Garneczki.pl oraz marki Bogutynmlyn.pl . 125 g mąki migdałowej ( kupiona tutaj ) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka nalewki malinowej barwnik spożywczy różowy 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ½ szklanki musu z malin 2 łyżeczki nalewki malinowej Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Białka ubijamy. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier(...)mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 140 C pieczemy 16 min. W tym czasie robimy krem różany. Mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy mus malinowy, nalewkę i ponownie miksujemy do osiągnięcia idealnej konsystencji. Upieczone ciasteczka odkładamy
Podróż w kulinariapieczenia 1/4 łyżeczki soli morskiej 20 g malin (świeże lub mrożone) 200 g serka mascarpone lub ricotty masło klarowane Przygotowanie: Jajka mieszamy z mlekiem, a następnie cały czas roztrzepując, dodajemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, aż powstanie dość gęste ciasto naleśnikowe. Piekarnik rozgrzewamy do 120 st.C. Na patelni rozgrzewamy masło na średnim ogniu. Nakładamy 4 porcje(...)ciasta (mniej więcej po łyżce) i smażymy dość cienkie placuszki przez 1-2 min. Usmażone placuszki układamy w stosik i trzymamy w lekko nagrzanym piekarniku. Podajemy z malinami i serkiem mascarpone. Autor: Córka
Moja Mama Gotujealbo będzie hit. Okazał się hitem. Skradł serca całej mojej rodziny. Zapraszam Was po przepis na mój autorski sernik. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka- u mnie President 250 g sera mascarpone 3 jajka 110 g cukru puszka brzoskwiń w syropie pół puszki syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki(...)jest za mało słodka, możemy dosłodzić cukrem pudrem i wymiksować. * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy. *Śmietanę Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zalewamy wodą ( tyle aby zakryło) , kiedy stężeje podgrzewamy
Z Majeczką w kuchniTorcik orzechowo - czekoladowy w moich ulubionych smakach. Puszyste, aromatyczne, orzechowe blaty biszkoptowe przełożone gęstym kremem czekoladowym, ułożone na cieniuteńkim kruchym spodzie i oblane grubą warstwą czekolady
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Biszkopt makowy z masą orzechowo-kajmakową to pyszne ciasto tortowe na każdą okazję. To zdecydowanie jedno z moich ulubionych cast. Proste w przygotowaniu, delikatne, mięciutkie i kremowe. Polecam Wam serdecznie wyprubowanie tego przepisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 3/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml ) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki zmielonego maku(...)gram masy kajmakowej 660 ml śmietany kremówki 30% 5 łyżeczek żelatyny 2 śmietanfiksy 250 gram serka mascarpone kawa cappucino orzechowa do nasączenia biszkoptu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: orzechy blenduujemy lub drobno siekamy. Z rozdrobionych orzechów odsypujemy ok szklankę orzechów którymi oprószymy wierzch ciasta. Pozostałe orzechy zalewamy mlekiem, wsypujemy cukier i mieszając zagotowujemy. Zagotowane orzechy odstawaimy do całkowitego ostygnięcia. upieczenie makowego
Blog kulinarny S9.PLcukru 2 łyżki kwaśniej śmietany 2 szkl. mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 250 g truskawek koszyczek borówek galaretka agrestowa Sposób przygotowania: Ciasto kruche : Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, 1 żółtko, cukier oraz śmietanę. Składniki(...)ciastem. Spód nakłuwamy widelcem a następnie przykrywamy pergaminem obciążonym fasolą. Tartę pieczemy do czasu , aż tarta nabierze pięknego złocistego koloru. ok. 30 minut. Można 5 minut wcześniej zdjąć fasolę i ok. 5 minut ,( uważając , żeby nie przypalić spodu ) przyrumienić sam spód. Krem : Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem . Gdy śmietana troszkę zaczyna nam gęstnieć ,małymi porcjami dodajemy serek mascarpone. Tarta
Różne smaki w kuchniżelatyny 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukru wanilinowego 16g 500g serka mascarpone lub gotowego sera na sernik 500g śmietanki kremówki 36% 250g malin Dodatkowo: maliny do dekoracji bita śmietana poszatkowane pistacje Ciasto: 1. Mąkę z kakao przesiać. Dodać migdały, cukier, wymieszać. Schłodzone masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać żółtko
Mała Cukierenkapotrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada(...)odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Ok. 300 g malin miksujemy na mus, dodajemy skórkę i sok z połówki limonki. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na krem razem z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym. Kiedy krem ma już dosyć sztywną konsystencję (jak na zdjęciu) przekładamy ok. 1/4 do szprycy lub worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wkładamy do lodówki – będzie
Ciastkozercyodpowiednia temperatura i adekwatny do niej czas suszenia. Dokończenie ciasta, czyli galaretkę i krem pozostawcie na drugi dzień. Wystarczy że wygospodarujecie jakieś 40 minut i będziecie mieć naprawdę fajne ciacho do kawy! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto: 4 żółtka w temp. pokojowej 125g masła 82% (z lodówki(...)łyżki mąki ziemniaczanej Szczypta soli Ok 6 łyżek płatków migdałów Sposób przygotowania Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść i dość szybko zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować na wielkość blaszki pomiędzy dwoma arkuszami folii spożywczej delikatnie podsypując mąką, lub wykleić ciastem blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jest szybciej- ale po upieczeniu ciasto ma nierówny kształt, nie jest płaskie. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki
Kuchnia w czekoladzieformę do tortów z odpinanym dnem o przekroju 20 do 23 cm wyłóż na spodzie papierem do pieczenia. Wlej ciasto (będzie dość rzadkie) i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piecz tort przez 50 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i wystudź zanim przekroisz na 2 lub 3 blaty. FRUŻELINA: Przygotuj frużelinę z czasie pieczenia tortu. Do garnka dodaj(...)czekoladę, rozpuszczaj mieszając od czasu do czasu). Po rozpuszczeniu nieco przestudź czekoladę. Do miski dodaj śmietanę 26%, mascarpone i cukier. Miksuj całość aż krem się ubije, około 7-9 minut. Na koniec dodaj rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. SKŁADANIE TORTU: Przekrój ciasto na dwa blaty. Na paterze na której podasz tort połóż dolny blat, na nim rozsmaruj połowę kremu
nietylkopasta.plśmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 250 g serka mascarpone 3 łyżki musu z czarnej porzeczki Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 36% 125 g serka mascarpone cukier puder do smaku Dodatkowo: konfitura Owoce Leśne ETERNO garść jagód kilka listków melisy Wykonanie: BISZKOPT: Biszkopt jest z przepisu na Wuzetkę. Składniki podane są na tortownicę 23 cm lub blachę(...)masę, którą wyłożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę wstawiłam do lodówki. KREM ŚMIETANKOWY: Wykonanie identyczne
Blondynka Gotujeróżni się od konsystencji jogurtu naturalnego. Jogurt grecki jest dużo gęstszy i ma nieco inny smak. Początkowo obawiałam się, iż ciasto na jogurcie może wyjść mi dość rzadkie, jednak tak się nie stało. Do jogurtu dodałam dodatkowo serek mascarpone i oczywiście po wierzchu zrobiłam polewę z jagód. Jagody połączyły się świetnie z kremowym i pełnym smaku sernikiem. Delektowałam się
mecookschętnie odwiedzaną stroną. Dziękuję Wam, że jesteście. Dzięki Wam ten blog "żyje". I to dla Was mam dzisiaj wyjątkowe ciasto, w sam raz na taką właśnie okazję jak świętowanie urodzin ;) ok 310g herbatników kakaowych puszka masy kajmakowej (510g) op. mascarpone 660ml śmietanki 30% 6 batonów Lion 2 łyżki cukru pudru kilka kostek gorzkiej czekolady Terravita 70% 2 śmietan fixy Kwadratową(...)mascarpone i resztę kajmaku, zmiksować. Dodać drobno pokrojone batoniki lion (trochę można zostawić do dekoracji), wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Masę wyrównać i położyć kolejną warstwę ciastek. Resztę ubitej śmietanki zmiksować z cukrem pudrem i zagęstnikami. Wyłożyć jako ostatnią warstwę. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Można udekorować kawałkami batoników. Schłodzić w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Do tego ciasta użyłam
Smakołyki Asijest tak samo pyszne :) Przygotowanie ciasto to tylko 20 minut a do kawy jest idealne . Składniki: ciasto 8 żółtek 4 białka 80 g mąki uniwersalnej 20 g maki ziemniaczanej 100 g cukry szczypta soli masa 250 g sera mascarpone 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 300 g śliwek bez pestek pokrojonych w ćwiartki
Niezły MłynekWiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Tort Dwa Michały to połączenie dwóch przepysznych kremów: krem z michałkami klasycznymi i krem z
Słodki Pomysł