ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:242/512)

Rurki z bitą śmietaną 244

śmietany 18% szczypta soli A na krem śmietanowy potrzeba będzie: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru   Masło, mąkę, śmietanę i szczyptę soli miksujemy na jednolitą masę. Na desce podsypanej mąką zagniatamy nasze ciasto chwilę. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę. Ciasto się chłodzi, a my na leżaczek. Po godzinie wyjmujemy(...)zawijamy wokół nich paski ciasta. Zaczynamy od węższej strony.       Tak przygotowane rurki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rurek smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 200 C, aż się zarumienią na złoto. Zostawiamy na kratce do wystygnięcia. W tym czasie robimy krem. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone, dodajemy cukier puder

Niunioki
Sernik arbuzowy "Arbuz" 327

20cm na górze i wysokości ok 15cm Ciasto szpinakowe: 4 jajka 200g świeżego szpinaku 250ml oleju roślinnego 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka mąki krupczatki 1 szklanka mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka drobnego cukru Warstwa sernika zielonego: 150g twarogu sernikowego z mascarpone President 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa 150ml wrzącej wody Warstwa(...)arbuza 400g twarogu sernikowego z mascarpone President 4 łyżki cukru pudru 200ml wrzącej wody 3 łyżki jagód leśnych Sposób przygotowania Biszkopt szpinakowy: Umyty i dobrze odciśnięty szpinak miksujemy z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę i powoli, cienkim strumieniem wlewamy szpinak, cały czas miksując. Do ciasta przesiewamy partiami mąki wraz

Kuchnia w czekoladzie
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 257

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno(...)przypomina naszego polskiego keksu pełnego bakalii czy baby wielkanocnej – Panettone jest bardzo miękka i bardzo puszysta. Powolny i podwójny proces wyrastania, taki jak przy wyrobie chleba, określony sposób szykowania ciasta i dobór składników sprawiają, że ciasto wytwarza silne wiązania glutenowe a te decydują o jego lekkości i pulchności.   Smak? Mój mężczyzna po pierwszym kawałku zażądał drugiego, mówiąc „yum! drożdżówka

Karo in the Kitchen
Cupcakes różane z białą czekoladą 148

masła 100 ml maślanki lub jogurtu 120 g mąki pszennej 60g mąki migdałowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 3 łyżki marmolady różanej Krem: 250g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ szklanki cukru pudru (można dodać mniej) Nadzienie (opcjonalnie): marmolada różana Przygotowanie: Jajka, żółtko, cukier i wodę różaną ubijamy na gęstą, jasną pianę. Masło i czekoladę roztapiamy(...)wysokości. Jeśli chcemy babeczki nadziać marmoladą, to najpierw papilotki napełniamy do połowy, następnie nakładamy po łyżeczce marmolady. Nadzienie zakrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy około 16-18 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. W międzyczasie przygotowujemy krem. Serek mascarpone ubić z cukrem i ekstraktem waniliowym. Schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostudzone babeczki

Mania Gotowania
Tort czekoladowo-śliwkowy 172

jeszcze zrobię, bo jest w nim "to coś" ;-) PRZEPIS: SKŁADNIKI NA CIASTO: 6 jajek 160 g cukru 120 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan(...)kakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec na środkowym poziomie piekarnika 30-40 minut (do suchego patyczka). Wystudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Z łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzyć pół filiżanki kawy i wystudzić. Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki, ułożyć na blaszce (rozcięciem do góry) i posypać cukrem. Piec

Passions hobbies life
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2328

serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżeczki żelatyny 50ml gorącej wody Składniki na bezę z migdałami: 4 białka z jajek klasy M, w temperaturze pokojowej szczypta soli 200 g cukru (niepełna szklanka) 3 płaskie łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej 2 garści płatków migdałów (ok. 50g) *szklanka o pojemności 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka(...)minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Wiśnie odsączyć z kompotu na sitku. Galaretki wiśniowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem: Śmietanka i mascarpone powinny być porządnie schłodzone (najlepiej

Kulinarne Przeboje
Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką 179

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką Składniki: Ciasto: 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru 150g schłodzonego masła 2 żółtka Krem: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g

Mała Cukierenka
MUFFINY CYTRYNOWO-DYNIOWE 121

bardzo dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta, można dolać więcej mleka. Formę do muffin, wyłożyć papilotkami, które zapełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu muffinki udekorować ubitą śmietaną, połączoną z mascarpone. Dzieła dopełni koktajlowa czereśnia, niczym wisienka na torcie

Kuchnia w opałach
Rolada biszkoptowa tiramisu 123

gębie. Już Cię skusiłam? Bardzo proste do przygotowania i wykwintne w smaku ciacho, polecam! Ciasto na każdą okazję! Idealne na pierwszą niedzielę Nowego Roku! Składniki na biszkopt: 3 jajka 70 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki ksylitolu/cukru Składniki na krem: 160 g mascarpone 250 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2-3 łyżki mocnej kawy - ristretto(...)posypania Przygotowanie: jajka razem z ksylitolem ubić na puch. Powinny trzykrotnie zwiększyć objętość. Przy pomocy szpatułki delikatnie wmieszać obie mąki (wcześniej wymieszane), tak by nie zniszczyć struktury ciasta ciasto równomiernie rozsmarować na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia piec około 10-15 minut w 180' C do lekkiego zrumienienia gorący biszkopt wyłożyć na kuchenną ściereczkę papierem na wierzch. Delikatnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 169

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany na bazie nerkowców. Smakuje wyśmienicie! Koniecznie spróbujcie! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): 1 dojrzały banan  1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez godzinę) 4 większe marchewki (powinniśmy otrzymać 350 g startej(...)piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Wegańskie mascarpone: Odsączone nerkowce włożyć do naczynia blendera, dodać mleko roślinne i miksować do uzyskania aksamitnej konsystencji. Następnie dodać pozostałe składniki, chwilkę miksować tylko do połączenia składników. Przelać masę do rondla i zagotować, często mieszając. Gęstą masę rozsmarować na cieście, odstawić do całkowitego wystygnięcia.  Przed podaniem posypać ciasto startą czekoladą

Domowa Cookierenka Agi
makowa wuzetka 127

robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C .         Krem   składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone   do ubijania śmietany(...)potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem

w mojej kuchni
Szpinak w wypiekach – przepisy na ciasta 45

zapominaj też o opcjach deserowych. Przetestuj nasze pomysły na ciasta ze szpinakiem. Ciasto szpinakowe z truskawkami Truskawki to smak i aromat lata, do którego chętnie się wraca. Najlepsze są świeże, ale zimą można skorzystać z mrożonych. Pewnie zgodzisz się z nami, że połączenie truskawek i szpinaku w cieście jest niecodzienne, ale okazuje się, że trudno mu się oprzeć. Sprawdź szczegóły(...)wyjdzie doskonałe. Ciasto mech z masą kakaową Ciasto mech szybko zyskało popularność ze względu na niebanalny wygląd nawiązujący właśnie do leśnego mchu. Prezentuje się intrygująco i pięknie, a na dodatek bajecznie smakuje. Po prostu rozpływa się w ustach. Dziś mamy dla Ciebie przepis na zielone ciasto z masą kakaową: https://uwielbiam.pl/przepis/ciasto-lesny-mech-z-masa-kakaowa . Zacznij od przygotowania lekkiego ciasta biszkoptowego. Dzięki dodatkowi

Rozdomowiona
Czekoladowa czekoladowość - najlepsze ciasto czekoladowe (bezglutenowe) 156

głównym składnikiem ciasta Tęczy, które smakuje jak czekoladowe marzenie. Jak gorzka czekolada w innym wymiarze. Ciasto jest stosunkowo łatwe w wykonaniu, najważniejszą częścią jest odpowiednie ubicie piany z białek i delikatne wymieszanie z masą. Można je jeść samo lub z dodatkiem kremu z mascarpone, bitej śmietany. Ja wczoraj podałam z waniliowymi lodami, polanymi oliwą z oliwek i szczyptą grubej soli

Cytryna&Co.
Tort piętrowy – typu szwarcwaldzkiego z kremem kukułkowym 215

koniec zaciągamy 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Zagotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoików. Krem kukułkowy: Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami ubitej śmietany 36% oraz gotową masą kukułkową i łyżką wódki. Złożenie ciasta: W obręczy tortownicy 24 cm umieszczamy jeden blat ciemnego ciasta, wykładamy połowę wiśni w żelu z likierem. Następnie delikatnie łyżką wykładamy połowę ubitej

VioletoweKucharzenie
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 169

części. 3 . Ś mietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera z cukrem pudrem i śmietan fixem. Kiedy śmietana jest już ubita dodajemy mascarpone i miksujemy na najniższych obrotach miksera tylko przez chwilę, do połączenia składników. 4 . Na dolną warstwę ciasta wykł adamy masę śmietanową a na to owoce. P rzekł adamy ko le jnym plackiem, czynność powtarzamy. Kładziemy ostatni place

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania