekcukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem truflowy z rodzynkami: 200 g cukierków trufli 80 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30 % 150 g serka mascarpone, schłodzonego 80 g rodzynków 80 ml ciemnego rumu ( zamiast rumu można użyć wódki, likieru kawowego lub likieru Amaretto ) Nasączenie: 3 - 4 łyżki alkoholu pozostałego z moczenia rodzynków + 3 łyżki wody Polewa(...)ręczniku papierowym. Wyjąć masę truflową z lodówki, przełożyć ją do naczynia, dodać schłodzony serek mascarpone i ubić razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć krem truflowy, rozsmarować na całej powierzchni. Zwinąć z powrotem w roladę
Opowieści z piekarnikaminut aż wierzch zacznie się rumienić – wszystko zależy od pieca po upieczeniu pamiętaj by ciasto dobrze wystudzić – w przeciwnym razie krem z nich spłynie. Jak będzie już miało temperaturę pokojową, przetnij je wzdłuż na dwa okrągłe blaty Krem: Składniki: 250g mascarpone 500ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce ubijaj kilka(...)biszkoptowe lub podaj z owocami w pucharkach Montaż: Blaty biszkoptowe przełóż kremem i owocami jagodowymi (truskawki w Szwecji na Midsommar to świętość, także nie zapomnij o nich!). Również wierzch ciasta posmaruj kremem i ozdób owocami. Ciasto możesz podać od razu, albo wstawić na jakiś czas do lodówki, by wszystkie składniki lepiej się połączyły. W obu wersjach jest wyborne! Smacznego! (adsbygoogle
SandraFrej.comjakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 2 duże banany Przygowowanie Kremu : Krem bananowy – Domowe Torty Obrane ze skórki
Domowe Tortytortownicy o średnicy 24 cm układam nasączone biszkopty, a potem krem. Gotowe ciasto wkładamy na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać skórką z limonki. ***** First, we rub the peel of lime, then we squeeze the juice out of mandarin and lime. Then, I grate mascarpone cheese with sugar and vanilla sugar. I add flavors and juice of mandarins
Projekty ze smakiemciasto zrobić z dodatkiem nie tylko kakao, ale też rozpuszczonej czekolady. Efekty możecie zobaczyć poniżej :) Składniki na babeczki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki czekolady 1 jajko +ciemna czekolada do zrobienia dekoracji Składniki na krem: 250 g serka mascarpone(...)wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Znacznie łatwiej odkleić je wtedy od papierowych papilotek. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Topimy ciemną i białą czekoladę. Dzielimy serek mascarpone na dwie części – większą i mniejszą. Większą część
Ciastkozercywierzy niech sam spróbuje :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru skórka starta z jednej limonki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżki wiórek kokosowych Wierzch: 1 galaretka o smaku kiwi 4-5 sztuk kiwi Sposób przygotowania(...)miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia dnem i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20-25 min. Następnie studzimy. 2. Krem: Limonkę sparzamy we wrzątku. Ścieramy z niej cienko skórkę i wyciskamy sok. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, wiórki kokosowe, skórkę
Na Ciasteczkowych Papierachmascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 2 łyżki soku z cytryny A jak to zrobić: W jednej misce połączyć ze sobą wszystkie suche składniki, w drugiej natomiast wszystkie składniki mokre. Mokre wlewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy(...)ognia i rozpuścić w niej czekolad, energicznie mieszając. Schłodzić i pozostawić, aż zacznie gęstnieć. Śmietanowa chmurka. Śmietankę ubić na sztywno ze śnietan-fixem i cukrem pudrem. Dodać mascarpone i sok z cytryny i jeszcze raz dokładnie zmiksować. Zagłębienie w każdym ciastku, wypełnić kremem czekoladowym, a na wierzchu przy pomocy rękawa cukierniczego utworzyć śmietanową chmurkę. Z wierzchu posypać odrobiną
Kuchnia w opałachsię jako uzupełnienie warzywnej zupy, ale równie dobrze może być dodatkiem do mięsnego sosu czy gulaszu. Składniki: ciasto na tartę wytrawną (przepis w linku) ( 200g mąki , 100g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, szczypta soli) 5 średnich ziemniaków 100ml mleka 100g mascarpone 1 łyżeczka masła sól, pieprz papryka słodka 3 łyżeczki orzeszków piniowych (opcjonalnie) Tartę przygotowujemy zgodnie
Gotowanie i blogowaniemoja córka pojechała na weekend do dziadków mogłam pozwolić sobie na ciasto dla dorosłych.Oto efekt moich eksperymentów. Składniki: 1 kostka margaryny Kasia 4 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki prosku do pieczenia 1 szklanka mocnej kawy rozpuszcalnej 100 g mascarpone 200 ml śmietanki 4 łyki cukru pudru 20 ml likieru Bayley's Sposób
Wielki apetytByło pyszne bałkańskie wino, wspaniałe risotto z dorszem i na osłodę to oto pyszne ciasto z malinami, które spisałam i teraz przepis przekażę Wam życząc smacznego!. Składniki na dużą blachę 40x25 cm. Na spód potrzebujemy ok. 4 paczek herbatników. Biała masa: - 1 opakowanie serka mascarpone 25 dag - 1/2 litra śmietany kremówki 30% - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub cukier waniliowy(...)dodajemy serek mascarpone, wanilię i cukier, gdy wszystko jest połączone wlewamy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spód układamy warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy połowę masy śmietankowej, na masę wylewamy tężejącą galaretkę z malinami, na wierzch wykładamy druga połowę białej masy. Na górę kładziemy upieczoną i wystudzoną bezę. Ciasto przed podaniem
Apetyczna babeczka