ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:272/512)

Wiosenna tarta z młodą marchewką, rzodkiewką, serkiem i salsą z naci 123

porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego w kształcie prostokąta 1 żółtko (do posmarowania ciasta) 16 małych młodych marchewek z nacią (jeśli są większe, to wystarczy 8-10) pęczek rzodkiewki z ładną nacią oliwa extra virgin sól 200 g fety 200 g kremowego serka naturalnego (można zastąpić mascarpone) sok i skórka z 1 cytryny 5 łyżek mleka (lub napoju roślinnego) 1 mały

Chilli Czosnek i Oliwa
Serniczek z mascarpone, morelami i malinami 95

banalnie prostych. Jednak ładnych i smacznych.  Zatem jeśli w pieczenie ciast i wykonanie deserów jesteś noga, tak jak ja, to ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie.  Składniki (na formę o wymiarach 20 cm na 20 cm): 500 gramów twarogu  250 g mascarpone  100 g cukru pudru  laska wanilii  3 jaja  dwie łyżki mąki(...)kroję w plastry. Twaróg zmiksuj z mascarpone, cukrem pudrem, ziarenkami wanilii, jajkami i mąką ziemniaczaną. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia a następnie ułóż herbatniki. Wlej serową masę do blaszki z herbatnikami a następnie wierzch posyp morelami, posiekanymi orzechami oraz pokruszonymi herbatnikami. Wstaw serniczek do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz ciasto przez około godzinę. Wystudź w blaszce

Mango Papaja
Makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym 151

Miały być tortellini z serem ricotta, mascarpone i szpinakiem, a wyszedł makaron tagliatelle w sosie serowo – szpinakowym z pomidorkami koktajlowymi. To było moje pierwsze podejście do tortellini – niestety dwukrotnie nie wyszło mi ciasto. Nie miałem już czasu na kolejne próby, a przygotowany był farsz serowo – szpinakowy więc trzeba było coś z niego wykombinować. Szybki przegląd tego(...)koktajlowe i ku mojemu zdziwieniu wyszło bardzo smaczne i proste danie! Przepis na makaron tagliatelle w sosie serowo szpinakowym: Składniki Ilość porcji: 2 Makaron tagliatelle – 150 g Ser mascarpone – 80 g Ser ricotta – 80 g Szpinak – 200 g Parmezan – 30 g Pomidorki koktajlowe – 100 g 2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól i pieprz

ale Pysznie
Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone 151

Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 300ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 300g truskawek   mięta do dekoracji 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo sztywną pianę. Nie przerywając miksowania(...)minut. Po wyjęciu z piekarnika na blaszkę z ciastem kładziemy kuchenną ściereczkę i zwijamy ciasto w roladę jednocześnie odrywając papier. Ściereczka powinna zostać w środku rolady. Zostawiamy do ostygnięcia.  2.  Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy mascarpone, delikatnie mieszamy uważając by masa się nie zwarzyła.  3. Roladę rozwijamy, nakładamy masę śmietanową i kawałki

Szefowa kuchni
Sernik kokosowy z mango 150

budynie śmietankowe bez cukru Krem: 1 szklanka śmietany kremówki 30-36% 2 łyżki mascarpone 1 łyżka cukru pudru ½ świeżego mango Wiórki kokosowe do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód: Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, zagnieść jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24/24 cm   wyrównać. Schłodzić w lodówce na czas przygotowania masy serowej(...)przykryć folią aluminiową. Piec 1 godzinę, na 15 minut przed pieczeniem folię zdjąć aby lekko zrumienić sernik. Chłodzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Masa: Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszysto, wyłożyć na upieczony i zimny sernik, na wierzchu ułożyć plasterki obranego i pokrojonego mango, posypać grubo wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 187

końcowy jest wart poświęconego czasu :) SKŁADNIKI: 1.SPÓD 150 g kruchych ciastek bezglutenowych - użyłam herbatni ków Biscotti Nutri free 100 g rozpuszczonego masła 2.MASA SEROWO-JOGURTOWA 250 g serka mascarpone 400 g jogurtu greckiego 1 op. cukru z prawdziwą wanilią pół szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny w proszku 1/3 szklanki ciepłej wody  3.MASA TRUSKAWKOWA: 400 g truskawek(...)AD.1. Ciastka dokładnie pokrusz (np. wałkiem do ciasta) i wsyp do miski. Dodaj rozpuszczone, ciepłe  masło i dokładnie wymieszaj. Przełóż do tortownicy i dokładnie wciśnij w dno (np. dnem szklanki). Wstaw do lodówki. AD.2 . Żelatynę dokładnie rozpuść w wodzie i lekko przestudź. Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na końcu powoli wlej żelatynę i dokładnie

Kuchnia bezglutenowa
Tarta serowa z bananami 75

cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu bananowego bez cukru, 2 jajka, 2 dojrzałe banany. Masa śmietanowa: 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%, 200 g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru. Dodatkowo do dekoracji: plasterki banana, orzechy pekan, wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki na spód, włożyć do malaksera i zmiksować na mokry piasek. Najpierw lepiej dodać mniej masła(...)około 1 cm wolnego miejsca. Piec w temperaturze 150° C przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto całkowicie wystudzić, w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.  Zimną śmietanę kremówkę zmiksować. Gdy będzie już dosyć gęsta, dodać cukier puder oraz po łyżce serka mascarpone, aż do wykorzystania całości. Miksować do momentu, aż masa będzie gęsta i bez grudek. Przygotowaną masę

Świat Ciasta
Tarta a’la tiramisu na malinowym dywaniku 342

połączyłam ją z musem malinowym. Przełożyłam go na wystudzone już ciasto, równomiernie rozprowadziłam. Ciasto wstawiłam do lodówki, żeby mus zastygł. Decyzja o przetarciu dżemu przez sito należy do was. Krem: – 2 żółtka – 1 białko – 0,5 szklanki cukru – 150 g mascarpone Jajka dokładnie umyłam i wyparzyłam. W tym celu na kilka sekund zalałam je wrzątkiem(...)bardzo gęsta i zmieni barwę na dużo jaśniejszą. Białko ubijamy w osobnej misce i do ubitego dodajemy resztę cukru. Ubijamy, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Do żółtek dodajemy mascarpone i mieszamy wszystko szpatułką (pomogłam sobie mikserem na najniższych obrotach, ale tylko na początku, mieszanie dokończyłam szpatułką). Masa na tym etapie powinna być dość gęsta. Na końcu dodajemy białko, które

Relaxtime
SZYBKIE CIASTO KINDER 286

dobrym towarzystwie. Ciasto należy do najprostszych, najmniej skomplikowanych. Jest to ciasto ucierane, ale pyszne ! Przepis pochodzi z mojego zeszytu na babeczki kinder. Zamiast babeczek zrobiłam ciasto, lekko zmodyfikowałam. Ciasto, które zawsze wychodzi.  ~~PRZEPIS~~ tortownica ok. 24-26 cm.  margaryna np. Kasia lub Palma 200 g. cukier puder 50 g. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki mąka(...)KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować tylko do połączenia się składników. Wyłożyć na ostygnięte ciasto. Włożyć na 1 h do lodówki.  * ciasto można posypać orzechami

Kuchnia Paulettes
Galaretkowiec 148

Ciasto robię na tortownicy o wymiarach 28 cm          4 galaretki truskawkowe          1 duża paczka biszkoptów         0,5 truskawek          200 ml śmietany 30 procent          1 kubeczek serka mascarpone          barwnik jadalny Pink(...)galaretka nie przeleciała przez tortownicę i wkładam do lodówki aby galaretka się stężała . Kiedy galaretka tężeje w lodówce ,zaczynam ubijać śmietanę na sztywną masę ,kiedy śmietana będzie ubita dokładam serek mascarpone i delikatnie wszystko mieszam dodają cukier puder według uznania .Jak już masę mam gotową dzielę na dwie części i do jednej dodaje barwnik jadalny i mieszam , drugą część zostawiam białą

Mój Smak
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2370

ciasto bez pieczenia! Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!   Składniki: ok 55 sztuk herbatników 1 puszka masy kajmakowej 5 batoników Lion 500 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 1 śmietan-fix 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru pół tabliczki gorzkiej czekolady     *** Na dnie formy(...)sztywno. Dodajemy 1 łyżkę cukru pudru oraz serek mascarpone i wszystko razem miksujemy, na gładką masę. Na koniec dodajemy posiekane batoniki i całość mieszamy razem, za pomocą łyżki. Tak powstałą masę wykładamy na herbatniki *** *** Na masę ponownie wykładamy herbatniki. Resztę śmietanki (250ml) ubijamy ze śmietan-fixem i wykładamy na wierzch ciasta *** *** Gorzką czekoladę ścieramy na tarce i obsypujemy nią ciasto

Blog z Apetytem
Sernik czekoladowy 182

przygotować nawet w trakcie tygodnia, jest mało wymagający i tak naprawdę potrzebujecie jedynie 20 minut pracy i ciasto gotowe Chyba nie muszę go bardziej zachwalać :)? Sernik czekoladowy przepis na tortownicę o średnicy 18 cm 500 g twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 60 g gorzkiej czekolady budyń waniliowy 5 płaskich łyżek cukru pudru 2 łyżki(...)herbatniki (ilość w zależności od wielkości blachy) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do wystygnięcia. Do misy malaksera włóż twaróg, serek mascarpone, proszek budyniowy. cukier puder, kakao oraz dodaj śmietanę i jajka. Miksuj aż do połączenia się składników, pod koniec dodaj rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Blachę posmaruj delikatnie masłem lub olejem kokosowym

365 dni dookoła kuchni
Rolada kokosowa 145

śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki Malibu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki z piekarnika o wymiarach(...)ściągamy papier do pieczenia i razem ze ściereczką zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Tak przygotowaną roladę odstawiamy do ostudzenia. 2. Krem: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mascarpone i wiórki kokosowe i dokładnie całość miksujemy. Na koniec dodajemy likier kokosowy i mieszamy. 3. Ostudzoną roladę delikatnie rozwijamy i smarujemy kremem i ponownie delikatnie zawijamy w roladę, aby krem

Na Ciasteczkowych Papierach
Malinowy obłoczek z chrupką praliną 489

Ciasto składa się z kilku warstw. Zasadniczo jest bardzo proste w przygotowaniu i nie wymaga zbyt dużo pracy. Spód stanowi czekoladowe brownie, następne warstwy to chrupiąca kakaowa pralina i puszysta masa śmietankowa z białą czekoladą. Wierzch wykańcza galaretka z malinami. Całość jest obłędnie pyszna! Biszkopt brownie: 110 g masła 130 g gorzkiej czekolady 80% 2 jajka 100 g cukru(...)mascarpone.  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przestudzoną wlewamy do masy śmietanowej. Ponownie miksujemy (tylko do połączenia się składników). Gotowy krem wykładamy na chrupiącą pralinkę. Wygładzamy i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkowy wierzch: Galaretki rozpuszczamy we wrzątku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Dokładamy owoce i czekamy aż galaretka zacznie tężęć. Dopiero wtedy przelewamy ją na wierzch ciasta

VioletoweKucharzenie
KURCZAK W SOSIE Z PIECZONYCH POMIDORÓW 111

Filety z kurczaka w niezwykle aromatycznym sosie z pieczonych pomidorów i czosnku, z dodatkiem serka mascarpone. To właśnie dzięki pieczeniu pomidory wraz z czosnkiem zyskują całkiem

Kuchnia MagdaLeny