jajek 3 łyżeczki cukru wanilinowego 100g cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem: 4 żółtka 6 łyżek cukru pudru 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% Poncz: 200 ml wrzątku 3 łyżki kawy 60 ml likieru amaretto 50ml wódki 7ml aromatu migdałowego Dodatkowo: kakao czekoladowe ziarenka kawy Wykonanie: 1. Biszkopt: Żółtka(...)bardzo gładką masę, dodać stopniowo mascarpone i ubijać, aż krem będzie miał jednolitą kremową konsystencję. Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywno i całość dokładnie wymieszać szpatułką. Krem przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego. 3. Poncz: Zaparzyć kawę, następnie ją ostudzić i przelać do miseczki, dodać amaretto, wódkę, aromat migdałowy i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Na biszkopcie prostopadle do krótszego
Szalona Kuchnia Ewelinymoment o diecie i kaloriach. Jeśli macie Brownie. Ciasto czekoladowe typowe dla amerykańskiej kuchni. Ciemnobrązowy kolor, gęsta i wilgotna masa, oraz miłość do czekolady powodują, że po prostu ubóstwiamy ten wypiek. Kiedy stoi na stole niemalże pewne jest, że każdy gość z ogromną chęcią sięgnie po kawałek ciasta. Ciekawy jest również fakt, że ta propozycja to prawdziwy rekordzista znajdujący(...)ciast na zamówienie szukamy tutaj -> https://lodziarniamis.pl/ Sernik cynamonowy. Tego sernika się nie piecze i nie da się nie kochać! Delikatny, kremowy, lekki jak piórko z wyczuwalną nutą cynamonu i miodu. To ciasto na zamówienie to prawdziwy HIT! Szczególnie w tym miejscu https://lodziarniamis.pl/ . Kiedy mamy już dość tradycyjnych deserów, warto sięgnąć po sernik, w którym bazą jest mascarpone
ProstePesto.plJajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i mieszamy szpatułką. Pod koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się z masą. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 22 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 30-40 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia(...)blaty. (Ja z racji, że nie lubię przekrawać biszkoptów, dzielę składniki na trzy części i piekę osobno trzy blaty po ok. 20 min.) składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) 60 g czekolady deserowej, startej wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywną, gładką masę
Domowy Smak Jedzeniachciałybyśmy zaproponować ciasto „Dirt cake” w nowej odsłonie. Pomysł został zaczerpnięty ztego przepisu jednak wprowadziłyśmy kilka drobnych modyfikacji. Deser jest pyszny, lekki, kremowy, ale najważniejszy w nim nie jest smak, a wygląd który zachwyca wszystkie dzieci :). Ilość porcji: 3 Składniki: Na ciemną warstwę: 250-300g ciemnych herbatników z kremem ½ banana 1/5 szklanki mleka 1 łyżka serka mascarpone Na jasną
Kolizje SmakówCiasto czekoladowa delicja z brzoskwiniami, to połączenie kakaowego biszkoptu z brzoskwiniami w galaretce i pysznego kremu czekoladowego. U mnie wersja urodzinowa na dużej blaszce. Zapewniam, że ciasto smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie, galaretka i owoce(...)suche przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Następnie dodać wodę, wymieszać i przelać ciasto do formy. Wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 25-30 minut do suchego patyczka. Upieczone ciasto wyciągnąć z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Nasączenie, galaretka i owoce: Do garnuszka wlać sok z jednej puszki brzoskwiń, dolać wody
Passions hobbies lifePyszne i bajecznie proste ciasto, które upiekłam w tym roku na święta zniknęło ze stołu raz dwa. Dostałam na nie przepis od koleżanki i faktycznie jest
Prosty przepis nacuore :) Mazurek ze słonym karmelem i czekoladą (Crostata con cioccolato e caramello salato) Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne Colomba - tradycyjne włoskie ciasto na Wielkanoc (Colomba pasquale) Wielkanocny wieniec drożdżowy (Treccia pasquale di pasta lievitata) Cytrynowa babka z mascarpone (Ciambellone al limone e mascarpone) Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Puszysta babka
La grande e la piccola cuocaSnikers na krakersach to szybsza odmiana tradycyjnego ciasta. Odpada bowiem czas na przygotowanie kruchego ciasta. Nie znaczy to jednak, że jest mało smaczne. Wręcz przeciwnie! Potrzebujemy
Tylko pysznielekko gęste, ale również powinno dobrze rozprowadzać się po patelni. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Następnie wylej na nią niewielką ilość ciasta i smaż ok. 1 minuty. Gotowe naleśniki podawaj z ulubionymi dodatkami – u mnie dziś z mascarpone i domową konfiturą z żurawiny. Smacznego Artykuł Czerwone naleśniki pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniEfektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:). Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 300 ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg truskawek borówki i mięta do dekoracji
Szefowa kuchniDo tego tortu miał być długi, zabawny (przynajmniej w moim mniemaniu ;) wpis i całe mnóstwo powiązanych z nim zdjęć, niestety żarty zgubiły mi się gdzieś pomiędzy
brunetkawkuchniprzypadku jest to tylko brak lukrowej polewy lub lukrowej postaci, która stoi po środku torta. ;) Zapraszam do spróbowania mojego nowego ciasta! Składniki: borówki - 250gmigdały w płatkach - 100gczekolada min.85% kakao - 80g lub samo kakao - 50gser ricotta - 200gser mascarpone - 500golej kokosowy - 50gjajka - 5 szt.śmietana 36% - 100gwiórki kokosowe - 80gcynamon - wg uznaniakardamon - wg uznaniastewia (opcjonalna) - wg uzniania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik
Keto Przepisycukru pudru szczypta soli Dodatkowo: cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia (olej lub smalec) 1. W misie miksera umieszczamy serek mascarpone, żółtka, cukier, sól i alkohol. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Następnie dodajemy stopniowo mąkę. Ciasto zrobi się gęste, wtedy musimy zagniatanie skończyć na stolnicy. 2. Stolnicę oprószamy mąką, ciasto musimy rozwałkować na kształt prostokąta, wtedy węższe boki
kruche babeczkimąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, wymieszać. Piec około 20 minut w 170 stopniach ale kontrolować ciasto, piekarniki różnie pieką. Wymiary blaszki 37x25cm Masa do przełożenia: 500ml śmietany kremówki 36% 500g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki nutellii Polewa: 1 gorzka czekolada 100g u mnie Goplana 100ml śmietanki kremówki Dodatkowo: wydrążone wiśnie
W garach u Gosimini papilotkach do pralin. Do przygotowania kulek, możecie śmiało zużywać okrawki różnych ciast, nie tylko biszkoptowego. Składniki: 250 g pokruszonego, suchego ciasta biszkoptowego ( lub innego, np piaskowego ) 100 g masy kajmakowej orzechowej ( np. Helio ) 100 g serka mascarpone ewentualnie łyżka kwaskowatego dżemu Do dekoracji: roztopiona czekolada kolorowe posypki lukier barwniki spożywcze - do czekolady i lukru Wykonanie: Pokruszone ciastko biszkoptowe
kolorowotorcikowo