ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:249/512)

Tartaletki orzechowe z likierem 76

fareast-language:EN-US;} Składniki na 12 sztuk Ciasto: 160g mąki 100g masła 82% 60g drobno zmielonych orzechów laskowych 30g cukru pudru 1 żółtko Szczypta soli   Krem czekoladowy: 150ml słodkiej śmietanki 30% 1230g czekolady deserowej (60% kakao)  Garść orzechów laskowych Krem z likierem "Słony karmel" 100g mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50ml likieru "Słony karmel" Dodatkowo: maliny, mięta(...)złoty barwnik w proszku Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki siekamy i wyrabiamy na gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywcza i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie odrywamy po kawałku ciasta (mniej więcej wielkości orzecha włoskiego) i wylepiamy dno foremek do babeczek. Ja swoich foremek nie smaruję niczym

Kuchnia w czekoladzie
Mini tarty biszkoptowe z truskawkami i mascarpone 156

Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki zimnej wody - 75 g cukru - 50 g mąki pszennej - 25 g mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 aromatu waniliowego - 1 opakowanie serka mascarpone - 100 g śmietany 30% - 40 g cukru pudru - 20 dag truskawek Białka oddzielamy od żółtek i mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania(...)sobą i z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do form do tarty i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni ok. 10-12 minut. Teraz robimy krem. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tarty i ozdabiamy krojonymi truskawkami. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Tort "beczka z butelkami" 156

powodzeniem możecie go wykorzystać też do innych smaków torów, a ilość i rodzaj włożonych do ciasta buteleczek też zależy tylko od Was... :-) SKŁADNIKI Biszkopt: 5 jajek  3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 30% 8 łyżek cukru pudru Poncz: 250 ml mocnej kawy 150 ml likieru amaretto(...)koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i dodajemy po jednym żółtku. Następnie łączymy obie mąki, przesiewamy i  dodajemy po jednej łyżce do masy jajecznej. Przelewamy ciasto do tortownicy (21 - 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, następnie wyjmujemy upieczony biszkopt a piekarnika i upuszczamy go wraz

Czary - gary w kuchni
3 bit bez pieczenia 110

Tego ciasta chyba nie trzeba nikomu przedstawiać . 3 bit bez pieczenia, to wersja, którą uwielbia wiele osób. Słodkie warstwy, które mieszają się ze sobą, tworzą ciasto idealne. Sprawdzi się idealnie na różne okazje, ponieważ blacha jest duża, dzięki czemu możecie podzielić całość na 24 kawałki. Polecam przygotować ciasto, gdy nie macie czasu na pieczenie albo boicie się, że biszkopt(...)składników (wskazówka: jeśli kremówka nie ubije się tak jak powinna – będzie zbyt rzadka, możesz dodać łyżkę sera mascarpone, który zagęści masę). Gotową śmietankę wyłóż na warstwę krakersów. Wyrównaj za pomocą łyżki. Czekoladę zetrzyj na najmniejszych oczkach. Posyp nią warstwę ze śmietanką. Gotowe ciasto włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Wartości odżywcze (1 kawałek): Kcal: 352 | Białko

Przepisy na widelcu
Dacquoise (Dakłas) 203

Torcik ten zrobiłam całkiem spontanicznie, z lekką obawą i pewnym nastawieniem, że nie wyjdzie… Efekt? Torcik wyszedł niebiańsko;)! Nie było osoby, której by nie smakował

Smaki Na Talerzu
Tarta z malinami i borówkami 129

Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g schłodzonego masła, pokrojonego w kostkę 3 łyżki cukru szczypta soli 1 żółtko Krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego Owoce: owoce leśne - maliny i borówki w dowolnej ilości ;) Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kawałki masło, sól oraz cukier. Połączyć składniki

Atlas Smaków
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 205

Wybieranie tortu na ósme urodziny mojej córeczki było bardzo trudne. Dziecko miało duże wymagania, najwięcej radości sprawił by jej tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale

dom-agi.pl
Rurki z kremem 187

puszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce do dekoracji (u mnie maliny) 1 białko gruby cukier (u mnie brązowy) Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 śmietan Fix (opcjonalnie – warto dodać jeśli planujemy dłużej(...)każdego stożka wkładamy luźno zwiniętą folię aluminiową – nie trzeba specjalnie się starać, żeby wypełnić dokładnie całą przestrzeń, folia ma mniej więcej trzymać kształt stożka, kiedy nałożymy na niego ciasto. Gotowe ciasto francuskie wyciągamy z foli, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać zagniecenia. Ciasto tniemy na paski o szerokości ok. 1 cm. Paski nawijamy na przygotowane wcześniej foremki. Zwijając rurkę

Ciastkozercy
Szybkie truskawkowe Tiramisu 70

Dlatego też dziś obejdzie się be temperatury i zrobimy jedno z tych ciast, które lubicie najbardziej – BEZ PIECZENIA 😉 Zapraszam na szybki przepis 🙂 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 op. biszkoptów do tiramisu (lun innych) ok. 200g ok. 500 g truskawek 500 ml. śmietany 36 % 1 op. mascarpone (250g) pół szklanki mleka (lub woda) 2 łyżki cukru pudru OPCJONALNIE(...)namaczania biszkoptów. Śmietankę ubijamy na sztywno , dodając pod koniec cukier puder oraz serek mascarpone W naczyniu o wielkości mniej więcej 18/25 cm układamy kolejno składniki: namoczone w musie truskawkowym biszkopty,połowa porcji kremu śmietanowego, druga warstwa biszkoptów, druga połowa kremu Na górę ciasta wykładamy truskawki w dowolnej ilości (można wyłożyć cały wierzch) Ciasto przed podaniem mocno schładzamy, najlepiej smakuje

Do Garów!
Ciasto "Mleczna kanapka" bez pieczenia 126

Dziś zapraszam na rewelacyjne, błyskawiczne w przygotowaniu ciasto przypominające popularną mleczną kanapkę. Do jej wykonania użyłam czarnych herbatników firmy Petit beurre. Taki deser przygotowuje się w 15 minut z kilku składników, a efekt robi wrażenie. Krem zrobiony jest z twarogu, mascarpone i serka waniliowego - jest delikatny i dosłownie rozpływa się w ustach. Serek waniliowy można zastąpić jogurtem naturalnym i opcjonalnie(...)Twaróg przełożyć do blendera i zblendować razem z serkiem waniliowy. Następnie przełożyć do miski, dodać mascarpone oraz ksylitol i wszystko zmiksować. Następnie ciągle miksując wlewać żelatynę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spód ułożyć herbatniki, na to wylać krem, następnie całość przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto przełożyć do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą

Healthy food explorer
Ciasto słodki Lion 343

Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji.  7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej  I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany 36% 1 łyżka masy kajmakowej 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 2 białe batony Lion(...)łatwiej rozsmarowała się na herbatnikach. W puszce pozostawiamy jedną łyżkę (potrzebną do masy śmietanowej). Masą dokładnie pokrywamy pierwszą warstwę herbatników, na niej układamy kolejną warstwę herbatników. Ser mascarpone oraz śmietanę 36% przekładamy do misy miksera. Ubijamy na sztywną pianę wraz z śmietan fixem. Dokładamy cukier puder i łyżkę kajmaku. Mieszamy tylko do połączenia składników. Batoniki kroimy w kosteczkę, dokładamy

VioletoweKucharzenie
TORT CAPPUCCINO Z BEZĄ I LIKIEREM Z KUKUŁEK 108

sztywną pianę. Dodać cukier i wanilię, ubijać, dodając po jednym żółtku. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do dwóch tortownic (25cm) wyłożonych papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Serek mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz Do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać. tort Każdy blat biszkoptowy mocno

Raj dla Podniebienia
Muffinki marchewkowe z serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi 190

mleko. Jeśli ciasto będzie nadal zbyt suche, można wlać odrobinę więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto i umieszczamy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni na około 25 minut. Pieczemy do tzw. „suchego patyczka”. Wyciągamy, studzimy, smarujemy serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kolizje Smaków
WALENTYNKOWE BABECZKI 144

oglądając najstraszniejsze horrory, czy malując wspólnie łazienkę (o tak, to pewnie byłyby moje wymarzone Walentynki...) Wracając na ziemię... Babeczki przekroiłam, nasączyłam naparem z herbaty i przełożyłam pysznym kremem z mascarpone i białej czekolady. Zapraszam więc, was na cudowne  malutkie torciki.   BABECZKI: 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka soli 1 szklanka cukru 1,5 szklanki(...)pianę, dodajemy olej i wanilię. Do miski na zmianę wsypujemy mąkę i maślankę ciągle miksując, na końcu dodajemy sodę. Ciasto przekładamy do papilotek. Pieczemy w 180 stopniach    20-25 minut KREM: 500 ml. śmietanki kremówki 500 ml, serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 100g białej czekolady Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Ubijamy bardzo zimną śmietankę z połową cukru

Upiecz sobie babeczkę

Proponowane wyszukiwania