ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:260/512)

Jamajka- ciasto z bananami 335

pieczenia. Dodać do masy jajecznej, krótko zmiksować, aż składniki się połączą. Ciasto przelać do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o wym. 25x36cm. Piec około 20-25 minut w temp. 170st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem:  500 ml śmietanki 36%,  400g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru.  Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem(...)cukru pudru, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serka mascarpone. Miksować tylko chwilę, do momentu połączenia się składników. Poncz:  3 czubate łyżki dżemu z czarnej porzeczki,  2 łyżki soku z cytryny,  8 łyżek wody,  łyżka cukru. Wszystkie składniki wymieszać i naponczować obydwa blaty ciasta. Jeden blat ułożyć z powrotem w blasze i posmarować dżemem. Dodatkowo

Z miłości do słodkości
Rolada lawendowa 127

Składniki: Ciasto 4 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej(...)jednej łyżce przesianej przez sitko mąki pszennej i ziemniaczanej, mieszaj dużą łyżką za każdym razem bardzo powoli i delikatnie zataczając koła. Gdy mąki zostaną wmieszane w jajka, wyłóż ciasto na wyłożoną papierem blachę i delikatnie rozsmaruj po całej powierzchni. Od razu wstaw do nagrzanego piekarnika (pieczenie góra-dół) i piecz biszkopt przez 13 minut. Ciasto ma jedynie zacząć się rumienić

Delicious Place
Placuszki z Mascarpone, Skórkami Kandyzowanymi i Owocami 151

realizacji przepisu, w tym przypadku tylko przeczytałam, przypomniałam sobie, że w mojej lodówce znajduje się napoczęte opakowanie serka mascarpone i zniknęłam na chwilkę w kuchni. Przepis delikatnie zmodyfikowałam, zamiast ekstraktu waniliowego użyłam Syropu Pigwowego Eterno , zamiast otartej skórki z cytryny w ciasto wmieszałam kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową. Wyszło pysznie! Jak widać na zdjęciach nie potrafię z gotowaniem przystosować się(...)wspomnienia lata :)  Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki: 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 duże jajka 1 łyżka Syropu Pigwowego Eterno 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowo-malinowy 127

domowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody(...)ziemniaczanej rozpuszczone w 2 łyżkach wody 720g serka mascarpone Składniki na polewę malinową: 200g dżemu malinowego (najlepiej bezpestkowy) 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody 150-350g malin do dekoracji (ilość zależna od tego czy chcemy zrobić tylko okrąg czy wypełnić całą górę tortu malinami) Wykonanie ciasta: Roztrzep jajka, dolej mleko i olej. Dodaj cukier

Mania Wypiekania
Ciasto czekoladowe o smaku tiramisu 130

Ciasto czekoladowe o smaku tiramisu to taka wariacja na temat brownie, z tym, że w przypadku tego ciasta nie używamy czekolady. Wystarczy kakao. W zasadzie polewa czekoladowa też nie jest potrzebna, ale u mnie akurat musi być :-). Wersję z czekoladą znajdziecie w przepisie na tiramisu brownie Mogłam piec je odrobinę krócej, żeby było bardziej wilgotne(...)nasączone biszkopty i warstwa serowa zrobiły swoje. Ciasto czekoladowe o smaku tiramisu wyszło obłędne. Jest też proste i szybkie w wykonaniu. SKŁADNIKI na foremkę 20×20 cm: Ciasto czekoladowe: 160 g masła 40 g kakao niesłodkiego 40 ml oleju 175 g cukru 3 jajka 140 g mąki Masa twarogowa: 175 g mascarpone 200 g sera na serniki lub zmielonego

Relaxtime
Tort imieninowy 135

masy. Na koniec wlać olej i ocet i wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika  i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki. Masa: Kremówkę ubić, dodać mascarpone i cukier, miksować do połączenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki i pokroić na ćwiartki. Przełożenie: Na ostudzony biszkopt wyłożyć

Motylkowa Kuchnia
Krem różany 118

kwitnący ogród w pucharku! Bazą kremu jest śmietana kremówka i serek mascarpone, zatem krem jest delikatny- a dodatek wody różanej nadaje mu przyjemny kwiatowy posmak. Możecie go wykorzystać nie tylko jako deser, ale również do ciast i tortów, zwłaszcza tych, które zawierają kwiaty w elementach ozdoby . Wyobraźcie sobie tort, ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu

Domowe Torty
Domowe babeczki kopiec kreta 107

mascarpone 1 łyżka cukru pudru pół dużego banana dodatkowo 1 mały banan 5 kostek czekolady  W jednej misce wymieszaj składniki suche w drugim naczyniu wymieszaj składniki mokre. Dodaj składniki mokre do suchych i i dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą kuchenną. Do foremki na muffiny u mnie metalowa ale mogą być też silikonowe lub metalowe foremki do babeczek, wlewamy ciasto(...)śmietan fiksem gdy zacznie gęstnieć dodajemy serek mascarpone. Połowę banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do kremu. Czekoladę siekamy lub ścieramy na  dużych oczkach tarki dodajemy do kremu, całość mieszamy. Małego banana kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do wydrążonych babeczek następnie nakładamy sporą ilość kremu i posypujemy pokruszonym ciastem lekko dociskając tworząc kopczyk. Babeczki włożyć na godzinkę do lodówki

