ciasto z mascarpone - 7674 przepisów (strona:204/512)

Czekolada i pomarańcze 182

doskonale smakują z czekoladą, pomyślałam, że warto dać temu duetowi szansę w połączeniu z serem. Właściwie to z serkiem mascarpone, bo muszę Wam się przyznać, że to trochę oszukany sernik, wcale nie z twarogu. Dzięki temu to naprawdę wspaniałe ciasto. Konsystencję ma wyjątkową, a smak przypomina jedne z moich ulubionych cukierków - trufle! Na dodatek jego przygotowanie jest dość proste(...)łączymy. Lekko studzimy. Serek mascarpone, jajka, cukier i mąkę krótko ubijamy mikserem, tylko do połączenia składników. Wlewamy letnią czekoladę ze śmietanką i całość znowu mieszamy - najlepiej już nie mikserem, ale łyżką lub szpatułką. Masa będzie płynna i tak ma być. Jeśli do pieczenia używamy foremek silikonowych, nie trzeba ich w żaden sposób przygotowywać, a ciasto można wlać bezpośrednio do nich

Ratunku obiad
Jagodzianki --- Jagody 156

Składniki  Ciasto:  1100 g mąki  500 ml mleka * 200 g masła  4 pełne łyżki mascarpone-ok.120-140g  4 jajka  12 łyżek cukru  50 g świeżych drożdży  2 szczypty soli  1,5 litra  jagód   4-6 łyzki cukru pudru Lukier: 1 pełna szklanka cukru pudru(...)jeszcze cieplego mleka dodajemy rozbełtane jajka.Do  miski przesiewamy mąkę z solą,dodajemy mleko z jajkami i zaczyn wyrośnięty  . Wyrabiamy mikserem z hakiem okolo 6-8 minut.Jeśli ciasto będzie bardzo mocno kleić się do rąk, podsypujemy je odrobiną mąki, ale powinno być ono raczej miękkie i nie zbyt zwarte. Gotowe  ciasto oprószany mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy

w mojej kuchni
JESIENNY CZEKOLADOWIEC 87

linkiem  Soczyste brownie Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Jabłka: 6 średnich jabłek 2 opakowania galaretki o smaku agrestu 0,5 szklanki cukru Dodatkowo: 50 g startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt brownie - mąkę pszenną z kakao przesiać. W kąpieli(...)waniliowy, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na  koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dno tortownicy o wymiarach 24x24 cm położyć pierwszy blat biszkopta i rozsmarować cieniutką warstwę masy waniliowej (2-3 łyżki

Ciastka - domowe słodkości
Orzechowe ciasto bez pieczenia 162

kolejnym pysznym przepisem. Biorąc pod uwagę mój ostatni jesienno zimowy "niedoczas" postawiłam tym razem na ciasto bez pieczenia. Do zrobienia ciasta wykorzystałam  masę orzechową od Helio , herbatniki kakaowe od Cukry Nyskie , mascarpone i orzechy arachidowe. Szybki, prosty ale jakże smaczny deser do popołudniowej kawy. Składniki: 1 puszka 560 g masy orzechowej od Helio 2 paczki 200 g herbatników kakaowych

Życie zaczyna się w kuchni
PLACKI Z SERKIEM MASCARPONE 84

łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżeczki cukru * szczypta soli Wykonanie: Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i serek mascarpone. Wszystko dobrze wymieszać. Na rozgrzaną, suchą patelnię łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Placki podałam z konfiturą Stovit  o smaku  brzoskwini z marakują

Zrób to smacznie
Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 158

akcji. Co prawda u mnie w tym tygodniu było to ciasto na poniedziałek;) Wspólnie z Szóste Niebo  i Ewusiowe Smaki  przygotowałyśmy błyskawiczne ciasto Kinder country. Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki prażonej pszenicy + garść na wierzch Przygotowanie: Białe czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, studzimy

Życie zaczyna się w kuchni
Deser z galaretką i mascarpone 152

Często mamy ochotę na coś słodkiego a nie chce nam się piec ciasta. Wtedy idealnie sprawdzają się takie deserki. Galaretka, bita śmietana, serek mascarpone i owoce są idealne aby stworzyć coś słodkiego. składniki: 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % 1 galaretka truskawkowa 2 kostki gorzkiej czekolady oraz starta czekolada do posypania kilka truskawek i czereśni Galaretkę truskawkową przygotować

Monia miesza i gotuje
beza z kawą i mascarone 145

niego oderwać ale tym razem okazja była ważna więc bez bezy nie mogło się obyć. Za kawą na co dzień nie przepadam ale w ciastach ją uwielbiam. Zwłaszcza w połączeniu z grubą warstwą kremu z mascarpone. Jeśli lubicie mocno słodkie wypieki to ten torcik na pewno Wam zasmakuje ale ostrzegam- uzależnia! Składniki: na bezę: 8 białek 400 g drobnego cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada śmietanowa z borówkami 356

Mąka ziemniaczana 50g Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Cukier 175g Cukier waniliowy 1 op. (16g) Woda wrzątek, 4 łyżki Krem: Śmietana kremówka 300ml Mascarpone 250g Cukier 130g (lub mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich ciast) Dodatkowo: […] The post Rolada śmietanowa z borówkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kinder country 128

ciasto widziałam je już kilkukrotnie w sieci i zawsze kiedy widziałam zdjęcia miałam ochotę spróbować. Przejrzałam kilka przepisów, ale i tak zrobiłam je trochę po swojemu. Z pewnością ma milion kalorii, ale czasem warto pozwolić sobie na odrobinę słodkiego szaleństwa. Jest oryginalne dzięki dodatkowi pszenicy, słodkie, aksamitnie kremowe i wprost idealne do filiżanki dobrej kawy. Jeśli o tą ostatnią chodzi(...)który jest na tyle prosty, że praktycznie każdy sobie z nim poradzi.  Warstwa jasna: 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 2 białe czekolady  3 szklanki pszenicy w miodzie (lub płatków kangus, a może być pszenica ekspandowana wtedy ciasto będzie mniej słodkie) 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 2 paczki herbatników (po 100 g) Tortownicę

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 174

szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże cukrowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Olej, wodę, pół szklanki cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować(...)Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie miksera zmiksować na gładko ale nie na całkiem sztywno, dodać galaretkę agrestową i ubijamy do momentu aż zrobi się jednolity krem.  Poncz: Schłodzony napar z herbaty łączymy z nalewką. Mieszamy. Złożenie: Pierwszy dolny blat ciasta, nasączamy ponczem, smarujemy cienko konfiturą malinową, może być też wiśniowa

Wanilia i Kardamon
Mazurek chałwowy 182

zbyt wiele razy, żeby się nie uszkodziło. Masa: 4 łyżki pasty tahini 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 250 g mascarpone Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na dobrze ostudzone ciasto i wyrównać. Polewa i ozdoby: 2 łyżki pasty tahini 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny żurawina/granat płatki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym 170

budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - konfitura jagodowa - ok. 500g borówki amerykańskiej - 1 galaretka no smaku leśnych owoców - 350 ml wrzątku (do rozpuszczenia galaretki) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja miałam już ciasto gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę(...)wykładamy nim formę włącznie z bokami (z pozostałości ciasta można upiec ciasteczka), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy galaretkę – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak

mojewypiekiinietylko
Mazurek migdałowy z kremem amaretto i białą czekoladą 238

Krem amaretto z białą czekoladą: 300 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 70 ml amaretto kilka kropli soku z cytryny Bita śmietana: 250 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny na 1 łyżkę wody 1 łyżeczka cukru pudru Dekoracja: 100-150 g uprażone płatki migdałowe 30-40 g konfitury malinowej Przygotowanie: Ciasto: 1.Mąkę przesiać, dodać zimne masło i posiekać(...)tortownicę, można ciasto delikatnie w kilku miejscach po nakłuwać widelcem. Piec:  20-35 min w temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremów. Po ostudzeniu, nałożyć konfiturę malinową na cały spód. Wstawić całość do lodówki. Krem: 1. Mascarpone dokładnie zmieszać z amaretto za pomocą miksera. 2. Gdy serek uzyska gładką konsystencję dodać sok z cytryny 3. W kąpieli

KreatywnePiny
Gryczane placuszki z serkiem mascarpone 183

olej do smażenia 300 g pieczarek 1 łyżeczka musztardy łyżka masła Wykonanie: Kaszę gotujemy na sypko. Ostudzoną kaszę miksujemy blenderem, dodajemy serek mascarpone, posiekany drobniutko czosnek, roztrzepane jajka oraz otręby owsiane dokładnie mieszamy składniki. Łyżką nabieramy ciasto które kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy po 5 minut z każdej strony. Wykładamy na ręcznik kuchenny do odsączenia z nadmiaru tłuszczu

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania