ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:284/512)

Rolada z czekoladowym kremem 388

przypadku tortów wydaję mi się, że źle przygotowuję ciasto na biszkopt. I on mi albo nie rośnie, lub rośnie i zaraz opada. Z roladą jest na tyle prościej, bo ciasto robi się w 15 minut i jest idealne. Pięknie się prezentuje i naprawdę jest łatwa w przygotowaniu. Można śmiało zrobić na zbliżające się święta. Przepis na prostą roladę biszkoptową wzięłam(...)mascarpone 200ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 100g rozpuszczonej czekolady Sposób przygotowania: Oddzielić białka od żółtek. Ubijać białka na sztywną pianę. Pod sam koniec wsypać cukier puder. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, wodę, żółtka i wszystko razem zmiksować.  Przygotować formę (40x25 cm), wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować go tłuszczem. Przelać ciasto

pink envelope
Rurki francuskie z kremem cytrynowym 182

można by pokroić ciasto w cieńsze paski i wyszłoby 8 porcji: – 1 ciasto francuskie mrożone – 100 ml śmietanki kremówki 36% + łyżeczka cukru pudru – około 4 łyżki kremu cytrynowego lemon curd (opcjonalnie możecie nadziać rurki samą bitą śmietaną lub wymieszaną np. z mascarpone) – garść drobno posiekanych migdałów – papier do pieczenia – białko lub żółtko do posmarowania(...)lepiej powiedziane zgniatamy wzdłuż dłuższych boków. Nie uda nam się uzyskać idealnie gładkiej rurki, ale jak się nie ma co się lubi… wszyscy wiemy co jest dalej. Ciasto francuskie kroimy w około 1,5- 2 cm szerokie paski i owijamy nim nasze rurki papierowe, tak aby każda kolejna warstwa nakładała się częściowo na poprzednią. Rurki układamy na blaszce, smarujemy

Relaxtime
Czekoladowa wieża ptysiowa z pierniczkami i nutą pomarańczy 159

Eiffla, która od tej chwili walczy w konkursie "Apetyt na Kopernika" . Trzymajcie kciuki! Kto wie, może za jakiś czas wyślę Wam pozdrowienia z Paryża...?  :D #appetytnakopernika #fckopernik Składniki: Ciasto ptysiowe: 250 ml mleka 250 ml wody 200 g masła 1 łyżka cukru 350 g mąki pszennej 40 g naturalnego ciemnego kakao 9 jajek rozmiar M Posypka piernikowa: 2 pierniki(...)pudru 250 g serka mascarpone cały powyższy Orange Curd 3 pierniki Kopernik serca lukrowane o smaku pomarańczowym Karmel: 500 g cukru 100 ml wody Do dekoracji: kilka sztuk pierników Kopernik serca lukrowane o smaku pomarańczowym skórka z pomarańczy Przygotowanie: Posypka piernikowa: Pierniczki zmielić w młynku do kawy na piach, następnie wymieszać z gruboziarnistym cukrem. Ciasto ptysiowe: W odę, mleko, cukier

Nastoletnie Wypiekanie
Tort tiramisu 171

Uroczy torcik, który zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy. Wzorowany na słynnym włoskim deserze tiramisu. Krem bazuje na serku mascarpone i żółtkach. Jego delikatny smak przełamuje mocna kawa z dodatkiem amaretto. Torcik mimo, że efektowny nie jest trudny do wykonania. Zachęcam do spróbowania. Na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek mąki pszennej ( typ 550 najlepszy) - 2 łyżki mąki(...)łyżką ). Z ostatnią porcją mąki wlać olej. Wylać ciasto do formy, piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160'C do tzw. suchego patyczka.   Po wyjęciu z piekarnika upuścić w formie z wysokości ok 40 cm. Pozostawić w formie do wystudzenia.  Krem: - 4 żółtka - 250 gr serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki + 50 ml śmietanki - 4 łyżki

kawawszklance
Tarta z dynią i jesienna dekoracja stołu! 88

przepyszne sezonowe ciasto- Tartę Pumpkin. Pyszny kruchy spód ciasta, gładka, kremowa i sernikowa masa z dyni, z głęboką nutą pomarańczy i przypraw korzennych to strzał w dziesiątkę! Całość ciasta zwieńczona lekką bitą śmietaną, prażonymi orzechami laskowymi i korzennymi piernikami. Ta tarta jest fenomenalna, koniecznie musicie zrobić ją tej jesieni!  Do przygotowania ciasta typu tarta, warto wyposażyć się w odpowiednią(...)spód ciasta: -100 g zimnego masła - 180 g mąki pszennej - 2 żółtka - 1 białko WYKONANIE: W/w składniki zagnieć na jednolite ciasto. Schłodź przez kwadrans w lodówce, wylep formę do tarty i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Temperatura pieczenia 170 stopni C. Grzanie: dół. masa dyniowa: - 750 g pieczonej dyni Hokkaido - 3 jaja - 250 g serka mascarpone - 4 łyżki

SMYKWKUCHNI
Krówkowe szaleństwo - bezy, masa krówkowa i bita śmietana 177

strony człowiek by całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone. Biszkopt: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki(...)serka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix.  Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na około godzinę.  Zajrzyj również tu: 1. Kawowa rozkosz- ciasto cappuccino 2.  Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 3.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

My World by Dagmara Rek
Krówkowe szaleństwo - pyszne ciasto z kawałkami bezów 79

strony człowiek by całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone.  Biszkopt: 1/2 szklanki mąki(...)serka mascarpone 330ml śmietany 30% 2 śmietan fix Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce serka mascarpone oraz śmietan fix.  Masę śmietanową wykładamy na masę bezową, dekorujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki na około godzinę.  Zajrzyj również tu: 1. Kawowa rozkosz- ciasto cappuccino 2.  Pyszne śniadanie - muffinki jajeczne 3.  Placuszki jajeczne - idealne na śniadanie

My World by Dagmara Rek
Rabarbarowa tarta bez pieczenia 181

SPÓD: 400g markizów kakaowych 100g rozpuszczonego masła KREM: 250ml kremówki 250g mascarpone 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru RABARBAR: 4 laski rabarbaru 3 łyżki cukru brązowego  3 łyżki wody + 3 truskawki pokrojone w plasterki Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka zmielić w malakserze, połączyć z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód formy. Schłodzić w lodówce. RABARBAR: Rabarbar przyciąć na długość

Cakes By Kejt
Wielkanocne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami 243

soli masa: 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 500 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru ok. 150 draży w kształcie jajeczek dowolna posypka (opcjonalnie) Wielkano cne Kruche Babeczki - Koszyczki z Jajeczkami - Sposób przygotowania: Spody Babeczek: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut(...)stopni.  Z pozostawionego ciasta formujemy dość cienkie wałeczki, a następnie parami ostrożnie "skręcamy" je i układamy w kształt półokręgu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Również pieczemy je w tej samej temperaturze do zrumienienia. Studzimy. Krem:  Kremówkę ubijamy na sztywno (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Mascarpone chwilkę miksujemy i stopniowo

Słodka Strona
Pychota Inaczej 8170

miejsce zgęstnienia.   Krem:   500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru   Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera i ubijamy końcówką do ubijania białek na puszysty krem. Należy uważać, gdyż zbyt długie ubijanie kremu może doprowadzić do jego zwarzenia.   Wykonanie:   Na ciasto kruche wykładamy połowę kremu śmietankowego. Na krem wykładamy galaretkę z malinami

Made By Mom And Son
TARTA Z OWOCAMI LATA 152

cukru szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone/ waniliowego homogenizowanego 250 g  30%  śmietanki  1 łyżka (można więcej jak wolicie słodszy krem) cukru pudru 9 g (opakowanie) śmietan-fix (opcjonalnie) krem dłużej się utrzymuje i nie podchodzi wodą i dowolne ulubione owoce ;-)   Zaczynamy od ciasta. Mąkę przesiałam przez sitko.      Wsypałam cukier(...)nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.  Po tym czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze przez około  12-15 minut aż nabrało pięknego złotego koloru. Gdy ciasto stygło zrobiłam krem. Ubiłam śmietankę z cukrem pudrem.  Wsypałam śmietan-fix i serek waniliowy.  Ubiłam i wyszedł pyszny krem. Przełożyłam go delikatnie na upieczony i wystudzony spód

potrawyregionalne
Tort truskawkowy - krok po kroku - pychotka!! 60

Rewelacyjny !! Z dużą ilością truskawek, świeżą truskawkową konfiturą ,bitą śmietaną i mascarpone....Zrobiłam go na urodziny córki i cały zniknął od razu, wszyscy prosili o dokładkę

Swojskie jedzonko
Ciastka orzechowo-czekoladowe 76

masę, a następnie wbijamy do niej jajko wciąż miksując. Dodajemy orzechy, czekoladę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i dokładnie wyrabiamy . Następnie na papierze do pieczenia układamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego i je rozpłaszczamy ( ciastka powinny znajdować się w centymetrowych odstępach , gdyż lekko urosną). Wypiekamy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni ( u mnie górna grzałka + termoobieg(...)słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe A może coś na słono? Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy

WegePrzepis
Malinowa chmurka bez pieczenia 78

Lekkie ciasto bez pieczenia, które wygląda bardzo efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki herbatniki galaretka malinowa maliny śmietana 30% x 2 serek mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie 1) Spód blaszki wykładam herbatnikami. 2) Na to galaretka malinowa (tężejąca już). 3) Po wylaniu galaretki wrzuciłam malinki. 4) Po całkowitym stężeniu przygotowałam krem – śmietana

Wasze Przepisy
Naleśniki drożdżowe 81

około 1 godzinę. Do ciasta wsypać szczyptę soli i wymieszać. Patelnię rozgrzać, wlać łyżeczkę masła, rozprowadzić je po całej patelni. Łyżką wazową nalewać porcję ciasta rozlewając je na całej powierzchni patelni. Gdy ciasto się zetnie, obrócić łopatką. Usmażone naleśniki składać na odwróconym do góry dnem talerzu. Naleśniki podałam z bitą śmietaną z serkiem mascarpone i wiśniami

królestwo garów