Andzia Pichci
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 110

mąkę z kakao i teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do tortownicy. U mnie wymiar blaszki 24cm, spód wyłożony papierem, boki posmarowane masłem i posypane kakao. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni   25 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Do wypieku ciasta nie trzeba używać proszku do pieczenia, mąka jest rewelacyjna, puszysta(...)wypieku  biszkoptu. Mus czekoladowy: 200g   czekolady deserowej i mlecznej pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura

W garach u Gosi
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 92

mąkę z kakao i teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do tortownicy. U mnie wymiar blaszki 24cm, spód wyłożony papierem, boki posmarowane masłem i posypane kakao. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni   25 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Do wypieku ciasta nie trzeba używać proszku do pieczenia, mąka jest rewelacyjna, puszysta(...)wypieku  biszkoptu. Mus czekoladowy: 200g   czekolady deserowej i mlecznej pół na pół 500g serka mascarpone 500ml śmietany kremówki u mnie 36% 2łyżki cukru pudru Przygotowanie: Czekoladę połamać i roztopić w kąpieli wodnej. Do przestudzonej czekolady wmieszać porcjami serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura

W garach u Gosi
TORT SNICKERS 84

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TORT SNICKERS SKŁADNIKI: Ciasto czekoladowe : ( wykonanie   przepisu tutaj ) cukier (330 g) mąka pszenna (230 g) kakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru L) woda (250 ml.) tortownica 20 cm. Krem orzechowy : śmietanka kremówka 36% (400 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (3 łyżki(...)drewniana łyżka słoiczek z uchwytem tylka Wilton 1 M (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto czekoladowe . Do wykonania tortu snickers potrzebujemy zrobić 2 ciasta czekoladowe z tego przepisu . Gdy ciasta się wystudzą odcinamy z nich przyrumienioną górę. Każde ciasto przekrawamy wzdłuż na 2 blaty. W sumie otrzymamy 4 blaty. 2.)  Karmel solony. Karmel wykonujemy według  tego   przepisu

RITA food channel
Biszkopt z pianką matcha i malinami 106

najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) lub do tzw. suchego patyczka. Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa, wyrównuje jego powierzchnię. Formę z ciastem odstawić(...)około 4-5 łyżek), a agar tak, jak zaleca to producent, odstawić na chwilę. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru. Mascarpone umieścić w misce zmiksować na wolnych obrotach z dodatkiem pozostałego cukru. Do mascarpone dodać herbatę Matcha (proszek) zmiksować do połączenia, dodać ubitą śmietanę, zmiksować na średnich obrotach, na koniec dodać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, ale ciągle

KUCHNIA POLSKA
Sernik tiramisu – przepis niebezpiecznie dobry! 700

idealny, ale na podium moich serników jest! Spróbuj swojego sernika tiramisu. Polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTRZEBUJEMY: Ciasto 200 gramów bułki tartej 100 gramów margaryny 80 gramów czekolady deserowej Masa serowa 0,5 kg twarogu półtłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 250 gramów serka mascarpone 200 gramów margaryny 1 szklanka drobnego cukru 3 łyżki likieru kawowego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej(...)masy. Na koniec dodajemy twaróg z serem mascarpone i znów dobrze mieszamy. W oddzielnym naczyniu ubijamy śmietanę. Ale nie na zupełnie sztywno! Łączymy ją z masą serową. Tak przygotowaną masę przelewamy do przygotowanej wcześniej formy z wcześniej przygotowanym podłożem i pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Ważne, by wystudzone ciasto włożyć do lodówki na co najmniej

Fleksitarianizm.pl
Wieloowocowe ciasto muffinkowe - niekłopotliwe i ekspresowe 130

mówię pasztetowa), trochę ulubionych składników do wymieszania, czterdzieści minut i deser gotowy. Wadą ciasta jest to, że znika jeszcze szybciej niż powstaje. Sprawdźcie sami: Składniki (na jedną formę):  300 gram mąki pszennej 2 jajka 5 łyżek cukru pudru łyżka serka mascarpone 50 ml śmietany 30% łyżka rozpuszczonego masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia garść borówek amerykańskich 5 truskawek(...)brzoskwinie oraz borówki w całości. Serek mascarpone ubijam mikserem ze śmietaną i przekładam do owoców z masłem. Wbijam cale jajka i mieszam wszystko łyżką. W drugiej misce mieszam mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Składniki mokre wlewam do suchych (choć lepiej zrobić odwrotnie) i mieszam delikatnie łyżką na jednolite ciasto. Przekładam do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania