Sernik kawowy, maliny i masa kajmakowa – sernik w takim towarzystwie po prostu musiał wyjść pysznie. Smakował nawet osobom, które za sernikami nie przepadają. Co prawda
Smaki Na Talerzujako deser, kiedy spodziewamy się gości. Składniki: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki mąki 50 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 700 g serka mascarpone 2 puszki mleka kokosowego 1/3 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórek kokosowych Dodatkowo: 300 g dżemu truskawkowego truskawki do dekoracji Przygotowanie: Mąkę i kakao przesiewamy przez sitko. Czekoladę ścieramy(...)dodajemy mąkę, kakao oraz startą czekoladę. Przelewamy ciasto do formy o średnicy ok. 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 35 minut. Kiedy biszkopt wystygnie, dzielimy go na 3 równe części. Otwieramy mleko kokosowe, zlewamy wodę kokosową z wierzchu, a gęstą śmietankę przekładamy do miski. Dodajemy mascarpone, cukier puder oraz wiórki kokosowe. Łączymy składniki przy
Przepiski.plkońcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 24 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 35-40 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 1 galaretka cytrynowa
Domowy Smak Jedzeniapomarańczy - 6 białek - 100 g drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie – 1 śmietan Fix - opcjonalnie, dla przełamania(...)rozpuszczamy galaretkę. Musi być zimna, ale płynna. Mascarpone przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier puder, wlewamy śmietankę. Ubijamy do chwili, aż masa zgęstnieje. Zmieniamy końcówkę z ubijającej na mieszadło i dodajemy skórkę startą z wyparzonej pomarańczy. Mieszamy na niskich obrotach wlewając ostudzoną, ale płynną galaretkę do chwili, aż składniki się połączą. Ciasto biszkoptowe przecinamy na 3 blaty. Tort składamy, delikatnie
mojewypiekiinietylkołyżek cukru 6 łyżki mąki opakowanie cukru wanilinowego (16 g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem z adwokatem: 300 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 250 ml adwokatu 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mix-u (fix-u) do śmietany Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 200 g czekolady deserowej(...)pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy mix (fix) do śmietany. W drugiej misce ucieramy mascarpone z adwokatem (krótko tylko do połączenia składników). Serek z adwokatem dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie, ale delikatnie mieszamy do połączenia. Połowę kremu wykładamy równo na dolny blat biszkoptu, kładziemy kolejny blat ciasta, pokrywamy resztą kremu, wyrównujemy i przykrywamy górnym, ostatnim blatem biszkoptu. Całość wkładamy
PatiGotujeroku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają, a wszelkie masy do ciast nie rozpływają :) Dziękujemy Wam, kochani czytelnicy, że do nas zaglądacie, korzystacie z przepisów, zadajecie pytania, lajkujecie, szerujecie i jesteście. Odzew z Waszej strony to najpiękniejszy prezent dla nas :) Życzymy Wam wszelkiej(...)kakao - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez 35 - 40 minut. Po upieczeniu upuszczamy biszkopt z wysokości około 0,5 metra i pozostawiamy do wystygnięcia. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy, aby lekko przestygła. Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami cukru
W kuchni Katieprzez ok. 30 – 35 min. do tzw. suchego patyczka. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika upuszczamy je z wysokości ok. 40 cm na podłogę (biszkopt w tortownicy) a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony biszkopt wyciągamy z foremki i przekrawamy na 3 blaty. składniki na krem: 750 g serka mascarpone 3 żółtka 150 ml śmietanki kremówki 30 % 100 g cukru pudru(...)masy jajecznej stopniowo dodajemy serek mascarpone, miksujemy chwilkę (aż składniki się połączą). Śmietankę ubijamy na sztywno z 1 łyżeczką cukru pudru, gdy będzie sztywna dodajemy do masy jajecznej i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Pierwszy blat biszkoptu nasączmy, smarujemy 1/3 częścią masy, obficie oprószmy kakao, przykrywamy drugim blatem i powtarzamy czynności kończąc ciasto masą. Boki smarujemy odrobiną masy
Domowy Smak Jedzeniapączki z konfiturą robi się bardzo szybko, ciasto szybko wyrasta, nadziewanie zajmuje kilka minut, a ten zapach „smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę(...)dodajemy resztę cukru, sól, jajka, mąkę, rozpuszczone masło. Mieszamy drewnianą łyżką a następnie zagniatamy. Odstawiamy ponownie pod przykryciem, w ciepłe miejsce na około 1 godzinę. Po tym czasie wykładamy ciasto na oprószony mąką blat. Zagniatamy i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy i wycinamy szklanką koła, na grubość około 1,5 cm i średnicy 7 cm. Odstawiamy do napuszenia
Made By Mom And Sonpieczenia 1 łyżeczka octu Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone ananas z puszki cukier puder Przygotowanie: Biszkopt: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, zmiksować. Dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i ocet, delikatnie wymieszać do połączenia składników. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem. Wstawić do nagranego piekarnika i piec przez ok 20 minut
Motylkowa Kuchniacentymetrów. Zapraszam!!!! Biszkopt: 3 jajka ( osobno żółtka i osobno białka), 120 g mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao Masa: 500ml serka mascarpone, 500 ml śmietany 30%, 3-4 łyżki cukru pudru, 0,5 kg dowolnych owoców, Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając połowę cukru. W drugiej misce ubijamy(...)kako i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Pieczemy w 160C przez 35-40min. Studzimy w otwartym piekarniku. Po wystygnięciu biszkopt przekrajamy dwa razy. Powstaną nam 3 płaty biszkoptu. Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna
Passion of Cookingmasz ochotę ale nic z tego co możesz kupić gotowego w sklepie Ci po prostu nie wystarcza! Kochamy naszą dzisiejszą Pavlova z dużą ilością kakao, czekolady deserowej mascarpone, kajmaku orzechowego z plasterkami prawdziwej mlecznej krówki ciągutki:) Mamy nadzieję, że i Wam posmakuje nasz smakołyk, zachęcamy do eksperymentowania! Pamiętaj: 2 małe bezy nie są bezami tylko dla 2 osób(...)wnosicie paterę z ciastem. Bądź gdy po prostu chcecie zrobić bezy o różnych smakach. Składniki: (na 1 dużą Pavlova bądź 2 małe średnicy 13-14 cm) białka z 3 jajek 200 g drobnego cukru 3/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki octu winnego 1,5-2 łyżki kakao do dekoracji: 200 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- pół łyżeczki
KreatywnePinynagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto wystygnie przekroić je na 3 równe blaty. Nasączyć pączem z pół szklanki przegotowanej wody i łyżki cukru. Biszkopt piec na papierze do pieczenia. Krem. Składniki: 250 g serka mascarpone 0,5 l śmietany kremówki 30-36% cukier puder według uznania (dałam 3 łyżki) Składniki powinny(...)ubić na bardzo sztywno, łyżka po łyżce stopniowo dodawać serek. Masę miksować kilka minut by stała się wyraźniej gęstsza w swej konsystencji. Dodać cukier puder. Blaty przełożyć kremem. Wierzch ciasta: słoiczek dżemu z czerwonej porzeczki 200 g opakowanie płatków migdałowych 80 g Wierzch posmarować dżemem i posypać migdałami. Smacznego
Poezja Smaków - blog kulinarnyspokojnie jeżyny. Owoce proszą się już o ich zahibernowanie w słoikach na zimowy czas. Wieczory stają się chłodne i coraz przyjemniej sięga się po herbatę, której akompaniują pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane(...)patyczka. Następnie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw biszkopt do wystygnięcia. Ciasto delikatnie oddziel nożem od formy za pomocą noża, a następnie podziel na 4 blaty. (Więcej rad jak upiec perfekcyjny biszkopt znajdziesz tutaj ). Bita śmietana Kremówkę ubij na sztywno, dodając stopniowo pod koniec ubijania cukier puder i serek mascarpone. Poncz W wodzie rozpuść miód, wlej sok z cytryny i wymieszaj
Food Squareewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie lekki, smaczny i jak najbardziej dedykowany dzieciom. Bardzo polecam. Składniki na biszkopt: 5 jajek 180 g cukru kryształu 135 g mąki pszennej 45 g mąki ziemniaczanej Białka(...)minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, z wysokości około 30 – 40 cm upuszczamy je (w formie) na podłogę a następnie studzimy w temperaturze pokojowej. Wystudzony przekrawamy na 3 blaty. Krem śmietankowy: 750 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy na sztywna pianę, uważając żeby jej nie przebić
Made By Mom And Sonsię składników. Na koniec dodajemy przesiane mąki i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy (23-24cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na mus malinowy: 500 g malin 250 g serka mascarpone 350 g śmietany 30% 110 g cukru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny(...)rozmiksowanego mascarpone. Dodajemy stopniowo mus połączony z galaretką mi miksujemy na małych obrotach na jednolitą masę. Całość wylewamy na wystudzony biszkopt umieszczony w tortownicy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia masy. Gdy masa zastygnie na wierzch wylewamy rozpuszczoną i lekko tężejąca galaretkę malinową. Ponownie całość umieszczamy w lodówce i pozostawiamy do całkowitego stężenia galaretki. Ciasto przechowujemy w lodówce. Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzenia