ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:945/1309)

Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu) 263

słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy papierem do pieczenia. Wrzucamy do blendera wszystkie składniki oprócz dropsów/czekolady i cukinii. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dopiero na koniec

PaleoLife
Friandy malinowe 130

malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g mąka orkiszowa 6 szt białka jaja 180 g erytrol lub inne słodziwo 150 g olej kokosowy lub masło klarowane 24-36 szt maliny Sposób przygotowania Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja, a następnie olej kokosowy. Miksujemy na gładką masę. Masę wykładamy

Kucharzyca
Idealny biszkopt maślany 201

dwóch ciast, gdyż bardzo ładnie wyrósł a nie mam sił na podwójne pieczenie. 5 średnich jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki skrobii kukurydzianej (zamiennik – mąka ziemniaczana) 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia olejek maślany Białka z cukrem mocno ubić, dodać żółtka, proszek do pieczenia i wymieszać. Mąkę przesiać i delikatnie wymieszać z masą. Przełożyć

Kocham Czekoladę
CIASTO KAWOWE Z WIŚNIAMI 142

lepszych ciast,wprost rozpływa się ustach. Biszkopt kakaowy:   8 jajek 1 szklanka cukru 1 1/2 szkl mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodać cukier,następnie żółtka rozmieszane z octem.Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao,wymieszać i dodać do masy jajecznej,delikatnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Tarta z figami, gruszkami i białym serkiem 150

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka nadzienie 200 g białego sera 0,5 szkl mleka 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 gruszki 3 figi Zagnieść dość twarde ciasto kruche, wylepić formę do tarty i wstawić(...)miski i porządnie zmiksować przy pomocy blendera. Gruszki przeciąć na 4 części i wydrążyć gniazda nasienne, 2 figi przekroić na 4 części, trzecią zostawić. Na podpieczony spód wylać masę serową, Ułożyć gruszki i figi na przemian i wstawić do piekarnika na ok 20 min. Po wyjęciu udekorować pozostawioną figą , posypać brązowym cukrem

Gotowanie jest łatwe
Sernik amerykański 142

ochotę na ciasto, które rozpłynie Wam się w ustach, to nie pozostaje Wam nic innego jak zerknąć na ten przepis i wygospodarować sobie chwilkę na przygotowanie pysznego, puszystego sernika. Będzie on dość mocno czekoladowy, i na pewno szybko zniknie z blaszki:) Składniki: spód: opakowanie okrągłych biszkoptów (125 g) 2 łyżki stopionego masła łyżka wody łyżeczka zapachu cytrynowego masa sernikowa

na moim stole...
Jagodzianki z serem 130

Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat. Podzielić na ok. 16 równych części. Z każdej części uformować kulki, następnie ułożyć je blisko obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Drożdżówki odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do podrośnięcia.  Kulki rozpłaszczyć i uformować wgłębienia na nadzienie, najlepiej przy pomocy szklanki. Do każdego dołka włożyć po łyżce masy serowej. Następnie

Kuchnia Ellie
Tarta z brukselką 103

soli zanieść ciasto i schować do lodówki na min.10 minut.Wylepić nim formę do tarty. Jajka wymieszać ze startym serem i śmietaną.Doprawić do smaku (dość intensywnie-wówczas danie idealnie sprawdzi się na jesienne,chłodne dni). Wylać całość na surowy spód.Na wierzchu poukładać połówki brukselki. Zapiec w temperaturze 180 stopni ok.40 minut.Tarta będzie gotowa,gdy masa w środku dobrze

Wielki apetyt
Babka cytrynowa 244

nieskomplikowany, ciasto zawsze się  udaje. Smakuje super orzeźwiająco :)  Gorąco polecam, do "zwykłej" kawki i od święta :) SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 200 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna masło i bułka tarta do wysmarowania foremki cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło cukrem na gładką masę

Moje Kuchenne Rewelacje
Kokosanki w najlepszym wydaniu 2633

kolei cała masa to 940kcal w tym 15,8g białka , 69,1g tłuszczu , 54g węglowodanów oraz 23,5g błonnika . SKŁADNIKI: 140g banana- po obraniu ze skórki 100g wiórek kokosowych 20g mąki żytniej razowej 1 duże jajko imbir mielony 1 łyżeczka sody PRZYGOTOWANIE: Banana rozgnieść widelcem Dodać jajko i dokładnie wymieszać Wsypać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia Ciasto nakładać łyżką

peanutbuttermonster
proste, drożdżowe bułeczki 129

brzegów.Ciasto zwijać  w rulon i kroić na 2 -3 cm plasterki .Gotowe bułeczki przełożyć na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C przez około 20 minut. Piekłam z termoobiegiem 2 blaszki naraz .Cukier puder rozetrzeć z 2 łyżkami gorącej wody na gładką masę. Po ostudzeniu

w mojej kuchni
Róże naleśnikowe na walentynki 151

ciast smażymy na patelni naleśniki. Z gotowych naleśników dużą szklanką lub foremką wycinamy kółka.  Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej ser mascarpone i cukier puder i łączymy składniki. Naleśnikowe koła układamy jeden obok drugiego aby zachodziły na siebie, po 3 lub 4 szt w zależności od tego, jak duże róże chcemy otrzymać. Całość smarujemy przez środek masą serową i zwijamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami 241

cieście.Ciasto dzielimy na około 9 kwadratów.  Wiśnie oddzielamy od kompotu. Z całej ilości kompotu odlewamy 1/3 szklanki, resztę możemy wypić J Przekładamy wiśnie do rondelka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż puszczą sok. 1/3 szklanki kompotu który wcześniej odlaliśmy mieszamy z mąką ziemniaczaną i zalewamy mieszanką wiśnie.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje (musimy

Mania Gotowania
Marcepanowe tiramisu z truskawkami na winie 260

Niedziela to dzień w którym... odpoczywamy! i dlatego też w tym dniu możemy sobie pozwolić na ciut więcej, nie będzie to skrajność a zdrowy i pyszny

Kuchnia PROzdrowotna
Domek z piernika 280

ciasto rozwałkować i wycinać elementy domku: ściany, dach, drzwi, komin oraz serduszka do dekoracji. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 10-12 minut w temp. 180st. Ostudzić.Lukier: 2 białka, ok. 300g cukru pudru, kilka kropel soku z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier puder oraz sok z cytryny. Masa powinna

Z miłości do słodkości