Krem pistacjowy sporządzony jest na bazie pasty pistacjowej z białą czekoladą . Dodatek serka mascarpone i śmietanki dodaje niesamowitej lekkości i delikatności. Uwielbiam orzechy , a szczególnie pistacje. Ciasta i torty z kremami orzechowymi to już chyba klasyka. Znakomita alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za owocami. Krem pistacjowy na dwa sposoby. obrane pistacje Ten pyszny krem można przygotować na dwa sposoby(...)recipe-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser Cuisine American Keyword krem do ciast, krem do makaroników, krem do tortu, krem pistacjowy, pistacje Prep Time 30 minutes Przygotowanie pistacji 1 hour Total Time 1 hour 30 minutes Servings 500 ml Calories 600 kcal Equipment
SmartBake.plCiasto czekoladowa krówka to przepyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Świetne połączenie herbatników, masy budyniowej oraz czekoladowej krówki. Słodkość przełamuje słony smak krakerów. Ciasto idealne dla wielbicieli czekolady :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 budynie czekoladowe ok 150 gram herbatników maślanych 750 ml mleka 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru 100 gram masła 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej(...)gram serka mascarpone 1 puszka 400 gram masy krówkowej czekoladowej 1 łyżka kakao 500 ml śmietany kremówki 30% 1 fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru ok 250 gram krakersów 50 gram ( pół tabliczki) mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: na dno blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, do garnka wlewamy
Blog kulinarny S9.PLCiasto jak arbuz to nic innego jak pyszny biszkopt ze szpinakiem, przełożony masą z bitej śmietany i mascarpone oraz galaretką. Bardzo smaczne i efektowne. cieszy oczy i podniebienie :) polecam przepis. BISZKOPT : 200 g mąki pszennej 3 jajka 2 garście szpinaku 1/2 szklanka oleju 1/2 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)mieszamy i odkładamy do lekkiego stężenia. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrami, następnie dodajemy mascarpone, mieszamy i wlewamy rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Szybko miksujemy. Biszkopt umieszczamy w tortownicy, nasączamy go herbatką, na to rozkładamy śmietanę oraz rozsypujemy po wierzchu jagody lub borówki, ciasto chwilę chłodzimy. Po około 1 godzinie wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie chłodzimy. Ciasto wyjmujemy z tortownicy
Kulinarne Fantazje Mariolidrobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone 50 g miękkiego masła ekstrakt z wanilii 1,5 szklanki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Dodać
Pysznie & Piękniedodajemy 6 łyżek gorącej wody .Miksujemy na krem . Przesiewamy małymi porcjami mąkę ,delikatnie mieszamy łyżką . Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodaje do ciasta . Całości wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy całości za pomocą łyżki . Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni na samym środku piekarnika ,zaraz po upieczeniu(...)serek mascarpone 2 tabliczki czekolady mlecznej Wykonanie Śmietanę ubijam na sztywną masę dodaje serek mascarpone i wszystko razem mieszam . Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i smaruję delikatnie ciasto a resztę dodaje do masy śmietanowej i wykładam na ciasto na które wcześniej wysmarowałam czekoladą i zwijam delikatnie ,zdobię np. czekoladą ,zdobienie według uznania ,wstawiam
Mój Smakzmianę z kefirem. Zmiksować dokładnie. Nakładać ciasto do papilotek do 2/3 ich wysokości, na to nakładać po 1 łyżeczce dżemu i dopełniać ciastem. Piec przez 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Krem 125 g mascarpone duża łyżka nutelli świeże jeżyny Wymieszać serek z nutellą i dekorować kremem wystudzone babeczki. Dekorować świeżymi jeżynami. moje babeczki nadziewałam domowym dżemem
Słodkie inspiracjecukru trzcinowego 1/2 szklanki maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy: 100 g moreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 żółtka 1 łyżka(...)papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i wstawiam formę. Piekę 40-45 minut góra dół. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem ciasto. Mus morelowy: Morele suszone i miechunkę, zalewam gorącą wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień odcedzam, przekładam do pojemnika, dodaję sok z pomarańczy i miksuję blenderem. Krem: Mascarpone, śmietanę, puder przekładam do miski
wesoła kuchnianawet, że to najlepszy sernik jaki jadł... :-) A to niebywały komplement, tym bardziej, że to ciasto piekłam właśnie dla niego... :-) Inspiracją był przepis znaleziony w Kuchni Wyjątkowych Smaków, zmodyfikowałam go tylko na wymiary swojej formy (....i... i właśnie teraz odkryłam..., że zamieniłam ricottę na mascarpone, i to już kolejny raz...może dzięki temu wyszedł tak pyszny...). Piekłam w tortownicy(...)likieru amaretto - 2 łyżki mielonych migdałów (gdyby masa była zbyt mokra) Masa serowa: - 850g mascarpone - 350g ricotty (dałam twaróg "Juliko") - 150g cukru trzcinowego lub zwykłego (lub ksylitolu) - 150g mielonych migdałów - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 jajek - 3 łyżki amaretto Dodatkowo: - puder trzcinowy do oprószenia ciasta Ciasteczka miksujemy, dodajemy rozpuszczone masło i amaretto (ja dodałam także 2 kopiaste łyżki mielonych migdałów
Smaczne Zdroweimprezy. Babeczki nie dość, że smakują wspaniale, to jeszcze stanowią świetną dekorację stołu. Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne(...)wykleić foremki, mocno dociskając do brzegów i nakłuć widelcem. Przed upieczeniem wstawić foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki
kolorowotorcikowoKrem: 200 g śmietany kremówki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: 1 granat Wszystkie składniki na spód zagnieść w zwartą kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30-40 minut. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i wyłożyć ciastem formę do tarty. Wstawić do piekarnika(...)nagrzanego na 200 stopni na około 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze 10 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone i ostudzoną, roztopioną czekoladę i delikatnie wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na kruchy spód. Posypać pestkami granatu i włożyć do lodówki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!mascarpone 250 g. METODA: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na pianę. Stopniowo dodawać cukier puder cały czas miksując, aż piana będzie sztywna. Dodać żółtka, wymieszać szpatułką. Następnie partiami dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszając szpatułką. Masę podzielić na dwie równe części. Formę 35x 20 cm wyłożyć pergaminem i wylać jedną część ciasta. Piec(...)rozpuszczą. Masę jabłkową przelać na biszkopt. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Nasączyć ponczem. Śmietanę kremówkę ubić ( nie całkiem na sztywno ) dodać mascarpone i dalej ubijać, aż masa będzie sztywna. Wyłożyć na biszkopt ( można przełożyć do rękawa cukierniczego i stworzyć wzorki ). Ciasto umieścić w lodówce na co najmniej 2 godziny
Kuchnia Paulettesskorupką tego kruchego ciasta kryje się słodkie i aromatyczne nadzienie. Głównym składnikiem są gruszki, którym towarzyszą rodzynki oraz cynamon. Gruszki same w sobie zawierają wiele słodyczy, więc nie trzeba dodatkowo intensywnie dosładzać ciasta. Z tego względu przepis ten polecam szczególnie osobom, które chcą nauczyć się mniej słodzić. Może właśnie ta tarta pozwoli Wam odkryć, że w cieście nie musi być(...)gruszki i jabłka są podobne, to różnią się nieco smakiem w cieście. Jabłka są kwaskowate, a gruszki bardziej słodkie. Jednak to właśnie dzięki tej słodyczy ciasto nabiera charakteru: z zewnątrz chrupiące, w środku soczyste i słodkie. Znane są różne wersje tarty z gruszkami: z budyniem, szarlotką czy mascarpone. Jednak według mnie te dodatki, choć pyszne, to jednak “zagłuszają
Wiszniówkazrobiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Nie za słodkie orzechowo- czekoladowe ciasto z kajmakiem i wafelkami. Ciasto bez pieczenia z kakaowymi herbatnikami. Idealne dla łasuchów. Składniki: 300g kakaowych herbatników (mogą być maślane) 250ml śmietanki 30% 500g mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki nutelli 100g orzechowych wafelków 400g masy kajmakowej 100g siekanych orzechów laskowych kakao
Słodki ZakątekChyba nie ma osoby która nie spróbowała chociaż raz tiramisu . Nie żadne gotowe ciasto w paczce . Tylko własne tiramisu do kawy. Można zrobić w pucharkach, foremkach czy też w tortownicy. Udane tiramisu to przede wszystkim delikatny krem mascarpone, puszysty biszkopt nasączony kawą espresso plus likier amaretto. Dzisiaj proponuje Tort tiramisu : Składniki:biszkopt 4 jajka 100g mąki pszennej(...)średnicy 22 cm, wyłożyć papierem do pieczenia tylko dno formy. Boków niczym nie smarować . Wyłożyć ciasto . Pieczemy w temperaturze 160 -175 stopni, przez 45 min . Kawę z likierem wymieszać . Masa- kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dodać serek mascarpone na małych obrotach zmiksować. Wykonanie : Pierwszy blat biszkopta kładziemy na tortownicy, nasączamy 1/3 likieru
Wypieki Uliwmieszać je łyżką w makową masę. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka z dodatkiem szczypty soli. Pianę z białek stopniowo dodawać do masy makowej, delikatnie wmieszać ją w ciasto. Ciasto wylać na blachę ( 25/25 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 o C ( z termoobiegiem ) przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Przestudzić(...)blenderze. Do misy miksera wlać śmietankę kremówkę, dodać serek mascarpone, miksować na średnich obrotach, do uzyskania puszystej masy. Następnie wmieszać kawałki żurawiny. Wykonanie Makowiec japoński przekroić wzdłuż na pół, jedną część przełożyć z powrotem do formy do pieczenia, na niej rozprowadzić 3 / 4 kremu żurawinowego. Przykryć drugą częścią ciasta, na wierzchu którego równomiernie rozsmarować resztę kremu z żurawiną. Makowiec japoński
niecodziennikpary