ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:238/512)

Czekoladowy sernik na zimno 1057

Pyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje.składniki:500 g serka mascarpone300 ml

Monia miesza i gotuje
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 276

ciasto wystygnie.(Ciasto można przygotować dzień wcześniej).Ciasto kroimy na cztery równe części i pozostawiamy na czas przygotowania mas do tortu.Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (napełniamy garnek gorącą wodą i na garnek kładziemy miseczkę z czekoladą) dodajemy do czekolady 3 łyżki śmietany kremówki. Odkładamy czekoladę do wystygnięcia.Do miski dajemy serek mascarpone, dodajemy 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru(...)połowę żelatyny. Do drugiej miseczki z 1/4 kremu dodajemy 2 łyżki cukru pudru i resztę żelatyny.Przygotowujemy poncz: łączymy wszystkie składniki ze sobą.Na dno tortownicy układamy jedną część ciasta, nasączamy ją ponczem, następnie smarujemy tą część ciasta dżemem truskawkowym (około 0,5 cm), później przekładamy na ciasto 1/4 kremu czekoladowego. Następnie układamy kolejną część ciasta i również ja nasączamy

Serce zamknięte w formie pyszności
Malinowa rozkosz zwana też chmurką 145

płatków migdałowych Bezę i kruche  można zrobić dzień przed składaniem ciasta w całość. A idzie to tak. Wszystkie składniki można wyrobić na ciasto robotem lub na blacie. Gdy są już jednolitą masą, którą można uformować w kulę, wkładam na minimum pół godziny do lodówki.  Po schłodzeniu ciasta kroję je na plasterki, wykładam nimi wyłożoną papierem blachę i łączę(...)cieście. Za bardzo płynna z kolei wsiąknie w placek i straci on kruchość. Będzie smacznie, ale mniej zróżnicowana będzie struktura całości.  Krem natomiast trzeba przygotować przed samym składaniem ciasta. Dlatego robię to wtedy, gdy maliny w galaretce zwiążą się już całkowicie w lodówce. Krem musi być ubijany z bardzo mocno schłodzonych składników. Umieszczśmietankę i rozdrobnione mascarpone w misce robota

I tu będę miała takie te
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 205

SKŁADNIKI na 24 babeczki o średnicy 3 cm 90 g cukru 3 jajka 30 g mąki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 200 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate łyżki mascarpone 30 g cukru pudru świeże borówki amerykańskie * PRZYGOTOWANIE Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno, a następnie zacznij powoli dodawać cukier, nie przerywając ubijania. Kolejno wrzucaj po 1 żółtku(...)przez kwadrans w piekarniku nagrzanym do 180ºC . Wyjmij i ostudź. (Dla papilotek o średnicy 5 cm nakładamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy 25 minut. Wyjedzie wtedy 12 sztuk.) Kremówkę ubij na sztywno, następnie dodawaj powoli cukier puder i mascarpone, cały czas miksując. Bitą śmietanę nałóż do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciśnij ją na babeczki. Następnie

Food Square
Ciasto śmietankowe z musem truskawkowym. 463

serka mascarpone 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki wody Mus truskawkowy: 500 g. truskawek 1-2 łyżki cukru pudru ( zależy jak słodkie są truskawki) 2 galaretki truskawkowe 3/4 szklanki wody Wykonanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Miksować jeszcze chwilę. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką, żeby składniki się połączyły. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem(...)czas mieszając. Śmietanę ubić, dodać mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę. Łyżkę masy śmietanowej, dodać do tężejącej galaretki i wymieszać. Następnie powoli przelać do masy śmietanowej, cały czas miksując. Gotową masę, wyłożyć na przestudzony biszkopt. Wstawić do lodówki, do czasu stężenia  musu truskawkowego. Kiedy mus zacznie tężeć, wyłożyć go na masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Szarlotka piernikowa - sypana (z mascarpone i białą czekoladą) 198

Jesień to oczywiście smak i zapach soczystych jabłek prosto z rodzinnego sadu. Takie zapachy przywołują wspomnienia! Wszelkiego rodzaju szarlotki i jabłeczniki są moimi ulubionymi ciastami. Ta również zniknęła błyskawicznie! Składniki sypkie: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1,5 szklanki kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru Masa jabłkowa: 1,3 kg jabłek 5 łyżek cukru(...)Kolejno wykładamy masę sypką, resztę jabłek , masę sypką i resztę masła. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 70 minut. Wierzch ciasta musi być zarumieniony. Upieczoną szarlotkę studzimy. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i wystudzoną czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach. Krem wykładamy na szarlotkę. Chłodzimy

VioletoweKucharzenie
Tarta błyskawiczna 133

Czas czytania: 2 min Tarta błyskawiczna Masz coś słodkiego do kawy? Takie pytanie pewnie często słyszycie, a może nawet sami sobie je zadajecie, jeśli odpowiedz, brzmi

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort brzoskwiniowy z mango. 314

śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali i dokładnie mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera.Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy

Malinowe Pocałunki
Wspólne straszenie halloweenowymi smakołykami 216

velvet - mini wersje słynnego ciasta, którego nigdy jeszcze nie robiłam. Stwierdziłam, że jego charakterystyczny, czerwony kolor świetnie będzie tu pasował. Wyszły zaskakująca pyszne - mięciutkie, puszyste, cudownie maślane, lekko kakaowe. Polecam - nie tylko na najstraszniejszy dzień w roku. Naprawdę warte są uwagi, a ich przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Do tego prosty krem z mascarpone i kremówki z delikatną nutą amaretto(...)jasną masę. Wbić jajko, dokładnie zmiksować. Kakao, barwnik i ekstrakt wymieszać na gładką pastę. Dodać do masy maślanej, zmiksować.Mąkę przesiać, wymieszać z solą i sodą. Dodawać partiami do ciasta na zmianę z maślanką. Na końcu wlać ocet, dokładnie wymieszać.Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż do suchego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO KINDER COUNRTY 166

Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut(...)schłodzić przez 12 godzin. Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę i udekorować płatkami Kangus. Ciasto należy schłodzić przed podaniem. SMACZNEGO

Słodki Zakątek
Sernik dyniowy 218

będzie to ostatnie podejście do ciasta, które jest bardziej wytrawne niż słodkie. Co jest również ważne, spód tworzą ciasteczka korzenne, które intensyfikują smak całego sernika. Spróbujcie sami 3 h 16 Składniki: 250 dkg ciasteczek korzennych 150 dkg masła 2 szklanki pieczonego puree z dyni ( przepis tutaj ) 500 dkg sera białego tłustego 500 dkg mascarpone całe opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka(...)przez praskę. Dodać puree z dyni i zmiksować. Następnie dodać mąkę, cukry i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i kremówkę. Mieszamy. Masę serową wylać na spód z ciasteczek. Na wierzch ciasta dodajemy powidła śliwkowe, które tworzą śliczne nieregularne kształty. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie zmniejszamy

Ania i Marcin gotują
Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia 800

trzeba męczyć się z piekarnikiem <3 Poniższe składniki wystarczą na 6 babeczek o średnicy 6,5 cm. Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie tutaj: CIASTA BEZ PIECZENIA – PRZEPISY @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center(...)nieco mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich kremów) 150ml śmietanki 30 % 100g serka mascarpone kilka truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia – Wykonanie: Ciasteczka Oreo pokruszyć na piasek (najlepiej za pomocą blendera), dodać masło i wyrobić jednolitą masę. Ciasto można na chwilę schować do lodówki, dzięki czemu potem łatwiej będzie się

Kulinarne Przeboje
Makaroniki pistacjowe 261

mojprzepisna.pl | Makaroniki pistacjowe Witam wszystkich serdecznie po krótkiej nieobecności. Udało nam się wyskoczyć na parę dni w góry, pojeździliśmy na nartach, pojedliśmy trochę góralskiej kuchni a

moj przepis na
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 243

znów wstawiamy do lodówki.  Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wanilię mieloną lub cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy ser mascarpone partiami, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę. Wykładamy to na spod naszej tarty. Wstawiamy do lodówki.W niewielkim garnku lub nawet na patelni podgrzewamy wino z miodem cukrem(...)się karmel. Trzeba uważać, aby nie przypalić naszego sosu.Figi kroimy w plastry, w kawałki... tak jak nam odpowiada. Układamy je na tarcie i polewamy jeszcze ciepłym karmelem z wina.Boskie ciasto, wyjątkowe.... Kolejną moją propozycją jest zrobienie lukru z winem. Upieczone rożki francuskie z serem zostały pokryte lukrem z cukru pudru i różowego wina Celebro. Smak delikatny, fajnie pachnie. Można polecić

Malinowe Pocałunki
Sernik z migdałami 212

żeby zasłużyć na życzenia w pracy, trzeba przynieść coś słodkiego... A ponieważ moje koleżanki lubią serniki, pomyślałam, że to idealna okazja, żeby jakiś przygotować.Długo szukałam. Naprawdę długo. Chciałam ciasto na tyle neutralne w smaku, żeby każdy zjadł z apetytem, a jednocześnie choć trochę oryginalne, nie nudne. W końcu udało mi się znaleźć ideał w gazetce Pieczenie jest proste(...)ciasteczkową dokładnie ugnieść na dnie. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.Piec w 200 st. C. przez 12-15 minut, ostudzić.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać serek, mascarpone, migdały, likier, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na spód, wyrównać wierzch.Piec w 160 st. C. przez 1,5 godziny.Ostudzić w piekarniku.Ostudzony sernik przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze