ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:205/512)

Tarta z kremem z białej czekolady i grejpfrutem 195

spróbować! ;)     Składniki: (na formę o średnicy 23 cm) Ciasto kruche: 100 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 60 g cukru pudru szczypta soli 1 żółtko Krem z białej czekolady: 100 g białej czekolady 150 g śmietany kremówki 36% 200 g serka mascarpone   Grapefruit curd: 230 g obranego ze skórki i błonek grejpfruta (ok. jeden(...)wybrzuszy". Kolejne 5-10 minut piec już bez obciążenia, by ciasto nabrało kolorku.  Po tym czasie tartę wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia.     Krem z białej czekolady: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodając pod koniec serek mascarpone. Do kremu stopniowo wlewać przestudzoną czekoladę, cały czas miksując do momentu uzyskania

Nastoletnie Wypiekanie
Tort komunijny 221

bazie serka mascarpone z borówką amerykańską to jest to! Nie za słodki, lekki, po prostu pyszny. Składniki: 7 jaj 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki Masa: 1 kg serka mascarpone 500 ml śmietany krenowej 36% 500 g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru sok z 1/2 cytryny Poncz: 1 szklanka mocnej herbaty 2 łyżki cukru alkohol do smaku Do dekoracji(...)Upieczony wyjmuję, studzę i kroje na dwa blaty.  Herbatę mieszam z cukrem i alkoholem i nasączam spód ciasta.  Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder, sok z cytryny oraz serem mascarpone. Połowę borówki miksuję blenderem i dodaję do masy, resztę zaś dodaję w całości. Masę wykładam na nasączonym spodzie biszkoptowym i formuję łopatka na kształt księgi. Przykrywam drugim

Ciasteczkowy Potwór
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 232

zmianami (tym razem niemałymi). Składniki na spód – proporcje na tortownicę 26cm (ciasto półkruche): - 250 g mąki krupczatki - 62g cukru pudru - 125g masła - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 łyżka lodowatej wody - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy serowej: - 900g tłustego twarogu - 250g serka mascarpone - 200g gęstej śmietany 30% (u mnie Crème fraîche) - 5 jaj - 1 i ¼ szklanki(...)Odstawiamy do przestudzenia. Szykujemy masę serową. Twaróg z serkiem mascarpone ucieramy blenderem, dodajemy stopniowo cukier, śmietanę, esencję migdałową, a następnie po jednym – jajka – cały czas miksując na niskich obrotach. Na koniec wsypujemy budyń i miksujemy, aż się połączy z masą serową. Odlewamy 1 miarkę (250 ml) masy. Boki tortownicy z ciastem wykładamy przyciętymi paskami papieru do pieczenia. Ponieważ sernik będzie

mojewypiekiinietylko
Ciasto marchewkowe z jabłkami – prosty przepis 83

prosty przepis na wilgotne ciasto marchewkowe z jabłkami. Lubicie ciasto marchewkowe? Ja uwielbiam. To idealny deser do kawy czy herbaty. Ciasto marchewkowe smakuje nam najlepiej właśnie w okresie zimowym. Dodaję zawsze do niego niewielką ilość przyprawy do piernika. Ten zapach podczas pieczenia… Coś cudownego. Spróbujcie. Jak przygotować ciasto marchewkowe? Przepisów na ciasto marchewkowe jest wiele. Sama korzystam z kilku(...)patelni Kohersen, dzięki temu ilość tłuszczu była minimalna. A wracając do przepisu na ciasto marchewkowe… Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami jest bardzo prosty. Tak przygotowane ciasto marchewkowe można podać z polewą czekoladową lub z kremem na bazie mascarpone. Obie wersje smakują równie pysznie. Ja dziś wybrałam wersję z polewą Spróbujcie. Moi goście

Słodkie okruszki
Tort z michałkami i pianką wiśniową 263

Tort przełożony kremem z białymi cukierkami michałkami, którego smak przełamałam kwaśną pianką z wiśni. Pyszne połączenie słodyczy z orzeźwiającym smakiem owoców. A wszystko to pomiędzy puszystym

https:KKuchniaMniam
Tiramisu 104

Nie wiem czy wiecie, ale deser tiramisu tradycyjnie podaje się w upalne dni na drugie śniadanie, w akompaniamencie mocnej kawy espresso. Istnieje kilkadziesiąt przepisów na tiramisu

Rusty Fork
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 147

ciasteczek Petit Beurre 150 g masła 2 łyżki kakao 1 kg twarogu sernikowego 250 gram serka mascarpone 4 jajka 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1 budyń waniliowy puszka - 400 g masy krówkowej 150 g solonych orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy do nich 2 łyżki kakao. Roztapiamy masło(...)mascarpone. Nadal miksując wsypujemy do masy budyń waniliowy oraz 2 łyżki masy krówkowej.  Na koniec ubijamy pianę z białek i łączymy ją z masą serową delikatnie mieszając łyżką.  Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie.  Gdy ciasto

Taste Therapy
Mój urodzinowy tort czekoladowy 181

torcik powstał na szybko, bo miałam kupić gotowe ciasto do pracy, później wpadłam na pomysł że zrobię babeczki, ale jak urodziny to urodziny i tort zrobiłam. Mnie smakował, bo ja uwielbiam dużą ilość czekolady!  Składniki : * biszkopt jasny - 3 jajka, szklanka mą ki pszennej, pół szklanki cukru , łyżeczka proszku do pieczenia * biszkopt ciemny - 3 jajka, 3/4 szklanki mą ki pszennej(...)cukrem i s okiem z cytryny. Namaczać biszkopty. Każdy przekładać dżemem i kremem z kremówki i mascarpone z cukrem pudrem. Na zmianę jasny i ciemny blat. Cały tort pokryć kremem i odłożyć na godzinę do lodówki. Przygotować polewę, przestud zić i oblać boki. Ciasto schło dzić i udekorować

Magiczne Życie Marty
Rurki z adwokatem 203

najlepiej od razu zróbcie ich więcej. Składniki: 250g mąki pszennej 125g jogurtu naturalnego 125g masła 250g mascarpone 100g śmietany kremówki 36% 75ml likieru adwokat 3 łyżki cukru pudru Olej lub masło do smarowania foremek Mąkę mieszamy jogurtem i masłem, zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Schłodzone cienko rozwałkowujemy, kroimy w paski. Foremki do rurek smarujemy olejem/masłem, nawijamy(...)ciasto, tak by pierścienie ciasta zachodziły na siebie i układamy na blaszce – w pozycji leżącej. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 12 minut – aż uzyskają złoty kolor. Śmietankę miksujemy na sztywną pianę, do ubitej dodajemy partiami mascarpone, następnie adwokat i cukier puder. Masa powinna wyjść gęsta, nie wymaga dodatku żelatyny. Odstawiamy przygotowany krem do lodówki.  Upieczone rurki

Gotowanie i blogowanie
Świąteczny torcik makowy 122

kawy rozpuszczalnej 40ml Amaretto Masa śmietanowo- czekoladowa z brzoskwiniami  300ml śmietany 30% 200g mascarpone 200g białej czekolady 1 puszka brzoskwiń Bita śmietana: 400ml śmietany 36% 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru barwnik zielony Dodatkowo: kolorowe perełki cukrowe białe wiórki kokosowe Wykonanie: 1. Ciasto makowe Mak dokładnie wypłukać w wodzie, sparzyć a następnie zmielić. Żółtka ubić z cukrem(...)Śmietanę ubić na sztywno, cały czas miksując dodać mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do momentu uzyskania jednolitej masy. Następnie połączyć z czekoladą za pomocą szpatułki. Na końcu do masy dodać pokrojone brzoskwinie. 4. Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan- fixem i cukrem pudrem. 5. Składanie tortu Pierwszy blat ciast makowego nasączyć ponczem i posmarować 1/2 masy śmietanowo-czekoladowej

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernikowa chmurka w polewie czekoladowej 263

szybkie! Należy jednak pamiętać, by miksować/blendować składniki tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika, co mogłoby spowodować, że ciasto w piekarniku bardzo urośnie, a następnie opadnie... Na początek krótko bledujemy twaróg sernikowy, serek mascarpone i mleko skondensowane. Następnie dodajemy jajka, budyń, olejek waniliowy i cukier puder. Całość blendujemy. Przelewamy masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Jagodowa rozkosz 369

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)szkl. cukru pudru 250 g waniliowego serka homogenizowanego 1 szkl. mleka w proszku 150 g jagód 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 1 szkl. śmietany 30% 1 śnieżka 125 g mascarpone Dodatkowo: starta czekolada do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku i miksujemy po każdym dodaniu. Wlewamy olej. Mąkę, proszek

Smaki Na Talerzu
JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ 2262

oprze! Zakończyłyśmy to ciasto inaczej niż Kasia, ale absolutnie nie mniej pysznie! Gwarantuję, że po spróbowaniu totalnie się w nim zakochacie. My jednogłośnie stwierdziłyśmy, że jest to jedno z lepszych ciast, jakie przygotowałyśmy inspirując się blogami kolegów czy koleżanek po fachu. Polecam! A Kasi dziękujemy za przepis i czekamy na nowe wypieki! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) CIASTO SZPINAKOWE: * szpinak(...)podgrzewamy, do gorącej dodajemy czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy żelatynę ( hartując wcześniej (, odstawiamy do tężenia. Tężejącą rozsmarowujemy na cieście szpinakowym, chłodzimy co najmniej 45 minut. MASA BORÓWKOWA: Borówki miksujemy na gładki muz z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Mascarpone miksujemy z jogurtem greckim, dodajemy borówki. Wylewamy na schłodzoną masę czekoladową. Odstawiamy na co najmniej godzinę. GALARETKA: Galaretki rozpuszczamy

Ostra na Słodko
Kruche Ciastka Słodkie Wielkanocne Koszyczki 309

ciasto zagnieść rękoma lub wyrobić mikserem. 2. Gotowe ciasto podzielić na dwie równe części, każdą troszkę spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 45 minut. 3. Jedną część ciasta wyjąć z lodówki, zdjąć folię i bardzo krótko zagnieść, aby stało się bardziej elastyczne. Następnie rozwałkować na grubość około 3-4mm. Z ciasta wycinać okręgi(...)babeczek wysmarować masłem, patrz FILM . Następnie wyciętym ciastem wyłożyć spód każdego wgłębienia na babeczkę, docisnąć brzeg i spód. Ciasto ponakłuwać widelcem i blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 12-15 minut, aż ciasto się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. 5. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostudzenia

Mała Cukierenka
Kokosowe ptasie mleczko 110

jest niebiańsko lekka i puszysta. Wierzch ciasta można oblać ulubioną czekoladą lub po prostu obsypać wiórkami kokosowymi. Za spód ciasta posłużyły batoniki dla dzieci (misie lubisie). Spód: 6 biszkopcików z mlecznym nadzieniem (np. Lubisie) Masa: 1 puszka  mleczka kokosowego  Radix-bis (400 g) ¾ szklanki ksylitolu lub białego cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki(...)gorącej (nie wrzącej!) wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Do miski przelewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Wsypujemy ksylitol lub biały cukier. Dodajemy serek mascarpone. Całość miksujemy na średnich obrotach. Dolewamy przestudzoną żelatynę, ponownie miksujemy. Masę przelewamy na biszkopty. Na wierzchu ciasta tworzą się pęcherzyki powietrza, dlatego ciasto jest tak lekkie i puszyste. Ciasto chłodzimy w lodówce do stężenia. Wierzch możemy obsypać wiórkami

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania