ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:275/512)

Wielkanocny koszyk drożdżowy 131

szklanka śmietanki 30% • 250 g sera mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • kwiaty jadalne – bratki • jajeczka czekoladowe – migdały w czekoladzie Wykonanie : Rozczyn drożdżowy • W miseczce pokruszyć drożdże, dodać cukier, mąkę, ciepłe mleko i jogurt. Wymieszać i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce. Ciasto drożdżowe • Jajka roztrzepać z cukrem, dodać mąkę, sól(...)końcówką hak, na koniec dać rozpuszczone masło. Miksować 10 minut. • Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę. • Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę, zagnieść i podzielić na małe kawałki. Do upieczenia koszyka użyłam 23 bułeczki, oprócz tego upiekłam osobno 7 bułeczek. • Do każdej bułeczki włożyć kostkę czekolady

To co kocham
"Słodkie środy" - Kruche babeczki z musem brzoskwiniowym 164

mascarpone świetnie się wkomponowało w całość.  Kruche babeczki z musem brzoskwiniowym Kruche babeczki  SKŁADNIKI: 200 g margaryny 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka sól PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodając szczyptę soli, następnie wkrawamy margarynę i wszystko siekamy do uzyskania drobniutkiej "kaszki".  Dodajemy cukier puder i żółtka i-wyrabiamy na jednolite ciasto, zawijamy(...)użyłam foli spożywczej) na około 4 mm i nakładamy na foremki do babeczek, dociskamy ciasto, dolepiamy palcami i nakłuwamy widelcem, Pieczemy w piekarniku w 180 - 200 stopniach przez około 12-14 minut. Masa serowo-śmietankowa i mus brzoskwiniowy: SKŁADNIKI: 6 brzoskwiń 150 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik bananowo - truskawkowy z kremem cappuccino i nutellą. Cholera jakie to dobre! 385

małą formę o średnicy 20 cm:ciasto:1 szklanka przesianej mąki tortowej1/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy1/3 szklanki oleju1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich1/2 szklanki mleka1 jajko1 dojrzały banan, rozgnieciony widelcem albo w blenderze1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli 2 łyżki NutelliKrem:100 g masła3 łyżki cappuccino200 g serka mascarpone,2 łyżki cukru pudru polewa(...)składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do okrągłej foremki o średnicy 20 cm. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka.Krem:Mikserem ucieramy miękkie masło z serkiem, po chwili dodajemy cukier puder

Bon Appetit Małgorzaty
Mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi 154

mufinki z nadzieniem agrestowo-kiwi i kremem waniliowym. Składniki: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 100g dżemu agrestowego z kiwi - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1/3 łyżeczki soli - 1/4 szklanki wody - 100g jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki oleju roślinnego - kilka kropel barwnika zielonego w żelu Krem do dekoracji: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 1/2 szklanki cukru pudru waniliowego

Kuchenne Wariacje
Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową 102

można przelać przez drobne sitko . Następnie dodajemy do masy żółtka intensywnie mieszając. Im masa jest bardziej gorąca tym szybciej powinniśmy mieszać. Ciasto francuskie ciasno zwijamy w rulon (zwijamy je jego krótszą krawędzią, aby było grubsze i krótsze). Następnie ciasto kroimy na 12 kawałkó w, najlepiej zaznaczyć sobie nożem w których miejscach będziemy ciąć. Każdy z kawałków zgniatamy aby powstał cienki(...)słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej

WegePrzepis
Ciasto bez pieczenia z owocami 177

Dzień dobry :-) Cieplutko się zrobiło, więc u nas ciasto bez pieczenia. Tym razem spód z ciasteczek maślanych typu petitki. Kupiłam w Biedronce. Potem delikatna pianka ze śmietanki kremówki, mascarpone z dodatkiem galaretek i owoców. Całość posypana startą gorzką czekoladą. Polecam i udanego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25 cm Składniki spód: 250 g ciasteczek maślanych 100 g masła Składniki pianka

kruche babeczki
Sernik zebra 127

czyli sernik zebra. Co prawda nie wyszedł idealny, bo warstwy słabo się odcinają. Teraz już wiem, że w serniku trzeba dawać większe porcje masy serowej na przemian niż w cieście ucieranym. Dawałam po takiej solidnej łyżce i warstwy się trochę zlały. Niemniej sernik wyszedł bardzo smaczny, więc postanowiłam podzielić się przepisem. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera (użyłam(...)niej połamaną czekoladę. Po chwili wymieszałam wszystko i polałam ciasto. Użyłam do tego rękawa cukierniczego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na serniki, np.: sernik cytrynowy z dżemem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-cytrynowy-z-dzemem.html), sernik śmietankowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-smietankowy.html), sernik z mascarpone (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/sernik-z-mascarpone.html), sernik z mlekiem w proszku

Waniliowe Improwizacje
Cytrynowiec 1125

wpisuje się w letnie, upalne dni. Jak na dobrego cytrynowca przystało jest orzeźwiające, lekko kwaskowe. Po prostu pyszne! Ciasto „Cytrynowiec” to delikatny biszkopt przykryty masą budyniową przygotowywaną na bazie soku z cytryny, oraz cytrynową pianką z bitej śmietany, mascarpone i cytrynowej galaretki. Smakuje każdemu, zarówno dzieciom jak i dorosłym. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki

Smaki Na Talerzu
Rolada bezowa (dwudniowa) 175

Jak zrobić najlepszą roladę bezową? Bardzo prosty przepis i za każdym razem się udaje. Nie będę ukrywać, ale akurat do tej rolady przybierałam się jak pies

Tylko pysznie
Słodkie przeboje na każdą imprezę 146

się wszystkich smaków. Kompozycja kruchości spodu, z owocowym bogactwem warstwy z galaretką i malinami, puszystością śmietanowego kremu z serkiem mascarpone i chrupiącym bezowym blatem - warstwą zwieńczającą to dzieło kulinarnej sztuki - przenosi nas do cukierniczego raju. Każdego, kto spróbuje tego ciasta, trudno będzie już zadowolić prostymi wypiekami. Każdy, kto upiecze malinową chmurkę, znajdzie swój sposób na zdobycie uznania gości. Najlepszy przepis

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Beza z jagodami 178

sprawdzamy co nam rośnie i jak ładnie rośnie. Po prostu zapominamy. Gdy zakończy się czas pieczenia, uchylamy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż do całkowitego ostygnięcia. Serek mascarpone, umyte liście mięty i miód blendujemy na gładką masę. Wykładamy na górę (wgłębienie) ostygniętej już bezy i delikatnie rozsmarowujemy. Całość obficie posypujemy jagodami. Radzę zrobić dość wyraźne wgłębienie na górze bezy(...)podczas jej formowania. U mnie wyszło zdecydowanie za płytkie. A że bezy póki co nie powtórzę, to zdjęcia zostaną tak samo nieidealne jak góra bezy Amatorom naprawdę słodkich ciast i bez zdecydowanie polecam. Amatorom innych smaków szczerze polecam to ciasto

gutfut
Babeczki z kremem cynamonowym 103

cały czas miksując. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem cynamonowy: 125 g mascarpone 75 ml śmietany kremówki 2-3 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżki cukru pudru (do smaku, według uznania) Mascarpone zmiksować

Domowa cukiernia Ewy
Pizzerini, czyli mini pizze w dwóch wersjach 336

śmietanowym sosem na bazie szalotek i mascarpone, a do tego szpinak i gorgonzolla oraz rosso z nieklasycznym sosem marinara (bo z dodatkiem powideł śliwkowych) z suszonymi pomidorami i mozzarellą. Obie są pyszne! Jednak nie ograniczajcie się wyłącznie do moich propozycji, bądźcie kreatywni i zróbcie je ze swoimi ulubionymi dodatkami!Składniki na ciasto (na około 40 pizz(...)Gotowe ciasto cienko rozwałkować i powycinać okręgi za pomocą szklanki. Ułożyć na blachach pokrytych papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępów. Przygotować sosy i dodatki.Bianca e verde (20 sztuk):2-3 szalotki, drobno posiekane200 g mascarponeoliwa z oliwekświeży rozmaryn, posiekanyświeżo mielony pieprzsól2 garści młodych liści szpinaku150 g gorgonzoli, pokrojonej w kostkęSzalotki podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie dodać mascarpone

Food Square
Tarta z malinami i borówkami 249

zakrywamy folią aluminiową, obciążamy (ja używam zwykłego ryżu) i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 20 minut, na złoty kolor.  Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę śmietankową: 200g zimnego serka mascarpone 200g mleka skondensowanego słodzonego (schłodzonego w lodówce 24 godziny przed robieniem tarty) pudełko borówek, malin, lub innych ulubionych owoców

kuchnia do kwadratu