ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:255/512)

Truskawkowa kostka 361

masy jajecznej, delikatnie mieszając, najlepiej drewnianą szpatułką. Dno formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Krem śmietankowy: 150 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 200 g podłużnych biszkoptów Śmietanę chwilę miksować, dodać mascarpone

Domowa cukiernia Ewy
Torcik limonkowy ze słodką nutką 214

cytrynowej Przygotowanie: sok cytrynowy, żółtko z cukrem mieszamy w miseczce. Dodajemy pocięte w kosteczki masło i skórkę cytrynową oraz serek mascarpone, mieszamy.  Ucieramy, aż masa stanie się puszysta, jasnożółta i gęsta.  Śmietanę ubijamy obie masy łączymy. Ciasto: 5 jajek 1 żółtko 1 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli

Luźna Kuchnia
Tarta z kremem czekoladowym i sezonowymi owocami 150

Kiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie pracochłonne kremy budyniowe czy ich eleganckie francuskie wersje creme patissiere,mogą się schować w kąt i długo nie wychodzić. Ale to moje zdanie i wiem, że ktoś może mieć zupełnie inne upodobania :)Czytaj więcej

bistro mama
Cukierkowy Tort z Wafelkami w Czekoladzie 280

masło i ponownie mieszamy.Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Upieczone ciasto studzimy.KREM PORZECZKOWY:750 ml śmietanki kremówki 30%cukier puder do smaku500 g serka mascarpone2 łyżki musu z czarnej porzeczki1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (ja użyłam domowego)DODATKOWO(...)PryncypałkówWykonanie:Zimną kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Nie było to więcej niż 4 łyżki, ile dokładnie? Próbuję i dosładzam :) W drugiej misce szybko zmiksowałam mascarpone z musem z czarnej porzeczki. Do ubitej kremówki po łyżce dodawałam serek mascarpone zmiksowany z musem z czarne porzeczki. Biszkopt pokroiłam na 3 równe blaty. Każdy blat posmarowałam dżemem

Blondynka Gotuje
TORCIKI TIRAMISU 211

Torciki są elegantszą i łatwiejszą do podania wersją klasycznego włoskiego tiramisu. Nie jestem amatorem surowych jajek w masach, więc poniżej przedstawiam przepis bez nich. Jeżeli chcesz

Przepisy Aleksandry
Ciasto majowa truskawka 440

oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia na mus truskawkowy: 1 i 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe na masę śmietankową: 500 ml śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 galaretka przezroczysta 150 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na mus. Owoce zagotowujemy, wsypujemy galaretki truskawkowe, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy biszkopt(...)serka mascarpone i wolnym strumieniem dodajemy tężejącą galaretkę przezroczystą. Masę wykładamy na zimny biszkopt i odstawiamy do zastygnięcia. Potem wykładamy mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki do stężenia.  Następnie przygotowujemy drugą połowę masy śmietankowej tak jak wyżej i wykładamy na zastygnięty mus truskawkowy. Z odciętej góry biszkoptu wyskubujemy zieloną część ciasta i obsypujemy nim wierzch. Ciasto wstawiamy do lodówki

Swojskie jedzonko
Tarta z gruszkami i serem pleśniowym 139

gruszki średniej wielkości 150 g sera pleśniowego np gorgonzoli 200 g mascarpone 1 łyżka porto listki z 2 gałązek świeżego tymianku sól, pieprz 1 łyżka brązowego cukru Zagniatamy mąkę, orzechy, sól i masło, aż powstanie kruszonka. Dodajemy żółtko i wodę, ponownie wyrabiamy, aby powstało elastyczne, zwarte ciasto. Zawijamy w folię kuchenną i schładzamy w lodówce około godziny. Następnie rozwałkowujemy ciasto(...)jeszcze ciasta na małą tarteletkę). Nakłuwamy widelcem, przykrywamy pergaminem i wsypujemy suchy groch lub fasolę, aby obciążyć spód i boki. Pieczemy „na biało” przez 10 minut w temperaturze 180 st. Usuwamy papier i groch (fasolę), pieczemy jeszcze 5-8 minut. Oczyszczone z gniazd nasiennych gruszki kroimy w cienkie plastry. Mieszamy pokruszony ser pleśniowy z mascarpone, porto i tymiankiem

Pieguskowa Kuchnia
TORT CZEKOLADOWO KOKOSOWY Z MALINAMI 158

Zajrzyj na słodki Instagram! Tort czekoladowo kokosowy z malinami to bardzo smaczne połączenie smakowe :). Kto nie lubi czekolady i kokosu? No właśnie :). Delikatna, biało różowa dekoracja

Słodki Pomysł
Kinder Country 346

smakiem niewiele różni się od popularnego batonika Kinder Country. Gwarantuję Wam, że nie można obok niego przejść obojętnie. Ciasto jest proste do przygotowania i nie potrzebujemy do niego piekarnika.  Serdecznie polecam ;)  Składniki : 2 białe czekolady  250 g serka mascarpone 330 ml kremówki 30 % 4 szklanki Nestle Kangus ewentualnie ekspandowane ziarno pszenicy w miodzie (to drugie bardziej dostępne(...)misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę. W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego

Krakowskie smaki Ani
Pożegnanie z truskawkami. Po raz któryś w tym sezonie... 201

żeby mi całość nie popłynęła. Trzyma się dzielnie, ale konsystencja tego ciasta w dużej mierze zależy właśnie od jakości truskawek. I oczywiście jogurtu - mój był średnio gęsty. Dlatego jeśli masa jeszcze przed dodaniem żelatyny będzie Wam się wydawała bardziej zwarta - można dać jej mniej.Jogurtowo-truskawkowy sernik z mascarpone i białą czekoladą (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy(...)przez 10-12 minut.Ostudzić.Mascarpone zmiksować na gładką masę z białą czekoladą i sokiem z cytryny. Wlać jogurt, zmiksować.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, zalać gorącą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzoną dodać do masy serowej, zmiksować, żeby nie było grudek. Dodać pokrojone na ćwiartki truskawki, zmiksować blenderem na gładką masę.Ciasto wyłożyć na ostudzony spód.Schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 86

podsumowanie... Przez 4 lata udało mi się opublikować ponad 850 przepisów, a najchętniej odwiedzane przez Was przepisy to: 1) Sałatka z serkiem wiejskim 2) Cytrynówka 3) Ciasto z pianką budyniową i wiśniami 4) Ciasto bydyniowe ze śliwkami 5) Udka maślano-jogurtowe Cieszę się bardzo, że 4 lata temu zdecydowałam się założyć ten blog, bo robię to co kocham. Nie powiem(...)mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki oleju szczypta soli Masa z gorzkiej czekolady: 125 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30% 150 g gorzkiej czekolady Masa z białej czekolady: 125 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 150 g białej czekolady Beza: 2 jajka 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki octu

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Morze Czarne 109

Bardzo smaczne i efektowne ciasto Morze Czarne to idealna propozycja na każde spotkanie. Ciemny czekoladowy biszkopt w połączeniu z mocno czekoladowym kremem i przełamany malinową frużeliną? Po prostu niebo w gębie. Ciasto jest nieco pracochłonne, ale naprawdę warte wykonania. Ciasto Morze Czarne Ciasto Morze Czarne efekt końcowy Porcja ciasta Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)stopni C. Gotowe ciasto wylewam do przygotowanej foremki i piekę w temperaturze 180 stopni C. przez około 35-40 minut (oczywiście w zależności od piekarnika, najlepiej wykonać test drewnianym patyczkiem – gdy jest suchy biszkopt jest gotowy). Gotowe ciasto studzę, a następnie przekrawam na dwa równe blaty. Blaty nasączam posłodzoną herbatą. Krem czekoladowy: opakowanie serka mascarpone 250 g szklanka śmietanki

Ania gotuje
Torcik cytrynowy 172

łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju + 250 g mascarpone       Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Białka ubijamy na sztywną pianę, do której porcjami dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie gładka i lśniąca dorzucamy żółtka i dosypujemy po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, miksując na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę z dnem wyłożonym papierem do pieczenia(...)zgęstnieje.       Wystudzony biszkopt dzielimy na 3 części: najlepiej naciąć nożem wzdłuż ciasta i przeciąć za pomocą krzyżowania nitki. Również przestudzony krem miksujemy, dzięki czemu nabierze łatwiejszej do nałożenia konsystencji. Smarujemy blaty 2/3 cytrynowej masy, natomiast pozostałą część ubijamy z mascarpone. Złożony torcik smarujemy ze wszystkich stron warstwą kremu, zostawiając odrobinę do dekoracji lub zjadając

sama złodycz
Carmel Tower Brownie II 208

zgodnie z opisem jest składnikiem kremu. Tym razem uważam, że ciasto wyszło zdecydowanie bardziej bliskie oryginałowi. Jeśli o mnie chodzi uwielbiam je, jest to moja ukochana wersja Brownie. Idealne ciasto na poprawę humoru, kiedy mamy ochotę na coś mega pysznego, czekoladowego i kalorycznego. Polecam. Przepis specjalnie na konkurs www.comfortfood.pl  Carmel Tower Brownie II  Składniki: Brownie(...)orzeszków ziemnych 6-7 łyżek sera mascarpone 150 g czekolady białej z chrupkami ryżowymi (np. firmy Katy dostępna w kauflandzie, możemy również zastąpić ją płatkami corn flakes lub chrupkami zbożowymi) Polewa : 1/2 puszki masy krówkowej 6 łyżek mleka 4 łyżki masła orzechowego 50 g solonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Wszystkie orzeszki ziemne (te do ciasta i do kremu) wsypujemy na blaszkę

Mania Gotowania
Sernik Klaudyny 132

dodajac stopniowo miod  Kiedy juz ciasto jest gotowe dzielimy na dwie czesci 2/3 i 1/3 ciasta  Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem  Masa serowa 300 g sera bialego  250 g serka mascarpone  2 zoltka  70 g cukru pudru  50 g kaszy manny  Ser bialy wrzucamy(...)miski i blendujemy go  Dodajemy serek mascarpone i wszystko razem mieszamy  Wpijamy zoltka, bialka odstawiamy na potem  Mieszamy i dodajemy cukier puder znow mieszamy  Na koniec wsypujemy kasze manne i tez mieszamy Gotowa mase serowa odstawiamy  Pianka z bialek  bialka jajek  20 g cukru pudru Ubijamy bialak  Dodajemy cukier puder i dalej

Klaudynkowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania