ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:200/512)

Tort tiramisu 219

kawowych smaków, a mianowicie tort TIRAMISU. Rewelacyjne połączenie kawy i ciasta w jednym. Zasmakuje dla nie jedno wybredne podniebienie, bo jest po prostu przepyszny !  A więc zaczynamy... :) Składniki: Biszkopt: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 750 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki (36%) 100 g cukru pudru Nasączenie biszkoptu(...)opadnięciu ciasta! I zostawiamy biszkopt do całkowitego ostygnięcia.  Po całkowitym ostygnięciu przekrajamy na 3 równe blaty ciasta. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, a następnie powoli dodajemy po jednym opakowaniu serka serka mascarpone (dodajemy delikatnie po to, by nie zważyć śmietany i aby nie zrobiły się grudki). Całość miksować

Gotuj z Mąką
Ciasto marchewkowe z olejem rzepakowym. 97

Ciasto: 1 puszka ananasa 2 szklanki startej na grubych oczkach marchewki 4 jajka 1 szklanka brązowego cukru 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżki wody różanej 1 łyżka zalewy z ananasa  łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu  3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 łyżeczki pasty waniliowej II. Masa: 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki(...)minut). Studzimy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białe czekolady. W misce umieszczamy mascarpone, zimną śmietankę i pastę waniliową. Miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy przestudzoną, ale wciąż płynną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Umieszczamy w lodówce pod przykryciem na ok. 30 minut. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2-3 części. Przekładamy je schłodzoną masą.  Wierzch również smarujemy i dekorujemy. Odstawiamy

DominikaDolci
Czekoladowy tort z masłem orzechowym 89

Czas czytania: 3 min Czekoladowy tort z masłem orzechowym to dość nietypowe połączenie smaków szczególnie dla europejskich podniebień, ale jest dobrze znane w USA. Jeśli lubicie smak ciasta czekoladowego, masła orzechowego, malin i bananów to tort będzie Wam smakował. Smak tortu jest zaskakujący i bardzo, bardzo dobry i z każdym kęsem coraz bardziej wciągający. Choć poniższy proces wykonania jest dość(...)cukru pudru 5 dużych jajek koniecznie w temperaturze pokojowej 30 g kakao bez żadnych dodatków Składniki na krem 180 g masła orzechowego gładkiego bez kawałków orzechów 500 g serka mascarpone 10 g gorzkiego kakao 4 łyżki cukru pudru lub tyle ile uznacie za stosowne Dodatkowo 1 duży banan dojrzały suszone banany drobno połamane-do dekoracji kilka ciastek do dekoracji boków

SprawdzonaKuchnia.pl
Devil's Food Cupcakes z kremem orzechowym z nutellą 164

maślanki 3/4 szklanki brązowego cukru  1 jajko 1 łyżka kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku lub 1/3 szklanki espresso wiśnie lub śliwki z kompotu Krem: 250 g mascarpone 6-7 łyżek nutelli 1/3 szklanki mielonych orzechów laskowych Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia(...)jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Papilotki wypełnić do połowy ciastem, następnie nałożyć owoce i przykryć je reszta ciasta do ¾ wysokości. Pieczemy babeczki 20 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem.  Schłodzone mascarpone miksujemy z nutellą. Najlepiej słodkość i intensywność kremu kontrolować. Może się okazać, że 7 łyżek nutelli to dla Was za mało bądź za dużoJ

Mania Gotowania
Tort z czereśniami 158

nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 ŚmietanFix +sok wiśniowy lub wiśniówka na poncz(...)sokiem z wiśni lub wiśniówką, dobrze robić to od strony, która była przecięta, wtedy poncz łatwiej wsiąknie w ciasto. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix i miksujemy, tak żeby wymieszał się dokładnie z całym kremem. Jako „utrwalacz

Ciastkozercy
Tort Tiramisu 185

blat, nasączamy, wykładamy 1/3 masy mascarpone, posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Z trzecim, wierzchnim blatem postępujemy tak samo jak z poprzednimi. Tort kończymy masą z mascarpone posypaną ostatnią częścią wiórków. Boki również smarujemy masą. Należy schłodzić ciasto przez ok. 3-4 godziny w lodówce

psgotujemy
Tort piankowo truskawkowy 424

galaretki) Składniki masy wiśniowej: - 500ml mocno schłodzonej kremówki - 250g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - 2 galaretki wiśniowe - 400ml wrzątku (na 2 galaretki) Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 600 g truskawek - czekoladowe kropelki (do ozdoby) - wiórki kokosowe - listki mięty (do ozdoby) - sok jabłkowy do nasączenia ciasta Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia(...)robimy masę cytrynową) z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone – mieszamy łyżką. Kolejno – wlewamy tężejące, ale płynne galaretki cytrynowe – mieszamy. Biszkopt przekrajamy na dwie części. Pierwszą (która będzie stanowić spód) nasączamy sokiem jabłkowym i smarujemy konfiturą jagodową. Nakładamy masę cytrynową – równamy powierzchnię. Kładziemy drugą połowę ciasta. Również nasączamy sokiem i smarujemy konfiturą. Szykujemy masę wiśniową tak samo

mojewypiekiinietylko
Tort tiramisu 193

pieczenia.  Biszkopt pieczemy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni ok. 40 minut. Upieczone ciasta odstawiamy do ostygnięcia, po czym kroimy na 3 blaty. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier puder i serek mascarpone. Wszystko miksujemy, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Adwokat mieszamy z kawą. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy 1/3 adwokatu z kawą

Salonik smaków
Porzeczkowiec 87

Ciasto Porzeczkowiec to pełne aromatu, wilgotne ciasto, które jest połączeniem biszkoptu kakaowego z kremem śmietankowym i dżemem porzeczkowym. Mimo, iż na pierwszy rzut oka ciast o wyglądać może na czasochłonne, wcale takie nie jest. Biszkopt kakaowy zrobić można bardzo szybko, zwłaszcza jeśli do jego przygotowania sięgniemy po pomoc robota kuchennego. Krem śmietankowy jest również w miarę prosty i szybki(...)zrobienia. To ciasto robię na ogół na imieniny oraz na spotkania z rodziną, kiedy chcę poczęstować ich czymś słodkim. Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji kosztować tego ciasta, poniżej zostawiam przepis na Porzeczkowiec i zapraszam do pieczenia Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto Porzeczkowiec Składniki na Porzeczkowiec. Biszkopt kakaowy: 4 duże jajka

MeCooks
Torcik brownie 213

Wyrazisty w smaku, mocno czekoladowo-orzechowy torcik, który z pewnością zrobi furorę. Można przyozdobić go owocami sezonowymi lub orzechami. Ciasto: 200g czekolady gorzkiej 3 jajka L 140g masła 3/4 szklanki cukru 85g mąki 1 opakowanie cukru waniliowego Krem orzechowy: 200g mascarpone 200g masła orzechowego 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan(...)dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez około 35 minut. 2. Krem orzechowy: mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy ze sobą. Bita śmietana: bitą śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. 3. Upieczone ciasto przekrawamy na 3 części. Przekładamy je kremem orzechowym, na wierzch wykładamy bitą śmietanę. Wygładzamy boki. Na wierzch układamy owoce sezonowe

Szefowa kuchni
Tort z musem truskawkowym. 166

przegotowanej wody  sok cytrynowy do smaku. Masa: ok 700 ml śmietany kremówki 30%-36% 500 g sera mascarpone cukier do smaku ok 2-3 łyżki cukier waniliowy Wykonanie tortu. Zimny biszkopt kroimy na 3 części. Rant tortownicy, w jakiej piekliśmy ciasto układamy na tortownicy i wkładamy do środka pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy go wodą z sokiem z cytryny(...)sera mascarpone ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier i cukier waniliowy do smaku. Wykładamy część masy na nasączony biszkopt i rozsmarowujemy po całości i wykładamy pozostały mus truskawkowy. Następnie przykrywamy go masą śmietanową. Nasączamy ostatni biszkopt i tort wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie delikatnie nożem odkrawamy ciasto od rantu tortownicy, rozpinamy ją i zdejmujemy

Malinowe Pocałunki
Tort w kształcie gitary 202

przemian po jednym żółtku i po trosze mąki.Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 25x36cm.Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i wyciąć kształt gitary. Następnie przekroić je na 3 części.Dwie części nasączyć nalewką zmieszaną z wodą.Krem:  600ml śmietanki 36%,  250g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 4 łyżki likieru z białej czekolady

Z miłości do słodkości
Malinowa chmurka 135

wrzącej wody Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na całkiem stężałą galaretkę. Beza z migdałami(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Bezę rozsmarować na papierze na wielkość blachy, posypać płatkami migdałowymi.  Pieczemy w 140 stopniach przez 60 minut. Wystudzić. Zimną bezę przełożyć na masę śmietanową. Ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sernik Oreo 103

Na święta wielkanocne nie może zabraknąć dobrego sernika. U nas w tym roku będzie to sernik pieczony z ciasteczkami Oreo . Sernik zrobiliśmy z sera z wiaderka

niecodziennikpary
Tort Amaretto 206

każdemu, bez wyjątku :). Koniecznie musicie go wykonać ;). Biszkopt kakaowy: 100 g mąki pszennej tortowej 40 g kakao 5 dużych jajek 140 g cukru Krem śmietankowo - migdałowy: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 400 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 5 - 6 łyżek cukru pudru 50 ml likieru Amaretto 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub kilka kropel aromatu migdałowego opcjonalnie - 1 opakowanie zagęstnika(...)około 40 cm upuścić w formie na podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki ciasta od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem śmietankowo - migdałowy: Serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder umieścić w naczyniu i ubić razem do otrzymania gęstego, sztywnego kremu. Pod koniec ubijania dodać likier oraz ekstrakt

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania