ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:921/1309)

Jagodzianki z serem 159

Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat. Podzielić na ok. 16 równych części. Z każdej części uformować kulki, następnie ułożyć je blisko obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Drożdżówki odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 30 minut do podrośnięcia.  Kulki rozpłaszczyć i uformować wgłębienia na nadzienie, najlepiej przy pomocy szklanki. Do każdego dołka włożyć po łyżce masy serowej. Następnie

Kuchnia Ellie
Tarta z brukselką 124

soli zanieść ciasto i schować do lodówki na min.10 minut.Wylepić nim formę do tarty. Jajka wymieszać ze startym serem i śmietaną.Doprawić do smaku (dość intensywnie-wówczas danie idealnie sprawdzi się na jesienne,chłodne dni). Wylać całość na surowy spód.Na wierzchu poukładać połówki brukselki. Zapiec w temperaturze 180 stopni ok.40 minut.Tarta będzie gotowa,gdy masa w środku dobrze

Wielki apetyt
Babka cytrynowa 271

nieskomplikowany, ciasto zawsze się  udaje. Smakuje super orzeźwiająco :)  Gorąco polecam, do "zwykłej" kawki i od święta :) SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 200 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna masło i bułka tarta do wysmarowania foremki cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło cukrem na gładką masę

Moje Kuchenne Rewelacje
Kokosanki w najlepszym wydaniu 2660

kolei cała masa to 940kcal w tym 15,8g białka , 69,1g tłuszczu , 54g węglowodanów oraz 23,5g błonnika . SKŁADNIKI: 140g banana- po obraniu ze skórki 100g wiórek kokosowych 20g mąki żytniej razowej 1 duże jajko imbir mielony 1 łyżeczka sody PRZYGOTOWANIE: Banana rozgnieść widelcem Dodać jajko i dokładnie wymieszać Wsypać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia Ciasto nakładać łyżką

peanutbuttermonster
proste, drożdżowe bułeczki 156

brzegów.Ciasto zwijać  w rulon i kroić na 2 -3 cm plasterki .Gotowe bułeczki przełożyć na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C przez około 20 minut. Piekłam z termoobiegiem 2 blaszki naraz .Cukier puder rozetrzeć z 2 łyżkami gorącej wody na gładką masę. Po ostudzeniu

w mojej kuchni
Róże naleśnikowe na walentynki 174

ciast smażymy na patelni naleśniki. Z gotowych naleśników dużą szklanką lub foremką wycinamy kółka.  Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej ser mascarpone i cukier puder i łączymy składniki. Naleśnikowe koła układamy jeden obok drugiego aby zachodziły na siebie, po 3 lub 4 szt w zależności od tego, jak duże róże chcemy otrzymać. Całość smarujemy przez środek masą serową i zwijamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami 263

cieście.Ciasto dzielimy na około 9 kwadratów.  Wiśnie oddzielamy od kompotu. Z całej ilości kompotu odlewamy 1/3 szklanki, resztę możemy wypić J Przekładamy wiśnie do rondelka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż puszczą sok. 1/3 szklanki kompotu który wcześniej odlaliśmy mieszamy z mąką ziemniaczaną i zalewamy mieszanką wiśnie.Gotujemy na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje (musimy

Mania Gotowania
Domek z piernika 297

ciasto rozwałkować i wycinać elementy domku: ściany, dach, drzwi, komin oraz serduszka do dekoracji. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 10-12 minut w temp. 180st. Ostudzić.Lukier: 2 białka, ok. 300g cukru pudru, kilka kropel soku z cytryny.Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier puder oraz sok z cytryny. Masa powinna

Z miłości do słodkości
Domek z piernika - przepis świąteczny 249

się w masę cierpliwości, liczyć się z tym, że jakaś ściana nam się zawali ( mi złamał się dach,ale na szczecie upiekłam dodatkowy) Nie ma co się poddawać jak ściany wyjdą nie równe wtedy ze zbawieniem przychodzi nam lukier :)) Przy budowaniu takiego domku można mocno rozbudzić swoją wyobraźnie twórczą i świetnie się przy tym bawić.Przepis na ciasto na domek

Basia w kuchni
Najlepsze lody truskawkowe 776

ewentualnie ciasta pełne gruszek i jabłek; jesienne, a może już nawet zimowe. No tak. W zasadzie to ja się z tym wszystkim zgadzam, i też tak robię. Ale... Dostałam sorbetierę, i nie mogę się jej oprzeć. Produkcja domowych lodów z jej udziałem wzniosła się na zupełnie nowy poziom - uwielbiam obserwować, jak maszyna wszystko dokładnie miesza, jak masa robi się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTO 3BIT 216

CIASTO 3BIT Składniki: - 700g herbatników - 600g kajmaku - 600ml śmietany 36% - 3 łyżki cukru pudru - fix do ubijania śmietany - 100g mlecznej czekolady -  2 opakowania kremu karpatka Sposób przygotowania: Formę 25x35cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wykładamy pierwszą warstwę herbatników, miksujemy kajmak, aby zmiękł. Wylewamy kajmak na przygotowane w formie herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Masę karpatkową przygotowujemy zgodnie

Mentor Smaku
sernik ze śliwkami w galaretce... 197

mogel do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, budyń, i dobrze wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone rodzynki i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dno tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada makowa z kremem budyniowym 157

ściereczkę, zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę, oddstawić do ostudzenia. KREM BUDYNIOWY Do rondla wlać 250 ml mleka, dodać cukier, zagotować. Resztę mleka wlać do miski, wsypać budyń, wymieszać. Na gotujące się mleko wlać rozrobiony budyń, mieszając zagotować. Budyń ostudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Czekoladę gorzką zetrzeć na wiórki. Połowę wiórek czekoladowych, wymieszać z masą. Roladę rozwinąć

Kuchnia Danusi
Ciasto bez pieczenia z karmelem miodowym i orzechami 386

przygotowania ciasta: - 4 paczki herbatników - 2 andruty - paczka biszkoptów - budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła - 2 żółtka - 1 puszka kajmaku - 3 garście orzechów - 1,3 szkl mleka Krem budyniowy: Mleko (1szkl) i masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą mleka, dodajemy do niego 2 żółtka, za pomocą trzepaczki doprowadzamy do jednolitej masy. Wlewamy do wrzącego

SMYKWKUCHNI
QUICHE Z ŁOSOSIEM I ZE SZPINAKIEM 189

light - bez ciasta. Inspiracją quichów jest moja B.Dobra Znajoma. Polecam bo warte wypróbowania :-) Składniki : - 4 jajka - 200 ml kremówki - 100g łososia wędzonego ( u mnie w cienkich plastrach ) - szpinak baby ( 2-3 garście ) - sól i pieprz do smaku ew.koperek Jajka roztrzepać, dodać do nich kremówkę, doprawić solą i pieprzem. Żaroodporną formę przesmarować lekko masłem lub oliwą, wylać część masy. Wyłożyć łososia

Smaczne Zdrowe