ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:240/512)

Pavlova z kremem kawowym i borówkami 133

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Wędzona makrela w cieście francuskim 199

taki czas, kiedy trzeba coś zjeść. Zjeść naprawdę. Otwieracie lodówkę i jeżeli nie macie tam kolejnego wina oraz… serka mascarpone, to jesteście szczęśliwi. Bo jest szansa, że faktycznie zjecie. Dzisiaj szybki numerek. Przepis na wędzoną makrelę w cieście francuskim. Może akurat macie w lodówkach. Składniki: 4 kawałki wędzonej makreli rolka ciasta francuskiego (no przecież nie będziemy robić sami

GRUBY WAŁEK
Czekoladowy tort z chrupiącą praliną 259

gram mascarpone Chrupiąca pralina orzechowo- czekoladowa: 3 łyżki rozpuszczonej czekolady ze śmietaną ze składników na krem**  150 gram orzechów włoskich 5-6 czubatych łyżek cukru Polewa czekoladowa: 1/3 szklanki śmietany 36% 100 gram czekolady gorzkiej 100 gram białej czekolady Dodatkowo: ciastka rurki z kremem do dekoracji wierzchu tortu słoiczek kwaśnej konfitury malinowej Ciasto czekoladowe Składniki suche, czyli(...)ciasta i wyjmuję z tortownic. Jeśli ciasta mają "górkę" na wierzchu to odcinam ją. Krem czekoladowy Czekoladę podgrzewam ze śmietaną do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę mieszankę przez noc w lodówce, wcześniej jednak odkładam 3 łyżki do osobnej miseczki, gdyż użyję ich do przygotowania chrupiącej praliny. Schłodzoną czekoladę miksuję z mascarpone do uzyskania jednolitej masy. Chrupiąca pralina orzechowo

Mango Papaja
Tiramisu z galaretką i brzoskwiniami -idealny deser na zbliżające się dzień Matki 207

Tiramisu to jedno z moich ulubionych ciast i lubię je przygotowywać na wiele sposobów   składniki   3 paczki biszkoptów podłóżnych 50 dag serka mascarpone 3 opakowania śmietan fix 700ml kremówki 36 % 4 żółtka 5 łyżek cukru pudru 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomaranczowe kakao 4 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w przegotowanej wodzie blszka wymiary 24 x 24   przygotowanie(...)kawie i na to masa śmietankowa 2 warstwa biszkopty i ta sama czynośc masa śmietankowa z brzoskwiniami 3 warstwa biszkopty i masa śmietankowa z brzoskwiniami którą posypujemy kakao teraz ciasto wkladamy do lodówki i przygotować galaretki galaretki rozpuścić wedle przepisu na opakowaniu jak już stężeje pokroić ją w kostkę i posypać wierzch ciasta i mamy gotowe życzę smacznego i polecam

Moje Wyroby
Ciasto Tiramisu 345

części. Ciastem wylepić dwie jednakowe blaszki o wym. 23x33cm natłuszczone i wysypane bułką tartą. Nakłuć widelcem i każde ciasto piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa tiramisu:   400ml śmietanki 30%,  500g serka mascarpone,  1/3 szklanki cukru pudru,  3 surowe żółtka,  łyżka żelatyny,  1/2 szklanki cukru,  250ml naparu z kawy rozpuszczalnej Instant(...)składników. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, dosłownie na 1-2 sekundy i układać jeden obok drugiego na kremie. Pokryć resztą kremu i drugim blatem ciasta. Polewa:   150g czekolady,  4 łyżki mleka,  łyżka likieru Amaretto,  łyżka kakao. Wszystko stopić na parze, Tężejącą polewą polać ciasto. Wstawić na całą noc do lodówki. Źródło

Z miłości do słodkości
Ciasto ze słonecznikiem 4707

prażonym w karmelu słonecznikiem i polewa z czekolady. CIASTO ZE SŁONECZNIKIEM (Słonecznikowiec) Składniki: ciasto: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa słonecznikowa: 1 puszka kajmaku 200 g serka mascarpone 100 g masła na prażony słonecznik: 300 g słonecznika 150 g masła cukier(...)cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia i kakao oraz sól mieszamy, a potem dodajemy do masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. słonecznik: Masło rozpuszczamy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym i mlekiem. Dodajemy słonecznik

Bon appetit mon amie
Rolada Tiramisu – pyszny deser bez pieczenia. 123

Jeśli lubicie tiramisu to zapewniam was, ze zakochacie się w tej roladzie. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia a przy tym atrakcyjnie wyglądająca. Krem do niej

Pani M - kuchnia smakowita
Tort bezowy z owocami wg Aleex 152

pory nie lubił ciast bezowych, stwierdził, że to mogę przygotowywać co tydzień. No to częstujcie się, proszę. Składniki: 3 blaty bezowe: • 6 białek (z dużych jajek) • szczypta soli • 250 g drobnego cukru do wypieków • 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Masa: • 500 ml śmietany kremówki 36% • 250 g serka mascarpone • 1 cukier waniliowy Dodatkowo(...)kilka godzin lub na całą noc. 9. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem waniliowym. 10. Dodać mascarpone, zmiksować na gładką masę. 11. Truskawki pokroić na kawałki. Dwie pokroić w plasterki. 12. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, posmarować 1/3 masy. Rozsypać pokrojone truskawki. 13. Przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować 1/3 masy, a na niej równomiernie rozłożyć borówki

W mojej kuchni
Mikołajkowe muffinki 203

przynajmniej osłodzi gorycz rozczarowania!  Składniki na 12 sztuk Ciasto: 1 szklanka mleka ½ szklanki oleju 1 jajko 2 szklanki mąki tortowej ½ szklanki drobnego cukru kryształu 1 op. cukru z wanilią  2 łyżki kakao 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 250g mascarpone Czerwony barwnik w proszku Sposób przygotowania Muffinki: Jajko ubijamy(...)najmniejszych obrotach. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi foremkami. Gotowe ciasto nakładamy do ⅔ wysokości papilotek. Wstawiamy do nagrzanego do 200⁰C  piekarnika i skręcamy temp. do 180⁰C. Pieczemy ok 25 minut. Wyciągamy i całkowicie studzimy. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy mikserem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder, a następnie serek mascarpone. Krem dzielimy na dwie części w proporcjach

Kuchnia w czekoladzie
Porzeczkowa chmurka 102

pieczenia Masło siekamy z mąką i proszkiem na stolnicy. Wszystkie składniki zagniatamy w kulkę. Wkładamy do lodówki na 1h. Po upływie czasu wyciągamy ciasto, wałkujemy na wielkość blaszki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy ciasto do tortownicy. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 min. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Galaretka porzeczkowa: 500 g porzeczek 5 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 2 łyżki żelatyny(...)bezę do rana (lub do całkowitego wystudzenia piekarnika) Masa śmietanowa: 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu/erytrolu/cukru Do miski dodajemy śmietanę mascarpone i słodzidło. Ubijamy,  Przekładamy masę śmietanową na galaretkę, a następnie układamy delikatnie bezę. Sprawdź też przepis na: Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami Dżem porzeczkowy Pełnoziarnistą tartę

Czarnawisienka
Tort malinowy 213

potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada(...)odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Ok. 300 g malin miksujemy na mus, dodajemy skórkę i sok z połówki limonki. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na krem razem z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Kiedy krem ma już dosyć sztywną konsystencję (jak na zdjęciu) przekładamy ok. 1/4 do szprycy lub worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wkładamy do lodówki – będzie

Ciastkozercy
Brzoskwiniowy rarytas 147

Orzeźwiające brzoskwiniowo – cytrynowe ciasto z bitą śmietaną i kruchymi waflowymi rurkami oblanymi czekoladą. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju szczypta soli Masa śmietanowa: 600ml śmietany 30% 400g mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 2 puszki brzoskwiń 1 cytrynowa galaretka 260g rurek waflowych(...)następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać olej, całość dokładnie wymieszać, ciasto przełożyć do okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 25 minut. 2.  Masa śmietanowa Śmietaną ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. 3.  Poncz Wszystkie

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto porzeczkowy raj. 223

masą. Też z dżemem porzeczkowym, a dżemów u mnie dostatek. Pomyślałam, że będzie okazja na wykorzystanie. W końcu lato, zbliża się wielkimi krokami i przyjdzie czas na robienie nowych :) Ciasto wyszło naprawdę dobre. Syn już sobie zażyczył następne, ale truskawkowe :) Zachęcam do wypróbowania tego ciacha, bo jest proste w wykonaniu, dobrze smakuje i efektownie wygląda. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek(...)pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 25-30 minut. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na krem, dodać mascarpone i cukier puder. Zmiksować. Na koniec dodać dżem i zmiksować do połączenia składników. Biszkopt przekroić

Agusiowe smakołyki
Sernik kawowy 214

podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez około 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 850 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie lub twarogu sernikowego 250 g serka mascarpone 200 g drobnego cukru 50 g mąki ziemniaczanej 5 jajek 4 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)temperaturę pokojową. Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Jajka lekko roztrzepać z cukrem, dodać mascarpone, wymieszać. Następnie po trochu dodawać ser. Wlać wystudzoną kawę. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać.  Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piec około 1,5 godziny. Sernik powinien mieć ścięty, sprężysty

maniapieczenia
Tort czekoladowy z kremem malinowym 151

jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem malinowy: 660 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 400 g malin 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki wody 1 czubata łyżeczka żelatyny Dekoracja: 100 g czekolady deserowej świeże maliny PRZYGOTOWANIE: Biszkopt - żółtka oddzielić od białek. Białka ubić(...)patyczka ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Chłodne ciasto wyjąć z tortownicy i przekroić na trzy blaty. Krem - maliny rozmrozić, odsączyć sok, a następnie owoce zblendować na mus. Zimną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone. Do ubitej z serkiem śmietanki dodać mus z maliny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej

WSZYSTKO SMACZNE

Proponowane wyszukiwania