ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:286/512)

Sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie 139

borówek. Przepyszne i delikatne ciasto. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Moje wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 75 g biszkoptów bezglutenowych - u mnie Savoiardi Nutri Free 50 g rozpuszczonego masła masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 2 op. cukru waniliowego 1 łyżeczka olejku waniliowego 100 g cukru +  2czubate łyżki 25 g żelatyny 80 g serka mascarpone 250 g śmietanki(...)szklanki wrzącej wody. Jogurt grecki zmiksuj z serkiem mascarpone, cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem waniliowym. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj 4 łyżki masy jogurtowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Dodaj ubitą śmietankę i wszystko delikatnie zmiksuj. Wsyp borówki do masy, delikatnie wymieszaj i wylej na masę biszkoptową. Ciasto wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch: Serek zmiksuj blenderem z borówkami

Kuchnia bezglutenowa
Tort tiramisu 155

który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci każdego solenizanta :) Biszkopt(...)ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić.     Krem : 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietankę ubić

Chocolate Muffin Blog
Tort czekoladowy z mandarynkami 103

galaretką prezentuje się niesamowicie. Niestety nie byłam w stanie uchwycić tego na zdjęciach. W smaku jest również rewelacyjny. Smak mandarynek w galaretce i kremu czekoladowego tworzy smaczne i ciekawe ciasto. Idealne na okres świąt Bożego Narodzenia, Sylwester lub karnawał. Do jego przygotowania zainspirowało mnie zdjęcie zobaczone na Instagramie. Z tym, że w tamtym torcie zrobione było wgłębienie, w którym umieszczone(...)około 10 mandarynek 2 przezroczyste galaretki cytrynowe 1 l wody 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód formy tortowej o średnicy

Passions hobbies life
Mazurek gryczany z masą chałwowo-kawową 182

kwaśnej śmietany 2 łyżki kakao Krem i dekoracja: 250 g serka mascarpone 100 g chałwy, najlepiej waniliowej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy instant czekoladowe jajka, ciasteczka Mąkę przesiać do miski z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko, jajko i posiekane masło. Zagnieść jednolite ciasto, w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, zawinąć

Czerwień i błękit
Muffinki Cherry Coke 164

wiśnie ze słoika Składniki na krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy colę, olej, jajko, wiśniówkę i dokładnie mieszamy. Do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami nakładamy ciasto zostawiając około 1 cm od brzegu, żeby babeczki miały miejsce, żeby urosnąć. Do każdej babeczki(...)wkładamy kilka wiśni ze słoika i przykrywamy niewielką ilością masy. Pieczemy około 25 – 30 min. w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Upieczone babeczki nie powinny mieć w środku surowego ciasta (można sprawdzić to drewnianym patyczkiem do szaszłyków). Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Śmietanę wkładamy do zamrażarki na 10 minut przed ubijaniem. Żelatynę zalewamy

Ciastkozercy
Kremowa rolada pomarańczowo-makowa z truskawką 155

śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 200 g serka mascarpone 1 czubata łyżeczka żelatyny 3 łyżeczki skórki pomarańczowej Przygotowanie: rolada: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem i makiem, a potem dodajemy delikatnie mieszając łyżka z masą jajeczną.  Ciasto wylewamy na blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem i pieczemy w 175 stopniach(...)zastygnie. krem: Żelatyną rozrabiamy w ciepłej wodzie (ilość taka, aby pokryła żelatynę) i studzimy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, a następnie łączymy z przestudzoną żelatyną. Mascarpone miksujemy, a kiedy zrobi się puszyste łączymy partiami z ubitą śmietaną.  Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy Wykonanie: Roladę kroimy w plastry ok. 1 cm grubości i układamy

Bon appetit mon amie
Sernik migdałowy. 170

Ciasto udało się doskonale, miało aksamitną konsystencję, migdałowo-kawowy smak i wyrazisty, kakaowy spód. Sernik migdałowy dobrze smakuje podany z kawą i kieliszkiem likieru Amaretto. Składniki na spód sernika: 180 g ciasteczek digestive 70 g masła 4 łyżki migdałów w płatkach 5 łyżeczek kakao Masa sernikowa: 0,7 kg twarogu na sernik (trzykrotnie mielonego) 0,5 kg serka mascarpone(...)wystygnięcia przed nałożeniem masy serowej. Masa serowa: W malakserze wymieszać twaróg, serek mascarpone i śmietankę kremówkę. Następnie dodać cukier, skrobię ziemniaczaną oraz zimną kawę, likier i aromat migdałowy. Wymieszać bardzo dokładnie do połączenia składników. Dodać jajka i ponownie dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony, wystudzony spód ciasta. Za pomocą łopatki do ciasta albo łyżki wygładzić wierzch sernika. Rozgrzać piekarnik

Codziennik Kuchenny
Tort żurawinowy śnieżny 165

biszkopt czekoladowy: 6 jaj dużych 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki tortowej krem : 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru mus żurawinowy: 500 g żurawiny świeżej kardamon szczypta cynamonu 200 ml wody 2/3 szklanki cukru trzcinowego(...)proszek przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt wystygnie dopiero wyjmuje go z formy. Krem: Mascarpone, śmietany przekładam do miski, dodaję cukier i ubijam

wesoła kuchnia
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 147

razem Nowy Rok powitaliśmy tortem śmietanowym z musem truskawkowym. Smakował nawet mojej mamie a ona jest jak dla mnie najlepszym degustatorem, ponieważ nie jest miłośniczką ciast. A co za tym idzie ciast/tort/ciasteczka muszą być bardzo dobre aby usłyszeć pochwały, że jej smakowało :) Składniki:    biszkopt (najlepiej upiec dzień wcześniej) :        6 jajek(...)masa śmietanowa:      500ml śmietanki 30%      2 śmietan fixy      1 tabliczka białej czekolady      250g mascarpone      1 łyżka cukru pudru (można mniej lub więcej)  masa truskawkowa:     około 400g truskawek     1 galaretka truskawkowa

Amatorka kuchenna
Słonecznikowiec na herbatnikach 4397

Bardzo szybkie i nieskomplikowane ciasto bez pieczenia dla zabieganych. Słonecznikowiec jest  niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach a uprażony słonecznik przyjemnie chrupie z każdym kęsem. ok 200 g jasnych herbatników Masa kajmakowa: 200 g miękkiego masła puszka masy kajmakowej (500g) Masa śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szkl słonecznika łuskanego łyżka(...)szklanki uprażonego słonecznika. Zimną śmietankę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Można dodać łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w odrobinie zimnej wody. Dno foremki (20x20cm) wyłożyć folią aluminiową, ułożyć warstwę herbatników. Rozsmarować masę kajmakową i ułożyć na niej kolejną warstwę ciastek. Na herbatniki wyłożyć ubitą śmietankę i posypać słonecznikiem. Ciasto schłodzić przez kilka godzin w lodówce

Smakołyki Asi
Ciasto marchewkowe z kokosem... 83

wymieszaj. Dodaj jajka, olej. Zmiksuj (ciasto będzie dość gęste). Dosyp startą marchewkę i dobrze wymieszaj.  Przełóż do przygotowanej blaszki, wyrównaj. Piecz okolice 25-30 minut, do momentu gdy wbita w ciasto wykałaczka wyjdzie z niego całkiem sucha. Wyjmij na kratkę i zostaw do całkowitego ostudzenia. Krem: W sporej misce zmiksuj 250g serka mascarpone, dolej 300ml śmietanki 36% (takiej

Lejdi of the house
Ciasto Las, Leśny Mech albo zielone ciasto 123

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Przepyszne, nietypowe, zielone ciasto z tajemniczym składnikiem. Wejdź i spradź. Przepis na ciasto "Las" na naszym

CRAVEmonkey

Proponowane wyszukiwania