ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:926/1309)

Ciasto czekoladowo- pomarańczowe 144

Cukier i margaryne miksujemy na gładka masę. Dodajemy jajka i ponownie miksujemy przez ok 2 minuty. Wlewamy przestygniętą czekoladę i ekstrakt pomarańczowy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao i dodajemy na przemian z płynnymi składnikami. Miksujemy. Na koniec dodajemy otarta skórkę z pamarańczy. Blachę wykładamy papierem i wylewamy na nią ciasto (jest dość gęste). Wstawiamy do nagrzanego

ChilliJemy
Tarta makowa 121

razy) i raz mielimy. Resztki ciasta z  piernikowych gwiazdek  rozkruszamy i odstawiamy na noc, aby się wysuszyły. W wersji z herbatnikami bardzo drobno je rozkruszamy.   Płatki migdałowe prażymy na patelni i odstawiamy do wystygnięcia. 50 ml mleka mieszamy z rumem i zalewamy okruchy lub herbatniki. Za pomocą łyżki mieszamy na jednolitą masę, którą wykładamy formę do tarty

My Chcemy Jeść
Drożdżowe racuchy z jabłkami 120

wszystko się rozpuściło odstawiamy masę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły działać, na około 15 minut jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do rozczynu drożdżowego dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy smażymy racuchy na teflonowej patelni, na małym ogniu, pod przykrywką, dość długo z każdej ze stron, żeby ciasto wewnątrz się wypiekło SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Gofry z truskawkami - jak z budki 91

cukrem waniliowym na gładką, jasną masę. Dodajemy mleko, wodę, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy, a następnie miksujemy do połączenia się składników. Dolewamy olej i miksujemy jeszcze około 3 min. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i mieszamy delikatnie trzepaczką lub łyżką. Nalewką wlewamy do nagrzanej gofrownicy odpowiednią ilość ciasta i pieczemy w zależności od mocy urządzenia

Kolorowy Przepisownik
Tort Ferrero Rocher 348

mieszamy ciasto za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy za wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 30-35 minut (do suchego patyczka). Pierwszą tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy. Do czekolady dodajemy miękkie masło oraz krem czekoladowy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy mocno pokruszone wafelki

paapilotkaa
Francuskie "cukiereczki" 139

cukru pudru Wykonanie: Ciasto rozmrażam, najlepiej na noc, na najniższej półce w lodówce. Rozwijam i  kroję  w prostokąty o szer.5 cm i dł. 10 cm. Orzechy mielę i podprażam na gorącej patelni. Przekładam do miseczki, dodaję cukier, miód, cynamon i białka. Mieszam, aż  wszystkie składniki połączą się ze sobą. Masę orzechową nakładam na środek pierwszego prostokąta, przykrywam

Ciasteczkowy Potwór
Versatile Blogger Award - moje nominacje 153

liście mam ich całą masę:) A fakty o mnie? Sama nie wiem, bo nie lubię pisać o sobie...:) Ale faktem jest, że: 1. Lubię pieczenie;; 2. Mam dwa zawody i nie jestem pewna, który z nich bardziej mnie pociąga; 3. Uwielbiam upały; 4. Kocham podróże; 5. Nie przepadam za czekoladowymi ciastami; 6. Mam psa i... kury, hehe...; 7. Uwielbiam Filipka

In my kitchen
Proste muffiny kakaowe 143

połączenia składników, mogą zostać grudki w cieście. Przełożyć do tekturowych papilotek lub formy do muffinów wyłożonej papierowymi papilotkami. Piec 20-25 minut w 200 stopniach, do suchego patyczka. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (funkcja rozmrażania), dodać cukier puder i wymieszać łyżeczką. Rozsmarować na górze muffinek po pół łyżeczki masy czekoladowej. Udekorować wg własnego uznania

W kuchni wieczorem
Sernik jagodowy 141

doskonale wpisuje się w kompozycję całego ciasta. Pięknie się prezentuje. Zapewniam, że będziecie oczarowani jego smakiem :) Polecam! Składniki na spód: 50 g herbatników 2 łyżki masła 25 g gorzkiej czekolady Herbatniki bardzo drobno rozkruszyć. Masło i czekoladę rozpuścić, połączyć z herbatnikami. Spód tortownicy o średnicy 18 cm wyścielić papierem do pieczenia. Wyłożyć masę ciasteczkową, uformować zwarty spód. Schłodzić w lodówce

Domowa cukiernia Ewy
Babka twarogowa 176

idealnie przełamuje słodycz ciasta, dzięki czemu ciasto nie jest ciężkie. Można się nim zajadać. Składniki: - 4 jajka; - szklanka oleju rzepakowego; - 250 twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego; - 0,5 szklanki cukru; - opakowanie cukru wanilinowego; - 200 g mąki pszennej; - 100 g mąki ziemniaczanej; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, dodać olej i zmiksować. Zmielony twaróg dodać

dom-agi.pl
Sernik FIT na otrębowym spodzie 300

więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem i wylewamy na wystudzony spód. dekorujemy truskawkami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Całe ciasto zawiera: 1039 kcal, 50,6 g białka

Powiedz dietom nie
Tartaletki z kremem twarogowym i jagodami 113

krążek pergaminu, a następnie nakładamy łyżkę ciasta, która następnie ręcznie rozprowadzamy po foremce.Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na około 8-10 minut - pieczemy do złotego koloru. W tym czasie przygotowujemy krem twarogowy:Do malaksera wrzucamy biały chudy twaróg, dodajemy ekstrakt waniliowy i cukier i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką

Słodkie Przyjemności
Naleśniki Klasyczne 151

można dodać 3-4 łyżki cukru. Konsystencja ciasta powinna być bardzo rzadka.2.Twaróg:Dwie kostki twarogu wrzucić do miski , dodać wszystkie składniki. Łyżką wszystko ładnie wymieszać,ugnieść i dodawać cukier jak uważasz , że jeszcze twarożek jest mało słodki.3.Smażenie:Co tu dużo pisać? Mała ilość oleju na patelnię, ponieważ w samej masie jest już olej. Masę nabierać chochlą

Gotuj Z Muzyką
Sernik z Orzechami 195

pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Wylewamy powstałą masę sernikową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni. Pieczemy przez godzinę, a następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy na kolejną godzinę w piecu.W sytuacji gdy sernik popęka lub będzie miał inne niedoskonałości po upieczeniu można go odwrócić, tak aby jego góra była dołem ciasta i na odwrót.Orzechy podprażamy na suchej

Słodka Strona
Tarta z farszem ziemniaczanym 124

się zdarza ;)Składniki na ciasto:pół kostki masła (lub margaryny),1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,szczypta soli.Wszystkie składniki przełożyć do miski i połączyć rozcierając palcami. Powinno wyjść dość sypkie. Przesypać je do natłuszczonej formy i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Nie musi się rumienić.Masa ziemniaczana:około 1 kg ziemniaków

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania