ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:949/1309)

Sernik 246

płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć. Ciasto wylać do blaszki  wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 st. C Wykonanie: Margarynę, ser, cukier przepuścić przez maszynkę. Następnie ucierać przepuszczone przez maszynkę składniki dodawać(...)dosypać budyń, olejek, rodzynki a na koniec wmieszać pianę z białek. Pod ser zrobić cienki biszkopt z 2 - 3 jajek z kakao. Który wcześniej upiec. Na upieczony biszkopt wykładamy masę serową i pieczemy całość przez ok  60 min w 170 -180 stopniach . Gdyby za szybko zaczął brązowieć przykryć folią aluminiową

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Dziwne? Ale zjadliwe #7 Niedzielne (śnia)danie. Na różowo 208

pieprz do smaku Krewetki wymieszałam z łyżką masła i podpiekłam 10 min. (150 st.). Wystudziłam. Następnie dodałam resztę masła (rozpuściłam je w mikrofali), koperek, sól, pieprz i całość zblendowałam. Masę przełożyłam do foremki i schłodziłam w lodówce (p rzygotowana ilość wystarczyła na jedno śniadanie ). 5 średnich ziemniaków (surowych) 1/2 szklanki kefiru 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)smaku Ziemniaki obrałam i starłam na fasolkowych oczkach. Odsączyłam z nadmiaru wody. Następnie wbiłam jajka, wsypałam suche składniki, wlałam oliwę, kefir i całość wymieszałam. Gofrownicę rozgrzałam i nakładałam ciasto. Gofry zapiekałam do zarumienienia, ale nieco dłużej niż zwykłe (gdyż używałam surowych ziemniaków). Ostatecznie śniadaniowaliśmy (nie) nudną kanapką.  Różową. A obiad? Po co obiad

bastalena
Cynamonowe kremówki 224

Pół szklanki napoju sojowego o smaku waniliowym 4 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cukru trzcinowego nierafinowanego 1 łyżeczka cynamonu 1 banan wiórki kokosowe Przygotowanie:      Płat ciasta francuskiego kroimy na trzy prostokąty, z czego każdy z nich następnie dzielimy na cztery kwadraty. Pieczemy je według instrukcji podanej na opakowaniu (180-200 stopni C przez około 15 minut(...)pozostawionej części wsypujemy mąkę. Mieszamy bardzo dokładnie, aby nie było żadnych grudek.  Mieszaninę wlewamy do gotującego się mleka. Ponownie mieszamy, trzymając całość na ogniu, dopóki masa nie zgęstnieje. Wtedy zdejmujemy ją z palnika, łączymy z wiórkami kokosowymi (ilość wedle życzenia) i pozostawiamy do ostygnięcia.      Banana obieramy i kroimy na plasterki. Cukier mieszamy w szklance

Weganizm infantylny
Tarta kakaowa z lemon curd 253

zimną margarynę i wszystko razem zagnieć . Ciastem wyłożyć na grubość 1 cm wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty o średnicy 25 cm . Ciasto nakłuć widelcem . Formę z ciastem owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki . Po wyjęciu z lodówki wstawić do nagrzanego do 200 st . piekarnika . Piec około 20 min do zrumienienia . Po upieczeniu odłożyć(...)przelać przez gęste sitko . Jajka i żółtko zmiksować na wolnych obrotach z cukrem i wlewać powolutku do podgrzanego do około 50 st soku z cytryn cały czas mieszając.Następnie masę podgrzewamy i cały czas mieszamy do uzyskania temperatury około 80 st ( nie wolno zagotować ) . Zdjąć z pieca dodać zimną margarynę , szczyptę soli i kremówkę . Całość energicznie wymieszać , przykryć folią spożywczą

Ala piecze i gotuje
Kokosowo-czekoladowa krajanka 290

miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony  Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru   180 g masła/margaryny 4 jajka 20 dag gorzkiej czekolady(...)studzimy, jajka lekko roztrzepujemy mikserem, czekoladę siekamy na niezbyt małe kawałki.Do miski wsypujemy wiórki, cukier, dodajemy jajka i ostudzone masło. Dokładnie mieszamy, aby składniki się dobrze połączyły. Połowę masy przekładamy do formy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy wierzch, posypujemy kawałkami czekolady, przykrywamy pozostałą masą, lekko dociskamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, na około

Mia Cucina Sofieta
Puszyta drożdżówka 165

małymi porcjami dodawać roztopione masło. Wyrabiać do momentu, aż ciasto wchłonie masło, będzie gładkie i elastyczne. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 90 minut. Po tym czasie lekko wyrobić, przełożyć ciasto do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą (wymiary mojej keksówki 30 x 11 cm). Odstawić do wyrośnięcia na 30 - 40 minut. Po tym czasie posmarować wierzch roztrzepanym jakiem(...)minut. Składniki na kruszonkę: 50 g miękkiego masła, 10 płaskich łyżek mąki, 4 łyżki cukru, op. cukru waniliowego, Składniki umieszczamy w miseczce i palcami wyrabiamy na grudkowatą masę. Oryginalny przepis znajdziecie też tutaj

Delicious Titbits
Odwrócone ciasto z rabarbarem 190

szczypta soli łyżeczka zapachu pomarańczowego 1 szklanka śmietany 18% Mąkę przesiać, dodać proszek i sól, delikatnie wymieszać. Do miski przełożyć 113 g masła, dodać cukier i zmiksować na jednolitą masę. Dodać zapach i jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Następnie dodawać mąkę łyżka po łyżce, na zmianę ze śmietaną, miksować na najwolniejszych obrotach. Kruszonka: ¼ kostki masła pół szklanki(...)minut, aż puści sok. Pozostałą część masła, pokroić na kawałki i poukładać na dnie tortownicy (wyłożonej papierem do pieczenia – samo dno). Następnie przełożyć rabarbar, bez soku. Na wierzch przełożyć ciasto. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Pod formą z ciastem, położyć drugą większą formę, do której będzie ściekał

kulinarnyswiatdomi
Eklerki z Kremem z Advocatem i Kremem Kawowym polane Polewą Czekoladowo Kawową, czyli Eklerki Blondynki ;) 273

łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, albo tak jak ja wkładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy sobie takie eklerki, oczywiście w dużych odstępach od siebie, bo ciasto bardzo rośnie. Piekłam w piekarniku nagrzanym na ok. 200 stopni przez około 20-30 minut. Wszystko zależy jakiej wielkości eklerki sobie wycisnęliśmy. Po upieczeniu wyłożyłam ciastka na kratkę do całkowitego wystudzenia(...)pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Mleko zagotowałam. Doprowadziłam do wrzenia i od razu zestawiłam na bok, wlałam likier, wymieszałam. W misce żółtka zmiksowałam z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodałam przesiane mąki i dalej miksowałam do czasu, w którym uzyskałam gładką masę. Masę z żółtek wlałam do mleka, wymieszałam do rozpuszczenia, postawiłam na palnik i cały czas mieszając, zagotowałam

Blondynka Gotuje
Ciasto czekoladowe z mikrofali 189

Składniki: 8 łyżek mąki tortowej 6 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao cukier wanilinowy 9 łyżek mlek 2 jajka 5 łyżek

Pychotkaaa
Sernik na zimno z czarną porzeczką 368

Sernik na zimno z czarną porzeczką Kolory tego sernika są obłędne. Można najeść się samymi oczyma. Kolorowy, orzeźwiający, pyszny. I prosty oczywiście w wykonaniu. Jeśli lubicie

na moim stole...
Domowy batonik Knoppers 2852

Knoppers to jeden z naszych ulubionych kupnych słodkości. Ale dlaczego by nie spróbować zrobić ich samemu?? Ja już od dość dawna sama robię te batoniki. Dziś

Z miłości do słodkości
Tort makowy z masą budyniową 195

Boże Narodzenie, to Święta, na których nie moze zabraknąć makowego tortu. Na blogu, to już 3 przepis na ten pyszny deser. I choć przepis na biszkopt

Gosia gotuje
Torcik jogurtowy z truskawkami 828

pokrojona w plastry rolada z musem jabłkowym i czekoladą , z której przygotowaniem też nie będzie problemu, nie przerażajcie się, gdyż przygotowuje się ją bardzo szybko. Gdy wstawiłam zdjęcie tego ciasta na FB-ku zaraz pojawiły się e-mailowe prośby o przepis. Wszyscy piszący mówili, że tort jest piękny. Torcik z truskawkami jest naprawdę piękny, do tego smaczny, będzie ozdobą każdego(...)żelatyna się rozpuści. Cały jogurt grecki przekładamy do misy robota, dodajemy cukier puder i olejek, dokładnie miksujemy. Do zmiksowanego jogurtu powoli dodajemy przestudzoną żelatynę, miksujemy i gdy zacznie masa jogurtowa gęstnieć przekładamy do tortownicy z połówkami truskawek (Gdy będzie za rzadka truskawki mogą podnieść się do góry). Wyrównujemy powierzchnię masy jogurtowej, w którą na całej powierzchni wkładamy do 1/3 wysokości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mega Ciastka z Masłem Orzechowym i M&M`s 297

owsiane i na końcu czekoladę pokrojoną na grube kawałki i 1/3 części M&M`s. Z ciasta formuję ugniatając w dłoniach nieduże kulki, tak ok. 1 kopiasta łyżka ciasta. Układam na blaszce wyłożonej papierem, lekko spłaszczam i wciskam po 2 - 3 sztuki M&M`s. Ciastka jak widać nie rosną zbytnio więc nie musimy robić zbyt wielkich odstępów(...)minut. Po tym czasie delikatnie przeniosłam na kratkę i odstawiłam do wystudzenia. ciastka po upieczeniu są miękkie, ale jak wystygną twardnieją i są idealne jak za długo będziesz miksować masę mogą trochę rozpłynąć podczas pieczenia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tarta ze śliwkami, budyniem i bezą włoską 252

ciasto. Ciastem dokładnie wyklejamy formę na tartę o średnicy 25 cm, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na ciasto kładziemy kawałek folii aluminiowej i zasypujemy ryżem, grochem lub specjalnymi ceramicznymi kulkami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut, następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 5 minut. Na podpieczony spód(...)wkładamy do piekarnika na kolejne 10 -15 minut.  4. W między czasie w małym rondelku podgrzewamy mleko z budyniem i łyżką cukru i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Wylewamy na podpieczone śliwki i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 5. Czas na przygotowanie bezy. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza z funkcją grilla, półkę piekarnika ustawiamy możliwie najwyżej, tak żeby

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania