ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:288/512)

Ciasto Kinder Country 394

Kolejna propozycja ciasta, którego receptura ma odzwierciedlać w smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby wykonać ten przysmak:) 5 godzin 1 blaszka składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml kremówki 250 g herbatników 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy z miodem wykonanie: Białą czekoladę rozpuścić(...)Dodać mascarpone i wystudzoną czekoladę. Wsypać 3 szklanki prażonej pszenicy i pomieszać łyżką. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostała kremówkę ubić na sztywno. Dodać do niej przestudzoną czekoladę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Układać na nim herbatniki obok siebie. Nałożyć na nie masę białą, przykryć ponownie herbatnikami. Wylać masę z mleczną czekolada i udekorować prażoną pszenicą. Ciasto schłodzić

Ania i Marcin gotują
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 174

łyżki mąki ziemniaczanej 500 gram sera mascarpone Wykonanie: Biszkopt makowy Masło z miodem, cukrem i żółtkami ucieramy na pulchną masę. Białka ubijamy z solą na sztywno. Do puszystej masy dodajemy mak, migdały oraz proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie ucieramy, do masy nie dużymi porcjami, dodajemy ubite białka następnie bardzo delikatnie wszystko łączymy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy(...)zagotowujemy, zestawiamy z ognia, dolewamy likier, następnie masę jajeczną, energicznie mieszamy, aż powstanie kremowa konsystencja. Masę zagotowujemy cały czas mieszając, aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową studzimy. Serek mascarpone ubijamy na puszystą masę, po czym małymi porcjami dodajemy budyń. Biszkopt makowy przekrawamy na trzy części, przekładamy kremem advokat. Wierzch tortu dekorujemy według własnego uznania. Tort umieszczamy w chłodnym miejscu

kgwjanczewo
Kostka czekoladowo orzechowa na waflu 111

Beza orzechowa: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 250g posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej wafel Krem: 2½ tabliczki białej czekolady 300g śmietany 36% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 opakowanie ptasiego mleczka w ulubionym smaku  Polewa: 50g masła 25g ciemnego kakao 60g cukru pudru 2 łyżki mleka Sposób przygotowania  Biszkopt: Białka(...)lodówki. Schłodzony krem łączymy z mascarpone i cukrem pudrem. Każdą kostkę ptasiego mleczka (u mnie czekoladowe) kroimy po długości na pół. Polewa: W rondelku z grubym dnem rozpuszczamy masło uważając by się nie przypaliło. Dodajemy przesiany z kakao cukier puder oraz mleko. Mieszamy do połączenia, ale nie gotujemy. Gorącą rozprowadzamy po wierzchu ciasta (waflu). Odstawiamy do zastygnięcia.  Przełożenie: Biszkopt

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto ze słonecznikiem. 137

mój ulubiony przepis na ciasto biszkoptowe. Piekłam w blaszce 24 cm na 34 cm. Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 5 łyżek maki tortowej 4 łyżki maki ziemniczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 500 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej(...)Krem: Śmietanę ubić, kiedy będzie już gęsta i kremowa dodać mascarpone. Zmiksować do połączenia składników. Masę krówkową wstawić do rondelka z gorącą wodą, żeby zrobiła się bardziej smarowna. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jedną część wyłożyć masę śmietanową. Przykryć drugą częścią ciasta. Lekko docisnąć. Na wierzch biszkoptu rozsmarować masę krówkową. Następnie posypać uprażonym

Agusiowe smakołyki
Naleśniki z truskawkami i serkiem mascarpone 162

olej do smażenia ½ szklanki cukru truskawki 150 g serka mascarpone Sposób przygotowania: W małym rondelku rozpuszczamy 60g masła i odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy do tego jajka, ostudzone masło, mleko oraz wodę. Mleka oraz wody możemy dodawać w innych ilościach, tak aby ciasto nie miało za rzadkiej konsystencji. Wszystkie składniki dokładnie i energicznie mieszamy

CookMag
Tort bez pieczenia 144

wlewamy do reszty bitej śmietany i miksujemy krótko do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy do masy serek mascarpone i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Okrągłe biszkopty zamaczamy po jednym w kawie z alkoholem, ważne, żeby nie robić tego zbyt długo, żeby ciasto nie wyszło za mokre. Układamy je na spodzie zostawiając na brzegach miejsce na podłużne biszkopty. Na początku wszystko

Ciastkozercy
Kokosowy sernik bez pieczenia 164

ciasto, które przygotujesz bez użycia piekarnika. To ciasto idealne dla wszystkich miłośników kokosa oraz osób, które lubią ciasta na zimno. U mnie tego typu ciasta bardzo często pojawiają się w okresie letnim, gdy korzystanie z piekarnika wiąże się z niemożliwością wytrzymania w mieszkaniu. Ten sernik jest jednym z naszych ulubionych – wszyscy bardzo lubimy kokos, a w tym cieście jest(...)pianę. Pod koniec ubijania dodaj szczyptę soli, cukier puder oraz serek mascarpone i stałą część mleczka kokosowego. Dodawaj te składniki małymi porcjami, cały czas miksując. Gdy piana będzie już sztywna dodaj wiórki kokosowe i bardzo delikatnie, za pomocą łyżki wmieszaj je w masę. Gotową masę przełóż na spód ciasta. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą

365 dni dookoła kuchni
Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą 120

Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą – Zapraszam na pyszny, bardzo prosty w przygotowaniu torcik z ciemnym kakao, wanilią i śmietanowym kremem. Jest bardzo smaczny, wilgotny, aromatyczny, czekoladowy. Nasączyłam go kawą z dodatkiem likieru migdałowego i w smaku przypomina tiramisu. Wygląda pięknie i będzie idealny na świąteczny stół. Przepis powstał przy współpracy z marką Dr. Oetker. Bardzo polecam! Zapraszam(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Proste Świąteczne Tiramisu z Czekoladą Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 20g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera 15g Czarnego Kakao Dr. Oetkera 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 160g cukru 100ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki Naturalnego ekstraktu Wanilia Bourbon z Madagaskaru

Mała Cukierenka
Muffinki bananowe z orzeźwiającym kremem limonkowym 126

banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko  1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia  krem:   150 g serka mascarpone 100 g śmietany 30% 1 opakowanie fixu do śmietany sok z 1 limonki skórka otarta z 1 limonki 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Banana rozgniatamy widelcem w misce. Do rozgniecionego banana(...)połączenia składników. Ciasto będzie gęste,ale lejące.  Napełniamy ciastem papilotki włożone do foremki do muffinów tak do 3/4 ich wysokości.  Pieczemy 17 -20 minut w 180 stopniach.  W tym czasie robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i fiksem, a kiedy będzie już ubita dodajemy po łyżce mascarpone. Na końcu dodajemy powoli sok z limonki

Bon appetit mon amie
Muffinki owieczki 1202

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 120 g miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki(...)momentu połączenia się składników. Dodać pastę lub aromat, ⅓ ilości mąki i wymieszać. Wlać ⅓ ilości mleka, wymieszać. Znowu ⅓ mąki i znowu ⅓ mleka, aż do wyczerpania całości obu składników. Następnie ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi papilotkami, wypełniając je do ¾ wysokości (fot.1) . Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez 25-30 minut  (fot.2) . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika

Świat Ciasta
Ciasto jak Reese's 175

smaku batonik Reese's (uwielbiamy go). Troszkę pogłówkowałyśmy i wyszło całkiem dobrze. Ciasto wyszło obłędne: czekolada, orzeszki i oczywiście mnóstwo masła orzechowego. Dla jego wielbicieli, cisto godne polecenia :). Składniki: 2 paczki krakersów 300 ml śmietanki 36% (z lodówki) 100 g cukru pudru 500 g serka mascarpone (z lodówki) 300 g masła orzechowego 200 g krówek 200 g czekolady mlecznej(...)łyżki mleka 100 g orzechów ziemnych (bez soli) Wykonanie: 200 ml  śmietanki zmiksować, z dwiema łyżkami pudru. W osobnej misce  serek mascarpone z resztą cukru pudru, następnie dodać masło orzechowe i dobrze zmiksować wszystko. Do tej masy dodać śmietankę i delikatnie wymieszać całość łyżką. Krakersami wyłożyć spód formy i na to dać masę, potem znów krakersy. Krówki rozpuścić

Moje pyszne gotowanie
Ciasto mandarynkowe z makiem 180

100ml świeżo wyciśniętego soku z mandarynek Krem: 250g serka mascarpone 150ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka startej skórki z mandarynki 2-3 krople aromatu pomarańczowego 1 łyżka soku z cytryny lub z mandarynki Dodatkowo: mak do posypania kandyzowana skórka pomarańczowa do ozdoby Ciasto: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia

Mała Cukierenka
Racuszki dyniowe 218

mieli porcję dyni do wykorzystania na placuszki i na ciasto, albo na placuszki i do zamrożenia) miąższ wrzucamy do miski, wlewamy olej, mleko, mieszamy dosypujemy cynamon i goździki, według uznania przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypujemy płatki i rodzynki Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy z serkiem mascarpone i syropem klonowym. SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Torcik rabarbarowy z kremem i truskawkami 107

drożdżowe z rabarbarem i kruszonką.Zrobiłam też smakowite drożdżówki …więc teraz przyszła pora na ciasto biszkoptowe.Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku!Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną i truskawkami tworzy nieziemską całość!I robi się błyskawicznie!SKŁADNIKI(...)białka będą ubite powoli, po jednej łyżce dodajemy żółtka rozkręcone wcześniej z łyżeczką wody.Na koniec również porcjami wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Całość miksujemy ok. 15 minut.Wylewamy ciasto na małą tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 2 blaty.MASA:Ser biały mieszamy z 4 łyżkami cukru pudru

Ostra na Słodko
Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 89

zdaniem – PYSZNY! Mieszankę owoców możecie wykorzystać również do świątecznego bloku czekoladowego , sernika z bakaliami , czy bawolego oka. Piernikowe babeczki z suszonymi owocami w rumie 12-14 sztuk Składniki: Ciasto: 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 100 g cukru 16 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie) opakowanie przyprawy do piernika (20 g) 75 ml mleka(...)dodajemy olej i przesuszone mleko z miodem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy suche składniki dokładnie mieszając ciasto. Na koniec do dobrze wymieszanego ciasta dodajemy namoczone w rumie z wodą owoce i po raz kolejny dokładnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto przelewamy do foremek i wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 160°C z termoobiegiem przez około

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania