torcik w kształcie Biedronki :) Cały efekt finalny opiera się właściwie na dekoracji. Ma być wesoło i kolorowo :) Jeśli nie macie czasu piec ciasta wykorzystajcie gotowe blaty biszkoptowe. Zamiast kremu możecie ubić śmietanę z mascarpone lub przyrządzić inne nadzienie. Owoce również możecie dodać według uznania. Ważne, aby z zewnątrz torcik zachęcał do jedzenia, wtedy nawet małe niejadki się skuszą. Duże(...)zdaniem dzisiaj każdy może sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa z dziecięcych lat :) Poniżej podaję sposób, w jaki ja wykonałam swój torcik. Wprawdzie, delikatnie mówiąc, "kuleję" jeśli chodzi o dekorowanie ciast, ale nie narzucam końcowego efektu - każdy może wykonać dekorację według własnych upodobań :) Zatem kochani, Wszystkiego co Najlepsze z okazji Dnia Dziecka :D Źródło: klik Tortownica o średnicy 20 cm Składniki
My simple kitchenmuffinki upiekłam na Mikołajki :) Wyszły bardzo smaczne, wilgotne, delikatnie pachnące pomarańczami (do ciasta dodałam drobno pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy) nadziewane dżemem o smaku kiwi. Do tego obowiązkowo musiała być jakaś świąteczna dekoracja. Wybór padł na zrobienie choinek z masy śmietanowej z mascarpone (mojej ulubionej). Jednak, aby nie było tak łatwo i „codziennie” postanowiłam, że choinki będą(...)soli 12 łyżeczek dżemu z kiwi (lub agrestowego) Dekoracja: 400 ml śmietany 30% (schłodzonego) 500 g serka mascarpone (schłodzonego) 2-3 łyżki cukru pudru barwniki spożywcze w żelu w 3 odcieniach zieleni (Wilton: Soczysta zieleń, Zieleń liści, Zieleń mchu) kolorowe posypki do ciast Wykonanie: Mąkę pszenną przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy szczyptę soli oraz skórkę pomarańczową
MyCookBook.plzrobimy tego od razu po wyciągnięciu z pieca ciasto ostygnie i będzie zbyt mało elastyczne, żeby dało się je zawinąć.Orzechy kroimy na drobne kawałki, żelatynę namaczamy w małej ilości wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem (można wcześnie włożyć do zamrażarki trzepaczki miksera i miskę), dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Żelatynę podgrzewamy lekko i mieszamy, aż będzie zupełnie
CiastkozercyPolecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kinder bueno bez pieczenia Składniki: Ciasto: około 300g herbatników 6 kopiastych łyżek nutelli – około 300g 550ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru 3 płaskie łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku 100g orzechów laskowych około 1/3 szklanki mleka(...)najdrobniej (ja użyłam do tego młynka do kawy). 5. Do miski przełożyć serek mascarpone i wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać do niego w 3 partiach ostygnięty mleczny budyń, przy 3 partii proszę również dodać zmielone orzechy, dokładnie wymieszać. 6. Pozostałą śmietankę ze składników na ciasto (300ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, dodać
Mała CukierenkaZapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj
Ana Mari's worldTen tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym
Przepisy Kulinarnecukru (zależne jak słodkie są jabłka ) • 1 łyżka cynamonu • 1 łyżeczka cukru waniliowego piana • 3 białka • 1 serek mascarpone • 1 budyń śmietankowy • 1 szklanka cukru pudru kruszonka • 1,5 szklanki mąki • 125 g masła • 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania 1. Ciasto • Mąkę posiekać z masłem dodać cukier puder jajka proszek do pieczenia i śmietanę zagnieść dość szybko ciasto.Jakby(...)pieczenia Wyłożyć ciastem może się kleić Radzę ręce maczać w mące będzie łatwiej • Na ciasto wyłożyć jabłka • Zrobić kruszonkę miękkie masło zagnieść w misce z mąką i cukrem pudrem 4. • Białka ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę Dodać serek mascarpone i budyń wymieszać wszystko na wolnych obrotach wyłożyć pianę serową na jabłkach Na górę dać
W królestwie smaków Beatyoleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750 g śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(lub według własnych smaków) 1/2 puszki kajmaku 3 kiwi 2 banany 1 granat Wykonanie: Naleśniki Wszystkie składniki dokładnie roztrzepać trzepaczką aż ciasto będzie gładkie i bez grudek. Odstawić na 15 minut, aby ciasto "odpoczęło" Na rozgrzaną patelnię wraz(...)olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Potrzebne nam będzie 9 sztuk wystudzonych naleśników. Krem W misce ubić mocno schłodzoną śmietanę wraz z cukrem pudrem. Kiedy śmietana będzie już gęsta dodać serek mascarpone i chwilę ubijać. Ułożyć jeden naleśnik, posmarować go cieniutką warstwą kajmaku, a następnie warstwą kremu i przyłożyć drugim. Tak powtarzać
O kuchni z uczuciemozdobienia babeczek najlepsze będą owoce np truskawki Przygotowanie : Mokre składniki rozmieszać, suche składniki dokładnie wymieszać. Mokre przelać do suchych. Ciasto przelać do papilotek na 3/4 wysokości. Piec 25 minut w 200 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Mascarpone dokładnie wymieszać z kremem czekoladowym, przełożyć do rękawa i ozdabiać babeczki. Na każdej ułożyć truskawkę
Magiczne Życie MartyJedzenie nie tylko powinno wspaniale smakować, ale także stanowić przykład malarskiej wręcz kompozycji. Dotyczy to także wypieków. Ciast, które można potraktować jako płaszczyzny do tworzenia fantazyjnych obrazów. Ciasteczek przypominających niejednokrotnie dekoracyjne miniaturki, które aż szkoda zjeść, bo tak są ładne. W okresie zbliżającej się Wielkanocy szukamy takich ślicznych wypieków, które nie tylko rozpłyną się w ustach, ale też pokolorują(...)składniki suche, ponownie dokładnie mieszamy widelcem, aż uzyskamy jednolite, lśniące ciasto. Wsypujemy marchewkę i orzechy, mieszamy. Ciasto rozdzielamy łyżką do foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami lub wysmarowanych olejem i posypanych tartą bułką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Serek mascarpone mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Wierzch każdej wystudzonej muffinki smarujemy serkiem (serek wykładamy przy użyciu łyżeczki
KulinarneImpresje.plMasa jagodowa: 750 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 szkl cukru pudru (dałam mniej) 2 galaretki jagodowe (2x44 g) 2 szkl gorącej wody 1 i 3/4 szkl jagód Dodatkowo: 2 galaretki jagodowe (2x44 g) jagody do dekoracji tortu Przygotowanie: Ciasto szpinakowe: Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej! Szpinak rozmrozić(...)puder oraz serek mascarpone. Następnie wlać tężejące galaretki jagodowe, dodać jagody i krótko wszystko zmiksować do połączenia. Część masy jagodowej odłożyć do dekoracji boków i góry tortu. Do reszty dodać pokrojoną w kostkę galaretkę jagodową, wymieszać i schłodzić 10-15 minut w lodówce, by masa zgęstniała. Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć krem jagodowy
Nastoletnie Wypiekaniedodatkiem kakao i herbaty Matcha. Po usmażeniu są puchate i delikatne, świetnie pasuje do nich niezbyt słodki krem z mascarpone. Naleśniki złożyłam w formę torcika, który na pewno skusi do spróbowania niejednego niejadka. Torcik z naleśników biszkoptowych, może zastąpić nawet ciasto na deser. Niezwykle proste wykonanie, jedynie smażenie może zająć dłuższą chwilę, ale zapewniam, że warto. U mnie torcik został(...)części i dodać do każdej z porcji ciasta. Po dodaniu piany z białek, należy delikatnie wymieszać, nie miksować. Nieprzywierającą patelnię rozgrzać i przed pierwszym nałożeniem ciasta, posmarować tłuszczem. Ciasto naleśnikowe zawiera olej, więc nie ma potrzeby smarowania patelni tłuszczem przed każdym nałożeniem ciasta. Na rozgrzaną patelnię wylewać równe niezbyt duże porcje ciasta i rozprowadzać równomiernie po dnie patelni. Dobrze sprawdza
Kuchcik gotujecukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa cappuccino: 330 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cappuccino ½ szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru pudru 1,5 - 2 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Dodatkowo: ½ tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować na kształt koła(...)czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę lub ryż w celu obciążenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Następnie usunąć papier i piec jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem: Przygotować esencję cappuccino – tzn. proszek wymieszać z gorącą wodą. Wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubić, następnie połączyć z serkiem mascarpone, a następnie
Fabryka pomysłówjestem fanką megasłodkich ciast i lepkich deserów. To klasyczne tiramisu jest słodkie w punkt. Nie dostaniecie takiego w cukierni. Nie rozpływa się, jest puszyste, lekkie i zwarte jednocześnie. Idealny deser na upały, gdy włączenie piekarnika jest jednoznaczne z wyparowaniem. Spróbujcie! W myśl zasady „wszystko albo nic”, nie zobaczycie tutaj przepisu na tiramisu z serka wiejskiego, z użyciem żelatyny(...)objętość a kogel-mogel będzie lekki i puszysty. Do masy jajecznej, po jej lekkim przestygnięciu (3-4 minuty po zdjęciu miski z kąpieli wodnej), trzepaczką balonową wmieszamy serek mascarpone – nie miksujemy i nie ubijamy, mieszamy tylko do połączenia. W osobnej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietanę. Delikatnie przekładamy ją do sera z jajkami i dokładnie mieszamy, tylko
Karo in the Kitchenpuch, dodałam przesiane mąki i delikatnie mieszałam. Formę prostokątną wyłożyłam papierem do pieczenia( tylko dno) i przelałam ciasto biszkoptowe. Piekłam 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam w poprzek biszkopt. Zmiksowałam śmietanę na sztywno,dodałam serek mascarpone i nadal delikatnie miksowałam do połączenia składników. Na końcu dodałam śnieżkę do smaku .Połowę masy wyłożyłam na biszkopt,przykryłam drugim
Różowa kuchnia